Ben jij zelf vaardig in het maken van eigen sieraden? Heb je jouw eigen product ontworpen? Of wil je graag producten van één van jouw partners verkopen via het internet? Je kunt ervoor kiezen om een eigen webshop te starten. Dat is bijzonder interessant, maar je loopt ook al snel tegen beperkingen aan.

Wat deze beperkingen zoal zijn? Nou, bijvoorbeeld dat je echt de bezoekers naar jouw webshop toe moet trekken. Dit gaat absoluut niet makkelijk, bijvoorbeeld omdat je met de nodige concurrentie te maken hebt. Je kunt ervoor kiezen om met SEO aan de slag te gaan, maar dat is vrij prijzig als je het uit wilt besteden. Bovendien is het een langlopend traject; pas na vele maanden ga je pas resultaat zien in de zoekmachines.

Jouw eigen producten verkopen via jouw webshop is dus niet altijd de beste keuze. Wat dan wel de beste keuze is? Nou, je kunt ervoor kiezen om jouw producten via Bol.com te verkopen. Dat is iets wat wij absoluut aanraden! Waarom? Dat bespreken we graag hieronder.

Verder voorzien wij je in dit artikel ook van allerlei handige tips. Tips waarmee je zoveel mogelijk producten via Bol.com kunt gaan promoten. Door deze tips op te volgen, is de kans groot dat je daadwerkelijk veel producten gaat scoren. Des te meer orders je via Bol.com weet te scoren, des te meer geld je gaat verdienen. Bovendien kun je op deze manier aan de naamsbekendheid van jouw webshop werken!

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Vond je deze video leuk? Abonneer dan op ons YouTube kanaal!

Waarom via Bol.com verkopen?

Ben je op zoek naar handige afzetkanalen voor jouw producten? En lukt het je bijvoorbeeld niet om een flink aantal producten te verkopen via jouw webshop? Dan is het absoluut interessant om jouw producten via Bol.com te verkopen. Deze mogelijkheid brengt echt veel voordelen met zich mee, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Je werkt aan de naamsbekendheid van jouw webshop

Voor een kleine webshop is het vrij lastig om op het wereldwijde web op te vallen. Als je gebruik van Bol.com maakt, kun je jouw webshop echter veel beter op laten vallen. Zo kun je bijvoorbeeld aan jouw naamsbekendheid werken. Hoe je dat kunt doen? Nou, bijvoorbeeld op de volgende manier:

  • Krijg je een order binnen via Bol.com? Pak het product in en stop een tegoedbon van bijvoorbeeld 5 euro in het pakketje. Op deze tegoedbon kun je jouw webshop vermelden, waardoor de ontvanger direct weet wat jouw webshop is. Middels de tegoedbon is de kans groot dat je op korte termijn een order via jouw webshop ontvangt!

Je bereikt een miljoenenpubliek

Als je een eigen webshop hebt, is het lastig om veel orders te scoren. Dit komt puur doordat je online lastig op kunt vallen. Om toch op te kunnen vallen, is het advies om gebruik te maken van Bol.com. Via deze immense webshop kun je namelijk een miljoenenpubliek bereiken.

Belangrijk voordeel hierbij: je kunt echt miljoenen mensen in aanraking laten komen met jouw producten. Op die manier werk je dus aan de naamsbekendheid van jouw webshop en van jouw producten. De kans is ook groot dat je op deze manier meer en meer orders kunt scoren. De kans dat enkele van de miljoenen bezoekers in jouw producten geïnteresseerd zijn, is immers vrij groot!

Je kunt veel geld verdienen

In de afgelopen jaren hebben veel mensen zich toegelegd op verkopen via Bol.com. Waarom deze online ondernemers daarvoor gekozen hebben? Dat is onder meer te danken aan de hierboven genoemde voordelen. Een ander voordeel is dat je middels Bol.com echt veel geld kunt verdienen.

Hoe dat zit? Nou, via Bol.com kun je veel orders scoren. Des te meer orders je weet te scoren, des te meer geld je gaat verdienen. Om dát mogelijk te maken, is het wel zaak om op de juiste manier met jouw producten op Bol.com om te gaan. Dáárvoor raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen.

Het is niet al te lastig

Wil je jouw producten via Bol.com gaan verkopen? Mogelijk vind je dit aan het begin een beetje eng, maar dat is nergens voor nodig. De ervaring leert namelijk dat het verkopen van producten via Bol.com absoluut niet lastig is. Nee, je kunt echt op een relatief makkelijke wijze alle producten via Bol.com verkopen.

Hoe dat zit? Nou, het toevoegen van producten gaat bijvoorbeeld erg makkelijk. Dit geldt ook voor het aanmaken van een account bij Bol.com. Mocht je hier onverhoopt toch problemen bij ervaren, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Bol.com. De ervaring leert dat de klantenservice graag voor je klaar staat én je ook nog eens prima kan helpen!

Waarom níet via Bol.com verkopen?

Is het nu per sé aan te raden om via Bol.com jouw producten te verkopen? Ja, dat kunnen wij je zeker aanraden. Voordat je hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat, is het zaak om even stil te staan bij twee aandachtspunten:

  • Je hebt met veel concurrentie te maken: je bent niet de enige die producten via Bol.com wilt verkopen. Mede daarom is het zaak dat je echt originele producten verkoopt. Originele producten vallen immers al meer op dan allerlei dezelfde producten. Zorg er dus voor dat je écht iets te bieden hebt.
  • Je moet geld aan Bol.com afstaan: logischerwijs is het niet gratis om gebruik te maken van de webshop van Bol.com. Nee, je moet geld afstaan aan Bol.com bij elke order die je weet te scoren. Relatief gezien vallen deze kosten reuze mee, mede omdat je dus echt veel orders kunt scoren.

De beste tips voor verkopen via Bol.com

Spreekt het principe van verkopen via Bol.com jou wel aan? En wil je de uitdaging graag aan gaan? Dan is het zaak om je goed voor te bereiden. Over de voorbereiding vind je hieronder enkele handige tips. Daarnaast geven wij je ook handige tips waarmee je zoveel mogelijk orders kunt gaan scoren. Met andere woorden: de onderstaande tips kunnen bij jou voor het gewenste succes gaan zorgen!

Tip 1: bied originele producten aan

Ja, dit is toch wel één van de belangrijkste tips die wij kunnen geven. Als je bijvoorbeeld standaardproducten aan gaat bieden, is het lastig om op te vallen binnen Bol.com. Met dergelijke producten kun je eigenlijk maar op één manier opvallen: door lage prijzen te hanteren. Het is dan ook veel verstandiger om met echt originele producten op de proppen te komen.

Hoe je aan originele producten kunt komen? Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een exclusieve samenwerking aangaan met een bedrijf. Je kunt er echter ook voor kiezen om jouw eigen producten te ontwerpen. Door jouw eigen producten te ontwerpen, ben je in staat om écht originele producten aan te bieden. Juist dat is zo wenselijk als je producten via Bol.com gaat verkopen.

Tip 2: vul zoveel mogelijk productspecificaties in

Bij het toevoegen van producten op Bol.com kun je allerlei specificaties invullen. Het advies is om zoveel mogelijk van deze specificaties in te vullen, indien je deze voorhanden hebt. Waarom? Nou, dat heeft met de volgende twee redenen te maken:

  • Het geeft antwoorden op vragen van geïnteresseerden: als iemand op Bol.com een interessant product ziet, gaat die persoon zich verdiepen in het betreffende product. Dat doet men onder meer door goed naar de specificaties te kijken. Des te meer specs je toe weet te voegen, des te meer vragen je van bezoekers kunt beantwoorden.
  • Het straalt betrouwbaarheid uit: ook is het een groot voordeel dat veel specificaties betrouwbaarheid uitstralen. Je geeft hiermee eigenlijk de indruk aan bezoekers dat je de zaakjes prima op orde hebt.

Met andere woorden: zorg ervoor dat je zoveel mogelijk specificaties invult. Heb je de specificaties van de producten niet voorhanden? Probeer deze dan alsnog op te vragen bij de fabrikant.

Tip 3: plaats zoveel mogelijk foto’s

Veel bezoekers gaan niet alleen op de specs af, maar ook op de foto’s. Het advies is dan ook om echt zoveel mogelijk foto’s bij jouw producten te plaatsen. Plaats duidelijke overzichtsfoto’s van jouw producten, maar plaats ook meerdere detailfoto’s. Op die manier geef je aan jouw bezoekers een duidelijk beeld van jouw producten.

Het advies is ook om het maken van foto’s aan een specialist uit te besteden. Veel fotografen in ons land hebben zich gespecialiseerd in het schieten van productfoto’s. Die fotografen weten als geen ander hoe jouw producten op de foto’s het beste tot hun recht kunnen komen. Huur bij voorkeur zo’n specialist in, zodat je echt de perfecte foto’s op Bol.com kunt plaatsen. Dat is absoluut wenselijk.

Tip 4: kies voor slimme prijzen

Kun je nou het beste een product voor 25,00 euro verkopen of voor 24,99 euro verkopen? De ervaring leert dat de laatstgenoemde prijs nog steeds de beste keuze is. Waarom? Dit heeft puur met het brein van mensen te maken.

Het bedrag van 25 euro wordt altijd duurder ingeschat dan een bedrag van 24,99 euro. Uiteindelijk komen beide bedragen op hetzelfde neer, maar het menselijk brein denkt op de volgende manier: bij het tellen komt het getal ’25’ na de ‘24’. Dat zou dus betekenen dat het product van 25 euro duurder is dan het product van 24,99 euro. Speel hier op een slimme manier op in. Je ziet ongetwijfeld al snel op Bol.com dat meerdere verkopers voor dergelijke prijzen kiezen. Uiteraard is dat om dezelfde reden!

Tip 5: zorg voor perfecte productteksten

Heb je enig idee waarmee je bezoekers op Bol.com écht van jouw producten kunt overtuigen? Dat doe je door goede producten aan te bieden, door duidelijke foto’s toe te voegen en door voor een perfecte producttekst te zorgen. Een perfecte producttekst voldoet eigenlijk aan twee eisen:

  • De tekst is informatief: in de tekst kan een potentiële klant de gewenste informatie vinden. Zo kan in de tekst omschreven worden wat voor product het precies is, voor wie het geschikt is en wat het doel van het product is.
  • De tekst is overtuigend: een bezoeker klikt niet zomaar op jouw product. Nee, daar kiest een bezoeker alleen voor als hij/zij voorzichtige interesse heeft. Als de bezoeker vervolgens de producttekst doorleest, moet hij/zij direct overtuigd worden. Dát krijg je voor elkaar met goede productteksten.

Hoe je aan deze perfecte productteksten kunt komen? Dat doe je door deze teksten uit te besteden aan Writgo.nl. In de afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het schrijven van productteksten voor op Bol.com. Je bent bij ons dan ook aan het juiste adres voor het laten schrijven van deze teksten!

Tip 6: bouw een goede reputatie op Bol.com op

Tot slot is het advies om een goede reputatie op Bol.com op te bouwen. Klanten kunnen over jou een beoordeling achterlaten; doe er alles aan dat deze beoordelingen zo hoog mogelijk uit gaan vallen.

Vraag daarnaast de kopers van jouw producten om een beoordeling op Bol.com achter te laten. Als jouw product door 20 klanten met 5 sterren beoordeeld is, is dat een bijzonder goed teken. Veel andere bezoekers op Bol.com kijken daar ook absoluut naar. Met een goede beoordeling kun je dan ook veel nieuwe klanten aantrekken!

Tevens is het zaak om netjes op de vragen van bezoekers te reageren. Dit is ook één van de criteria waar Bol.com zelf kritisch naar kijkt. Op de website van Bol.com vind je meer informatie over de eisen waar je als verkoper aan moet voldoen. Neem deze eisen goed door en zorg ervoor dat je aan deze eisen blijft voldoen!

Productteksten voor Bol.com laten schrijven?

Zo, met de bovenstaande tips kun je direct aan de slag gaan. Direct aan de slag gaan om zoveel mogelijk producten via Bol.com te verkopen. Om dát mogelijk te maken, is het advies dus om goede productteksten te laten schrijven. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Als je de perfecte productteksten wenst te hebben, kun je gerust contact met ons opnemen. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met je en vertellen je meer over onze werkwijze. We hopen graag van je te horen en zodoende bij te dragen aan jouw succes op Bol.com!

Wil jij stap voor stap leren hoe jij verkoopt op Bol.com? Volg dan DEZE GRATIS TRAINING! Hiermee maak je direct kennis met verkopen op Bol.com >>