Welke affiliate marketing aanbieders zijn er in Nederland?


In het kort zijn er in Nederland een heleboel affiliate marketing aanbieders. Dit worden ook wel affiliate netwerken genoemd. De bekendste affiliate marketing aanbieders zijn, Paypro, Daisycon, Tradetracker Coolblue en Bol.com. 

Sinds ik ben begonnen met affiliate marketing, heb ik van meerdere affiliate aanbieders gebruik gemaakt. In dit overzicht geef ik je meer informatie over de populaire affiliate marketing aanbieders in Nederland zodat jij makkelijk een keuze kunt maken.

Wat zijn affiliate aanbieders?

Affiliate aanbieders worden ook wel affiliate netwerken genoemd. Alleen al in Nederland zijn er veel verschillende netwerken waaruit je kunt kiezen om producten te gaan promoten. Om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing heb je een affiliate netwerk nodig.

Een affiliate netwerk zorgt ervoor dat er wordt bijgehouden welke affiliate bezoekers doorstuurt naar de website van een bedrijf. Als een bezoeker dan besluit om het product bij dat bedrijf te kopen, ontvang jij daar via het affiliate marketing netwerk een commissie voor. Dit proces gaat geheel automatisch door gebruik te maken van een speciale affiliate link die je krijgt bij het affiliate netwerk.

Geen tijd om te lezen? Bekijk de video:

Welke affiliate marketing aanbieders zijn er in Nederland?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing in Nederland zijn er heel veel affiliate netwerken waaruit je kunt kiezen. Wel zijn er een paar affiliate marketing netwerken die eruit springen als de grootste. In het onderstaande overzicht geef ik je meer informatie over de netwerken.

Paypro

De meeste affiliate marketing beginners die aan de slag gaan met affiliate marketing in combinatie met de affiliate marketing revolutie, beginnen bij Paypro. Paypro is een affiliate marketing netwerk die zich vooral richt op informatie producten.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Overzicht van de product categorieën van Paypro

Affiliate marketing aanbieders in Nederland
Aanmelden bij Paypro >>

 

Vroeger was het gratis om te beginnen met promoten bij Paypro, maar tegenwoordig moet je om te kunnen promoten 60 euro betalen als ermee wilt werken. Hoewel 60 euro veel lijkt, zijn de commissie percentages die je bij Paypro krijgt, hoog genoeg om het geïnvesteerde bedrag weer terug te verdienen.

De Service van Paypro is uitstekend en de website is vooral makkelijk te gebruiken. Het voordeel van informatie producten in tegenstelling tot fysieke producten is dat je bij informatie producten vaak een hogere commissie krijgt (tot wel 80% van het aankoopbedrag). Bij fysieke producten zoals bijvoorbeeld van Bol.com komt het percentage vaak niet hoger dan 8%.

Tradetracker

Een ander affiliate netwerk dat behoorlijk populair is in Nederland is Tradetracker. Bij tradetracker kun je allerlei soorten producten vinden van fysieke producten uit winkels, tot diensten. Ook kom je hier producten tegen uit de financiele sector zoals leningen, auto lease en verzekeringen.

Tradetracker is net als Paypro een betrouwbaar netwerk om mee te beginnen, wel zijn de commissies die je krijgt voor de meeste producten lager dan bij Paypro, maar de keuze uit producten en diensten is wel veel groter.

Categorieen Tradetracker
Aanmelden bij Tradetracker>>

Hoewel het aanbod bij tradetracker een stuk groter is, ben ik toch meer een voorstander van de informatie producten. Dat komt vooral omdat ik hier in het begin mee begonnen ben en het meeste resultaat mee heb behaald. Maar als je een affiliate maakt in een van deze onderwerpen, is tradetracker absoluut een goede keuze.

 

Daisycon

Daisycon is een affiliate netwerk dat wel vergelijkbaar is aan tradetracker. Zelf maak ik bijna geen gebruik van daisycon omdat ik eigenlijk aan Paypro, Tradetracker en Bol.com meer dan genoeg heb. Maar als je op zoek bent naar een specifiek product dat je niet kunt vinden bij Tradetracker, bestaat de kans dat je bij Daisycon meer geluk hebt. Ook bij Daisycon is het aanbod aan producten behoorlijk groot.

 

Aanmelden bij Daisycon >>

 

Affiliate programma Coolblue

Zelf maak ik veel gebruik van het affiliate marketing netwerk van Coolblue. Coolblue heeft namelijk veel goede producten en de service is echt uitstekend. Ook bij Coolblue kun je je aanmelden als affiliate om alle producten uit de webshop te kunnen promoten. Het commissiepercentage van coolblue is vaak wel een stuk lager dan bijvoorbeeld paypro.

Bij webshops kom je vaak niet hoger dan 8% commissie. Maar uiteindelijk hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt namelijk ook kiezen om duurdere producten te promoten om zo toch voldoende geld te kunnen verdienen.  Ook bij Coolblue heb je weer een hele ruime keuze aan het kiezen van producten zoals:

 

Aanmelden bij Coolblue >>

Daarnaast heeft coolblue ook een eigen affiliate marketing handleiding die perfect aansluit bij hun affiliate programma. Op deze manier kun je snel aan de slag met affiliate marketing door de producten van Coolblue te promoten. De handleiding kun je Hier gratis downloaden. Ook heeft coolblue een pdf waarin je precies kunt zien hoe veel commissie je krijgt voor bepaalde categorieën. Download de pdf hier.

 

Bol.com

Naast Coolblue is er natuurlijk ook nog Bol.com. Bol.com is een van de grootste online warenhuizen van Nederland en heeft daarmee ook een gigantisch aanbod aan producten die je online kunt kopen. Ook voor Bol.com is er een affiliate marketing netwerk waarmee jij alle producten uit de webshop kunt promoten.

Bij Bol.com is de commissie structuur vergelijkbaar aan die van Coolblue en komt het maximum niet veel hoger dan 8% commissie. Bekijk hier de commissiestructuur van bol.com

Categorieen Bol

 

Aangezien Bol.com een van de grootste webwinkels is van Nederland, kun je voor bijna elke affiliate marketing niche wel terecht bij deze affiliate marketing aanbieder. Maar als je nog geen niche hebt gekozen, raad ik je aan om eerst te kijken bij Paypro. Daar krijg je simpelweg de meeste commissies.

Wel is het netwerk van Bol.com heel betrouwbaar en krijg  je altijd netjes uitbetaald. Daarnaast heeft het promoten van bol.com nog een voordeel. Veel mensen kopen regelmatig bij Bol.com waardoor er al een vorm van vertrouwen is. De kans is daarmee groot dat je makkelijker producten promoot als je kiest voor Bol.com.

Wehkamp

Wehkamp is natuurlijk ook nog steeds populair en veel mensen shoppen er dagelijks. Maar wist jij dat Wehkamp ook een affiliate marketing programma heeft? Bij Wehkamp werkt het eigenlijk precies hetzelfde als bij Bol.com. Ook hier kun je alle producten uit de webshop promoten op je eigen website.

Aanmelden bij Wehkamp>>

Ook bij Wehkamp kun je je gratis aanmelden als affiliate. Wel moet je website worden gecontroleerd voor dat je aan de slag kunt gaan met het promoten van producten. Daarom is het een goed idee om eerst al wat goede content op je website te zetten voordat jij je gaat aanmelden. Ook bij Wehkamp zijn de commissies niet heel hoog. Het is dus ook hier een goed idee om duurdere producten te kiezen om te promoten.

Andere affiliate netwerken vinden

Hoewel de bovengenoemde affiliate marketing aanbieders het meest populair zijn, zijn er nog veel meer affiliate netwerken waarvoor jij je kunt aanmelden. Als je op zoek bent naar een specifieke winkel en je vraagt je af of ze een affiliate netwerk hebben typ je de gewenste winkel in in Google en typ je er affiliate achter. De kans is groot dat de winkel die jij wilt gaan promoten gewoon een eigen affiliate netwerk heeft.

Als je een product wilt promoten en je kunt geen winkel vinden met een affiliate netwerk, kun je ervoor kiezen om een vergelijkbaar product te vinden, of een mail te sturen naar de winkel of ze interesse hebben om affiliate marketing toe te passen. Soms hebben winkels geen idee dat het mogelijk is, maar soms is het ook een bewuste keuze om het niet te doen.

Toch kan ik je aanraden om het als beginner vooral simpel te houden. Kies een product waar al wel een affiliate marketing aanbieder voor is, zodat je snel aan de slag kunt.

Wat is het beste affiliate marketing netwerk om mee te beginnen?

Van alle affiliate marketing aanbieders die er zijn in Nederland heeft voor mij één netwerk de grote voorkeur. Dat is namelijk het affiliate marketing netwerk Paypro. Als je net begint met affiliate marketing is het een goed idee om voor de producten van Paypro te gaan. Hier krijg je namelijk de meeste commissie. Wel is het goed om te weten dat het vaak moeilijker is om producten van Paypro te verkopen dan bijvoorbeeld van bol.com. Dat komt vooral omdat iedereen bol.com wel kent en velen daar ook al klant zijn.

Toch kun je met vrijwel alle genoemde affiliate marketing aanbieders veel geld verdienen als je affiliate marketing op de juiste manier aanpakt. Een van de methodes die erg goed is om mee te beginnen is de methode die Jacko Meijaard je leert in zijn cursus. Ook in deze cursus leer je het een en ander over Paypro, Tradetracker en Daisycon.

Aangezien Jacko zelf veel gigantische bedragen verdient met affiliate marketing en ook gebruik maakt van deze affiliate aanbieders, is het voor jou ook een goed idee om een van deze netwerken te kiezen. Wil jij direct goed aan de slag gaan met je eerste affiliate marketing website? Meer informatie over de affiliate marketing revolutie? Lees dan hier mijn review. Hier leer je stap voor stap hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content