Website optimaliseren

Website optimaliseren: Je eigen website optimaliseren doe je op deze manier!

Tegenwoordig ben je bijna wel verplicht om een eigen website te hebben. We maken steeds meer gebruik van het internet, dus je ontkomt er eigenlijk niet meer aan om een eigen website te hebben. Met die website wil je natuurlijk goed scoren. Op die manier trek je namelijk de meeste bezoekers. Daarvoor moet je je website optimaliseren.

Je hebt vast de vraag: hoe doe ik dat? Het optimaliseren van een website leer je in dit artikel!

Checklist voor het optimaliseren van je website

Als je je website gaat optimaliseren, dan moet je met enkele dingen rekening houden. Je wilt zo goed mogelijk scoren met de SEO. Om daaraan te voldoen, moet je een checklist afwerken. De checklist voor het optimaliseren van een website vind je hieronder.

Relevant

Zoekmachines willen hun gebruikers zo relevant mogelijke teksten aanbieden. Je moet er dus voor zorgen dat je tekst relevant genoeg is voor het onderwerp waar je over schrijft.

Kwaliteit

Zorg ervoor dat je tekst van een goede kwaliteit is. Er wordt door Google voorkeur gegeven aan lange teksten. Ga niet al je keywords op elkaar proppen, want dat heeft geen zin.

Laadsnelheid

Je website moet er niet lang over doen om een pagina te laden. Probeer je laadsnelheid te fixen als deze erg traag is.

Interne linkjes

Door interne linkjes zorg je voor meer vertrouwen in je website vanuit Google. Uiteindelijk komt dat je website alleen maar ten goede.

Autoriteit

Zorg ervoor dat je website vertrouwd wordt door de gebruikers, industrie en zoekmachines. Hiervoor moet je sterke en unieke content maken.

Metaomschrijving en titels

Zorg er met een metaomschrijving en titels voor dat het duidelijk is waar de pagina over gaat. Het kan je enigszins helpen met je website.

ALT-tekst

Ook je afbeeldingen zijn erg belangrijk. Vergeet zeker niet de ALT-tekst in te vullen als je een afbeelding op een pagina plaatst.

Domeinnaam

Let goed op met de domeinnaam die je kiest. Het lijkt er namelijk steeds meer op dat Google domeinnamen die inspelen op zoekwoorden afstraft.

Headlines en permalinks

Zorg voor een korte headline van niet meer dan 55 tekens. Pas ook je permalink aan en plaats daarbij het belangrijkste zoekwoord vooraan.

Lokale SEO

Zorg ervoor dat de informatie over jouw bedrijf altijd up-to-date is bij Google My Business. Dit helpt bij de vindbaarheid van je website.

Zo groei je nog verder

Door je website te optimaliseren met deze checklist, kom je al verder. Maar je kan nog meer doen. Zo kan je ervoor kiezen om hulp te krijgen van IMU+. Hier leer je erg veel van mensen met veel ervaring.

Ze bieden jou ook het gratis E-book ‘Winnen in Google’. Hiermee leer je nog meer over SEO en dat is erg handig.

Als je zelf niet zoveel ervaring hebt met SEO en je ook geen tijd hebt om het te leren, dan is er nog een optie. Bij Writgo schrijven we met alle plezier teksten voor jouw website en nog veel meer! Bekijk onze diensten voor meer informatie en mogelijkheden.

Vergelijkbare berichten