Het runnen van een website is één ding. Een succesvolle website hebben is een tweede. Vaak ondervinden mensen problemen met het verwerven van klanten voor hun website. Het aantal bezoekers dat je website krijgt kan soms tegenvallen. Vooral als je hoge verwachtingen had van je website kan dit hard aankomen en voelen als een klap in je gezicht. Je gaat jezelf dan afvragen waar het door komt. Hoe moet het nu verder?

Is er nog wel een toekomst voor je bedrijf? Geef vooral de hoop niet op. Voor iedereen is er hoop en voor iedereen is er een kans van slagen. Hoe het kan dat je website weinig bezoekers haalt en hoe je ervoor kan zorgen dat je meer bezoekers krijgt lees je in dit artikel

[[showindex]]

Oorzaken voor weinig bezoekers

Het hebben van weinig bezoekers op je website valt op verschillende manieren te verklaren. De redenen die hiervoor te vinden zijn lopen ook ver uit elkaar. Daardoor kan het soms ook moeilijk zijn om de vinger op de zere plek te leggen en blijf je maar ronddwalen in het niets. In de lijst hieronder zijn een aantal van die redenen voor je op een rijtje gezet.

Slecht werkende website

Als je website niet goed functioneert kan dit een reden zijn waarom je weinig klanten trekt. Iemand die op je site terecht komt en merkt dat je website niet goed functioneert zal je website verlaten. Vervolgens is de kans aanwezig dat hij tegen mensen in zijn directe omgeving zal zeggen dat ze jouw website niet moeten gebruiken. Dit zal dan weer in hun directe omgeving doorgegeven worden en ga zo maar door. Uiteindelijk zal bij veel mensen bekend zijn dat je website slecht functioneert en dus zal men je website ontwijken. Ook bij degenen die het nog niet via via weten zal het snel genoeg duidelijk zijn dat je website slecht werkt, als ze eenmaal op je site zitten. Een slechte website is dus geen goede reclame voor jouw website.

Bij Writgo.nl gebruiken we Phoenix voor onze website. Hiermee is onze website altijd op topsnelheid en presteert de website op zijn best. Ik raad je zeker aan om eens te kijken naar de software van Phoenix! 

weinig bezoekers

Weinig content

Als een klant op zoek is naar iets specifieks en jij vertelt de klant daar maar weinig over dan zal de klant jouw site niet gebruiken om zijn informatie vandaan te halen. Hoe meer je opschrijft, hoe meer informatie er voor de klanten te halen valt en hoe groter de kans is dat je antwoord geeft op zijn of haar vraag. Als er echter weinig informatie te halen valt zal de klant jouw website vermijden bij verdere vragen en zal hetzelfde gebeuren als in het bovengenoemde stukje, waardoor niemand jouw site nog wil gebruiken.

Slechte teksten

Het hebben van slechte teksten op je website is ook een factor die eraan bijdraagt dat je weinig bezoekers trekt op je website. Door bijvoorbeeld het ontbreken van bepaalde woorden zal je pagina niet snel weergegeven worden bij Google of andere zoekmachines. Vaak zijn mensen niet bereid om lang te zoeken en houden ze het bij de eerste paar pagina’s. Als jouw website echter veel verder staat dan die eerste paar pagina’s zullen mensen dus hoogstwaarschijnlijk niet eens van het bestaan van je website afweten.

weinig bezoekers

Website is nog nieuw

Met name in het begin zullen de bezoekersaantallen van je website tegenvallen. Dit is natuurlijk niet zo heel gek, maar fijn is het ook niet. Je bent net begonnen en de meeste mensen weten dan ook nog niet van het bestaan van je website af. Vaak zullen dan de bekende namen gebruikt worden die al langer een grote rol in de markt hebben. Als je een webshop hebt zullen mensen waarschijnlijk eerder naar een website als bol.com of iets dergelijks gaan dan naar jouw net begonnen website. Simpelweg omdat je website pas net begonnen is en de mensen nog niet de weg naar jouw website gevonden hebben.

Zo krijg jij meer bezoekers op je website

Net als zo ongeveer ieder ander probleem is ook het probleem van weinig bezoekers op je website te verhelpen. Hier zijn meerdere mogelijkheden voor te vinden. Hoe meer je gebruik maakt van deze opties, hoe meer bezoekers je uiteraard zult trekken daardoor. In de onderstaande lijst zul je enkele handige tips vinden, waardoor het bezoekersaantal van je website zal stijgen en je bedrijf eindelijk kan groeien.

Laat je teksten schrijven door Writgo

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf nog maar weinig ervaring hebt met hoe je veel bezoekers kan krijgen op je website. Of je hebt nog maar weinig ervaring met het schrijven van content voor op je website. Dit is natuurlijk niet erg handig, maar gelukkig hoeft dit niet langer een probleem te zijn. Het kan dan een handige uitweg zijn om anderen de teksten voor je website te laten schrijven. De beste optie hiervoor is om je teksten te laten schrijven bij Writgo.

weinig bezoekers

Bij Writgo staat er een enthousiast team van schrijvers en schrijfsters klaar. Zij zullen ervoor zorgen dat er goede teksten afgeleverd worden voor je website. Je hoeft slechts door te geven wat je wil en er wordt voor gezorgd dat je teksten afgeleverd worden. Ook het stellen van deadlines is geen probleem voor de werknemers. Het team van Writgo zal er alles aan doen om jouw teksten af te hebben binnen de gestelde deadline. Bij Writgo is er veel ervaring en kennis aanwezig omtrent online marketing en dus zal er gegarandeerd succes zijn, wanneer je besluit om Writgo je teksten te laten schrijven.

Advertenties

Voor deze tweede optie om meer bezoekers te trekken naar je website zul je je portemonnee moeten trekken. Het resultaat mag er echter wel zijn. Je kunt op verschillende websites en platformen advertenties plaatsen. Denk hierbij aan sociale media als Facebook, Instagram en Twitter. Iedereen kent wel de advertenties die je tijdlijn onderbreken en soms hinderlijk in de weg zitten. Of wat denk je van de advertenties die je tussen de story’s op Instagram voorbij ziet komen. Ze lijken vaak hinderlijk, maar als jij zorgt voor een aantrekkelijke advertentie zal de advertentie blijven hangen. Mensen onthouden zo je advertentie en je bedrijf. Als resultaat hiervan zal er meer verkeer komen naar je website en zal jouw website aan populariteit winnen.

De meest gebruikte zoekmachine op internet hebben we allemaal wel eens gebruikt. Hier gaat het uiteraard om Google. Je zal het misschien niet snel doorhebben, maar ook op Google zie je regelmatig advertenties voorbijkomen. Vaak zijn deze in de vorm van tekst en vind je ze bovenaan de pagina. Dit is ook een zeer geschikte manier om meer klanten naar je website toe te halen.

Gebruik sociale media

Sociale media kan je dus gebruiken om te adverteren, wat geld kost, maar je kan er uiteraard ook op een gratis manier gebruik van maken. Maak een account aan voor jouw website, plaats een linkje naar je website toe en plaats met enige regelmaat iets op je accounts. Plaats bijvoorbeeld een bericht op Facebook, met een korte tekst, waarbij je een tipje van de sluier oplicht over een tekst die je net hebt gepubliceerd. Zet daaronder een verwijzing naar de pagina op je website en het verkeer naar je website zal toenemen.

weinig bezoekers

Zo kan je ook te werk gaan op Instagram en Twitter. Iedereen heeft wel eens de befaamde zin ‘bekijk via de link in bio’ gelezen op een Instagram account van een influencer of van een ander groot account. Sociale media nemen steeds meer toe in populariteit en dus is dit een ideale manier voor jouw website om meer bezoekers te trekken. Maak bij het plaatsen van berichten op je sociale media-accounts ook gebruik van de zogenaamde hashtags. Zo kunnen gebruikers van de sociale media via die hashtag bij jouw bericht terechtkomen. Let er echter wel op dat je dan zorgt voor één (of meerdere) relevante hashtag(s).

Video marketing

Met het gebruik van video’s kan je ook meer bezoekers genereren voor jouw website. Plaats bijvoorbeeld een video op YouTube. YouTube is het meest gebruikte platform voor het plaatsen van video’s. Je kan echter uiteraard ook op andere websites je video’s plaatsen, zoals bijvoorbeeld op LinkedIn. Zorg ervoor dat je een enthousiast gevoel creëert bij de kijker. Zo verhoog je de kans op likes, reacties en de kans dat je video gedeeld wordt. Vanzelfsprekend geldt hier natuurlijk dat hoe meer likes en reacties je krijgt en hoe vaker de video gedeeld wordt, hoe meer aandacht je website zal krijgen. Meer aandacht leidt, je raadt het al, tot meer bezoekers.

Conclusie

Hoewel de moed je in de schoenen kan zakken als het even niet gaat zoals je wilt blijkt maar weer eens dat opgeven niet de beste optie is. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je het allemaal niet meer ziet zitten als het niet loopt zoals je had gewild. Zoals je echter hebt kunnen lezen in dit artikel zijn er genoeg opties die ervoor zullen zorgen dat jouw website zal groeien. Door gebruik te maken van die opties zul je zien dat ook jouw website tot een succes kan uitgroeien, zelfs als het allemaal niet leek te lukken. Wees dus niet getreurd en ga er vol tegenaan!