arrow_drop_up arrow_drop_down
Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing? In Nederland alleen al zijn er heel veel bedrijven die aan affiliate marketing doen. Dat komt vooral omdat affiliate marketing een hele goedkope manier van adverteren is.

Ze hoeven jou als affiliate namelijk alleen maar te betalen als jij zorgt voor een lead + verkoop. Dat is natuurlijk voor jou alleen maar mooi, want dat betekent dat jij heel veel verschillende producten kunt kiezen om te promoten. Hier lees je er meer over.

 

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot jij producten van andere bedrijven. Deze bedrijven bieden jou de mogelijkheid om hun producten te promoten zodat ze meer omzet kunnen genereren.

De reden waarom veel bedrijven voor affiliate marketing kiezen is omdat het een van de goedkoopste vormen van marketing is. Een bedrijf hoeft affiliates namelijk alleen maar commissies te betalen als de affiliate zorgt dat er een verkoop wordt gerealiseerd.

Dit doe je met een speciale link. Aan deze link kan het bedrijf zien dat een bezoeker via jouw website naar de website van de aanbieder is gegaan en daar vervolgens een aankoop heeft gedaan.

Als de aankoop succesvol is betaald het bedrijf jou een afgesproken commissie of een percentage van het totaalbedrag (veelal bij webshops).

Als je dat goed doet kun je veel geld verdienen met affiliate marketing. Later in dit blogbericht vertel ik je daar meer over.

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Er zijn echt heel veel bedrijven in Nederland die aan affiliate marketing doen. Je kunt je zelfs nog beter afvragen welke bedrijven er niet aan affiliate marketing doen. Om je een idee te geven welke bedrijven jou graag hun producten laat promoten heb je keuze uit:

Dit is nog maar een kleine selectie van alle bedrijven die mee doen met affiliate marketing. Veel bedrijven werken via een affiliate netwerk zoals Daisycon of tradetracker. Als je dus ruime keuze wilt hebben in het kiezen van producten raad ik je zeker aan om je aan te melden bij een van deze netwerken.

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om via Paypro informatie producten te promoten. Dit zijn producten die door bedrijven zijn gemaakt en worden aangeboden op het internet. Voorbeelden hiervan zijn:

  • E-books
  • Online cursussen
  • Trainingen

Het voordeel van het promoten van informatieproducten is dat ze over het algemeen meer geld opleveren dan fysieke producten van een webwinkel. Dat komt omdat de commissies bij informatie producten veel hoger liggen dan bij fysieke producten.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing is eenvoudig. Wel kost het behoorlijk wat tijd om tot je eerste commissie te komen. Dat komt vooral omdat je in het begin nog niet veel bezoekers naar je website krijgt.

Om geld te verdienen met affiliate marketing kun je het beste een website bouwen om het product dat je wilt gaan promoten. Vervolgens schrijf je op je website blogs met allerlei relevante informatie dat te maken heeft met je product.

Dit gaat ervoor zorgen dat je steeds meer bezoekers aantrekt die ook geïnteresseerd zijn in de producten die jij aanbiedt.

Hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen, hoe groter de kans voor jou wordt om iets te verkopen. Uiteindelijk gaat het dan niet meer over of je gaat verkopen, maar hoe veel.

Uiteindelijk is het mogelijk om rijk te worden met affiliate marketing. Toch lukt dat alleen maar als jij bereid bent om jaren aan de slag te gaan, of je nu geld verdient of niet.

Bekijk hier hoe veel geld je kunt verdienen: 

 

10 affiliate marketing tips voor beginners

Veel beginners waaronder ikzelf in het begin maken dezelfde fouten. Ze zijn volledig gefocust op zo snel mogelijk geld verdienen waardoor er al snel veel misgaat. De onderstaande tips voorkomen dat jij ook die fouten maakt.

1. Focus je op één website

Ik kan me voorstellen dat je graag snel veel geld wilt verdienen en dan direct begint met meerdere projecten. Toch is het veel beter om je focus te leggen op één project zodat je daar al je aandacht aan kunt besteden.

In plaats van dat je veel tijd kwijt bent aan veel projecten kun je beter meer doen voor één website. Hierdoor groeit de website sneller.

2. Voeg minimaal één keer per week een nieuwe blog toe

In de cursus die ik promoot op deze website wordt het je vaak verteld. Voeg minimaal één keer per week een nieuwe blog toe van minimaal 1000 woorden. Dit is het minimum.

Het kan dus helemaal geen kwaad om ook eens 2 of 3 blogs per week te publiceren. In het begin gaat het schrijven vast nog langzaam. Zodra het sneller gaat raad ik je aan meer dan één keer per week te publiceren.

3. Spam niet met affiliate links

Probeer zuinig te zijn met je affiliate links. Soms zie ik op een affiliate website de affiliate link wel 20 keer terugkomen in een tekst van 1000 woorden. Dat vinden je lezers niet leuk maar ook Google niet.

Het werkt veel beter om je tekst af te sluiten met een goede call to action en je tekst verder zo veel mogelijk vrij laten van affiliate links. 1 of 2 keer in je tekst is prima.

4. Heb geduld

Met affiliate marketing wordt je niet van de een op de andere dag miljonair. Om veel geld te verdienen met affiliate marketing moet je website voorzien worden van content.

Hoe meer teksten je hebt geschreven hoe groter de kans is dat je geld verdient met affiliate marketing.

5. Geef niet op

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om succesvol te worden met affiliate marketing is niet opgeven. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Maar als je door blijft gaan tot je de eerste commissie verdient hebt, is de kans op succes heel groot.

6. Blijf doorleren over affiliate marketing

Na het volgen van de affiliate marketing revolutie ben je nog niet klaar met leren. Het is daarna belangrijk dat je terwijl je bezig bent met het opbouwen van je online business blijft doorleren over affiliate marketing.

Zorg ervoor dat jij jezelf blijft verbeteren en dat je blijft leren over mogelijke strategieën die je kunt volgen. Hoe meer jij leert over affiliate marketing hoe makkelijker alles wordt.

7. Neem je tijd voor het schrijven van een tekst

Om goede teksten te schrijven is het belangrijk dat je rustig de tijd neemt voor het schrijven van een tekst. Als je bijvoorbeeld één tekst per week schrijft hoeft deze tekst niet in één dag af.

Zelf heb ik ervaren dat het beter is om er een dag over heen te laten gaan zodat je daarna nog eens kritisch kunt kijken naar de informatie die je verwerkt hebt in de tekst.

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing

8. Start direct met email marketing

De meeste beginners denken te licht over email marketing en beginnen daar pas laat mee of helemaal niet. Terwijl het meeste geld voor affiliate marketeers nog steeds verdiend wordt met email marketing.

Zorg er dus direct al vanaf het begin voor dat bezoekers zich kunnen aanmelden voor je email lijst.

9. Leer meer over SEO dan de Yoast plugin

De Yoast SEO plugin geeft je natuurlijk al inzicht in hoe jij je teksten het beste kunt schrijven. Toch is SEO voor je website veel meer dan alleen de teksten.

Door meer te leren over zoekmachine optimalisatie, leer je ook hoe jij je website zo instelt dat hij goed scoort in de zoekmachines.

10. Geniet ook van de ervaring

Natuurlijk wil je als beginner zo snel mogelijk geld verdienen. Toch is de ervaring die je opdoet terwijl je bezig bent met affiliate marketing ook heel waardevol. Je leert ontzettend veel en alleen dat is al een goede beloning.

Geniet dus ook van de ervaring die je opdoet en alles dat je leert. Je wordt er als je er lang mee door gaat een ander persoon van.

Conclusie

Vrijwel alle grote bedrijven in Nederland doen aan affiliate marketing. Dat komt omdat affiliate marketing een goedkope manier van marketing is. Een bedrijf hoeft jou alleen maar te betalen als jij zorgt voor een betalende klant.

Daar kun jij als je het goed aanpakt en door blijft gaan veel geld aan verdienen. Er zijn affiliates die zo'n 500 euro per maand verdienen, maar deze bedragen kunnen oplopen tot 100.000 euro per maand of zelfs meer.

Het is hierbij belangrijk dat je nooit opgeeft en jezelf blijft verbeteren. Als jij 2 jaar lang door blijft gaan met het uitbouwen van je website, is de kans heel groot dat jij ook een mooi bedrag verdient in de maand.

Daarnaast is affiliate marketing een simpele manier om geld te verdienen. Ook geeft affiliate marketing je veel vrijheid en de kans om oneindig veel geld te verdienen met een paar uurtjes werk per dag.

Het geld dat je verdient met affiliate marketing zal je nooit verdienen als je gaat werken voor een baas. Daarom raad ik je zeker aan te beginnen en het voor jezelf proberen op te bouwen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen