YouTube kanaal maken voor je bedrijf

YouTube kanaal maken voor je bedrijf: Dit zijn de voordelen

Besteed je dagelijks heel wat uurtjes op YouTube? En ben je toevallig ondernemer? Misschien ben je op zoek naar manieren om je bedrijf te promoten. Dit zorgt ervoor dat je je klantenkring én omzet vergroot. Behoort een YouTube kanaal maken voor je bedrijf tot de mogelijkheden? Ja, zonder twijfel.

Wil je meer weten over een YouTube kanaal maken als bedrijf? Dankzij onze persoonlijke ervaringen met het platform hopen we je verder te helpen. Daarom hebben we dit artikel geschreven vol met informatie, handvaten én voordelen.

Wat kost een YouTube kanaal voor mijn bedrijf?

Toen wij begonnen met ons YouTube kanaal hadden we een onderbuik gevoel. Er zit vast een addertje onder het gras. En voor je het weet zit je met onverwachte kosten van je kanaal opgescheept. Misschien deel je dezelfde gedachten. Hoe zit het met de kosten van een YouTube kanaal voor je bedrijf?

Het starten van een YouTube kanaal voor je bedrijf kost niets. Je kunt kosteloos een account aanmaken bij YouTube. Vervolgens bedenk je een geschikte kanaalnaam en je kunt aan de slag. Eenmaal het kanaal gemaakt kunnen er wél kosten bijkomen. Maar schrik niet: je bent zelf aan zet als het gaat om bedragen.

Wat heb ik nodig voor een YouTube kanaal?

Is het aanmaken van je YouTube kanaal voltooid? Je hebt de eerste, dappere stap gezet. Nu is het zaak om content te maken en hier heb je materialen voor nodig. En nogmaals: de kosten bepaal je zelf.

  • Goede kwaliteit camera
  • Laptop of computer
  • Bewerkingsprogramma voor je filmpjes

Veel succesvolle YouTubers besteden het bewerken en plaatsen van video’s uit aan professionals. Breekt het zweet je al uit als je denkt aan video’s bewerken? Als je bereid bent om te investeren in het YouTube kanaal van je bedrijf, dan kun je er dus voor kiezen om dit uit handen te geven.

Voordelen YouTube kanaal voor je bedrijf

Gezien ons leven voor het grootste deel online afspeelt, is het onwijs verstandig om hier je pijlen als ondernemer op te richten. Een YouTube kanaal maken voor je bedrijf hoort daar eveneens bij. Kun je je nog geen voorstelling maken van de voordelen? We lichten enkele punten graag voor je uit en misschien trekken deze je wel over de streep.

Lage investering

Ben je beginnend ondernemer? Je zit vast niet te wachten op hoge promotiekosten voor je diensten of producten. Met een YouTube kanaal houd je de kosten laag. De video’s kun je zelf bewerken. Bovendien beschikken smartphonecamera’s over een prima kwaliteit.

Slim inzetten op SEO

Met de hoeveelheid YouTubers van vandaag de dag ben je misschien bang voor veel concurrentie. Hoe voorkom je dat je video’s onderaan de stapel terecht komen? Heel simpel: met video SEO.

Door SEO in te zetten zet je jezelf binnen Google op de kaart. Met de juiste zoekwoorden kom je namelijk hoger in de zoekmachine van Google terecht en stuiten bezoekers veel eerder op je video’s.

Geld verdienen met je kanaal

Ben je bang dat video’s maken demotiverend is? Misschien ben je niet op de hoogte van het huidige verdiensysteem van YouTube. Je kunt namelijk geld verdienen met je kanaal en zo een extra zakcentje bovenop je omzet verdienen. Dit doe je door advertenties in te zetten en dit kan wanneer je 1000 abonnees hebt bereikt.

Contact met kijkers

Zijn je diensten of producten vooral online te vinden? Directe interactie met potentiële klanten is niet gemakkelijk. Vaak gaan er dagen overheen en haken klanten vervolgens af. Herken je dat?

Als je een YouTube kanaal maakt voor je bedrijf, dan krijg je de mogelijkheid om direct in contact te staan met je kijkers en klanten. Dit kan via de reacties onder de video. Ook kun je contactgegevens delen waar je te bereiken bent.

Conclusie

Wil je je bedrijf laten groeien? Dat is het doel van iedere ondernemer. Zoek je naar een gemakkelijke en leuke manier van promoten? Een YouTube kanaal maken voor je bedrijf heeft genoeg voordelen. Bovendien is het een leuke hobby. 

Zie je het zitten om een YouTube kanaal aan te maken, maar geef je praktische zaken liever uit handen? Bekijk onze diensten eens of neem contact op voor de mogelijkheden. Wij van Writgo helpen je graag op weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *