arrow_drop_up arrow_drop_down
Welke affiliate software heb je nodig voor affiliate marketing?
30 augustus 2019 

Welke affiliate software heb je nodig voor affiliate marketing?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing heb je daarvoor bepaalde software tools nodig. Deze tools zorgen er namelijk voor dat jij je werk al affiliate makkelijker kunt doen en zo meer commissies kunt verdienen.

Het is ook mogelijk om affiliate marketing toe te passen zonder sommige van deze tools. Toch kan ik je zeker aanraden om wel te investeren in bepaalde software. Het verdient zich namelijk dubbel terug.

Maar welke tools heb je dan nodig? Dat lees je in dit blogbericht.

Affiliate marketing software en tools

Affiliate marketing wordt steeds groter en met nieuwe technologie is er steeds meer mogelijk. Daarmee wordt het voor affiliates ook steeds makkelijker gemaakt om affiliate marketing toe te passen.

Ook zijn sommige tools onmisbaar als je een succesvolle affiliate wilt worden. Daarom geven we je vandaag een lijst met de meest gebruikte tools bij affiliates.

1. E-mail marketing software

Een van de belangrijkste tools die je kunt hebben is email marketing software. De kans is groot dat je op het internet wel eens hebt gelezen over de term: The money is in the list.

De meest succesvolle affiliates maken allemaal gebruik van e-mail marketing en verdienen via e-mail marketing het meeste geld.

Daarom is het als affiliate van cruciaal belang om zo snel mogelijk een mailinglijst op te bouwen.

Voor de email marketing voor mijn affiliate websites, gebruik ik de e-mail marketing provider Getresponse. Zelf ben ik zeer tevreden over dit bedrijf en raad ik het daarom van harte aan.

Voordat ik Getresponse gebruikte, deed ik mijn email marketing met Enormail. Ik ben er achter gekomen dat je met Getresponse veel meer mogelijkheden krijgt, waardoor het een stuk makkelijker is om email marketing succesvol toe te passen.

Klik hier om Getresponse 30 dagen gratis te proberen >>

2. SEMRUSH SEO TOOL

Hoewel je al een aardig eind komt met zoekwoordonderzoek op de gratis manier, heeft Semrush mij veel inzicht gegeven in bijvoorbeeld welke zoekwoorden mijn concurrenten gebruiken om te scoren in de zoekmachines.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het targetten van de juiste zoekwoorden heel belangrijk.

Een van de grootste voordelen die ik heb ervaren met Semrush, is dat je met dit programma precies kan zien hoe moeilijk het is om goede posities in Google te behalen.

Voorheen ging ik simpelweg alle zoekwoorden in de Google Keyword Planner af. Maar met Semrush weet ik nu precies welke zoekwoorden ik moet verwerken in teksten om de beste kans te hebben op goede posities in Google.

Klik hier om Semrush 14 dagen gratis te proberen >>

3. Yoast SEO tool

Als je een WordPress website gaat maken is de Yoast SEO tool onmisbaar. Hiermee krijg je namelijk een indicatie van waar je geschreven blogbericht aan moet voldoen om een goede positie te krijgen in de zoekmachines.

Daarnaast heeft Yoast SEO ook nog veel andere functies zoals het toevoegen van een Sitemap.

Yoast SEO heeft zowel een gratis versie als een betaalde versie. Als je net begint met affiliate marketing heb je aan de gratis versie voldoende.

De Yoast SEO plugin kun je vinden in de gratis plugins van WordPress. In je Dashboard ga je dan naar Plugins –> Nieuw plugin  en typ je in het zoekvak Yoast SEO in.

4. Buffer.com

Als je blogberichten schrijft, is het een goed idee om je blogs te delen op social media. Je kunt er dan voor kiezen om dit handmatig te doen, maar je kunt hiervoor ook software gebruiken.

Zelf gebruik ik Buffer om mijn content automatisch te delen op social media. Het mooie aan buffer is dat je een WordPress plugin kunt downloaden die ervoor zorgt dat je blogberichten automatisch worden gedeeld op social media zodra jij een nieuwe blog publiceert of een update hebt toegevoegd.

Klik hier om naar de site van Buffer.com te gaan >>

5. Click funnels

Hoewel je met Getresponse ook salesfunnels kunt maken, is clickfunnels daarin nog een stuk uitgebreider. Met Clickfunnels maak je binnen 5 minuten goed converterende salesfunnels.

Ook heeft clickfunnels een hele lijst aan funnels die je zo kunt overnemen. Deze funnels zijn al getest en werken goed.

Je kunt clickfunnels integreren op je website, maar je kunt ook landingspagina’s maken in clickfunnels zelf.

Klik hier om Clickfunnels 14 dagen gratis te proberen >>

6. Leadpages

Hoewel clickfunnels ene premium oplossing is voor het maken van landingspagina’s opt-ins en funnels, is Leadpages uiterst geschikt om je eigen optin formulieren en landingspagina’s te maken.

Als je van plan bent om sales funnels te maken met Getresponse. Is leadpages een prima aanvulling om nieuwe contacten op je mailinglijst te krijgen.

Klik hier om Leadpages gratis te proberen >>

7. Builderall All-in-one website

Als je op zoek bent naar een complete oplossing waarbij je zowel je eigen website kunt maken en direct voorzien bent van alle belangrijke online marketingtools, is Builderall een echte aanrader.

Je hoeft dan niet alle belangrijke tools en software los aan te schaffen maar koopt ineens een totaal oplossing voor je online business.

Builderall is ook uiterst geschikt als jij van plan bent om een eigen affiliate website te maken. Alle tools die je nodig hebt om succesvol te worden met affiliate marketing kun je vinden bij Builderall.

Klik hier om Builderall gratis te proberen>>

Starten met affiliate marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je dat op twee manieren doen. Je kunt zelf je eerste website maken en leren hoe dit moet met een cursus, maar je kunt ook alle werk uitbesteden.

Als je een cursus wilt volgen om je eerste affiliate marketing website tot een succes te maken, raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Dit is een affiliate marketing cursus waarmee je stap voor stap leert hoe affiliate marketing werkt.

Affiliate marketing

Daarnaast is het ook mogelijk om affiliate marketing zoals het maken van een website of het schrijven van de content uit te besteden.

Als je een website laat maken door Writgo kun je dit ervan verwachten:

 • Compleet ingerichte website
 • Alle instellingen goed ingesteld voor maximaal resultaat
 • SEO technisch goed in orde
 • Premium Thema inbegrepen t.w.v. € 80,-
 • Zoekwoord onderzoek (te schrijven teksten klaar in concept)
 • Homepagina tekst á 1500 woorden
 • Blogpagina
 • Categoriepagina’s + beschrijvingen
 • Belangrijke plugins geïnstalleerd
 • Email marketing geïntegreerd
 • Social media pagina’s gekoppeld

Dit moet je zelf doen

Na je aanvraag nemen we contact met je op voor meer informatie over je project.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen