arrow_drop_up arrow_drop_down
Zelf een e-book maken en geld verdienen?
14 februari 2019 

Zelf een e-book maken en geld verdienen?

Als je zelf een e-book gaat maken om er geld mee te verdienen kun je dat op verschillende manieren promoten. Als je een goed idee hebt voor een onderwerp om over te schrijven, raad ik je zeker aan bezig te gaan met zelf een e-book maken.

Zelf een e-book maken?

Niet iedereen kan makkelijk zelf een e-book maken. Je hebt daarvoor een bepaalde schrijfstijl nodig en je moet een verhaal goed in elkaar kunnen zetten. Toch bieden heel veel websites een e-book aan. Soms gratis soms betaald.

Een e-book wordt bij affiliate marketing meestal gebruikt als gratis gift om email adressen te verzamelen. Zo kunnen affiliates later nog eens contact op nemen met de website bezoekers en ze eventueel iets aanbieden.

Daarnaast worden e-books natuurlijk ook gewoon geschreven om vervolgens te verkopen. Er zijn verschillende manieren waarop jij je e-book kunt verkopen

Eigen website

Als je een eigen website hebt en er komen al wat bezoekers naar je website, is het natuurlijk makkelijk om je eigen e-book aan je bezoekers aan te bieden. Hiermee kun je dan extra geld verdienen via je website.

Als je bezoekers al eerder wat van je gekocht hebben is de kans groot dat ze ook dit e-book mogelijk wel van je gaan kopen.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat het e-book en het onderwerp daarvan dan past bij je website content.

Online publiceren

Een andere manier om je e-book te publiceren is om dit online te doen. Je kunt je e-book aanmelden bij Amazon Kindle publishing maar ook bij bol.com. Daarnaast zijn er nog vele andere websites waar jij je e-book te koop aan kunt bieden.

Ook hebben deze verschillende websites verschillende constructies en is het belangrijk dat je er ook goed naar kijkt, hoeveel deze websites willen mee snoepen van je winsten.

Affiliate marketing

Ook affiliate marketing kun je toepassen bij het promoten van je boek. Er zijn namelijk verschillende affiliate marketing netwerken die het mogelijk maken om je E-book te laten promoten door andere affiliates. Een van deze affiliate marketing netwerken is paypro.

Hier kun je dan je boek aanmelden voor promotie en geef je andere affiliates de mogelijkheid om te verdienen aan jouw product. Hierdoor verdien je natuurlijk zelf wel minder dan wanneer je het op je eigen website zou promoten. De meeste publishers verkopen het boek naast dat ze affiliate marketing inzetten ook nog zelf op de website.

Marktplaatsen

Ook op marktplaatsen is het mogelijk om je e-book te presenteren. Sommige online marktplaatsen hebben zelf een rubriek met e-books. Het voordeel hiervan is dat marktplaatsen vaak al heel veel bezoekers hebben waardoor het eenvoudig is om veel bezoekers te trekken in korte tijd.

Social media

We gebruiken het allemaal. Social media is een van de beste manieren om promoties te doen omdat een groot deel van de wereld gebruik maakt van social media. Hier kun je dus op een simpele manier je e-book promoten en zo mensen naar je website sturen om het boek daar te kopen.

Als je bezoekers naar je website krijgt is het altijd een goed idee om te zorgen dat je het email adres krijgt. Over het algemeen wordt het meeste geld verdiend in de mailing lijst.

Email marketing

Een van de beste manieren om welk product dan ook te promoten is via email marketing. Als je een website hebt waar je email adressen verzameld is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je geautomatiseerde campagnes maakt. Als je meerdere producten hebt om aan te bieden kun je deze in een reeks aanbieden. Tussendoor geef je dan waardevolle informatie zodat alleen je emails ook al waardevol zijn.

Als je dan een nieuw e-book hebt geschreven kun je hiervoor een extra email schrijven die je kunt toevoegen aan je campagne. Stel dat bezoekers die zich ingeschreven hebben eerst 7 e-mails kregen. Krijgen ze er nu 8. Het mooie van nieuwe producten toe voegen aan je automatische e-mails, is dat je sales funnel steeds groter wordt, waardoor je steeds meer mogelijkheden voor jezelf creëert om wat te verkopen.

Veel geld verdienen via het internet

Of je nu een e-book gaat schrijven om deze te verkopen of je kiest ervoor om een website met content te vullen. Via het internet kun je heel veel geld verdienen. Je kunt met zelf een e-book schrijven mogelijk niets verdienen, maar er zijn ook e-books gepubliceerd die een miljoenen business werden.

Ook met een eigen website in combinatie met affiliate marketing kun je mogelijk tot in de miljoenen verdienen. Er zijn namelijk mensen die met 1 website meer dan 100.000 euro in de maand verdienen. Stel je voor dat je dan 10 van die websites hebt. Dan verdien je al 1 miljoen euro per maand.

Natuurlijk krijg je dit niet voor niets en moet je daarvoor keihard werken. Maar dat je binnen een aanzienlijke tijd een fulltime inkomen kunt verdienen met een eigen website en affiliate marketing is een feit. Binnen één tot 5 jaar is een inkomen van €5000 euro per maand best  mogelijk.

Natuurlijk ligt het er dan wel aan hoe actief je bent en hoe veel nieuwe content je toevoegt aan je website. Hierdoor krijg je namelijk steeds meer nieuwe bezoekers en heb je ook meer mogelijkheden om te verkopen.

Als jij veel geld verdienen vanuit je huis en wilt werken waar en wanneer je zelf wilt, is een eigen website met affiliate marketing en zelf een e-book maken een hele goede keuze.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen