arrow_drop_up arrow_drop_down
Website maken Adobe - Zo werkt het

Website maken Adobe - Zo werkt het

Heb je interesse om zelf een website te gaan maken? Dan is het allereerst goed om te weten dat je daar meerdere mogelijkheden voor hebt. Al deze mogelijkheden hebben hun eigen eigenschappen en daarmee ook hun eigen min- en pluspunten. Welk systeem het beste is om een website te maken? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Eén van de mogelijkheden waar ik regelmatig vragen over krijg, is het systeem van Adobe. Of beter gezegd; de verschillende systemen van Adobe. Deze techgigant biedt namelijk meerdere soorten systemen aan waarmee je prachtige websites zou moeten kunnen ontwikkelen:

  • Adobe Dreamweaver; ontwerp je website in enkele stappen
  • Adobe Spark; maak zelf aansprekende, professionele en interactieve websites
  • Adobe Portfolio; maak een portfoliowebsite
  • Adobe Illustrator; maak professionele websites

Het mag duidelijk zijn dat Adobe zich serieus gericht heeft op deze branche. Dit Amerikaanse bedrijf wil graag dat het voor iedereen mogelijk is om snel, makkelijk en tegen een niet al te hoog bedrag websites zelf te maken. Mocht jij zelf ook een website willen maken, kan je er dus voor kiezen om met Adobe aan de slag te gaan. Maar, is dat aan te raden? En welk van vier bovengenoemde systemen van Adobe zou het beste zijn? Ik ben nader ingedoken op de wondere wereld van Adobe en deel mijn bevindingen graag met jou in dit artikel.

Adobe Spark – de beste variant van Adobe

Zoals ik hierboven al op een rijtje heb gezet, biedt Adobe meerdere soorten systemen aan. Persoonlijk ben ik erg fan van Adobe Spark. Met dit programma is het namelijk mogelijk om een professionele webpagina te maken, waarbij de focus op die ene pagina ligt. Adobe Spark zegt daar op de eigen website het volgende over: “Adobe Spark Page is ideaal voor projecten waarbij één pagina genoeg is, zoals portfolio's, cv´s, presentaties, blogs en fotogalerijen”.

Mocht je juist aan een dergelijke website behoefte hebben, is het aan te raden om met Adobe Spark aan de slag te gaan. Dit systeem werkt behoorlijk prettig, is niet al te ingewikkeld en biedt onwijs veel mogelijkheden. Tegelijkertijd moet je wel rekening houden met een bepaald kostenplaatje. Je moet namelijk bij Adobe Spark een maandabonnement af gaan sluiten, waarna je dus voor één maand van het systeem gebruik kunt maken. Aangezien jouw website continue in ontwikkeling is, ben je eigenlijk ‘genoodzaakt' om een langdurig abonnement af te sluiten.

https://www.youtube.com/watch?v=MVShoOjDCnM

Over wat voor kostenplaatje ik het dan heb? Nou, als je een ‘Individu abonnement' bij Adobe Spark afsluit, betaal je een bedrag van 12,09 euro per maand. Op jaarbasis is dit dus ruim 144 euro; dat is een behoorlijk bedrag voor een systeem om jouw website zelf mee te kunnen maken. Desalniettemin is het wél een feit dat Adobe Spark bijzonder prettig werkt. Als je met Adobe Spark aan de slag gaat, heb je namelijk geen enkele technische kennis nodig. Je kunt eigenlijk alle technische zaken aan het systeem overlaten, waarna het systeem zelf de website voor jou weet te ontwikkelen. Uiteraard dien je wel zelf bepaalde keuzes te maken, bijvoorbeeld het thema waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Graag leg ik hieronder nader uit hóe je met Adobe Spark een eigen website kunt ontwikkelen. Nadat ik dat op een rijtje gezet heb, benoem ik graag nog in het kort alle plus- en minpunten van dit systeem van Adobe. Zodra je dit artikel volledig gelezen hebt, kan je direct voor jezelf bepalen of je met Adobe Spark aan de slag gaat, of niet. Om het artikel helemaal waardig af te sluiten, bespreek ik ook nog twee alternatieven.

Hoe kan je met Adobe Spark een website maken?

De eerste stap die je dient te nemen, is het aanmaken van een account. Je hebt hierbij de keus tussen meerdere abonnementsvormen; Team, Individu of Startlidmaatschap. Met het laatst genoemde abonnement kan je – tijdelijk – gratis gebruik maken van Adobe Spark. Het lastige hieraan is alleen dat je niet de beschikking over alle functies hebt; mocht je jouw website echt 100% naar wens willen maken, dien je dus altijd voor een betaald abonnement te kiezen.

Heb je jouw account aangemaakt? Dan kan je in het online dashboard van Adobe Spark klikken op ‘Thema'. Je krijgt nu een volledig overzicht van allerlei verschillende thema's te zien.

Deze thema's hebben hun eigen lay-out, hun eigen kleurgebruik en hun eigen lettertype. Met deze elementen weten alle thema's zich op een unieke manier te onderscheiden. Vergelijk de thema's en kies uiteindelijk het thema dat het meest naar jouw wens is. Mocht je niet helemaal zeker over jouw keuze zijn, is dat geen probleem; je kunt jouw keuze achteraf altijd terugdraaien en alsnog voor een ander thema kiezen.

https://www.youtube.com/watch?v=xXKA9Ogeppc

Vervolgens kan je het thema zelf gaan vullen met jouw eigen foto's. Dit is met name handig als je een portfolio bouwt, als je jouw eigen foto's wilt showen (fotograaf) of als je om welke willekeurige reden dan ook gebruik van je eigen foto's wilt maken. Heb je geen eigen foto's? Dan kan je ook kiezen uit duizenden foto's die door Adobe beschikbaar gesteld worden; dit zijn allemaal rechtenvrije afbeeldingen die je probleemloos kunt gebruiken.

Heb je ook de foto's toegevoegd? Dan kan je verder gaan met het aankleden van jouw website. Je kunt daarvoor gebruik maken van allemaal verschillende elementen, zoals Adobe dat noemt. Je kunt bijvoorbeeld een menu-item, afbeeldingen, video's, tekst en overige elementen toe gaan voegen. Je bepaalt volledig zelf op welke plek op jouw website deze elementen geplaatst worden. Mocht je alle elementen op de gewenste plaats gezet hebben, kan je op het knopje ‘Preview' klikken. Je krijgt dan direct te zien hoe de website eruit komt te zien, voordat jouw nieuwe website definitief live gaat.

Heb je jouw website volledig gemaakt? Dan krijgt deze website een unieke URL vanuit Adobe mee; dit is dus niet bijvoorbeeld ‘writgo.nl' zoals bij mijn website het geval is. Hiermee heb ik dan ook direct een duidelijk minpunt van Adobe Spark gevonden, waarover je later meer in dit artikel kunt lezen.

Met dank aan bovenstaande stappen kan je moeiteloos jouw eigen website met Adobe Spark ontwerpen. Is het aan te raden om dit systeem te gaan gebruiken? Op die vraag geef ik graag antwoord aan de hand van de voor- en nadelen van dit systeem.

De voordelen van Adobe Spark

Het maken van een eigen met Adobe Spark is om meerdere redenen zeer interessant te noemen. Het eerste voordeel heeft betrekking op het gemak; je hebt namelijk helemaal geen technische kennis nodig. Zonder enige technische kennis ben je met Adobe Spark ook gewoon in staat om een prachtige website te ontwikkelen en live te zetten.

Bijkomend voordeel is dat je de keus uit allerlei thema's, foto's en elementen hebt. Je kunt hierdoor de website compleet naar je eigen wens maken, terwijl je daar dus geen technische kennis voor nodig hebt.

Ook vind ik het systeem zeer gebruiksvriendelijk. De knoppen zijn allemaal duidelijk, je krijgt her en der tips vanuit Adobe en je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Adobe. Feit is dat het systeem echter voor zich spreekt en dus heb je hoogstwaarschijnlijk niet al te veel vragen.

De nadelen van Adobe Spark

Tegelijkertijd moet ik ook concluderen dat er enkele minpunten zijn aan dit systeem. Het eerste nadeel heeft betrekking op het kostenplaatje; je betaalt al snel meer dan 10 euro per maand voor dit systeem. Dat is behoorlijk prijzig, aangezien andere mogelijkheden volledig gratis zijn. Je moet dus echt bereid zijn om dit bedrag te gaan investeren; iets wat ik niet direct aan kan raden.

Daarnaast is het ook onhandig dat je niet echt een volledig eigen website kunt ontwikkelen. Wat is daarmee bedoel? Nou, als je jouw website gemaakt hebt, krijg je vanuit Adobe een unieke URL. Die URL is daarmee eigenlijk de domeinnaam van jouw website. Gelukkig is het ook mogelijk om van deze URL een code te maken, die je vervolgens weer in kunt sluiten in een bestaande website. Hier heb je echter wel technische kennis voor nodig; niet al te handig dus.

Kan ik Adobe Spark aanraden?

Op basis van de hierboven genoemde voor- en nadelen kan ik eigenlijk maar één ding concluderen; Adobe Spark werkt bijzonder prettig, maar het is niet de beste mogelijkheid die je hebt. Het kostenplaatje en het feit dat je moeilijk met een URL moet gaan doen, zijn absolute minpunten aan dit systeem. Tegelijkertijd is het wel een feit dat het systeem zeer prettig werkt en dat je nagenoeg geen technische kennis hoeft te hebben.

Onder aan de streep tellen de nadelen voor mij echter zwaarder dan de voordelen van dit systeem. Ik wil je dus van harte aanraden om naar een ander systeem  te gaan kijken om jouw website mee te ontwikkelen. Welk systeem je daarvoor wel het beste kunt gebruiken? Persoonlijk ben ik zeer gecharmeerd van WordPress en Builderall. Over deze twee systemen vertel ik je hieronder graag iets meer.

WordPress

Persoonlijk ben ik gigantisch fan van WordPress. Ik ben zeker niet als enige onder de indruk van dit systeem, aangezien het in Nederland verreweg het meest gebruikte systeem is. Sterker nog; onderzoek wijst uit dat ongeveer 1 op de 3 websites gemaakt is met WordPress.

Het systeem werkt bijzonder makkelijk, is heel overzichtelijk, is in de basis gratis en bevat onwijs veel mogelijkheden. Door (betaalde) thema's en plug-ins aan te schaffen, kan je jouw website volledig naar eigen wens maken. Je hebt daar geen technische kennis voor nodig én je hoeft dus ook geen kosten te maken.

Alleen als je voor betaalde thema's of plug-ins kiest, kost het maken van een website met WordPress geld. Al met al kan ik je zeker aanraden om met WordPress aan de slag te gaan voor het maken van een eigen website. Klik op de onderstaande knop om direct Stap voor stap te leren hoe jij je eigen WordPress website maakt.

Builderall

Een ander systeem waar ik meer en meer fan van wordt, is Builderall. Dit systeem is in Nederland nog niet zo groot, maar in Amerika juist wel. In Amerika is Builderall super populair te noemen, waarna het uiteindelijk ook de overstap naar ons land heeft gemaakt. Meer en meer mensen maken in ons land tegenwoordig hun website met Builderall.

Het maken van een website met Builderall biedt onwijs veel mogelijkheden. De Site Builder van Builderall is namelijk één van de vele tools die het programma rijk is. In het online dashboard van Builderall vind je allerlei marketing-, ontwikkeling- en ontwerptools. Met al deze tools maak je dus niet alleen jouw website, maar je zorgt er ook direct voor dat jouw online marketing direct op orde is. Al met al is het zeker de moeite waard om eens nader naar dit systeem te gaan kijken.

Slotwoord

Zo, in dit artikel is een hoop duidelijk geworden over het maken van een website met Adobe. Je hebt hiervoor de keus uit meerdere systemen van Adobe, waarbij mijn voorkeur uit zou gaan naar Adobe Spark. Dat systeem brengt echter ook de nodige nadelen met zich mee, waardoor het in mijn ogen beter is om met WordPress of Builderall aan de slag te gaan. Veel succes in ieder geval met het maken van jouw eigen website!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen