arrow_drop_up arrow_drop_down
Weinig bezoekers naar je website? Probeer dit eens.
2 juni 2018 

Weinig bezoekers naar je website? Probeer dit eens.

Herken je de situatie dat je vol goede moed aan een website begonnen bent? Vallen helaas na verloop van tijd de bezoekersaantallen nog steeds tegen? Dan is het zaak om de handdoek niet in de ring te gooien. Nee, uiteindelijk wordt doorzettingsvermogen, geduld en voldoende inzet altijd beloond. Ik wil je dan ook graag aanraden om altijd met jouw website door te gaan.

Je hebt jouw website namelijk niet zomaar opgericht. Nee, je hebt dit met een bepaalde visie en met een bepaald doel gedaan. Ga dan ook onwijs hard aan de slag om dat doel te behalen. Uiteraard help ik jou daar een handje bij.

Wat voor website heb je nu precies?

Wat voor website heb je nu precies? Ben je met een informatieve website aan de slag gegaan? Of heb je een webshop opgericht? Beide soorten websites bieden voldoende mogelijkheden, maar ik wil je graag kennis laten maken met een ander soort website. Een website waarmee je veel bezoekers aan kunt trekken én waar je veel geld mee kunt verdienen. Bijkomend voordeel is dat je weinig tot geen risico’s loopt. Je hoeft zelf geen voorraad aan te houden, je hebt geen omkijken naar verzending/retournering en je kunt aan de slag met producten waar je zelf enthousiast over bent.

Wat is een affiliate website precies?

Als je met een affiliate website aan de slag gaat, ga je eigenlijk aan de slag met affiliate marketing. Ik wil je graag in dit artikel nader kennis laten maken met affiliate marketing. Met behulp van deze, relatief nieuwe, variant van online marketing kan je namelijk veel meer uit jouw website halen. Een affiliate website brengt enkele voordelen én mogelijkheden met zich mee. Graag wil ik je nader kennis laten maken met deze mogelijkheden, zodat je veel meer profijt uit jouw website kunt halen. Onthoud daarbij continue dat je de website met een bepaald doel gestart bent. Je wilt iets behalen en dat is absoluut mogelijk met voldoende doorzettingsvermogen. Met de informatie op deze pagina kan je vervolgens prima uit de voeten.

Download mijn Gratis E-book Starten met affiliate Marketing! Klik hier>>

Laten we nader gaan kijken naar wat affiliate marketing precies is. Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je bezoekers probeert te overtuigen om een bepaald product aan te kopen. Jij promoot deze producten op jouw website en leidt de bezoeker vervolgens door naar de website van de verkopende partij. Als de bezoeker op die website uiteindelijk overgaat tot een aankoop, krijg jij daar een bepaalde commissie voor. Hoe hoog deze commissie is, bespreek ik nader in dit artikel.

Bij affiliate marketing draait het in principe om twee dingen: je moet veel bezoekers naar jouw website trekken en je moet deze bezoekers gaan overtuigen. Je moet de bezoekers warm maken om een bepaald product te kopen of een bepaalde dienst af te gaan nemen. Het mooie van affiliate marketing is dat je deze vorm van marketing voor ongelooflijk veel producten kunt gebruiken. Je kunt namelijk digitale abonnementen gaan promoten, maar je kunt ook fysieke producten, zoals bijvoorbeeld laptops, gaan promoten. Dat is echter niet het enige voordeel van affiliate marketing; de overige voordelen lees je in de rest van dit artikel.

Waarom zou je met affiliate marketing gaan starten?

Dat is een terechte vraag. Als je momenteel al een website hebt, kan ik je aanraden om deze website om te toveren tot een affiliate website. De redenen hiervoor zijn divers, maar spreken stuk voor stuk tot de verbeelding. Eén van de redenen om met affiliate marketing te starten, is de laagdrempeligheid. Je hoeft namelijk géén investeringen te doen en je kunt al het werk zelf uit gaan voeren. Het enige wat je nodig hebt, is een domeinnaam en webhosting. De kosten hiervoor zijn echter nihil te noemen, waardoor je eigenlijk zonder geld met een affiliate website kunt gaan starten. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Een ander voordeel is dat je geen risico loopt. Je bent niet rechtstreeks met klanten bezig, je bent niet verantwoordelijk voor de verzending/retournering/garantie van de producten en je hoeft zelf geen voorraad aan te houden. In feite sluit dit voordeel aan op het hierboven genoemde voordeel; met affiliate marketing kan je op een laagdrempelige manier van start gaan. Doordat je geen risico loopt, is het altijd de moeite waard. Dat is zéker het geval als je op dit moment weinig bezoekers naar jouw website trekt. Door op een juiste manier met een affiliate website aan de slag te gaan, kan je namelijk wel bezoekers gaan trekken.

Ook willen we graag de vrijheid aanstippen waarvan je bij affiliate marketing kunt profiteren. Het maakt namelijk niet uit of je jouw werk vanuit jouw luie stoel in Nederland, het strandbedje in de Algarve of de hangmat op de Malediven uitvoert. Nee, het enige waar je de beschikking over moet hebben, is een laptop en een internetverbinding. Je kunt volledig zelf je werktijden bepalen, je bepaalt zelf wát je gaat doen en hoe je dit gaat doen. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de affiliate campagnes waarvoor je je aan kunt melden bij de verschillende affiliate netwerken.

Affiliate campagne & affiliate netwerken

Ja, ik kan me goed voorstellen dat deze twee termen volledig nieuw voor jou zijn. Als je gebruik van affiliate marketing wilt maken, moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Bekende voorbeelden hiervan zijn Daisycon, Tradetracker, Paypro, Coolblue en Bol.com. Bij deze affiliate netwerken komt in principe vraag & aanbod bij elkaar: jij bent op zoek naar producten die je kunt promoten en adverteerders stellen hier hun producten beschikbaar om te laten promoten.

Binnen dit affiliate netwerk kan je op zoek gaan naar verschillende affiliate campagnes. Een campagne is eigenlijk datgene wat de adverteerder aan jou beschikbaar stelt. Daaronder vallen dus de producten, de commissie en de meetperiode. Mijn advies is om de verschillende affiliate campagnes op bovengenoemde variabelen te vergelijken. Heb je uiteindelijk de beste campagne weten te vinden? Dan kan je direct van start gaan met het promoten van de producten. Daarbij kan je gebruik maken van de juiste affiliate links én van advertentiemateriaal van de adverteerder.

Hoe werkt de commissie bij affiliate marketing?

Als je veel bezoekers naar jouw website weet te trekken, wil je deze bezoekers om gaan zetten in betalende klanten. Het leuke aan affiliate marketing is dat je deze klanten niet rechtstreeks bij jou gaan betalen. Nee, de klant wordt een betalende klant indien hij/zij tot aankoop overgaat op de website van de verkopende partij. Hiervoor heeft de bezoeker op jouw website op een bepaalde link geklikt. Met deze link wordt de bezoeker naar de website van de verkopende partij gestuurd, maar deze link bevat ook tracking software. Aan de hand van deze tracking kan de verkopende partij exact zien hoe de bezoeker binnengekomen is op hun website. Aan de hand hiervan krijg jij commissie uitgekeerd, indien de bezoeker overgaat tot aankoop van een product.

Hoe hoog deze commissie is, hangt dus van campagne tot campagne af. Feit is dat de commissie behoorlijk hoog op kan lopen als je veel bezoekers weet te trekken. Door jouw website continue te optimaliseren, kan je het bezoekersaantal laten stijgen. Ook kan je hiermee het conversiepercentage verhogen. Het doel van elke affiliate website is immers dat de bezoeker op één van de affiliate links klikt en vervolgens een aankoop gaat doen. Je moet het dus voor elkaar zien te krijgen dat zoveel mogelijk bezoekers op de links gaan klikken.

Dit is een kwestie van experimenteren, meten, analyseren en vervolgens verder met optimaliseren. Ook die optimalisatie ga je weer meten, analyseren en weer aanpassingen op verrichten. Uiteindelijk ben je zodoende in staat om behoorlijk veel geld te verdienen met affiliate marketing. Dat is dus óók mogelijk als je nu een website hebt die niet al te veel bezoekers hebt. Op een affiliate website kan je onwijs veel kanten op met content én met SEO. Voldoende mogelijkheden dus om veel bezoekers naar jouw website te trekken, zolang je voldoende geduld en doorzettingsvermogen hebt.

Affiliate Marketing Revolutie

Heeft affiliate marketing jou bijzonder aangesproken? Dan wil ik je graag wijzen op een interessante cursus; de Affiliate Marketing Revolutie. Deze uitgebreide online cursus is opgesteld door Jacko Meijaard. Jacko heeft zelf jarenlang meerdere succesvolle affiliate websites gehad. Of hij deze momenteel nog steeds heeft, is onbekend.

Wat wel bekend is, is dat hij hier tienduizenden euro’s mee heeft weten te verdienen. Jacko weet dus exact hoe affiliate AMR 2019 transparantmarketing werkt en die kennis deelt hij graag met het grote publiek.

Meld je direct voor de Affiliate Marketing Revolutie aan en doe alle benodigde kennis op. Werkelijk waar alle facetten van affiliate marketing krijg je uitgebreid toegelicht in deze cursus. Je begint op het niveau nul en bent vervolgens aan het einde een ware affiliate marketing master. Wil je dat ook voor elkaar krijgen? Via deze link kan je je voordelig aanmelden voor deze onwijs interessante cursus. Het mag duidelijk zijn dat affiliate marketing dé toekomst is. Geen opstartkosten, geen risico’s en hoge beloningen; ga er direct mee aan de slag.

 

Aan de slag met affiliate Marketing? Met deze Revolutionaire video training leer je in stappen hoe het werkt.

[maxbutton id=”8″]

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen