Winstgevend worden met affiliate marketing? Jij kan dit ook!
18 maart 2020 

Winstgevend worden met affiliate marketing? Jij kan dit ook!

Heeft affiliate marketing je al veel tijd gekost? Dan is dit hét moment om je volledig te richten op de winstgevendheid van jouw affiliate marketing activiteiten. Tijd om de profiteren van winstgevende affiliate marketing. Maar vooral om door te gaan met jouw activiteiten. 

Natuurlijk kan ook jij winstgevend worden met affiliate marketing. Het enige dat jij hiervoor nodig hebt is een goede aanpak. Waarbij goede commerciële content een van de meest belangrijke elementen is.

Waardoor je meer bezoekers krijgt. Zodat je uiteindelijk meer zal verkopen.

Om goede commerciële content te schrijven heb je doorgaans niets anders nodig dan informatie over de behoeften van je bezoekers. Vraag jezelf gerust af wat je bezoekers nodig hebben om klant te worden. Een goed onderzoek naar klantbehoeften kan je helpen.  

Wanneer je precies weet waar klanten naar op zoek zijn kun je daarop anticiperen. Je verkoopt geen chromebook aan klanten die op zoek zijn naar een echte windows game laptop. Daarover schrijven heeft dus ook geen meerwaarde. Voor de uitbreiding zal dit wellicht helpen, maar voor nu ben jij echt op zoek naar winstgevendheid. Daarom is de kennis die jij hebt in de praktijk brengen belangrijk. 

Maar goede affiliate marketing is natuurlijk veel meer dan goede commerciële content. Meer dat ik met je delen wil. Zodat jij kunt werken aan winstgevende affiliate marketing. Waarna jij uiteindelijk de vruchten kunt plukken. 

Winstgevende affiliate marketing komt niet vanzelf.

Je moet er echt wat voor doen om de top te bereiken. Daar kom je niet vanzelf. Net als elke sporter elke dag moet trainen om uiteindelijk records te verbreken, moet jij dat ook. Door de juiste dingen te doen ga jij je doel zeker bereiken.

Een planning kan je hierbij helpen. Enkele jaren geleden ben ik ook op die manier begonnen. Elke dag nieuwe content publiceren, inspelen op actualiteiten, optimaliseren van mijn website voor bezoekers maar vooral weten wie mijn bezoekers daadwerkelijk waren. Maar ook waar ze naar op zoek waren. Daar investeerde ik veel tijd in. Tijd die zich nu elke dag opnieuw terugverdient. 

affiliate marketing blog

Maar ook ik kon het niet alleen. Waar veel websites gouden bergen beloven. Vertellen dat het een snelle manier is om geld te verdienen.

Ontdekte ik wat affiliate marketing daadwerkelijk was “een investering in de toekomst”. Het duurde bijna een jaar voor mijn affiliate marketing winstgevend was. Wat mij alleen zonder hulp, cursussen maar ook de juiste tools niet had kunnen bereiken. 

Aan de slag, niet stoppen, leren van elke dag affiliate marketing!

De tijd verstreek waarbij ik nog geen euro had verdiend. Toch bleven de bezoekers van mijn website aanzienlijk stijgen. Er was iets dat ik goed deed. Dat motiveerde mij om door te gaan. Ik zorgde vrijwel elke dag dat er iets gebeurde. Maar ik leerde ook van elke dag affiliate marketing. 

Wat is de beste manier om affiliate marketing te leren

Het meest lastig is doorgaan zonder resultaat. Je kunt je dit pas voorstellen wanneer je maanden druk ben met schrijven van commerciële content.

Het optimaliseren voor zoekmachines als bezoekers. Zeker omdat het maanden tot jaren kan duren voor je een eerste commissie hebt verdient. Toch is doorgaan belangrijk. Geef bezoekers een reden elke week of vaker je website te bezoeken. 

Door goed in de gaten te houden wat bezoekers beweegt je website te bezoeken kun je gericht content publiceren. Dat maakt je website stap voor stap winstgevend. Staar je niet blind op mogelijke verdiensten. Je kunt beter naar je bezoekers luisteren. Welke merken hebben de voorkeur van de bezoekers op je website. Naar welke informatie zijn ze op zoek. Hoe lang verblijven ze op een pagina. Dit kun je gemakkelijk meten in je statistieken.

Natuurlijk verdien je bij de verkoop van een apple laptop meer dan wanneer je een budget chromebook verkoopt. Maar gezien het verschil in prijs zullen veel meer mensen interesse hebben in de chromebook. 

Hoe zet je een eenvoudig doelgroeponderzoek op.

Een goed klantenonderzoek kun je redelijk eenvoudig opzetten. Zijn het vooral mannen of ook vrouwen op je website. Zijn het jongeren of ouderen. Is het een specifieke doelgroep of niet. Wanneer je een rollator affiliate marketing website hebt is daarop antwoord geven redelijk eenvoudig. Het zijn voornamelijk vrouwen, mannen die een leeftijd van boven de zestig jaar hebben (uitzonderingen daargelaten). 

Een specifieke omschrijving van de doelgroep zou kunnen zijn: zowel mannen als vrouwen, ouder dan 60 jaar, slecht te been maar nog redelijk zelfstandig. Door die kenmerken mee te nemen in de tekst heb je meer succes om gevonden te worden. Maar spreek je jou doelgroep ook veel beter aan. 

Met een duidelijke doelgroep is het makkelijker om overtuigende teksten te schrijven. Je weet namelijk voor wie je schrijft. Hierdoor is de tekst die je schrijft gerichter op de doelgroep, die sneller producten zal kopen via jouw affiliate marketing activiteiten. 

Waarom 13 in een dozijn teksten niet winstgevend zijn?

Door de jaren heen is affiliate marketing steeds populairder geworden. Je kunt je wel voorstellen welke impact dat heeft op de kwaliteit. Investeer daarom in de kwaliteit van je website, zodat je website een absolute meerwaarde heeft voor klanten. Om te voorkomen dat jouw affiliate marketing tot 13 in een dozijn behoort staan hieronder een aantal belangrijke elementen die jouw affiliate marketing winstgevend maken:

  • Voorkom standaard teksten van leveranciers of merken. Maar creëer een meerwaarde voor bezoekers door uniek te zijn met commerciële teksten.
  • Weet wie je bezoekers zijn, leer je bezoekers, samen met specifieke behoeften kennen. 
  • Gebruik beeldmaterialen om je affiliate marketing beter te maken dan je concurrent. Er zijn veel stock foto websites.

Maar misschien is het belangrijkste aspect wel kennis over de artikelen die je met affiliate marketing promoot. Hoe meer je erover weet, hoe beter je er over kunt gaan schrijven. 

Inspiratie helpt je winstgevend te zijn met affiliate marketing.

Je kent het gevoel misschien wel. Wanneer je een prachtig artikel leest komt er een glimlach tevoorschijn. Wil je misschien meer lezen over het onderwerp. Je krijgt zin om een aankoop te doen, lid te worden of jezelf te registreren. Dat zijn de websites waar jij je inspiratie moet zoeken. 

Het onderwerp maakt dan even niet uit. Inspiratie is namelijk niet onderwerp gericht. Zo kan het ook een manier van schrijven zijn. De indeling van een pagina of vormgeving van een website. Maar ook de foto die op de pagina is bijgevoegd. 

Door een professioneel ogende website heb jij meer kans om winstgevend te zijn met affiliate marketing. Dat wat inspiratie met je kan doen.

Hoe kies je een affiliate netwerk dat bij je past?

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken. De een groter dan de ander. Welke het beste bij jou past hangt van verschillende factoren af. Het is belangrijk dat producten bij je onderwerp aansluiten. Je hebt weinig aan reisverzekeringen als je website over computers gaat. 

Het kiezen van een affiliate advertentienetwerk is niet lastig. Er zijn verschillende grote partijen waarmee je uit de voeten kan. De vergoedingen verschillen bij elk netwerk, het kan dus lonen om verschillende netwerken met elkaar te vergelijken.

Bij de meeste netwerken kun je kosteloos aanmelden. Enkele vragen hier een kleine vergoeding voor. Soms eenmalig, anderzijds middels een maandelijks abonnement. Dit heeft veelal te maken met de producten die je wilt aanbieden. 

De affiliate marketing revolutie helpt je winstgevend worden. 

Zoals ik al eerder schreef is winstgevend worden een lange weg. Door de juiste aanpak met de affiliate marketing revolutie vergroot je de kans op winstgevend zijn aanzienlijk. Je leert aan de hand van praktische video’s welke stappen je moet zetten. Dat maakt het geven van een juiste invulling aan affiliate marketing een stuk gemakkelijker. Hierdoor ben je in staat om het juiste te doen, wat zorgt voor meer winstgevendheid. 

De voordelen van de affiliate marketing revolutie.

Voor een winstgevende website heeft de marketing revolutie een aantal geweldige voordelen die je niet mag missen. Hieronder kun je de voordelen lezen.

  • Je kunt werken wanneer je wilt, waar je wilt maar ook hoe je dit wilt. Je maakt zelf uit hoeveel uren je elke dag aan je affiliate webshop zal spenderen.
  • Met affiliate marketing bouw je aan een passief inkomen. Verdienen terwijl je slaapt, offline bent of iets anders aan het doen bent. Om te kunnen verdienen hoef je dus niet online te zijn. Je bent namelijk 24/ 7 open voor klanten.
  • Jouw inkomen kan elke maand opnieuw groeien. Je hebt geen enkel soort beperking in hoeveel je zou kunnen verdienen.
  • Voor vrijwel elk onderwerp kun je aan de slag met het verdienen van geld om uiteindelijk winstgevend te zijn.  

Een absoluut nummer een verdienmodel!

Met de affiliate marketing revolutie leer je alles over het nummer een verdienmodel van dit moment. Geen loze beloften, onbetrouwbare informatie of gedoe. Nee, je leert daadwerkelijk wat belangrijk is aan de hand van praktische video’s.

De affiliate marketing revolutie leert je wat daadwerkelijk belangrijk is voor winstgevende affiliate marketing. 

Een beste manier is er niet om affiliate marketing onder de knie te krijgen. Maar wel de manier. Zo zal affiliate marketing altijd een uitdaging blijven. Daarom is actueel cursusmateriaal bijzonder belangrijk. Zo blijf je in beweging, leren maar vooral de best werkende manieren in uitvoering brengen door te doen. 

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down