arrow_drop_up arrow_drop_down
Wil jij Geld verdienen met YouTube Abonnees? Doe dit!
18 april 2020 
in YouTube

Wil jij Geld verdienen met YouTube Abonnees? Doe dit!

Op youtube worden sommige video's met gemak miljoenen keren bekeken. Je kunt hierdoor veel geld verdienen. Zeker wanneer iedereen die je video's bekijkt abonnee zal worden. Logisch dat je aan het einde van elke video de vraag nog eens krijgt of je de maker wilt volgen. Dat zou jij toch ook doen.

Cursus verdienen met video

Je kunt met voldoende volgers op je youtube kanaal veel geld verdienen. Dit komt niet door de abonnees zelf, maar doordat abonnees je video's direct in hun overzicht krijgen. Waarna deze veel sneller kunnen bekijken. Het geld verdienen gebeurt veelal door de reclame die je in het begin van de video of tussentijds te zien krijgt. Je hebt vast ook wel eens op overslaan geklikt nadat je enkele seconden hebt gewacht. Dan weet je precies waardoor bekende youtubers hun geld verdienen. Naast de vergoeding die ze soms via sponsors krijgen. Je kunt met youtube dus op verschillende manieren verdienen.

Het grote voordeel dat youtubers hebben is dat niet iedereen even goed is met video. Lang niet iedereen heeft interesse om zichzelf op beeld te zetten. Het moet dus echt bij je passen. Maar wanneer je het wel kan, kun je op verschillende manieren veel verdienen.

Kies jij voor een carrière als vlogger? Wil je geld verdienen met youtube of youtube abonnees? Dan is dit je kans om erachter te komen hoe je dat moet aanpakken! In dit artikel vertel ik je alles over geld verdienen met youtube abonnees.

Kun je met youtube tonnen per jaar verdienen?

Ja, je kunt een dik belegde boterham overhouden aan youtube. Het is dus echt een succesvol verdien model als je het aan vloggers vraagt. Maar hoe doen ze dat dan? Je vraagt het je misschien af als je voor de zoveelste keer een eenvoudige video aan het bekijken bent. Precies, kijk goed naar waar de youtubers het over hebben. Je merkt direct dat ze inspelen op actualiteiten, trends en meer. Dat kun jij toch ook!

In dit artikel maak ik onderscheid tussen verschillende verdiensten die mogelijk zijn. Je kunt geld met youtube verdienen door abonnees, hoe vaak video's worden bekeken, merchandise maar ook door de verschillende adverteerders die zich voor veel geld inkopen bij een youtuber. Hierover lees je later in dit hoofdstuk meer.

Eerst is het goed om de vraag te beantwoorden waarom jij geld zou willen verdienen met youtube. Je kunt het doen voor de verdiensten. Maar je moet ook eerlijk zijn, lijkt het je misschien ook leuk om te gaan doen? Als dat zo is moet je zeker verder lezen. Het wordt namelijk nog veel leuker met goede informatie!

Maar voor je verder leest, kennis maakt met de mogelijkheden of kiest voor de cursus video marketing van Noor Janmaat. Ga zorgvuldig om met de abonnees die vanaf het eerste uur voor je hebben gekozen. Zij bepalen voor een groot deel jouw succes. Blijf hen dus ook actief volgen. 

Is jouw youtube kanaal interessant genoeg om te volgen?

Je kunt je natuurlijk afvragen of je youtubekanaal interessant genoeg is om te volgen. Maar waarom zou je niet direct aan de slag gaan om het goed aan te pakken. Iedereen is begonnen met maar een aantal volgers, leden of views van video.

Om je website interessant te maken moet je denken aan het toevoegen van waardevolle content. Als jij goed kunt zingen, zal een cover een goede keuze zijn. Wanneer je goed bent in het beoordelen van producten is het goed om producten te kiezen waarover je veel weet. Op die manier kun je met je eigen videokanaal veel abonnees verdienen. Want voor een kanaal goed gaat lopen ben jij veel video's verder. Soms kan het wel maanden duren voor het gaat lopen. Je moet ook maar net door mensen die youtube bekijken ontdekt worden.

Winstgevend worden met affiliate marketing

Maar je bent niet helemaal afhankelijk van geluk als het om gevonden of ontdekt worden gaat. Door je kanaal zo volledig mogelijk in te vullen bijvoorbeeld. Door goede informatie over je kanaal te geven is het makkelijker voor gebruikers om je te vinden. Dat is ook zo voor de video's die je op youtube gaat plaatsen.

Je kunt je misschien voorstellen dat een video zonder informatie minder goed gevonden zal worden dan een video met goede omschrijving. Wanneer je een cover hebt gemaakt van Davina Michele, is het dus verstandig om die woorden terug te laten komen in de omschrijving. Maar let op dat je niet alle informatie zomaar mag gebruiken!

Mag je zomaar alles op youtube plaatsen om geld te verdienen?

Nee, je mag zeker niet zomaar beeldmaterialen gebruiken. Op de website van youtube kun je hier meer informatie over vinden. Aan welke regels jij je als gebruiker moet houden. Maar natuurlijk is het vanzelfsprekend dat jij je zal houden aan auteursrecht. Wil je toch video gebruiken waarvan je niet de auteursrechten hebt? Dan zul je dus toestemming moeten hebben. Daarnaast moet jij je ook houden aan richtlijnen voor het gebruiken van het youtube platform.

Je mag dus niet zomaar videomaterialen van anderen plaatsen. Er kan al sprake van auteursrecht zijn wanneer je muziek onder een video plaatst. Hierover moet je dus goed nadenken.

Wat ook goed is om bij stil te staan wanneer je videomaterialen plaatst is de leeftijdsgrens. Zeker een heel belangrijk onderdeel wanneer je populair bent bij jong publiek. Omdat de leeftijdgrens bij google youtube vaak ligt op 16 of zelfs 21 jaar. Je kunt door verkeerd content jezelf onbereikbaar maken voor deze doelgroep.

Kan iedereen gebruikmaken van google adsense voor youtube?

Net als voor het plaatsen van video op je eigen youtubekanaal, gelden er ook regels voor het gebruik maken van adsense voor je youtube kanaal. Je krijgt op die manier geld betaald voor elke keer dat een video waarin reclame staat bekeken zal worden.

Of jij ook in aanmerking komt voor google adsense kun je lezen in de voorwaarden op de website van google adsense. Heb jij je aangemeld? Dan is het wachten op goedkeuring. Waarna je door je youtube account te koppelen geld kunt verdienen met adsense voor video.

Let er wel op. Als je kiest voor adsense op je youtube video's, kan dit, als je nog niet veel abonnees hebt als storend worden gezien. Je kunt beter, wanneer je daadwerkelijk geïnteresseerde abonnees hebt kiezen voor deze optie. Zo voorkom je een krimp van het aantal abonnees.

Hoe werkt geld verdienen met adsense voor youtube?

Social media marketing

Je kunt geld verdienen met je youtube kanaal. Je koppelt hiervoor je adsense account met die van op youtube. Waarna je adsense toegang geeft tot je video materialen. Via de instellingen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld aan het begin van elke video, na bepaalde tijd of aan het einde een reclame video te tonen. Je krijgt betaald als de reclame bekeken is of als op een reclame is geklikt.

Dit is de eerste mogelijkheid om geld te verdienen. Zeker als je duizenden views per dag hebt binnen je eigen youtube kanaal kan dit lonend zijn.

Wanneer je kiest om geld te verdienen door reclame aan video's toe te voegen moet je realiseren dat gebruikers die als hinderlijk kunnen ervaren. Maak hierin dus een weloverwogen keuze. Je moet je dus niet blind staren op mogelijke verdiensten. Het kan namelijk ook ten koste gaan van het aantal weergaves die je normaliter had.

Als je bedrijfsmatig gebruik maakt van youtube is jezelf afvragen of advertenties professioneel staan bij de video's die je hebt. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat directe concurrentie getoond zal worden, waardoor je mogelijk klanten kunt verliezen. Waar de verdiensten niet tegenop kunnen.

Welke andere verdiensten zijn er voor youtube?

Nu ik google adsense met je hebt besproken ben je wellicht ook benieuwd naar andere manieren om geld te verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf sponsoren regelen voor nieuwe content. Je laten betalen om te vloggen over een product. Een gratis product ontvangen als je er een beoordeling over geeft aan je volgers. Kortom, met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

Als je ervoor kiest om zelf sponsors te vinden heeft dat soms nadelen. Je verdiend bijvoorbeeld maar een keer aan een video, ongeacht hoe vaak de video bekeken zal worden. Bij de start kan je dit een boost geven, echter heeft het op lange termijn weinig toegevoegde waarde.

Een andere meer creatieve methode is laten betalen om te vloggen over een product. Vaak heeft dit een groot voordeel wanneer je goed weet wie je doelgroep is, dagelijks ontzettend veel views hebt maar ook duizenden abonnees van je youtube kanaal. Je hebt een mogelijke adverteerder in dat geval direct iets te bieden.

Kun jij goed vertellen over bepaalde producten? Je bent bijvoorbeeld heel handig in het beheren of gebruiken van een tablet. Je weet alles over aquariums of kletst de oren van het hoofd als het over vishengels gaat. Dan is de kans groot dat merken, bedrijven of organisaties je zullen vragen om een product te beoordelen.

Je krijgt het product opgestuurd, waarna je het uitvoerig mag testen, reviewen maar ook mag houden. Als je aan de slag gaat met dit soort verdiensten is het verstandig om objectief te blijven. Wat best een lastige taak kan zijn als je een prachtig product mag houden naar een beoordeling.

Er zijn dus veel mogelijkheden. Maar wanneer je net bent begonnen staan bedrijven niet in de rij om je te betalen. Bij de start is het dus verstandig om jezelf te beperken. Waardoor je kiest voor adsense koppelen aan je youtube kanaal. 

Heb ik nog niets verteld over samenwerkingen of merchandise?

Het is misschien een verkapt verdienmodel dat samenwerken of merchandising. Maar het is toch echt een verdienmodel die enorm in trek is bij youtubers. Het zorgt vrijwel altijd dat het aantal abonnees op je youtube kanaal toeneemt. Je leent als het ware de populariteit van de ander.

Er zijn binnen youtube verschillende soorten samenwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bedrijf dat youtubers inhuurt om eigen kanalen te promoten. Maar ook samenwerkingen onderling bij youtube vloggers. Waardoor je elkaar helpt, maar ook merkwaarde opbouwt.

Zonder heel technisch te worden, door de ander te helpen worden youtube vloggers zelf een stukje populairder. Hierdoor krijgen zij bijvoorbeeld meer volgers. (ze vergroten hun bereik). Dit maakt het mogelijk om meer te verdienen door views of abonnees. Want elkaar helpen gebeurt lang niet altijd vrijblijvend of gratis.

Heb jij na enige tijd een echte fanbase opgebouwd? Dan kan het lonend zijn om geld te verdienen door fanartikelen te verkopen. Om de artikelen die te koop zijn extra promotie te geven kun je deze prominent in beeld brengen. Gaat het over een stoere trui? Dan trek je die bij het vloggen bijvoorbeeld aan.

Met creativiteit verdien je veel meer op youtube?

creatief geld verdienen

Als je populair wilt worden met een youtube kanaal. Vooral omdat je mag doen wat je graag doet. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je uniek bent. Je kunt doen wat iedereen doet. Daar zul je weinig mee bereiken. Maar andersom is het wel een echt verdienmodel. Maar daarvoor heb je wel creativiteit nodig.

Laat ik als voorbeeld even iets heel anders nemen. Je kent misschien de flippo nog wel. Of wat dacht je van de voetbalplaatjes actie. Je kunt ze sparen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen. Maar als je veel dezelfde hebt is het al snel niet meer zo leuk. Iedereen begint massaal te ruilen. Dat maakt het al iets leuker, maar lang niet speciaal. Maar wat gebeurt er als er enkele unieke flippo's of voetbalplaatjes zijn die jij toevallig hebt. Precies, iedereen wil die hebben, vertelt erover of is op zoek.

Dat kun je ook toepassen om te verdienen bij youtube. Je voegt iets toe dat uniek, out-of-the-box of zo niet jij is. Als een paar mensen het hebben gezien wordt er langzaam maar zeker over gesproken. Waarna je al snel gedeeld zal worden op social media. Mensen over je spreken maar vooral willen zien. Waarvoor ze toch echt naar jouw youtube kanaal moeten!

Kortom, benut de mogelijkheden die creativiteit heeft. Je zal verbaasd staan hoe het je kan helpen om meer te verdienen met jouw youtube kanaal of content.

Wie zijn de grootverdieners op youtube?

Er zijn veel populaire youtube kanalen. Wat dacht je van artiesten of dj's. Of vloggers als enzoknol. Je kunt op internet veel lijstjes vinden van youtube grootverdieners. Die ga ik in dit artikel bewust niet voor je opnoemen. Ik ben van mening dat iedereen zijn eigen unieke weg moet bewandelen.

Natuurlijk kunnen voorbeelden je zeker op weg helpen. Maar bij grootverdieners op youtube heeft het vooral te maken met de gunfactor. Dat kun je niet nadoen, die moet je weloverwogen opbouwen.

Jij als individu kan ook niet op tegen een miljoenen industrie. Het is naar mijn mening ook niet iets waar jij je al op moet richten. Als ik voor mijzelf spreek zou mij dat tegenhouden. Ik kies liever voor het plezier dat youtube kan geven. Wanneer je er echt voor zal gaan, zal het je ook brengen tot waar je voor ogen hebt.

Je kijkt voor nu misschien op tegen de grootverdieners op youtube. Niet doen! Zij die veel verdienen hebben ook hoge kosten. Met een natuurlijke groei bereik je sneller meer.

Goede video marketing voor jouw youtube kanaal!

Je hebt misschien al eens gelezen over Noor Janmaat. Als je op zoek bent naar praktische tips of goede informatie kan Noor je echt op weg helpen. Zo heeft zij al vele top ondernemers geholpen om te groeien met video. Wat je ook voor jouw youtube kanaal kunt gebruiken.

Hoewel het vergelijk vaak is gemaakt, is de cursus van Noor Janmaat alles behalve een vlog training of cursus vlogs maken. Nee, je leert met deze training echt alles wat je moet weten over goed werkende video marketing. Ze is niet voor niets de video marketing expert van dit moment.

Je leert met de video marketing cursus middels (hoe kan het ook anders) praktische video's. Om kennis te maken met de werkwijze krijg je een gratis cursus video. Waarna jij hoogstwaarschijnlijk net als ondernemend Nederland voor deze cursus zal kiezen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen