Webshop snel laten groeien? Gebruik deze 10 tips!


Webshop snel laten groeien

Ben je kortgeleden – of lang geleden – met je eigen webshop gestart? En heb je met je webshop nog niet de gewenste groei door kunnen maken? Dan ben je zeker niet de enige. Relatief veel mensen beginnen vol goede moed met een eigen webshop, waarna uiteindelijk de resultaten ietwat tegenvallen. Wil je snel je webshop laten groeien? Dan helpen de onderstaande tips!

Als dat bij je ook het geval is, ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel zetten we namelijk 10 belangrijke tips voor je op een rijtje. Tien tips waarmee je op een relatief snelle manier met je webshop kunt groeien. Hard kunt groeien welteverstaan.

Hoe we aan deze tips zijn gekomen? Met onze eigen ervaringen hebben we deze tips verzameld. We hebben zelf géén webshop, maar we maken wel veel klanten blij met uitstekende teksten voor op een webshop. Daarover lees je in dit artikel meer; twee tips hebben namelijk betrekking op de content die je op je website plaatst.

Tip 1: zorg voor unieke producten.

Ga je de bluetooth speakers van JBL via je webshop verkopen? Dan kun je je borst alvast natmaken. In dat geval moet je namelijk concurreren met onder meer Coolblue en Bol.com. Zoals je mogelijk al verwacht had, ga je een dergelijke concurrentiestrijd niet al te snel winnen.

Waarom niet? Dat heeft eigenlijk twee redenen:

  • Het marketingbudget van de grote webshops is veel groter; ze vallen dus meer op met hun advertenties en scoren ook hogere rankings in Google.
  • De grotere webshops hebben een grotere naamsbekendheid; zou je een product bij een minder bekende webshop kopen of juist bij een hele bekende webshop? Juist; daar zouden de meeste consumenten ook voor kiezen.

Omdat je met deze twee redenen te maken hebt, raden we je aan om unieke producten aan te bieden. Dit kunnen bijvoorbeeld producten zijn die je als enige verkoopt. Ook kunnen dit producten zijn die je met de hand maakt. Als dat het geval is, weet je 100% zeker dat je unieke producten gaat bieden. In dat geval hoef je ook niet op te boksen tegen de grote webshop/bedrijven!

Hoe je aan de unieke producten kunt komen? Daar kom je aan door je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Eigenlijk is dat de gehele sleutel van succesvol ondernemen. Pas als je met een uniek concept (of unieke producten) op de markt komt, kun je de gewenste groei behalen.

Tip 2: zorg voor een aansprekende webshop.

Als webshopeigenaar shop je ongetwijfeld wel eens via het internet. Als je dan een webshop opent, heb je direct een bepaald gevoel bij de webshop. De webshop kan direct op je wensen aansluiten, maar je kunt de webshop ook helemaal niets vinden.

Die beleving heb je niet alleen. Nee, alle internetgebruikers ‘waarderen’ een webshop op een bepaalde manier.

Als een webshop bij de gemiddelde consument niet naar wens is, wordt de webshop overigens ook direct weggeklikt. Om dát te voorkomen, is het pure noodzaak dat je voor een aansprekende webshop zorgt.

Deze webshop moet een mooie lay-out hebben, moet over een goede kleurstelling beschikken en moet vertrouwen uitstralen. Juist door veel aandacht aan het ontwerp van je webshop te besteden, kun je de consumenten enthousiast maken. Enthousiast maken voor het mogelijk kopen van een product via je webshop. Door een nette, mooie en betrouwbare webshop te ontwikkelen, haal je in ieder geval de eerste drempel bij je websitebezoekers weg!

Affiliate marketing website opzetten

Tip 3: beschik over de juiste keurmerken.

Meer en meer internetgebruikers hebben wel eens met internet-oplichting te maken. Als je daar eenmaal mee te maken hebt gehad, ben je in het vervolg nóg voorzichtiger. Onder andere daarom is het van belang dat je webshop over de juiste keurmerken gaat beschikken.

Waarom? Omdat je daarmee veel vertrouwen naar je bezoekers uitstraalt. Je laat daarmee eigenlijk aan je bezoekers zien dat ze met een gerust hart een order bij je kunnen plaatsen. Echt veel mensen kijken ondertussen naar een eventueel keurmerk op een webshop. Plaats de keurmerken daarom relatief groot in de footer van je webshop; dan valt het de meeste bezoekers direct op! Neem bijvoorbeeld webwinkelkeur.nl

Tip 4: zorg voor aantrekkelijke productteksten.

Merk je dat je relatief veel bezoekers naar je webshop trekt? Merk je echter ook dat relatief weinig bezoekers uiteindelijk overgaan tot de aankoop van een product? In dat geval zijn mogelijk de productteksten niet naar wens. Deze productteksten moeten eigenlijk aan twee voorwaarden voldoen:

  • De teksten moeten informerend zijn. Als een bezoeker een product opent, moet voor hem of haar direct duidelijk worden wát het product is. Daarvoor is het nodig om feitelijke informatie te plaatsen, evenals de specificaties van het product. Hiermee weet je al veel vragen weg te nemen bij je bezoekers.
  • De teksten moeten overtuigend zijn. Als een bezoeker een product bekijkt, moet hij of ze ook getriggerd worden om het product te bestellen. Dat is alleen mogelijk als je voor overtuigende productteksten zorgt. Teksten die als het ware je producten vanzelf weten te verkopen.

Lukt het je maar niet om informerende én overtuigende productteksten te schrijven? Laat het dan over aan een professional. Bij Writgo.nl staan we graag voor je klaar om je webshop van de perfecte productteksten te voorzien. Deze teksten zijn aan de ene kant informerend, maar zijn aan de andere kant ook overtuigend. Juist dankzij deze combinatie zorgen onze productteksten voor een flink verbeterde conversie. Juist hierdoor kun je met je webshop gaan groeien. Hard gaan groeien zelfs, zoals wij bij meerdere klanten al op hebben gemerkt.

Tip 5: zorg voor een snelle en technisch perfecte webshop.

De gemiddelde internetgebruiker is kritisch. Vooral in de afgelopen jaren is de houding van internetgebruikers echt veranderd. Juist door deze veranderende houding is het zaak dat je de bezoekers van je webshop weet te overtuigen. Dit doe je door bovengenoemde tips op te volgen, maar ook door te zorgen voor een perfecte webshop.

Hoe leer je verkopen via bol

De term ‘perfecte webshop’ heeft niet alleen betrekking op het ontwerp van de webshop. Nee, ook de achterliggende techniek van de webshop moet perfect in orde zijn. Als je een perfecte webshop hebt, is de webshop bijzonder snel. Ook hoef je in dat geval niet bang te zijn dat bezoekers een foutmelding te zien krijgen. Juist dát is wat je wilt. Je moet echt perfectie aan je bezoekers voorschotelen. Zorg daarom altijd voor een snelle en technisch perfecte webshop.

Tip 6: plaats aantrekkelijke en duidelijke foto’s op je webshop.

Content is king. Die stelling durven we wel aan te gaan gemaakt met onze eigen bevindingen. Door de juiste content op je webshop te plaatsen, kun je écht hard gaan groeien. Dit geldt niet alleen voor tekstuele content, maar ook voor content in de vorm van afbeeldingen.

Beelden zeggen iets anders dan woorden. Met woorden kunnen we prima een bezoeker overtuigen, maar dat is ook iets wat je met foto’s kunt doen. Eigenlijk moeten de teksten en de foto’s elkaar perfect aanvullen. Als je dát voor elkaar weet te krijgen, weet je je bezoekers (snel) te overtuigen. Dát zorgt ervoor dat je meer en meer orders gaat scoren.

Waar je deze duidelijke en aantrekkelijke foto’s kunt plaatsen? Bijvoorbeeld in de slider van je webshop, maar ook zeker bij de producten. Als je duidelijke productfoto’s aan je webshop toevoegt, geef je je bezoekers direct veel meer duidelijkheid!

Tip 7: stel jezelf netjes voor.

Wat doe je als je zelf voor het eerst bij een relatief onbekende webshop uitkomt? Dan is de kans groot dat je als eerste op zoek gaat naar meer informatie over de webshop. Ook daarom raden we je aan om bijvoorbeeld een uitgebreide ‘Over ons’ pagina op je webshop te plaatsen.

Vertel wie je bent, wat je doet en wáárom je een eigen website hebt. Als je dit duidelijk over weet te brengen, voelen de meeste bezoekers zich direct op hun gemak. Bovendien weet je hiermee ook veel vertrouwen uit te stralen. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is dat in deze tijden ongekend belangrijk.

Overigens kun je jezelf op meerdere manieren voorstellen. Je kunt dit op een serieuze manier doen, maar je kunt het ook op een luchtige of grappige manier doen. Hoe je dit precies gaat doen, is afhankelijk van het product dat je verkoopt. Stem sowieso de gehele webshop op je producten af! Als je bijvoorbeeld dure producten verkoopt, moet je voor een luxe uitstraling van de webshop zorgen. Als je ‘massa = kassa’ producten verkoopt, moet de webshop daarentegen een hele andere uitstraling hebben.

Tip 8: verzamel online reviews.

Zou je direct een product bestellen bij een webshop die je niet kent? Als je deze vraag aan veel consumenten zou stellen, zou je relatief vaak het antwoord ‘nee’ horen. Dat komt puur omdat een onbekende webshop altijd een klein risico met zich mee brengt.

Om dit risico tegen te gaan, is het advies om zoveel mogelijk online reviews te verzamelen. Deze reviews kun je bijvoorbeeld makkelijk via Kiyoh of Trustpilot verzamelen. Als je eenmaal veel reviews op je website weer kan geven, straalt daar veel vertrouwen uit. Je laat in ieder geval aan je potentiële klanten zien dat je op dit moment tevreden klanten hebt.

Uiteraard is het daarvoor wel zaak om positieve reviews te scoren. Dat is echter volledig aan jou; lever goede producten af en hou je netjes aan je woord. In de meeste gevallen krijg je dan met positieve consumenten te maken.

Nog een extra tip: ga niet zelf reviews schrijven voor jouw webshop. Een kritische consument prikt daar zo doorheen, terwijl dit ook nog als misleiding getypeerd kan worden. Zorg er voor dat je van échte klanten échte reviews gaat verzamelen. Daar behaal je op termijn de beste resultaten mee.

Tip 9: ga met social media aan de slag.

Heb je enig idee hoeveel mensen gebruikmaken van social media in ons land? We hebben geen accurate cijfers tot onze beschikking, omdat deze per dag verschillen. Wat we wel weten, is dat het grootste deel van onze bevolking de beschikking over één of meerdere sociale media-accounts heeft.

Wat hier het belang van is? Nou, via de social media kanalen kun je veel mensen bereiken. Ga daarom direct met jouw zakelijke social media accounts aan de slag. Als je die enigszins op weet te bouwen, weet je direct een flinke(re) naamsbekendheid op te bouwen. Een naamsbekendheid waar je op termijn flink wat aan gaat hebben.

Bijkomend voordeel: ook via social media kun je veel vertrouwen uitstralen naar potentiële bezoekers. Als je bijvoorbeeld 5000 volgers op Instagram hebt, is dat een goed teken voor jouw klanten. Ze weten dat je veel volgers hebt en dat je dus blijkbaar iets goed doet. De drempel om in jouw webshop een bestelling te plaatsen, wordt daarmee weer een stuk lager!

Tip 10: scoor hoge rankings in Google.

Via social media kun je veel klanten bereiken. Dat kun je echter ook doen via de zoekmachine van Google. Sterker nog; via deze zoekmachine kun je echt miljoenen mensen bereiken. Door op de juiste zoekwoorden een hoge ranking te verkrijgen, weet je gewoonweg veel bezoekers naar jouw webshop te halen.

Hoe je dit kunt doen? Allereerst moet je zorgen voor een perfecte website. Ten tweede is het zaak dat je de perfecte content op jouw webshop gaat plaatsen. Google hecht namelijk héél veel waarde aan de content die op een website of webshop staat. We raden je dan ook aan om een ware specialist hiervoor in te huren, zoals wij dat zijn.

Wat is affiliate marketing

We weten als geen ander waar de productteksten en overige teksten op jouw webshop aan moet voldoen. Als we de teksten voor op jouw webshop mogen schrijven, ga je dit snel terugzien in de rankings van jouw website binnen Google. Jouw website gaat steeds beter beoordeeld worden, waardoor je meer en meer organische bezoekers aan kunt trekken.

Volg ook de overige tips uit dit artikel op. Daarmee weet je uiteindelijk ook de conversie te verhogen. Als je dát voor elkaar krijgt, ga je meer en meer orders scoren! Dat is uiteindelijk wat je wilt, niet waar? Veel succes.

Wil je graag de content op jouw webshop door ons laten schrijven? Neem direct contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden!

writgo.nl

Heb je een eigen website? Dan is de kans groot dat je daar met regelmaat teksten voor schrijft. Sommige mensen vinden dat wel leuk om te doen, maar andere mensen hebben daar een ontzettend hekel aan. Toen Writgo.nl net bestond, schreven we voor een handje vol klanten en hadden we nooit durven dromen dat we nu voor meer dan 500 klanten teksten mogen schrijven. Dat allemaal dankzij een paar duidelijke regels en een ontzettend sterk team. Als website-eigenaar ken je de quote “Content Is King” natuurlijk wel. Hier staan we bij Writgo.nl dan ook volledig achter. Hoe meer content hoe beter, maar de content moet natuurlijk ook waarde leveren aan je bezoekers. Hier gaat het bij veel mensen mis waardoor ze geen resultaten behalen met hun website. Wij willen hier te hulp schieten door ijzersterke content te schrijven, waarmee je goed kunt scoren in de zoekmachines en nog de door jou gewenste resultaten mee kunt behalen.

Recente berichten