arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat zijn affiliate programma's?
23 september 2019 

Wat zijn affiliate programma's?

Wat zijn affiliate programma's? Een affiliate programma is eigenlijk een ander woord voor een affiliate netwerk. Er zijn heel veel affiliate programma's waarvoor jij je als affiliate kunt aanmelden. In dit blogbericht vertel ik je welke affiliate programma's er zijn, wat affiliate marketing precies is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Welke Nederlandse affiliate programma's zijn er?

Alleen al in Nederland zijn er behoorlijk wat affiliate programma's waaruit je kunt kiezen. Ook hebben de verschillende affiliate netwerken weer allerlei verschillende producten in de aanbieding die jij als affiliate kunt promoten.

De beste affiliate marketingnetwerken van Nederland zijn:

Het is met affiliate marketing mogelijk om allerlei producten te promoten. Toch is het wel een goed idee om voor jezelf te bepalen wat voor soort producten je wilt gaan promoten, voordat je een website maakt.

Hoe begin je met bloggen naast je fulltime baan

Zelf heb ik ervoor gekozen om me vooral te richten op informatieproducten. De reden hiervoor is dat je met informatieproducten veel hogere commissies kunt verdienen.

Vooral als je net begint raad ik je aan om ook aan de slag te gaan met informatieproducten. Een hogere commissie betekent namelijk dat je minder sales hoeft te genereren voor een leuk bedrag.

Tips bij het kiezen van het juiste affiliate netwerk

Een van de belangrijkste tips die ik je kan meegeven als het gaat om producten uitkiezen om te promoten, is het dat je het beste een markt kunt kiezen waarin je zelf bent geïnteresseerd.

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, betekent het dat je dag in dag uit bezig bent met het schrijven van content voor je website. Door een onderwerp uit te kiezen dat je interessant vindt, is het direct al een stuk makkelijker om met ideeën te komen om over te schrijven.

Begin met informatieproducten

Ook gaf ik eerder al aan dat het een goed idee is om als beginner te beginnen met informatieproducten. Deze producten geven je vaak een commissie van meer dan 50% van de prijs die de klant betaald. Dat betekent dat jij met één verkoop in de meeste gevallen de helft van het aankoopbedrag ontvangt.

Bij fysieke producten liggen de commissies een stuk lager en krijg je voor dat soort producten vaak een commissie dat ergens tussen de 3 en 8 procent ligt.

Weinig concurrentie & veel zoekopdrachten

Daarnaast is het ook een goed idee om een product uit te kiezen waarbij de concurrentie niet te hoog is.

Als een product veel concurrentie heeft is het voor jou moeilijker om er met je website tussen te komen. Dit zorgt ervoor dat je langer moet wachten op je welverdiende commissies.

Om ervoor te zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook een onderwerp kiest waarnaar gezocht wordt. Als er niemand zoekt naar de onderwerpen waarover jij schrijft, zullen er nooit echt veel bezoekers naar je website komen.

Hoe duurder het product, hoe hoger de commissie

Als je veel geld wilt verdienen met affiliate marketing is het een goed idee om op zoek te gaan naar producten met een hoge verkoopprijs. Hoe hoger die prijs is, hoe minder verkopen je hoeft te realiseren om een mooi bedrag te verdienen.

Met dure producten komt ook een nadeel. Het is namelijk een stuk moeilijker om bezoekers over de streep te trekken als het product dat je promoot meer dan 100 euro kost.

Toch kan een duur product je op lange termijn veel geld opleveren en is het zeker de moeite waard om hier je tijd en energie in te steken.

Het wiel hoef je niet opnieuw uit te vinden

Er zijn al bewezen strategieën voor affiliate marketing. Daarom is het een goed idee dat jij gewoon doet wat andere affiliates ook doen. Je kunt hiervoor kijken op andere websites die ook over je onderwerp schrijven of een onlinecursus affiliate marketing volgen.

Een bewezen strategie zorgt ervoor dat je sneller je eerste commissie verdient. Als je alles op je eigen manier probeert uit te vinden, is de kans groot dat je lang moet wachten op je eerste sale.

Als je wilt afkijken bij andere affiliates die over jouw onderwerp praten, is het een goed idee om dat te doen bij de top 5 in Google. Zorg dat jij betere teksten kunt schrijven dan de top 5 uit Google. Dan is de kans groot dat jij met jouw teksten in de loop van tijd betere posities behaalt.

Hoe werkt affiliate marketing precies?

Als je gaat beginnen met affiliate marketing kun je dat het beste doen met een website. Het voordeel van een website is dat jij daarvan 100% de eigenaar bent en dus precies kunt bepalen hoe de website eruit komt te zien en welke content je gaat delen.

Sommige beginners willen liever niet een eigen website maken en proberen affiliate marketing dan te doen via bijvoorbeeld social media.

Toch is het veel effectiever om een eigen website te maken en dan pas je eigen content te delen op de kanalen.

Als je gaat starten als affiliate meld je je aan bij een affiliate programma. Hier kun je kiezen uit duizenden producten die je kunt promoten.

Als je een mooi product hebt gevonden om te promoten, is het tijd om wat onderzoek te doen. Het is namelijk belangrijk om te weten of jij veel teksten kunt schrijven over het onderwerp, of er ook daadwerkelijk gezocht wordt naar het onderwerp en hoe hoog de concurrentie is.

Als je al die zaken helder hebt is het tijd om je website te maken. De beste manier om een website te maken is met WordPress. Als je niet precies weet hoe je een WordPress website kunt maken raad ik je zeker aan om eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier wordt het maken van een affiliate website voorgedaan in een videotraining.

Hoe word je succesvol met affiliate marketing?

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je veel doorzettingsvermogen hebt. Veel beginnende affiliates denken dat ze binnen enkele weken al geld verdienen met affiliate marketing en dat is in de meeste gevallen niet zo.

Om succesvol te worden is het belangrijk dat je met regelmaat nieuwe goede content publiceert waarmee jij je bezoekers ook daadwerkelijk helpt.

Als je dit voor een lange periode blijft doen zal je merken dat er steeds meer bezoekers naar je website komen. In je teksten plaats je dan affiliate links.

wat verdien je met affiliate marketing

Op het moment dat een bezoeker op een van je links klikt en vervolgens het product koopt bij de aanbieder van het product, ontvang jij daarvoor een commissie.

Lang niet iedere bezoeker die naar je website komt zal ook daadwerkelijk op je links klikken. Daarom heb je redelijk wat bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing.

Ook koopt niet iedereen direct het product dat je aanbiedt als ze op je link hebben geklikt.

In de meeste gevallen is het een goed idee om een jaar te rekenen voordat je enig succes hebt behaald met affiliate marketing.

In het eerste jaar zal je waarschijnlijk nog niet zo veel geld verdienen. Het gaat er in dat jaar vooral om dat je leert hoe affiliate marketing precies werkt. Als je de eerste commissie hebt verdiend, weet je dat je op de goede weg bent en dan is het slechts een kwestie van doorzetten en volhouden.

Er zullen momenten komen waar je gaat nadenken om te stoppen. De enige manier om succesvol te worden is om ook op die momenten door te gaan.

Plaats iedere week nieuwe content, blijf doorleren over affiliate marketing en dan is de kans groot dat jij geld gaat verdienen op het internet.

Ook geld verdienen op het internet?

Als jij ook geld wilt verdienen op het internet is het een goed idee om eerst de basis te leren. Door eerst de basis van affiliate marketing te leren, geef je jezelf een enorme voorsprong. Je weet dan al precies wat je moet doen om een succesvolle affiliate marketing business te bouwen en hoeft de stappen dan alleen nog maar uit te voeren.

Met de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe affiliate marketing werkt. Daardoor kan je na het volgen van de cursus direct starten met je weg naar een succesvolle affiliate marketeer.

Natuurlijk is alle informatie die je leert in de affiliate marketing revolutie ook gratis op het internet te vinden. Toch is het een goed idee om wel de cursus te volgen, omdat je dan niet oneindig hoeft te zoeken naar de juiste informatie.

Wil jij graag geld verdienen op het internet? Dan is de affiliate marketing revolutie je eerste stap naar succes.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen