Wat zijn de voordelen van email marketing?


Door als affiliate marketeer met email marketing te beginnen levert dat veel voordelen op. In dit blogbericht leggen we je uit waarom een email lijst zo belangrijk is, welke voordelen email marketing met zich mee brengt, maar ook hoe je er zo snel mogelijk mee kunt beginnen. Lees verder.

Wat is email marketing?

Email marketing is een manier van marketing waarbij je je leads of klanten een email stuurt met daarin bijvoorbeeld handige informatie of een aanbieding voor het product dat je promoot. Dit is gebeurd allemaal in het kader van binding met de klant ontwikkelen. Daarnaast is vooral bij affiliate marketing handig dat je met email marketing vaker een aanbieding kunt sturen zodat je meer kans hebt op een commissie.

Waarom zou ik email marketing gebruiken?

Email marketing is nog steeds een van de meest succesvolle marketing methodes op het internet. Het eerste wat vrijwel iedereen doet als ze net wakker zijn is even de mailtjes checken.

Vooral omdat email zo persoonlijk is, kun je hier als affiliate marketeer je slag mee slaan. Dit kun je doen door een persoonlijke email band op te bouwen met je bezoeker. Zodra je regelmatig een email hebt gestuurd met waardevolle persoonlijke informatie, ontstaat er een soort van vertrouwen. Dit vertrouwen maakt het makkelijker voor de bezoeker om eens wat bij je te kopen.

Email marketing voordelen

Beginnen met email marketing is een slimme zet als je affiliate marketeer bent. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat jij het email adres van je bezoekers krijgt.Een van de beste manieren om dat te doen is door ze iets gratis aan te bieden. Dit kan een e-book, checklist, of lijst met tips zijn.

Email marketing converteert goed

Nog steeds is een email lijst een van de best converterende manieren van marketing die je maar kunt doen. Het grotendeel van alle succesvolle affiliate marketeers verdienen nog steeds veel geld via de email lijst.

Email marketing is persoonlijk

Het voordeel van email marketing is vooral dat het heel persoonlijk is. Een persoon geeft je namelijk niet zomaar zijn of haar email adres. Als je deze hebt gekregen betekent dat in de meeste gevallen al dat je wat vertrouwen hebt gewonnen.

Email marketing geeft je meer kansen om te verkopen

Zoals je als affiliate marketeer waarschijnlijk wel weet is dat de meeste bezoekers die naar je website komen niet bij het eerste bezoek al direct een aankoop doen. Vaak is er gemiddeld 3 keer voor nodig voordat een bezoeker klant van je wordt.

Het is vrij lastig om deze bezoekers ongecontroleerd weer naar je website te krijgen. Gelukkig is hiervoor email marketing de uitkomst. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat bezoekers op jouw gekozen tijdstip weer teruggaan naar je website, of een aankoop doen via een email dat je hebt gestuurd.

Email adressen blijven in je bezit

Het mooie aan het verzamelen van email adressen is dat zo lang ze zich niet uitschrijven voor je mailinglijst je deze contacten zo vaak als je wilt een nieuwe email kunt sturen. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het geen spam wordt.

Een van de beste manieren om blijvend contact te onderhouden is door gebruik te maken van email marketing software waarmee je geautomatiseerde campagnes kunt maken.

Hoe start je met email marketing?

Zelf ben ik begonnen met email marketing door gebruik te maken van enormail. Met deze email marketing software kan ik automatisch email adressen verzamelen. Ook kan ik compleet geautomatiseerde e-mails schrijven die verzonden worden aan een deel of al mijn email contacten. Het voordeel hiervan is dat ik maar een keer de email marketing campagne hoef op te zetten en dat de rest dan vanzelf gaat.

Na het opzetten van een email marketing campagne hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met het maken van content en te zorgen dat bezoekers zich inschrijven op je email lijst.

Het mooie aan een geautomatiseerde email lijst is dat je in vrijwel alle e-mails wel een soort van affiliate aanbieding kan doen. Ook al is dat alleen maar in de vorm van een hyperlink.

Sinds ik email marketing toe pas bij een aantal van mijn affiliate marketing projecten merk ik direct dat er meer verkopen binnenkomen. Ook beginnen met email marketing? Start gratis met enormail (email marketing provider) Hier ontdek je nog veel meer voordelen van email marketing

GetResponse E-mail Marketing

Starten met E-mail marketing? Dan ben je het beste af bij GetResponse. Lees mijn uitgebreide review!

Lees mijn Review

Recent Content