arrow_drop_up arrow_drop_down
29 juni 2019 

Welke website content voor affiliate marketing?

Welke website content voor affiliate marketing? Als je begint met affiliate marketing is het de bedoeling dat je all-in gaat op het publiceren van content. Dat is namelijk de enige manier om succesvol te worden met je online business. Maar welke content moet je dan publiceren? Daar vertel ik je graag meer over.

Welke website content voor affiliate marketing?

Zoals je weet is vrijwel alle informatie al te verkrijgen op het internet. Voor vrijwel iedere vraag die je hebt is al een antwoord. Hoe kun je dan content schrijven en toch nieuwe waarde leveren aan je bezoekers? Simpel. Schrijf over jou. Jouw verhaal is namelijk uniek. Er is niemand die jouw verhaal kan vertellen.

De meeste beginners die beginnen met affiliate marketing schrijven over standaard dingen zoals;

In het begin deed ik dat ook. Totdat ik ontdekte dat ik veel meer plezier had in het delen van mijn eigen verhaal. Er zal altijd een selectieve groep zijn die interesse heeft in mijn verhaal. Zo heb ik ook geleerd dat je niet iedereen blij kunt maken.

Veel beginners willen de hele wereld helpen en houden zich daarom aan allerlei regeltjes. Zelf kies ik er liever voor om gewoon te doen wat ik leuk vind. Het maakt me daarbij niet uit wat andere mensen daar van vinden.

Ook raad ik je zeker aan om ook te doen wat jij graag wilt. Je moet begrijpen dat als je met affiliate marketing begint, je daar iedere dag, de rest van je leven mee bezig bent.

Je kunt dan maar beter doen wat je zelf leuk vindt.

Genieten van de ervaring

Toen ik me volledig focuste op geld verdienen, had ik veel minder plezier in affiliate marketing dan dat ik nu heb. Ook al verdien ik nog geen bakken met geld, ik kan wel iedere dag doen wat ik wil.

Voordat ik begon met affiliate marketing werkte ik fulltime. Daardoor had ik weinig tijd voor andere dingen en weinig vrije tijd.

Nu ik geld verdien met affiliate marketing en iedere dag kan doen wat ik leuk vind, ben ik niet meer afhankelijk van een baan. Hierdoor sta ik iedere dag met plezier op en heb ik iedere dag zin om aan het werk te gaan.

Passief inkomen betekenis

Iedere dag leer ik nieuwe dingen bij waardoor mijn business steeds leuker wordt. Ik ben er van gaan houden.

Als je eenmaal doet wat je leuk vindt is er ook geen weg meer terug. Je zal er dan vanzelf alles aan doen om er een succes van te maken.

Geld verdienen met affiliate marketing is een bijproduct

De meeste beginnende affiliates beginnen met affiliate marketing puur om het geld. Ze bekijken YouTube video’s van succesvolle affiliates die bakken met geld verdienen op het internet.

Ze worden bijna jaloers op die persoon en willen daardoor zo snel mogelijk ook rijk worden op het internet. Als je deze weg kiest wordt affiliate marketing direct al een verplichting en zal het niet veel beter voelen dan werken voor een baas.

Daarnaast is het ook zo dat je niet kijkt naar welke weg deze succesvolle affiliates al hebben afgelegd. De affiliates die succesvol zijn hebben jaren lang gewerkt om te komen waar ze nu zijn.

In die tijd hebben ze ontzettend veel geleerd en zijn ze veranderd als persoon. Als jij succesvol wilt worden met affiliate marketing raad ik je aan niet zo bezig te zijn met geld verdienen.

affiliate marketing website

Wat heb je aan 10.000 euro in de maand als je geen plezier hebt in wat je doet. Uiteindelijk draait het er allemaal om dat je doet wat je wilt. Niet om wat het meeste geld verdient.

Zo wilde ik met mijn Business Writgo.nl zo snel mogelijk veel geld verdienen. Hierdoor bleef ik altijd alles alleen doen zodat ik alle inkomsten voor mezelf kon houden.

Inmiddels weet ik dat keihard werken aan iets dat ten koste gaat van de leuke dingen in het leven helemaal niet leuk is.

Daarom besloot ik een team te bouwen die samen met mij de business naar het volgende niveau brengt.

Stop met hopen dat je binnen een paar jaar miljonair bent als je start met affiliate marketing. Kies iets dat je leuk vindt en waar je met plezier over kunt vertellen. Wees vooral jezelf en laat je niet beïnvloeden door alle successen die andere mensen al hebben behaald.

Als jij doet waar jij plezier in hebt en voor een lange tijd actie blijft ondernemen, wordt je zeker succesvol.

Maak je niet druk om wat anderen denken

Vaak worden er grapjes gemaakt over mijn online business en dat ik probeer om miljonair te worden. De mensen die daar grapjes over maken weten niet wat mijn doel echt is. Mijn doel is om een vrij leven te hebben waarin ik zelf de touwtjes in handen heb.

Ik hoef daarvoor geen duizenden euro’s per maand te verdienen. Het enige dat voor mij belangrijk is, is dat ik kan doen wat ik wil, wanneer ik dat wil en hoe ik dat wil. Maar ook dat ik me op die manier kan onderhouden en kan genieten van het leven.

Vaak lees ik dat mensen zeggen dat je veel beter een baan kunt zoeken om veel geld te verdienen. Je moet je realiseren dat als je werkt voor een werkgever, je altijd een limiet hebt aan wat je kunt bereiken.

affiliate marketing voor dummies

Je werkt namelijk volgens de regels van iemand anders. Wanneer je je eigen bedrijf start sta jij ineens in de positie waar je het voor het zeggen hebt, mensen voor je kunt laten werken, je eigen ideeën  op de wereld zetten etc.

Wanneer je daarin succesvol wordt en tegelijkertijd doet wat je graag wilt doen, dan ben je in mijn ogen pas succesvol. Dat heeft namelijk niets met geld te maken.

Ook als ik kijk op het forum van internetsuccesgids, lees ik honderden berichten met financiële doelstellingen, maar hoor ik weinig beginners zeggen hoe veel ze hebben geleerd in een jaar en hoe affiliate marketing hun leven heeft veranderd.

Als je snel veel geld wilt verdienen zijn daarvoor veel makkelijkere methodes dan affiliate marketing.

Er is genoeg standaard informatie

Bijna iedere beginnende affiliate doet hetzelfde. Ze geven tips over hun onderwerp, vertellen wat alle termen in hun niche betekenen etc.

Deze informatie is er al in overvloed. Vraag jezelf af wat jij kunt toevoegen aan de wereld. Ontdek wie jij bent en waarom mensen naar jou zouden moeten luisteren.

Maak content die jij graag wilt maken en schrijf geen content omdat semrush je vertelt dat daar veel op gezocht wordt.

Ja, deze tools kunnen je veel bezoekers opleveren. Maar als de content die je publiceert geen nieuwe waarde toevoegt, heb je helemaal niets aan die bezoekers. Ze denken dan: Oh dit heb ik al duizend keer gelezen….

Maak je eigen verhaal. Beschrijf jouw ervaring in je niche. Laat zien wie je bent in plaats van jezelf Rianne noemen terwijl je eigenlijk thomas bent. Dat heeft helemaal geen zin.

Mensen willen een connectie. Als je je vanaf het begin al anders voordoet dan je bent, hoe verwacht je dan een connectie te maken?

affiliate marketing zonder opstartkosten

Ook is het helemaal niet nodig om in elke blog een sales pitch te geven van het product dat je wilt promoten.

Als je op mijn website bent gekomen wil je vast graag de gouden tip horen die je snel rijk gaat maken. Het enige dat ik je kan vertellen is dat je een bewezen strategie moet volgen. Daarna keihard actie moet ondernemen en je vanuit daar verder ontwikkelen.

Er is geen korte weg naar succes. Een affiliate marketing cursus brengt je alleen op gang. Het geeft je de basis en een methode. De rest is aan jezelf om uit te zoeken. Ja, die basis is belangrijk, maar daar eindigt het niet. Dat is wat veel beginners wel denken.

Doe wat je leuk vindt, geniet van de ervaring, ervaar de vrijheid die je hebt als je voor jezelf begint. Volg één strategie in plaats van 1000 verschillende dingen. Volg 1 cursus in plaats van 20 en ontwikkel je vanaf daar.  Pas dan wordt je echt succesvol. Succes! 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen