webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven: Dit is hoe het werkt

Een goede website beschikt over de perfecte content. Deze perfecte webteksten laten schrijven, doe je door een goed contentbureau. Maar hoe werkt dit nou precies? Hoe kun je webteksten laten schrijven? En waar moet je precies rekening mee houden?

Op deze twee vragen geven we je op deze pagina haarfijne antwoorden. Als contentbureau weten wij namelijk als geen ander hoe je webteksten kunt laten schrijven.

Waarom webteksten laten schrijven?

Ben je de trotse bezitter van een website of webshop? Dan wil je ongetwijfeld de nodige bezoekers naar je website/webshop trekken. Des te meer bezoekers, des te succesvoller je website is. En dat zorgt uiteindelijk voor een hogere omzet en winst.

Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken, moet je website perfect zijn. En dat krijg je voor elkaar door perfecte webteksten te laten schrijven. Met de perfecte content op je website geniet je van meerdere voordelen.

Betere vindbaarheid

Plaats je met enige regelmaat nieuwe content op je website? En is deze content uniek, waardevol en van grote meerwaarde? Dan merkt het algoritme van Google dit maar al te snel op. Het gevolg hiervan is dat je website beter en beter beoordeeld wordt.

Deze betere beoordeling brengt hogere rankings binnen Google met zich mee. Je geniet hierdoor van een betere vindbaarheid en daarmee van meer websitebezoekers. Op het gebied van SEO zijn goede webteksten dus onmisbaar.

Webteksten schrijven is een kunst op zich

Heb je het idee dat je prima zelf webteksten kunt schrijven? Die gedachte is logisch, maar sluit niet helemaal op de werkelijkheid aan. Het schrijven van goede webteksten is namelijk een kunst op zich.

Ten eerste moet je over specifieke kennis beschikken. Je moet weten hoe je een tekst op moet bouwen, hoe je de zoekwoorden op de juiste manier moet verwerken en hoe je de tekst optimaliseert. Grote kans dat je niet weet.

Ten tweede moet je je volledig in kunnen leven. In kunnen leven in je potentiële bezoeker, maar ook in het algoritme van Google. Perfect geschreven content is namelijk voor twee partijen waardevol; de bezoeker en Google.

Ten derde moet je hier veel tijd voor vrijmaken. Wil je bijvoorbeeld een artikel van zo’n 2000 á 3000 woorden schrijven? Dan ben je hier al snel een paar uur zoet mee. De tijd die je hieraan kwijt bent, kun je niet meer voor je eigen business inzetten. Ook dit is een prima reden om je webteksten te laten schrijven.

Perfecte tone of voice

Laat je je webteksten door een specialist schrijven? Dan weet je zeker dat de content de juiste tone of voice heeft. Dat brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • De content sluit perfect op je doelgroep aan. Voordat een goede schrijver een tekst gaat schrijven, verdiept de schrijver zich in de doelgroep. En daar wordt vervolgens de content volledig op aangepast.
  • De content is overtuigend danwel informatief. Een goede tekstschrijver weet precies wat het doel van een bepaalde tekst is. Hij/zij is daarbij ook in staat om dat doel perfect in de tekst te laten verwerken. Zo is een goede tekstschrijver in staat om een overtuigende of informatieve tekst te schrijven. Heb je een combinatie van beide nodig? Ook daartoe is een goede tekstschrijver in staat.

Wat kost het laten schrijven van webteksten?

Wat je voor het laten schrijven van webteksten moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste speelt het tarief van de tekstschrijver hier een cruciale rol bij. Er zijn partijen die voor 1 cent per woord schrijven, maar er zijn ook partijen die voor 6 cent per woord schrijven.

Het is nu eenmaal een feit dat kwaliteit en een hoger tarief hand in hand met elkaar gaan. Door net iets meer geld uit te geven, kun je perfecte webteksten laten schrijven. Daar heb je op termijn het meeste aan, dus durf te investeren.

Ten tweede speelt het contentplan een belangrijke rol. Wil je wekelijks vijf teksten laten schrijven? Of denk je dat één tekst per week voldoende is? In eerstgenoemde situatie betaal je uiteraard veel meer voor de webteksten. Een goede SEO tekstschrijver is in staat om op dit gebied jou van de juiste adviezen te voorzien.

Tot slot heb je te maken met het dienstenpakket. Laat je alleen de webteksten schrijven? Of laat je door de schrijver ook nog een zoekwoordenonderzoek uitvoeren? En wil je mogelijk ook dat de content direct gepubliceerd wordt op je website? Des te meer wensen je hebt, des te hoger de investering uit gaat vallen.

Webteksten laten schrijven door Writgo

Het team van Writgo is gek op goede content. Wij beschikken hiervoor over meerdere tekstschrijvers, waarbij elke schrijver bepaalde specialisme heeft. Wij zijn hierdoor in staat om over elk onderwerp de juiste content te schrijven.

Bij het schrijven van content stellen wij SEO altijd centraal. Wij optimaliseren de webteksten voor je, zodat de webteksten een daadwerkelijke bijdrage aan je website leveren. Maar – wij verliezen de bezoeker nooit uit het oog. Alle content die wij schrijven, is dan ook voor bezoeker én Google geoptimaliseerd.

Wil je je webteksten door ons laten schrijven? Wij maken hiervoor gebruik van een ideaal systeem:

  • Stap 1: in ons online systeem kun je de gewenste teksten invoeren. Je geeft hierbij aan wat je precies verwacht, voor welke website de tekst geschreven moet worden, wat het gewenste woordenaantal is en welke bijkomende eisen je hebt. Je kunt de tekst hierbij ook alvast aan een tekstschrijver toewijzen en een deadline instellen.
  • Stap 2: één van onze tekstschrijvers gaat vervolgens met de tekst aan de slag. Mocht onze schrijver hier vragen over hebben, neemt hij/zij contact met jou op. Des te meer informatie wij krijgen, des te beter wij de content kunnen optimaliseren.
  • Stap 3: voor de afgesproken deadline versturen wij de tekst via het online systeem naar je. Je kunt de tekst downloaden en direct op je website publiceren. Overigens kunnen ook wij de tekst voor je publiceren, mocht je daar oren naar hebben.

Heb je interesse in onze diensten? Wij zijn op elke dag van de week bereikbaar. Wij voorzien je graag van de juiste informatie, maar kunnen je ook op meerdere gebieden adviseren. Samen met jou werken wij graag toe naar de perfecte content voor op jouw website.

Wil je graag onze diensten uitproberen? Vraag dan een betaalbare proeftekst aan. Op basis van deze proeftekst krijg je duidelijk inzicht in hetgeen je in de toekomst van ons kunt verwachten.

Webteksten laten schrijven: onvermijdelijk voor een succesvolle business

Heb je de wens om een succesvolle business op te zetten? Dan zijn goede webteksten onmisbaar. Het laten schrijven van webteksten is hierbij een absolute aanrader, zoals hierboven al uitgelegd.

Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. We komen graag voor je in actie om óók jouw website van de perfecte content te voorzien. Veel andere ondernemers zijn je al succesvol voorgegaan!

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Vergelijkbare berichten