Hoe kun je met affiliate marketing Paypro producten promoten?
31 december 2018 

Hoe kun je met affiliate marketing Paypro producten promoten?

Ben je op zoek naar informatie producten om te promoten op je website? Dan is het zeker een goed idee om eens naar PayPro te kijken. Paypro is namelijk  een affiliate netwerk met heel veel verschillende informatie producten die je kunt promoten.

Zelf ben ik ook begonnen met promoten bij PayPro en heb ik daar al aardig wat commissies aan verdiend. In dit blogbericht vertel ik je hoe je kunt beginnen met het promoten van producten bij Paypro en waar je allemaal op moet letten. 

Je kunt als affiliate producten promoten bij Paypro door jezelf aan te melden op de website van Paypro. Als je ingelogd bent, moet je de nodige gegevens aanleveren om je account compleet te maken en de compliance FEE betalen. Nadat je account en alle gegevens zijn geaccepteerd kun je beginnen met promoten bij Paypro. Om producten te vinden om te promoten ga je naar “affiliate campagnes”.

Wat is Paypro?

Paypro is een betalingsprovider die het voor bedrijven mogelijk maakt om klanten makkelijk te laten betalen op een website. Dit doen ze door betalingsapplicaties die ze hebben gemaakt voor websites. Daarnaast is Paypro ook een affiliate netwerk waar eigenaren van producten zich kunnen aanmelden om producten te laten promoten door affiliates

Paypro richt zich wat betreft het affiliate netwerk vooral op informatie producten. Als je naar het campagne overzicht gaat van paypro zul je daar dan ook vrijwel alleen maar online producten tegen komen. Paypro is opgezet door onder O.A Eelco de boer van Winst.nl. Een internet ondernemer die al veel online bedrijven op zijn naam heeft staan of gehad. 

Paypro is een van de beste affiliate netwerken van Nederland. Dat komt vooral omdat je als affiliate bij Paypro hoge commissies kunt verdienen. 

Wat is een affiliate netwerk precies? 

Een affiliate netwerk is een bemiddelaar tussen de verkoper van een product en affiliates. Als een verkoper zijn of haar product wil laten promoten door affiliates gebeurt dat meestal via een affiliate marketing netwerk. Bij het affiliate marketing netwerk komt het product dat de verkoper wil verkopen in een lijst te staan waar affiliates (mensen die het product promoten) een speciale link kunnen krijgen.

Aan deze speciale link kan het affiliate netwerk herkennen waar een bezoeker vandaan is gekomen als een bezoeker via de speciale link naar de verkooppagina gaat en een aankoop doet. 

Er zijn verschillende affiliate netwerken in Nederland en nog meer op internationaal niveau. Maar als je in Nederland goede commissies wilt verdienen is het zeker een aanrader om te beginnen bij Paypro

Waarom heb je een affiliate netwerk nodig om producten te promoten? 

Als je affiliate marketing wilt toepassen zonder affiliate netwerk, is het voor een verkoper van het product lastig om bij te houden wie er nou eigenlijk recht had op een commissie. Door gebruik te maken van een affiliate netwerk wordt alles realtime bijgehouden en kun je nadat iemand via jouw speciale link een product heeft gekocht, direct zien dat je een commissie hebt verdiend.

 

Er zijn ook websites die hun eigen affiliate marketing structuur hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn Bol.com en Coolblue. Bol.com heeft een eigen systeem voor het registreren van commissies en Coolblue maakt gebruik van een externe partner om alle verkopen bij te houden. 

Maar om affiliate marketing in goede banen te kunnen leiden is er altijd een soort systeem nodig die bijhoudt waar kliks en  verkopen van afkomstig zijn. 

Wanneer krijg je een commissie? 

Wanneer je een commissie krijgt met affiliate marketing is eigenlijk per product anders. In sommige gevallen krijg jij een commissie als je ervoor zorgt dat iemand een product koopt via jouw link. Dit heet Pay-per Sale. Telkens als jij zorgt dat het product dat je promoot verkocht wordt ontvang je dan een commissie. 

Daarnaast zijn er ook nog producten of diensten waarbij je betaald krijgt als je een bezoeker die vanaf jouw website gegevens invult op de website van het product of de dienst die je promoot. In dat geval krijg je een commissie als iemand zijn of haar gegevens achter laat bij de verkoper. Dit heet Pay-per – Lead. 

Een andere methode die ook nog wel eens voor komt is de Pay-per -Click methode. In dat geval krijg je telkens een commissie als iemand vanaf jouw website doorklikt naar de website van de aanbieder. 

Om na te gaan wat dan de beste methode is, hoef je eigenlijk alleen maar te kijken naar de opbrengst. Bij Pay-per-sale krijg je in de meeste gevallen de hoogste commissies. Bij paypro tot wel 70% van het aankoop bedrag. Als je gaat voor Pay per Lead krijg je meestal niet meer dan 10 euro per lead.  Als laatste is er dan Pay Per Click. Hier krijg je meestal maar enkele centen als je iemand laat door klikken naar de website van de aanbieder. 

Is Paypro een betrouwbaar affiliate netwerk? 

Zelf gebruik ik Paypro al een lange tijd en heb ik nog nooit problemen ervaren met het netwerk. Voor zo ver ik weet ben ik nog nooit een commissie kwijt geraakt door een fout van Paypro en wordt er altijd netjes uitbetaald.

Ook is het Support van Paypro erg goed en krijg je over het algemeen snel antwoord op je vragen. Paypro is dus zeker een betrouwbaar netwerk en zelf raad ik iedere affiliate aan producten te promoten bij dit affiliate netwerk. 

Hoe krijg ik mijn commissies uitbetaald? 

Als je commissies hebt verdiend, kun je deze op verschillende manieren uit laten betalen. Je kunt ervoor kiezen om handmatig een bedrag uit te laten betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te automatiseren. Je kunt er dan voor kiezen om je commissies op een vaste dag in de maand uit te laten betalen. 

kun je Geld verdienen met affiliate marketing

Het is wel belangrijk om te weten dat je minimaal € 100 euro aan commissies verdiend moet hebben om een gratis uitbetaling te doen. Onder de € 100 euro aan commissies moet je een toeslag betalen van 5 euro voor het verwerken van je opname. 

Hoe weet je dat of een Paypro product goed is of niet? 

Als je naar de affiliate campagnes van Paypro gaat kom je in een overzicht met heel veel verschillende producten. Links in het menu zie je een overzicht met alle categorieën waaruit je kunt kiezen. Ook wordt er een Paypro Score getoond waaraan je kunt zien hoe goed het product wordt verkocht. 

Is de Paypro score hoog dan is het een populair product dat veel verkocht wordt. Waar je dan echter wel rekening mee moet houden is dat je waarschijnlijk ook veel concurrentie gaat ervaren als je dit product wilt gaan promoten. 

Als het product een lage Paypro score heeft wil dat nog niet direct zeggen dat het een slecht product is. Het kan ook zomaar zijn dat het product nog niet zolang in de lijst staat en dus nog niet gepromoot wordt door andere affiliates .

In dat geval heb je dan het voordeel dat er weinig concurrentie is waardoor de kans bestaat dat je het product sneller verkoopt. Wel is het dan verstandig om eerst zelf het product aan te schaffen of aan te vragen bij de aanbieder om te controleren of het product wel echt goed is. 

Als je door het programma bladert en een indruk krijgt van het product, kun je vaak voor jezelf al wel bepalen of het een goed product is of niet. Vraag jezelf dan vooral af of jij het product zou kopen of niet. 

Daarnaast kun je natuurlijk ook informatie zoeken over het product op het internet. Zo kun je bekijken of er al mensen zijn die het product hebben gekocht en of ze er positief over waren. Is dat het geval dan kun je het product gerust promoten. Zijn er vooral negatieve reviews op het internet te vinden? Dan kun je beter een ander product promoten. 

Hoe hoog zijn de commissie percentages bij Paypro? 

Als je producten gaat promoten bij Paypro kom je er al snel achter dat de producten een behoorlijk hoge commissie hebben. Bij sommige producten krijg je wel 70% commissie. Je vraagt je vast af hoe dat kan en waarom de commissies zo hoog zijn.

Dat komt vooral omdat het product dat ze laten promoten door affiliates vaak het instap product is voor een bedrijf. Nadat jij het product succesvol hebt gepromoot, laat het bedrijf de klant kennis maken met nog meer producten.

Soms krijg je daar dan als affiliate ook een commissie voor, maar soms krijg je ook alleen een commissie voor het eerste product dat je hebt gepromoot. 

Wat moet je doen om commissies te verdienen?

Om ervoor te zorgen dat je commissies verdient, moet je ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen jouw affiliate links te zien krijgen en erop klikken. Een van de beste methodes is het maken van een eigen website. Hieronder leg ik je in het kort uit welke stappen je moet zetten om je eerst commissie te verdienen. 

Affiliate Website maken 

Als eerste is het een goed idee om een website te maken. Bedenk voor jezelf een onderwerp waarover jij wel teksten zou kunnen schrijven en kijk vervolgens bij Paypro of daar een product voor te vinden is.

Als er een product is, registreer je vervolgens een domeinnaam en webhosting. Het domeinnaam is de naam van je website met bijvoorbeeld .nl erachter en de hosting kun je zien als het stukje land waarop jouw website gebouwd wordt. 

Een goedkope betrouwbare hosting provider is Neostrada. Hier kun je voor nog geen 3 euro per maand al je eerste website maken. Als je eenmaal een domeinnaam en webhosting hebt geregistreerd kun je via je hosting provider WordPress installeren. 

WordPress is een content management systeem die het voor jou mogelijk maakt om een eigen website te maken. Daarna moet je slechts nog een thema installeren en je bent klaar om je website te vullen met content. 

Teksten schrijven 

Als je aan de slag gaat met teksten schrijven voor je website is het natuurlijk belangrijk dat je teksten schrijft die passen bij het onderwerp en het product dat je hebt gekozen. Op deze manier komen namelijk de juiste bezoekers naar je website die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. 

Onderwerpen zoeken kun je doen met verschillende zoekwoorden tools zoals de Google Keyword planner, of andere Keyword software, maar eigenlijk heb je dat helemaal niet nodig. Als je jouw onderwerp in Google intypt kun je namelijk voldoende onderwerpen vinden om over te schrijven.

Wat is content marketing

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een tekst te schrijven over dat onderwerp en je bent al op weg om bezoekers naar je website te trekken. 

Het is dan de bedoeling dat je met enige regelmaat aan de slag gaat met het schrijven van nieuwe teksten. Op deze manier komen er steeds meer bezoekers naar je website. Zorg er dan ook voor dat de informatie die je schrijf voor je website ook waarde leveren aan je bezoekers. 

Producten promoten op je website 

Als je al wat teksten hebt geschreven voor je website is de kans groot dat er ook al bezoekers naar je website komen. Dan is het tijd om affiliate links te gaan toevoegen in de teksten die je hebt geschreven. Het is daarbij vooral belangrijk om het bescheiden te houden en er geen kermis attractie van te maken. Plaats maximaal 2 of 3 affiliate links in je tekst en laat het daarbij. 

Als mensen echt geïnteresseerd zijn in het gene dat jij te bieden hebt zullen ze er wel op klikken. Daarna is het vooral een kwestie van doorgaan met schrijven van nieuwe content en ook in die teksten affiliate links te plaatsen. Hoe meer waardevolle content je schrijft voor je website, hoe meer je gaat verdienen met affiliate marketing. 

Commissies verdienen 

Het kan een hele tijd duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Sommige affiliates moeten er wel 3 tot 6 maand op wachten voordat er eindelijk een commissie komt. Het is daarom belangrijk dat je door blijft gaan totdat jij je eerste commissie hebt verdiend. 

De meeste beginners geven namelijk al op voordat ze ook maar een commissie hebben verdiend. Ze vinden dan dat het te lang duurt en hebben niet genoeg motivatie om het te laten werken. De enige manier om commissies te verdienen met affiliate marketing is door continu door te blijven gaan en vooral niet op te geven als het moeilijk wordt. Als je het lang genoeg blijft volhouden en blijft doorgaan, is de kans zelfs klein dat je niet succesvol wordt. 

Wat is de beste methode om geld te verdienen met Paypro? 

Als je snel commissies wilt verdienen met Paypro raad ik je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. In deze video cursus leer je namelijk stap voor stap hoe je de bovenstaande strategie uitvoert. Nu heb ik natuurlijk de strategie in grote lijnen beschreven, maar in de cursus gaat Jacko Meijaard er veel dieper op in. 

https://www.youtube.com/watch?v=RNeCHqB_Yk8

Na het volgen van de affiliate marketing revolutie weet je precies hoe jij je eerste Paypro commissies kunt verdienen en is het nog slechts een kwestie van tijd voordat je er geld mee gaat verdienen. 

In principe is affiliate marketing niet zo moeilijk. Je moet vooral even weten hoe het precies werkt en in welke volgorde je de stappen naar succes moet uitvoeren. Als je deze stappen volgt is de kans groot dat jij binnen een aantal maanden je eerste Commissie van Paypro ontvangt. 

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down