arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe werkt affiliate marketing met Woocommerce?
20 maart 2019 

Hoe werkt affiliate marketing met Woocommerce?

Zelf heb ik meerdere affiliate webshops en was het voor mij lastig in het begin om aan de slag te gaan met Woocommerce. Ik heb uitgevonden hoe je het beste Woocommerce kunt gebruiken voor affiliate marketing en daarom deel ik het in dit blogbericht.

Als je van plan bent om Woocommerce te gebruiken bij affiliate marketing, is de kans groot dat je een affiliate webshop wilt maken. In je affiliate webshop plaats je dan artikelen met behulp van Woocommerce. Je kunt er dan voor kiezen om alle producten handmatig toe te voegen aan je affiliate webshop, maar je hebt er ook een importeer tool voor. Met WP-All Import pro kun je makkelijk een hele lijst producten importeren met een paar drukken op de knop. 

Zelf een affiliate webshop maken is behoorlijk lastig en er komt veel bij kijken. Ook had ik er in het begin veel moeite mee om goede posities te krijgen in Google met mijn webshop. In dit blogbericht lees je precies hoe jij je affiliate webshop kunt beginnen met behulp van Woocommerce. Lees daarom snel verder.

Wat is Woocommerce?

Woocommerce is een WordPress plugin die je WordPress website omtovert in een WordPress webshop. Aan deze webshop kun je allerlei producten toevoegen. Woocommerce is het meest complete platform als het gaan om webshops maken. Een mooie functie dat Woocommerce heeft is de mogelijkheid om producten in je webshop te voorzien van een affiliate link.

Wat is het voordeel van een affiliate webshop?

Als je aan de slag gaat met een affiliate webshop, betekent het dat je heel veel producten kunt promoten uit een bepaalde categorie. Door heel veel producten te promoten is de kans groter dat je een commissie verdient met affiliate marketing. Daarnaast heb je door het maken van een webshop gevuld met producten, direct heel veel content op je website.

Wel is het belangrijk om te weten dat je niet de productbeschrijvingen van de leverancier mag gebruiken, maar alle productbeschrijvingen moet herschrijven.

Door alle producten zo snel mogelijk te herschrijven krijg je direct heel veel nieuwe content op je website. Die nieuwe content zal ervoor zorgen dat er snel meer bezoekers naar je website komen.

Een ander voordeel van een affiliate webshop is dat je website eigenlijk direct goed is ingericht om verkopen te genereren. Dit maakt het verdienen van affiliate commissies een stuk makkelijker.

Wat zijn de nadelen van een affiliate webshop?

Natuurlijk heeft het maken van een affiliate webshop met Woocommerce ook nadelen. Een groot nadeel is dat je het met een webshop vaak opneemt tegen grote webshops. Hierdoor kan het in veel niches moeilijk zijn om snel goede posities te behalen.

Dat komt omdat de grote webshops meestal veel autoriteit op het internet hebben en daardoor voorrang krijgen op jou met een nieuwe website.

Wat je daaraan kunt doen is naast het schrijven van productbeschrijvingen, ook een blog bij te houden waarbij je allerlei tips geeft over dingen die met het product te maken heeft.

Hoe installeer je Woocommerce voor affiliate marketing?

Als je aan de slag wilt gaan met een affiliate webshop, is het een goed idee om daarvoor WordPress te gebruiken. Op je WordPress website installeer je dan Woocommerce en kun je daarmee je affiliate webshop maken.

Je kunt er dan voor kiezen om alle producten handmatig toe te voegen, maar er zijn ook tools om een hele productcategorie van een webshop in één keer te importeren.

Bekijk hier hoe WP -All Import werkt:

Dat kun je doen met de plugin Wp-All-Import pro. Deze plugin kun je downloaden en installeren op je website. Als je dat hebt gedaan kun je bij een webshop als bijvoorbeeld coolblue een datafeed downloaden van een van de product categorieën te importeren.

Het is bij Coolblue zelfs mogelijk om de hele webshop van Coolblue over te nemen.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een Woocommerce affiliate website?

Als je van plan bent om aan de slag te gaan met een Woocommerce affiliate website, is het belangrijk om met de onderstaande dingen rekening te houden. Toen ik net begon met mijn affiliate webshop, deed ik veel van deze dingen fout waardoor het nog langer duurde voordat ik geld verdiende.

Een goede niche kiezen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je aan de slag gaat met affiliate marketing via Woocommerce, is zorgen dat je een niche kiest waarin veel interesse is, maar waarbij de concurrentie nog niet te groot is. Zelf heb ik gekozen voor de computerbranche en was het voor mij heel lastig om daar bezoekers naartoe te krijgen.

Dat komt omdat er heel veel grote bedrijven online staan met computers en laptops. Deze computerwinkels hebben veel meer autoriteit en krijgen daarom betere posities dan mijn website. Achteraf gezien had ik me beter kunnen focussen op alleen desktops of alleen laptops om mijn concurrentie te verminderen.

Als je aan de slag gaat met je eigen affiliate webshop is het dus belangrijk om goed te kijken hoe veel concurrentie er in je niche is. Als er veel concurrentie is kun je beter iets anders kiezen, of ervoor zorgen dat je een subcategorie neemt van een bepaalde niche. Bijvoorbeeld bij laptops, dat je alleen praat over chrome books of alleen over notebooks.

Lees meer over het kiezen van een onderwerp voor je site

Niet direct te veel  affiliate producten

Ook is het belangrijk om niet direct te veel producten toe te voegen aan je webshop. Het is natuurlijk aantrekkelijk om direct alle producten van de coolblue website te importeren en zo aan de slag te gaan. Hoewel het een goed idee kan zijn om dat te doen, kost het je gigantisch veel werk om alle productbeschrijvingen te herschrijven. Hierdoor kun je snel het overzicht verliezen of de motivatie.

Kies er daarom voor om te beginnen met bijvoorbeeld 30 producten van Coolblue of Bol.com en ga eerst met die producten aan de slag. Als je die producten dan helemaal eigen hebt gemaakt, kun je de volgende 30 producten importeren. Zo houdt je het overzicht en maak je jezelf het gemakkelijker.

Te lang wachten met de productteksten herschrijven

Daarnaast is er nog een reden waarom je niet direct te veel producten moet importeren van Bol.com. Als je namelijk producten importeert krijg je er automatisch de productbeschrijvingen van Bol.com bij. Dat betekent dat jij plagiaat pleegt bij Bol.com. Hoe meer producten je in een keer importeert, hoe langer het duurt voor je de productteksten in je eigen woorden hebt omschreven.

Vergeet niet dat het naast het herschrijven van productteksten ook belangrijk is om je blog bij te houden. Als je dan heel veel productteksten moet herschrijven, wordt het werk aan je website al snel te veel.

Begin ook direct met bloggen

Bij een affiliate marketing webshop samen met Woocommerce zullen in eerste instantie niet de productteksten bezoekers naar je webshop sturen. In het begin heb je meer kans op een goede positie als je begint met bloggen.

In je blogs kun je bezoekers dan doorsturen naar je affiliate webshop waar ze als nog kunnen shoppen. Het is namelijk een stuk makkelijker om te ranken met blogberichten dan met producten in verband met de concurrentie.

Kies een goed werkend thema dat geschikt is voor je Woocommerce affiliate site

Om ervoor te zorgen dat je bezoeker het naar zijn zin heeft op je website is het vooral bij Woocommerce heel belangrijk dat je een goed werkend thema hebt die passend is voor een webshop. Als een bezoeker moeite moet doen om je webshop of bepaalde artikelen te vinden, zal je niets verkopen.

Als je affiliate marketing wilt combineren met een Woocommerce webshop is het belangrijk dat je webshop op rolletjes loopt. Neem daarvoor eens een kijkje bij grote webshops om te kijken hoe die webshops in elkaar zitten.

Natuurlijk is er in de grote webshops ontzettend veel geld geïnvesteerd. Maar het geeft je wel een idee van hoe een goedwerkende webshop is opgebouwd.

Geef zo veel mogelijk informatie over de producten die je verkoopt

Als je aan de slag gaat met het herschrijven van je productbeschrijvingen voor je affiliate producten, is het daarbij belangrijk om zo veel mogelijk informatie te geven over de producten. Probeer je productteksten op te vullen met goede afbeeldingen en eventueel met video’s die het product nog beter laten zien.

Hoe meer informatie je geeft over de producten, hoe groter de kans is dat een bezoeker de producten via jouw affiliate link zullen kopen.

Maak ook een interne link vanuit je blogs naar de producten in je webshop

Houdt er bij het schrijven van de blogs ook rekening mee om intern te linken naar de producten die je aanbiedt in je affiliate webshop. Op deze manier zullen ook bezoekers via je blog je webshop  bezoeken waardoor je meer kans hebt dat je een product zal verkopen. Probeer in ieder blogbericht minimaal naar één product te linken of naar een product categorie. Hoe meer je dit doet hoe meer verkopen je op lange termijn zal realiseren.

Het kost tijd om een affiliate webshop met Woocommerce op te bouwen

Een affiliate marketing webshop met Woocommerce kost je veel tijd om op te bouwen. In het begin zal je nog niets verdienen met je webshop en het kan een behoorlijke tijd duren voordat dat wel het geval is.

Geef jezelf minimaal 24 maanden om een succes te maken van je affiliate marketing webshop omdat de concurrentie bij webshops behoorlijk hoog is.

productbeschrijvingen schrijven Bolcom

Binnen 24 maanden moet het mogelijk zijn om geld te verdienen met een affiliate webshop en geef je jezelf voldoende tijd om te leren hoe het werkt.

Probeer in die 24 maanden iedere dag aan je affiliate webshop te werken om ervoor te zorgen dat je website groeit en zo meer autoriteit krijgt.

Waarom is het beter om niet met een affiliate webshop te beginnen?

Als je mij vraagt of je als beginner zou moeten beginnen met een affiliate webshop zeg ik zeker dat het geen goed idee is om direct met een affiliate webshop aan de slag te gaan. Je kunt veel beter beginnen met een informatieve website, omdat daar veel minder technische kennis bij komt kijken.

Daarnaast is het met een informatieve website vaak veel makkelijker scoren, omdat je niet alleen maar probeert te scoren op verkoop gerichte onderwerpen. Vrijwel elke product waar je direct over schrijft is verkoop gericht waardoor je het op moet nemen tegen grote webshops.

Vooral als beginner weet je nog niet precies hoe het spelletje werkt en daarom is het beter om simpel te beginnen.

Informatieve website maken

De beste manier om een informatieve website te maken is natuurlijk ook met WordPress. Het voordeel van een informatieve website maken met WordPress is dat je daarna altijd nog een webshop kunt toevoegen aan je website.

Met WordPress kun je dan blogs schrijven over een bepaald onderwerp om ervoor te zorgen dat bezoekers die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp naar je website komen. Vervolgens ga je op zoek naar producten die relevant zijn aan de teksten die je schrijft op je website en maak je daar een affiliate link voor.

Die affiliate links plaats je in je teksten en zo zorg je ervoor dat er bezoekers naar je website komen. Als het onderwerp waarover je website gaat heel veel producten heeft die je kunt promoten kun je dan twee dingen doen.

Je kunt voor alle producten die je promoot een soort resources pagina maken. Dat is een pagina waarop je wat schrijft over alle producten die je wilt gaan promoten. Ook kun je over alle producten die je wilt promoten en review schrijven en daar naartoe linken. Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid om er uiteindelijk een webshop van te maken.

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Zelf heb ik affiliate marketing geleerd met behulp van de affiliate marketing revolutie. Dit is een online affiliate marketing cursus waarmee je stap voor stap leert hoe je je eerste affiliate marketing website maakt.

Vooral bij je eerste affiliate website is het belangrijk dat je het zo simpel mogelijk maakt. Het kan namelijk al snel moeilijk worden en dan is het jammer als je zou opgeven.

Marketheme van de affiliate marketing revolutie

Door precies te doen wat er in de cursus verteld wordt, weet je eigenlijk direct welke stappen je moet zetten om geld te verdienen met je website. Mocht je dan eenmaal geld verdienen met je website, kun je altijd nog besluiten om voor je volgende project een affiliate webshop met Woocommerce te maken.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen