Webteksten laten schrijven: Dit is hoe het werkt

Webteksten laten schrijven: Dit is hoe het werkt

Om relevant te blijven bij je publiek zul je vaak nieuwe content moeten plaatsen. Ook is het een strategische zet om SEO in te zetten – zo scoor je hoger in Google. Wil je graag je website uitbreiden, maar heb je geen tijd om deze te vullen met tekst? Dan kun je ervoor kiezen om webteksten te laten schrijven. Een content schrijver neemt met plezier dit werk van je over. 

Maar wat kun je precies bereiken met het laten schrijven van webteksten? En wat mag het eigenlijk allemaal kosten? In deze blog leggen we dit haarfijn aan je uit. 

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Voordelen van SEO teksten laten schrijven

Tijd besparen

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Wekelijkse blogs schrijven om nieuw publiek aan te trekken kan dan te veel tijd gaan kosten. Deze moeten ook nog eens goed scoren in Google, waardoor je altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste ontwikkelingen in SEO. Dit zal afleiden van je andere taken. 

Hoewel het uiteraard mogelijk is om zelf webteksten te schrijven, kan het lastig zijn om het in je drukke schema te laten passen. Teksten laten schrijven door een content schrijver kan daarom enorm veel tijd schelen. Door deze tijd vrij te maken, kun je het in andere onderdelen van je onderneming stoppen.

Webteksten van hoge kwaliteit

De teksten op je website zijn vaak het eerste waar je bezoek naar kijkt om te zien wie je bent en wat je doet. Eerste indrukken zijn ontzettend belangrijk, vooral bij potentiële klanten. Een goede tekst kan de interesse wekken, of bezoekers je website laten wegklikken. 

Door gebruik te maken van een content schrijver weet je zeker dat je tekst van hoge kwaliteit is. Zo wordt je website of bedrijf in goed licht neergezet, waardoor bezoekers meer interesse zullen tonen. Een goede content schrijver weet precies welke toon gebruikt moet worden om aan te slaan bij jouw doelgroep.

Overtuigende webteksten

Goede webteksten zijn niet alleen een middel voor SEO. Het kan ook een manier zijn om je publiek kennis te laten maken met je producten of diensten. Door dit op een informerende en overtuigende manier te brengen kun je de interesse wekken van je bezoekers. Toch moeten webteksten niet te veel op reclameteksten lijken. Lezers zullen dit snel herkennen, waardoor je de kans krijgt dat ze afgeknapt raken.

De grens tussen een webtekst en een reclametekst wordt al snel onbedoeld overschreden. Als gevolg hiervan kan je publiek je content niet serieus nemen – ze denken dat je ze alleen maar iets probeert te verkopen. Een ervaren content schrijver kent het verschil tussen overtuigend schrijven en adverteren. Hierdoor kun je klanten winnen zonder opdringerig over te komen.

Ervaring met SEO

Het kan lastig zijn om constant op de hoogte te blijven van de veranderingen in het algoritme van Google. Om bovenaan de resultatenpagina terecht te komen, zul je dus veel aandacht moeten besteden aan de ontwikkelingen binnen SEO.

Een content schrijver werkt volgens de richtlijnen van SEO. Hierdoor kunnen ze website teksten schrijven die inspelen op het algoritme dat zoekmachines gebruiken. Sommige content schrijvers kunnen zelfs een zoekwoordonderzoek voor je uitvoeren. Dit vergroot je kansen op een succesvolle webtekst!

Meer te weten komen over SEO? Download dan het gratis e-book Winnen in Google

Webteksten laten schrijven prijs

Je kunt op veel verschillende plekken een content schrijver vinden om je website teksten te laten schrijven. Dit betekent echter ook dat er een groot verschil in prijs kan zijn. Daarom is er geen direct antwoord op de vraag: Hoe duur is het om een webtekst te laten schrijven?

Wel kunnen we natuurlijk een schatting geven. Een content management bedrijf vraagt over het algemeen zo’n 3 tot 5 eurocent per woord. Een blog van 1000 woorden (ongeveer 3 pagina’s) kost dus meestal tussen de € 30 en € 50. Als je meerdere teksten bij één content management bedrijf laat schrijven, kun je in sommige gevallen kiezen voor een tekstenpakket. Hierdoor gaat de prijs per woord omlaag, 

Een freelance content schrijver zal iets duurder zijn. Het tarief zal hier tussen de € 50 en € 100 per uur liggen. Dit ligt aan de ervaring van de schrijver en de grootte van de tekst. Freelancers zullen zelfstandig onderzoek doen naar het onderwerp en een zoekwoordonderzoek uitvoeren. Voor grote, ingewikkelde teksten van hoge kwaliteit is dit een goede keus. 

Om een goed beeld te krijgen van de kosten bij een bepaalde content schrijver, is het vaak mogelijk om een offerte aan te vragen. Zo krijg je een beter beeld van de prijs die jij betaalt voor het laten schrijven van SEO teksten.

Webteksten laten schrijven bij Writgo

Bij Writgo zijn we gek op goede content. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om van elk onderwerp een vermakelijke tekst te schrijven. Dit doen we niet alleen om de beste SEO resultaten te behalen voor onze klanten, maar ook om leuke en interessante blogs te schrijven. We voorzien al veel websites van ijzersterke content, en staan altijd open voor nieuwe uitdagingen.

als je besluit webteksten te laten schrijven bij Writgo, wordt je project toegewezen aan een van onze content schrijvers. Je kunt zelf aangeven wat er in de tekst moet komen te staan. Ook kun je simpelweg een onderwerp geven. De schrijvers zullen vervolgens hun verbeelding de vrije loop laten om het om te toveren in een toptekst. We staan altijd open voor feedback, en maken de aanpassingen aan de tekst die jij nodig vindt.

Writgo is niet het goedkoopste content marketing bedrijf op de markt. Dit komt doordat we uitgebreid onderzoek doen naar de bedrijven van onze klanten, hun producten en hun doelgroep. Om webteksten van hoge kwaliteit te kunnen leveren, bieden we meer dan alleen een aantal woorden op een pagina. We denken ook met je mee. Daarom hanteren we marktconforme prijzen. 

Wil je meer weten over onze diensten? Dan kun je op elke dag van de week contact met ons opnemen. Oprichter Mike zal je snel te woord staan, en kan je adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw. Ook kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een gratis proeftekst te laten schrijven. Zo weet je precies wat je in de toekomst van ons kunt verwachten. 

Conclusie

Webteksten laten schrijven is een goede zet als je tijd en energie wilt besparen. Door het uitbesteden van teksten schrijven aan een professionele content schrijver, ben je er ook nog eens van gegarandeerd dat SEO op een efficiënte manier wordt ingezet. Je webteksten zullen informatief en vermakelijk zijn, zonder te veel op reclameteksten te lijken.

De kosten verschillen per content schrijver. Een freelancer vraagt een vast bedrag per uur, en is geschikt voor lange en ingewikkelde teksten. Voor veel kleine teksten kom je voordeliger uit bij een content management bedrijf. Hier betaal je een aantal centen per woord. 

Of je er nou voor kiest om je teksten zelf te schrijven of om dit uit te besteden, content is belangrijk. Het maakt een groot deel uit van het succes van je website. Een pakkende tekst is dus goed voor jou, en leuk voor je publiek!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]