SEO teksten laten schrijven? Alle informatie vind je hier!

Via het internet is tegenwoordig veel mogelijk. Je kunt veel geld verdienen, je kunt succesvol worden en je kunt veel plezier beleven. Als je zelf ook met een online verdienmodel aan de slag wilt gaan, moet je al snel je pijlen op SEO richting. Zo is het van cruciaal dat je SEO teksten gaat laten schrijven.

In dit artikel lees je alles over het laten schrijven van SEO teksten. Zo bespreken we wat SEO teksten precies zijn, wat het belang van SEO teksten is, hoe je SEO teksten kunt laten schrijven en met welke kosten je rekening kunt houden. Dit artikel is de meest uitgebreide gids online over teksten laten schrijven door professionals.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Wat is SEO precies?

Ben je met bijvoorbeeld dropshipping, affiliate marketing of je eigen webshop bezig? Ongeacht met welk van deze verdienmodellen je bezig bent, is het zaak om zo hoog mogelijk in Google te komen. Des te hoger je met je website in Google terechtkomt, des te meer organische bezoekers je website aantrekt.

Dat is zéér wenselijk met het oog op het succes van je website. Des te meer bezoekers, des te groter de kans is op meer en meer orders. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zou je met SEO aan de slag moeten gaan.

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel: het optimaliseren van je website met het oog op Google. Door je website van A tot Z te optimaliseren, krijgt je website van het algoritme van Google meer waarde. Dat zorgt uiteindelijk voor steeds hogere rankings binnen de zoekmachine. Totdat je op plek 1 uitgekomen bent; dat is de wens van elke online ondernemer.

Om die wens uit te laten komen, moet je serieus met content aan de slag gaan. Op het wereldwijde web geldt de uitspraak ‘Content is Koning’ namelijk absoluut. Des te beter de content op je website is, des te hoger je website binnen Google komt.

Wat zijn SEO teksten precies?

Nu je weet wat SEO is, is het tijd om door te schakelen naar het volgende onderwerp: SEO teksten. Want, wat zijn SEO teksten nou precies? En waar kun je een SEO tekst aan herkennen?

Een SEO tekst is een tekst die goed gevonden wordt in de zoekmachines. Dat wil zeggen: de pagina’s die plek 1 op een bepaald zoekwoord innemen, beschikken over goede SEO content. Op deze pagina’s wordt geklikt, waarna de bezoekers de gewenste informatie op deze pagina vinden.

Let op: niet alle goed geschreven teksten zijn SEO teksten. Er zijn namelijk ook teksten die een ander doel hebben. Het doel van een SEO tekst is wat ons betreft tweeledig:

 • Hoge rankings binnen Google verkrijgen
 • Meer traffic genereren

Uiteraard gaan deze twee doelen hand in hand met elkaar. Het is echter wel goed om te weten dat niet iedereen dezelfde definitie aan de term ‘SEO tekst’ hangt. Sommige mensen vinden tekst X wel een SEO tekst, terwijl andere experts dit géén SEO tekst vinden.

Waar herken je een goede SEO tekst aan?

Er bestaat een groot verschil tussen webteksten en tussen goede SEO teksten. De goede SEO teksten kun je namelijk aan enkele facetten herkennen:

 • De teksten zijn volledig geoptimaliseerd voor het algoritme van Google. Dit betekent dat de teksten de juiste zoekwoorden bevatten, de juiste hoeveelheid woorden bevatten en op de juiste manier opgesteld is.
 • De teksten zijn overzichtelijk. Google hecht veel waarde aan de inhoud van de tekst, maar ook aan de opmaak van de tekst. Een goede SEO tekst herken je dan ook aan bijvoorbeeld tussenkopjes en opsommingen.
 • De teksten zijn óók geoptimaliseerd voor de bezoeker. Om een goede SEO tekst te laten schrijven, moet je bijvoorbeeld weten wat je doelgroep is. Ook moet je duidelijk maken wat het gewenste doel van de SEO tekst is. Wil je hier puur traffic mee genereren? Of wil je de tekst mogelijk ook gebruiken om je verkopen te stimuleren?

Veel soorten SEO teksten

Er bestaat niet één soort SEO tekst. Nee, als we naar de huidige soorten teksten kijken, zien we meerdere soorten SEO teksten naar voren komen. De belangrijkste soorten SEO teksten bespreken we hieronder graag in het kort.

Productbeschrijvingen

Heb je bijvoorbeeld je eigen webshop? Dan is niet alleen de content van essentieel belang, maar ook de foto’s op je webshop. Gelukkig is het mogelijk om deze twee elementen op een fraaie manier met elkaar te combineren. Plaats bijvoorbeeld aan de linkerkant de foto’s van het product en aan de rechterkant de SEO tekst.

In deze tekst beschrijf je het product, maar je maakt met deze tekst ook direct je pagina aantrekkelijk. Aantrekkelijk voor je bezoekers, maar ook zéker aantrekkelijk voor het algoritme van Google. Door de productbeschrijvingen te optimaliseren, kun je meer en meer bezoekers rechtstreeks vanaf Google doorsturen naar het betreffende product.

Blogs

Ben je met bijvoorbeeld affiliate marketing bezig? Dan kun je niet om blogs heen. In de blogs werk je aan de vindbaarheid van je website én promoot je bepaalde producten. Uiteraard is het doel hierbij dat zoveel mogelijk mensen doorklikken naar de webshop van de verkopende partij.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je je pijlen op twee zaken richten:

 • SEO optimalisatie: de blogs die je online zet, moeten volledig SEO geoptimaliseerd zijn. Dit heeft niet alleen betrekking op de tekst zelf, maar ook op de On Page SEO elementen. Verderop in dit artikel komen we daar nader op terug.
 • Overtuigend: een goed blog, op bijvoorbeeld een affiliate website, is overtuigend. Dit betekent dat je je bezoekers warm maakt om daadwerkelijk op de link naar de webshop te klikken.

Categorieteksten

De categorieteksten sluiten eigenlijk aan op de hierboven besproken productbeschrijvingen. De categorieteksten schrijf je echter niet voor een specifiek product, maar voor een specifieke productcategorie. Als je bijvoorbeeld voetbalschoenen verkoopt, kun je je richten op ‘zwarte voetbalschoenen’, ‘voetbalschoenen met sokje’ en ‘voetbalschoenen voor kunstgras’.

Door de juiste categorieteksten in je webshop te plaatsen, krijgt je webshop meer waarde. De webshop komt hierdoor hoger in Google terecht, waardoor je meer en meer bezoekers kunt verwelkomen. Uiteindelijk draagt dit bij aan de hoeveelheid orders en daarmee ook aan het succes van je webshop.

SEO teksten vormen onderdeel van On Page SEO

Binnen de wereld van zoekmachineoptimalisatie speelt On Page SEO een cruciale rol. De term ‘On Page SEO’ heeft onder meer op onderstaande betrekking:

 • Titel van de pagina
 • Uitgaande interne & externe links
 • Laadsnelheid
 • Afbeeldingen
 • Meta titel
 • Meta description

De meta titel is bijvoorbeeld de titel van de pagina die je aan de bovenkant in de browser ziet staan. En de meta description is het korte stukje tekst dat in Google naar voren komt:

Het is onwijs belangrijk om met alle On Page SEO elementen aan de slag te gaan. Hiermee optimaliseer je elke pagina op je website, waardoor je je gehele website optimaliseert. Binnen On Page SEO neemt de content een cruciale rol in.

Heb je alle bovenstaande genoemde elementen volledig geoptimaliseerd? Dan mag perfecte content niet meer ontbreken. Op het moment dat de content op je website ondermaat is, kan je website niet floreren. Nee, om echt uit te blinken moeten alle aspecten perfect zijn. Inclusief de content op je website.

SEO teksten laten schrijven of zelf doen?

Het belang van SEO teksten is inmiddels duidelijk. Als je écht met je website wilt scoren, heb je gewoonweg perfecte SEO teksten nodig.

Om aan deze teksten te komen, heb je twee keuzes: je gaat de teksten zelf schrijven of je laat dit door een professional doen. Hieronder bespreken wij van beide keuzes de voor- en nadelen.

SEO teksten zelf schrijven

Denk je een gouden pen en schrijfstijl te hebben? Dan kun je een poging wagen om zelf SEO teksten te schrijven. Hier bespaar je een hoop geld mee, maar je moet hier wel heel veel tijd aan besteden. Voor het schrijven van een goede SEO tekst ben je namelijk al snel heel wat uurtjes zoet.

Bijkomend aandachtspunt: je moet over veel kennis beschikken. Je moet precies weten op welke zoekwoorden gezocht wordt, hoe je deze natuurlijk in de tekst verwerkt en hoe je de tekst volledig moet optimaliseren. Zeker als je hier (nog) geen ervaring mee hebt, is het lastig om dit allemaal zelf te doen.

Durf je wel een poging te wagen? Zorg er dan voor dat je je heel goed voorbereidt. Maar – verwacht niet direct al te veel van je. Zeker als je op concurrerende zoekwoorden wilt scoren, gaat dat met eigen geschreven SEO content heel lastig lukken.

SEO teksten laten schrijven

SEO teksten kopen? Dat is de beste keuze die je als (online) ondernemer kunt maken. Je gaat immers toch ook niet zelf de bestrating bij je bedrijfspand neerleggen? En je gaat toch ook niet de dakbedekking op je bedrijfspand zelf leggen? Nee, dit zijn taken die je aan een professional uitbesteedt. Je zou daarom het laten schrijven van de SEO teksten ook aan een professional over moeten laten.

Het laten schrijven van SEO teksten brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Je bent van geoptimaliseerde content verzekerd. Als je voor een goede SEO tekstschrijver kiest, ben je van geoptimaliseerde content verzekerd. Deze content sluit op je wensen aan, is geoptimaliseerd en speelt perfect in op het algoritme van Google.
 • Je hebt zelf nergens omkijken naar. Een goede SEO tekstschrijver schrijft niet alleen de teksten, maar doet ook al het voorbereidende werk. Zo is het zaak om een uitgebreide zoekwoordenanalyse uit te voeren. Het schrijven van een SEO tekst is dus méér dan alleen de juiste woorden op de juiste volgorde in een tekst te zetten.
 • Je verdient de investering weer terug. Als je een goede SEO tekstschrijver in gaat huren, moet je hier fors voor betalen. Je moet dit echter niet als een kostenpost zien, maar als een investering. Door de SEO teksten ga je namelijk meer en meer bezoekers naar je website trekken. Als de conversie op je website ook nog in orde is, leidt dit alleen maar tot meer en meer verkopen. De investering in de SEO tekstschrijver heb je dan ook alweer snel terugverdiend.

Kent het laten schrijven van SEO teksten ook nog nadelen? Je moet wel even goed rekening met de initiële kostenpost rekening houden. Zeker als je grote hoeveelheden content wilt laten schrijven, moet je hier een flink bedrag voor vrijmaken. Als startende ondernemer is dit wellicht niet altijd even makkelijk.

SEO teksten laten schrijven door Writgo

Wil je groeien met je website? En wil je het schrijven van SEO teksten aan een ware expert overlaten? Dan zit je bij Writgo goed. Ons team van SEO tekstschrijvers schrijft de perfecte teksten voor je – leesbaar. Geoptimaliseerd voor Google. En overtuigend.

Het schrijven van SEO teksten is onze core business geworden. Wij doen dit op het moment voor tientallen klanten; dit zijn bovendien allemaal uiteenlopende klanten. We schrijven voor webshops, maar we schrijven ook voor affiliate websites.

Wil je graag een SEO tekst laten schrijven Groningen? Of wil je SEO teksten laten schrijven Apeldoorn? Wij zijn zelf in Losser gevestigd, maar dat maakt in de basis niks uit. Op het wereldwijde web bestaan immers geen grenzen. Wij schrijven dan ook SEO teksten voor klanten uit het gehele land.

Welke voordelen heeft Writgo te bieden?

 • Perfecte content. Wij durven te stellen dat onze content perfect is.. De content is geoptimaliseerd voor Google, maar óók voor de bezoekers. De teksten die wij schrijven, sluiten bijvoorbeeld volledig op je doelgroep aan. We hanteren de juiste tone of voice en voeren eerst een uitgebreid onderzoek uit. Aan de hand van dát onderzoek starten wij vervolgens met het schrijven van de perfecte content.
 • Transparante tarieven. Bij veel SEO contentbureaus is het niet duidelijk wat je nou precies moet betalen. Wij hechten echter juist veel waarde aan transparantie. Daarom hebben wij voor vaste abonnementen gekozen. Sluit een abonnement bij ons af en je weet direct waar je aan toe bent. Je weet bovendien direct wat je voor onze content moet betalen.
 • Consistent nieuwe teksten. Dat wij abonnementen aanbieden, heeft nóg een reden. Door consistent nieuwe teksten op je website te plaatsen, heeft Google door dat je serieus met je website bezig bent. Je website krijgt hierdoor al een streepje voor. Als je voor één van onze abonnementen kiest, ben je van de gewenste consistentie verzekerd.
 • Fijne communicatie. Bij Writgo draait het niet alleen om het uiteindelijke resultaat, maar ook om de weg naar dit resultaat. Om deze weg vrij van obstakels te maken, hechten wij veel waarde aan de onderlinge communicatie. We kiezen bewust voor korte lijntjes, zodat we iedereen snel en persoonlijk kunnen helpen. Met dank aan ons online systeem geniet je van nóg meer gemak.

Hoe schrijven wij SEO teksten?

Heb je mogelijke interesse om je SEO teksten door Writgo te laten schrijven? Dan is het goed om te weten dat wij alle teksten volgens een vast stramien schrijven. Binnen dit stramien voeren wij meerdere stappen uit.

Stap 1: kennismaking

Ten eerste maken we graag op een uitgebreide manier met je kennis. We horen graag aan wie je bent, wat je doelen zijn en in welke business je actief bent. Tijdens dit gesprek stellen we talloze vragen aan je, waardoor we een duidelijk beeld van jou én je business krijgen.

Zo willen we precies weten wie je doelgroep is. De SEO content die wij vervolgens schrijven, wordt namelijk volledig op deze doelgroep afgestemd. Daarnaast horen wij ook graag wat het doel van onze samenwerking is. Wil je vooral meer traffic genereren? Of wil je ook gericht met de conversie aan de slag gaan?

Stap 2: zoekwoordenonderzoek

Nadat wij alle informatie hebben gekregen, starten wij met de volgende stap. In deze twee stap gaan wij ons bezig houden met een zoekwoordenonderzoek. Bij dit onderzoek richten wij ons op twee zaken:

 • Google Keyword Planner Tool: met deze tool zien wij precies wat het zoekvolume op bepaalde zoekwoorden is. Uiteraard is het wenselijk om de teksten te optimaliseren op zoekwoorden met veel volume. Maar, het is hierbij ook belangrijk om rekening met de concurrentie te maken. Op een term als ‘sneakers’ ga je bijvoorbeeld niet scoren. Op een term als ‘zwarte sneakers dames’ is de kans op succes direct groter.
 • Relevante zoekwoorden & zoekintentie: wij richten ons niet alleen op de data, maar ook op de wereld áchter deze data. Zo gaan wij op zoek naar relevante zoekwoorden én naar de zoekintentie van internetgebruikers. Wat is de reden dat mensen op zoek gaan naar een bepaald onderwerp? En hoe kunnen we daar vervolgens met de content op inspelen? Dat zijn twee belangrijke vragen wij ons nadrukkelijk mee bezig houden.

Stap 3: content planning

Aan de hand van het zoekwoordenonderzoek krijgen wij een duidelijk beeld; een duidelijk beeld van wat ons te wachten staat, wat de concurrentie doet en wat de zoekvolumes zijn. Op basis hiervan zijn wij in staat om een content planning op te maken.

Met deze planning geven wij je advies. Wij geven je advies over de hoeveelheid teksten, het onderwerp van de teksten en de hoeveelheid woorden per tekst. Ben je hiermee akkoord? Dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 4: SEO teksten schrijven

Het is nu aan onze schrijvers om de perfecte SEO content te schrijven. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt van schrijver tot schrijver. Sommige van onze schrijvers vinden het heerlijk om in doodse stilte te werken, terwijl andere schrijvers juist tot bloei komen in drukkere omgevingen.

De SEO teksten die wij schrijven, voldoen in ieder geval aan de gewenste eisen. Zo schrijven wij niet alleen de content geoptimaliseerd, maar eventueel ook de On Page SEO elementen. Wij kunnen bijvoorbeeld de teksten voorzien van een Meta Title en Meta Description. Aan jou de keus.

SEO teksten door Writgo laten schrijven

Wil je graag je SEO teksten door onze specialisten laten schrijven? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. Is dit niet meer nodig? Dan kun je via onze website direct een abonnement afsluiten. We komen vervolgens graag met je in gesprek om zo goed mogelijk van start te gaan. De voorbereiding speelt bij het schrijven van SEO teksten immers een cruciale rol!

Veelgestelde vragen over SEO teksten

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn teksten die goed beoordeeld worden door het algoritme van Google. Dit komt puur doordat de content geoptimaliseerd is voor de zoekmachine. Met de juiste SEO teksten verkrijgt je website dan ook hoge(re) rankings in Google.

Wat kost het laten schrijven van SEO teksten?

De SEO teksten kosten zijn afhankelijk van het abonnement waar je voor kiest. Check onze website voor meer informatie over de abonnementen en tarieven.

Hoe ziet een goede SEO tekst eruit?

Een SEO tekst is overzichtelijk, is makkelijk te scannen en beschikt over aanvullende elementen. Zo moeten ook de SEO titel en meta description volledig geoptimaliseerd zijn.

Hoe lang is een goede SEO tekst?

Een goede SEO tekst heeft niet een vaste lengte. De juiste lengte is namelijk afhankelijk van het soort SEO tekst. Bij een SEO tekst voor een categoriepagina zijn 500 tot 1000 woorden vaak al genoeg. Voor een affiliate website of op een blog hebben goede SEO teksten soms wel duizenden woorden.

Vergelijkbare berichten