Wat zijn goede onderwerpen voor affiliate marketing?(gouden 3)


Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, heb je natuurlijk een onderwerp nodig waarover jij je website kunt maken. Er zijn heel veel verschillende onderwerpen die je kunt kiezen, maar wat zijn nou de beste onderwerpen voor affiliate marketing?

Er zijn eigenlijk drie soorten onderwerpen die door affiliates gezien worden als de beste onderwerpen. Dat zijn: 

  • Health en Fitness 
  • Geld, geluk en rijkdom 
  • Relaties 

De reden dat deze onderwerpen (niches) het beste zijn is omdat naar deze 3 onderwerpen altijd vraag blijft. 

Nu denk je vast dat het direct een goed idee is om voor een van deze niches te kiezen. Toch wil ik je aanraden daar goed over na te denken, omdat deze onderwerpen ook het meest concurrerend zijn.

Als je net begint met affiliate marketing is het wellicht een goed idee om een minder competitief onderwerp te kiezen.

Daarnaast krijg je bij deze onderwerpen ook nog eens te maken met de richtlijnen van E.A.T (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness). Dit gebruikt Google om te bepalen of jij wel de geschikte persoon bent om te praten over onderwerpen in de bovenstaande onderwerpen.

Wat zijn goede onderwerpen voor affiliate marketing om mee te beginnen?

De kans is groot dat als je net begint met affiliate marketing, je nog niet precies weet hoe alles werkt. Het is dan vooral een goed idee om een onderwerp te kiezen dat bij je past.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Hoe meer je al weet over het onderwerp, hoe makkelijker het voor jou is om teksten over die onderwerpen te schrijven. Het schrijven van teksten op je website is namelijk het grootste onderdeel van affiliate marketing.

Als je daar goed in kunt worden is de kans op succes het grootst.

 

Als je zelf geen idee hebt waar je veel over zou kunnen schrijven is de eerste stap om eens te kijken naar spullen die je zelf thuis veel gebruikt.

Ben je bijvoorbeeld een echte schoonmaker? Dan zou je een affiliate website over schoonmaken kunnen beginnen.

Ook kan het zijn dat jij het liefst de hele dag in bed ligt omdat je zo veel houdt van slapen. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een website te beginnen over slapen.

Omdat slapen gerelateerd is aan gezondheid, moet je hierbij wel het een en ander leren over EAT (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness).

Om te voorkomen dat je geen moeite krijgt met scoren in de zoekmachines.

Een ander voorbeeld is om te kijken naar welke hobby’s jij hebt. Doe je bijvoorbeeld aan paardrijden? Dan kun je over paardrijden een website maken.

Kom je er helemaal niet uit? Dan kun je altijd kijken naar welke producten bol.com in de categorieën te koop heeft en daar een categorie van kiezen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van onderwerpen?

Als je een niche gaat selecteren zijn daarvoor een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is het een goed idee om te kijken hoe populair de niche is die jij wilt gaan gebruiken.

Dit kun je simpel doen door naar de trend te kijken in Google trends. Als de trend omhoog gaat betekent dat jouw gekozen onderwerp in populariteit aan het stijgen is.

Het is dan zeker een goed idee om hier een website over te maken. Dat betekent namelijk dat de kans groot is dat de trend nog lang zal groeien.

Als het een horizontale trend is waarbij de populariteit gelijk blijft, is het ook prima om in te stappen in de niche.

Maar als de trend omlaag gaat, is het wellicht een beter idee m voor een ander onderwerp te gaan.

Hier zie je dat bijvoorbeeld het onderwerp voetballen in populariteit aan het stijgen is.(Google trends)

Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor jezelf bepaald of je er jaren over kunt schrijven.

Als je bijvoorbeeld een website begint over bloemen en planten, maar jij daar helemaal geen interesse in hebt, kan het in de loop van tijd heel moeilijk worden om er de motivatie voor op te brengen.

Daarnaast is het ook een goed idee of je mogelijk ook dingen kunt verkopen dat betrekking hebben op het onderwerp dat je hebt gekozen. Er zijn namelijk bepaalde niches waarbij je niet zo makkelijk affiliate producten verkoopt.

De beste manier om erachter te komen of er genoeg producten te promoten zijn is door te zoeken naar de producten. Bekijk voordat je de website begint altijd even of er affiliate programma’s zijn voor producten die je wilt gaan promoten op je website.

Is dit niet het geval, is het wellicht beter om een nieuw onderwerp te zoeken.

Met welke onderwerpen verdien je het meeste geld?

Vanzelfsprekend zijn de niches zoals:

  1. Health en Fitness
  2. Geld, Geluk en Rijkdom
  3. Relaties

De niches die het meeste geld verdienen. Niet alleen zijn daarvoor de meeste producten te krijgen, de producten die hiervoor te koop zijn leveren ook nog eens het meeste op.

Zo zijn er alleen al voor de afvallen niche, meer dan duizend producten die je zou kunnen promoten op je website.

Ook als je Google Adsense advertenties op je website plaatst, is de kans groot dat je hiermee het meeste geld krijgt voor een klik.(voorbeeld advertentie Google Adsense)

 

Ook als je kijk naar websites over beleggen, zie je vaak de de cursussen alleen al om aan te schaffen heel duur zijn (vaak boven de 250 euro) en waarvan de affiliate ook nog eens een commissie krijgt van 50% of meer.

Daarentegen is het ook realistisch om te zeggen dat het voor een beginnende affiliate heel lastig is om zich groot te maken in een van deze niches.

Er is namelijk zo veel competitie dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je redelijk wat bezoekers naar je website krijgt.

Daarnaast krijg je met deze 3 onderwerpen ook te maken met E. A. T. Dat betekent dat je dus in een vorm of manier moet kunnen aantonen dat je weet waar je over praat.

Als jij bijvoorbeeld een website maakt over beleggen en je bezoekers vertelt waarin ze volgende maand moeten investeren om veel geld te verdienen, kun je maar beter weten waarover je praat voordat alle mensen die in jou geloven gaan investeren en door jouw advies al hun geld kwijt raken.

Zo telt dat natuurlijk ook extra zwaar voor de Health Niche (gezondheid). Als jij praat over wat je moet doen bij een verlamd voelende arm, dat iemand even een paar dagen moet rusten, kan dat iemands leven ernstige schade aandoen.

De kans is in dat geval bijvoorbeeld aanwezig dat hij een hartaanval krijgt, maar als jij dat niet weet en het verkeerde advies geeft, heeft dat ernstige gevolgen.

Daarom is Google bij dit soort websites in deze onderwerpen extra voorzichtig met wie ze op de eerste plek zetten in Google.

Als beginner is het dus geen goed idee om te kiezen voor een van deze niches, maar meer een algemeen onderwerp te kiezen.

Op de juiste manier starten met affiliate marketing?

Wil je met affiliate marketing beginnen maar heb je geen idee hoe je dat het beste aanpakt? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

Dit is namelijk een affiliate marketing cursus voor de absolute beginner die snel aan de slag wil met een website om er geld mee te verdienen.

Je leert alles dat je moet weten voor een vliegende start van A tot Z en hebt na het volgen van de cursus je eerste affiliate website online staan.

Ben je geen beginner meer en wil je jezelf verder ontwikkelen tot ervaren affiliate marketeer?

Dan raad ik je zeker aan eens te kijken naar de cursus van Income School – Project 24. Ondanks dat ik al een tijd bezig was met affiliate marketing heb ik van deze cursus ontzettend veel geleerd.

Hier leer je ook welke niche je het beste kunt selecteren en hoe je de concurrentie het beste kunt inschatten.

De cursus is wel in het Engels, dus je moet wel redelijk Engels kunnen begrijpen.  Voor de beide cursussen heb ik een review geschreven:

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content