arrow_drop_up arrow_drop_down
wat moet je doen om succes te hebben met affiliate marketing?
3 augustus 2019 

wat moet je doen om succes te hebben met affiliate marketing?

Wat moet je doen om succes te hebben met affiliate marketing? Als je net begint met affiliate marketing, of van plan bent om met affiliate marketing te beginnen, is de kans groot dat je geen idee hebt waar je moet beginnen.

Toen ik voor het eerst las over affiliate marketing stond ik versteld van de vele dingen die je kunt doen om succesvol te worden.

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je voor één strategie kiest en zorgt dat je daarmee aan de slag gaat en niet opgeeft.

Zelf heb ik ervoor gekozen om te bloggen omdat ik het zelf vooral leuk vindt om teksten te schrijven. Als jij het leuker vindt om voor de camera te verschijnen kun je beginnen met YouTube of als jij liever je stem wilt laten horen is wellicht een podcast meer voor jou.

In dit blogbericht vertel ik je meer over wat er nodig is om succesvol te worden met affiliate marketing. Lees verder.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing dat gebruikt wordt door bedrijven. Als affiliate kun je producten promoten van andere bedrijven en krijg je telkens een commissie als iemand het product dat je promoot via jouw speciale link koopt.

Er zijn veel verschillende manieren om je links te delen. Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik dat ik door simpelweg links te spammen via Social media geld kon verdienen.

Natuurlijk is dat geen goede manier om succesvol te worden met affiliate marketing en kwam ik later terecht bij bloggen.

Sinds ik begonnen ben met bloggen op mijn website, komen er steeds meer bezoekers naar mijn site, klikken er steeds meer mensen op mijn links en ontvang ik steeds meer commissies.

Daarom ben ik van mening dat de methode die ik gebruik, de beste manier is om succesvol te worden met affiliate marketing.

De affiliate marketing methode in stappen

Als jij zo snel mogelijk succesvol wilt worden met affiliate marketing, is het belangrijk dat je een strategie volgt die al bewezen is en je daaraan houdt.

Veel beginnende affiliates, worden overspoeld met informatie en verschillende strategieën dat ze al snel niet meer weten wat ze moeten doen.

De kans is groot dat jij ook al heel veel verschillende informatie hebt gelezen over affiliate marketing en dat je nu niet meer precies weet welke strategie wel werkt en welke niet.

Vrijwel alle strategieën die je tegen komt op het internet werken. Het werkt echter alleen als jij er 100% voor gaat en niet iedere week overstapt op een nieuwe strategie.

Sinds ik me houdt aan een vaste strategie, wordt mijn website veel beter bezocht en verdien ik steeds meer commissies.

1. Het product dat je gaat promoten

Voordat je begint met affiliate marketing, is het belangrijk dat je weet welk product je gaat promoten.

Vrijwel alle producten die jij je kunt bedenken zou je kunnen promoten. Voor vrijwel ieder product is wel een affiliate programma te vinden.

De reden dat het belangrijk is om eerst een product te zoeken, is omdat je met de strategie die ik volg, een website bouwt om het product heen.

Bedenk dus eerst voor jezelf welk product je wilt gaan promoten voordat je verder gaat met de vervolg stappen in dit blogbericht.

2. Bedenk hoe jij content wilt gaan maken

Nadat je een product hebt gevonden om te gaan promoten, is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt hoe jij content wilt gaan maken. Wil jij video’s maken? Blogs schrijven? Of ga je liever aan de slag met social media.

Als je kiest voor social media  of youtube is het wel belangrijk om te weten dat de bezoekers die je genereert eigenlijk niet jouw bezoekers zijn. Alle bezoekers die bijvoorbeeld naar YouTube komen zijn bezoekers van YouTube.

Dat betekent ook direct dat je eigenlijk niet echt een business voor jezelf op aan het bouwen bent.

Daarom raad ik iedere beginner aan om eerst te starten met een eigen website. Daar kun je dan vervolgens je content delen. Dit kan zowel tekst al video zijn.

3. Je website maken

Als je je eerste website gaat maken, heb je er waarschijnlijk nog niet veel vertrouwen in dat affiliate marketing echt werkt.

Voor mij kwam dat vertrouwen pas toen ik mijn eerst commissie verdiend had. Veel affiliate marketing beginners gaan daarom op zoek naar een manier waaraan ze zo min mogelijk geld kwijt zijn in het begin.

Toch is het aan te raden om wel wat geld uit te geven aan een domeinnaam en hosting zodat je direct je eigen echte website hebt.

Dat maakt het namelijk direct een stuk professioneler en het zorgt er ook voor dat jij een soort van stok achter de deur hebt.

hoe kun je online geld verdienen in 2019

Om een website te maken raad ik je aan om gebruik te maken van het platform WordPress. Met wordpress heb je namelijk heel veel mogelijkheden om je website zo in te richten als jij wilt.

Naast WordPress zijn er ook nog veel andere platformen, maar die hebben vaak veel minder mogelijkheden.

Met WordPress kun je ervoor kiezen om een gratis website te maken of direct betaald. Een gratis website lijkt in het begin voordelig, maar kan je later in de problemen brengen als je over wilt stappen naar een eigen website.

4. Zoekwoorden onderzoek

Om de juiste bezoekers naar je website te krijgen is het belangrijk dat je aan de slag gaat met zoekwoordonderzoek.

Met zoekwoord onderzoek kun je erachter komen waar jouw ideale bezoekers naar zoeken. Dit kun je doen met behulp van de Google Keyword planner of Semrush

De Google Keyword planner is gratis te gebruiken. Bij deze tool vul je dan het onderwerp in waarover je website gaat.

Vervolgens krijg je dan allerlei relevante zoektermen waar mensen ook naar zoeken. Hoewel je in het begin met de Google Keyword planner prima overweg kunt, is het een goed idee om ook eens te kijken naar betaalde zoekwoorden tools.

Hier krijg je namelijk veel meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het analyseren van de keywords van je concurrenten.

Zo weet je dan precies welke zoekwoorden zij gebruiken en kun je deze zoekwoorden zelf verwerken in je teksten.

Een goede tool om je concurrentie te bekijken is Semrush. Semrush is een betaalde SEO tool waarmee je veel zaken rondom je website kunt analyseren. Semrush kost je wel geld in de maand, maar biedt absoluut meerwaarde als jij serieus bent om een affiliate marketing business op te zetten.

5. Teksten (blogs) schrijven voor je website

Als je eenmaal je website gemaakt hebt, en zoekwoorden hebt gevonden die relevant zijn voor jouw onderwerp. Is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het opbouwen van je publiek.

Om ervoor te zorgen dat jouw website gevonden wordt in de zoekmachines, is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te schrijven.

Als uitgangspunt is het een goed idee om minimaal één keer per week een nieuwe blog te plaatsen op je website.

Als jij meer kunt doen is dat natuurlijk ook prima.

Het is vooral belangrijk dat je consistent aan de slag gaat met bloggen. Het maakt daarbij niet uit of dat één keer per week is of 5 keer per week.

Wat veel belangrijker is dan hoe veel blogs je schrijft, is de kwaliteit van je blogberichten.

Als je zelf absoluut niet goed bent in het schrijven van blogberichten, kun je er altijd voor kiezen om een tekstschrijver in te huren die dat voor je doet.

Alles valt of staat rondom jouw content. Teksten schrijven voor je website is een van de belangrijkste elementen voor succes.

6. De juiste mindset

Oké! Je hebt je website online, je weet welk product je wilt promoten en hebt zelfs al enkele blogs geschreven. Nu komt het moment waarop de meeste beginnende affiliates afhaken, namelijk het mindset gedeelte.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je een lange termijn visie hebt.

Je wordt niet in een paar weken succesvol met affiliate marketing. Als dat zo was zou waarschijnlijk iedereen het doen.

Om daadwerkelijk veel geld te verdienen met affiliate marketing is het belangrijk dat je altijd content blijft produceren. Als je sommige websites over affiliate marketing bezoekt, is de kans groot dat je veel leest dat je slapend rijk kunt worden met affiliate marketing.

Ja, het is mogelijk om met affiliate marketing ook geld te verdienen als je niet werkt. Toch moet je wel altijd bezig blijven om te zorgen dat je bezoekersaantallen blijven stijgen om geld te blijven verdienen.

7. E-mail marketing

Een van de meest belangrijke elementen van affiliate marketing is e-mail marketing. Toch wordt dit door veel beginners niet toegepast.

Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing raad ik je aan om direct vanaf het begin al te beginnen met een email lijst opbouwen.

Om met e-mail marketing aan de slag te gaan heb je een email marketing provider nodig.

Zelf maak ik gebruik van Getresponse omdat deze provider je veel extra mogelijkheden geeft zoals het maken van sales funnels.

Maar als je gewoon een simpele email marketing provider zoekt waarmee je automatische emails kunt verzenden naar je email lijst, is enormail ook een hele goede optie.

Affiliate marketing revolutie

Wil je deze methode tot in de details leren en wil je zo snel mogelijk succesvol worden met affiliate marketing? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

Dit is een online video training waarin je de bovenstaande methode stap voor stap leert toepassen.

Zo leer je stap voor stap hoe jij je eerste affiliate marketing website maakt en leer je precies hoe jij teksten schrijft voor je website.

Na het volgen van de affiliate marketing revolutie ben je klaar om je eerste commissies te volgen en is het nog slechts een kwestie van de methode blijven volgen.

De affiliate marketing revolutie heeft mij geholpen van een fulltime baan nu nog maar parttime te werken.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen