Wat levert affiliate marketing op voor verkopers?
31 mei 2019 

Wat levert affiliate marketing op voor verkopers?

Wat levert affiliate marketing op? Waar het e-commerce betreft, is affiliate marketing één van de belangrijkste vormen van marketing.

Het is de vorm van adverteren waarbij de eigenaren van websites het aanbod van de e-commerce bedrijven aanprijzen in ruil voor een commissie.

Echter is het belangrijk om te weten wat deze vorm van marketing de verschillende partijen precies kan opleveren. Het is dan vooral belangrijk om te bekijken hoe de opbrengst de kosten kan overstijgen.

Wie dit goed weet te verzorgen, kan veel baat hebben bij het werken met deze vorm van marketing. Let daarom op de volgende zaken.

Kijken naar de kosten

Voordat een idee gegeven kan worden over wat affiliate marketing precies oplevert voor de e-commerce partijen, is het goed om eerst te kijken naar de kosten die erbij komen kijken.

Dit geeft een goed beeld van wat er nodig is om een goede campagne met deze vorm van marketing op te zetten.

De kosten zijn op verschillende vlakken te vinden. In dat opzicht is het dan ook belangrijk om te weten wanneer welke kosten worden gemaakt.

Aan de hand daarvan is een goed beeld te vormen van wat er nodig is om de campagne een succes te maken.

Eenmalige kosten van affiliate marketing

In de eerste plaats zijn er eenmalige kosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten die worden gerekend voor het opstarten van de werkzaamheden.

Die kosten worden bijvoorbeeld gerekend door het affiliate marketingnetwerk. Er zijn een aantal grote netwerken waar je mee kunt werken.

Het opstarten komt vaak op enkele honderden euro’s neer, denk dan aan €200,- tot €500,-. Daarnaast kunnen er in sommige gevallen nog andere eenmalige kosten voorkomen.

Dit is echter niet altijd het geval. Een voorbeeld hiervan is een licentie fee. Die wordt soms in rekening gebracht, maar in veel gevallen zal dit niet aan de orde zijn.

De kosten per order

Naast de eenmalige kosten, zijn er ook kosten die variabel zijn. Dit zijn natuurlijk de daadwerkelijke kosten voor affiliate marketing. Het gaat dan om de commissie die betaald moet worden aan de affiliates.

Dit zijn de websitehouders die het aanbod van de e-commerce partijen aanprijzen via bijvoorbeeld de aangeboden banners.

Dit is bijvoorbeeld 10 procent van de order. Bedenk daarbij ook dat er dan een opslag wordt gerekend voor het netwerk waarmee gewerkt wordt.

Dit kan bijvoorbeeld 1,25% zijn. Dit zijn kosten die op iedere factuur terugkeren en afhankelijk van de omvang van de order zullen zijn.

Het juiste netwerk kiezen

Het is belangrijk om het juiste netwerk te kiezen wanneer het om affiliate marketing gaat. In de eerste plaats wanneer naar de kosten gekeken wordt.

Zowel de eenmalige kosten, als de maandelijkse opslag kan namelijk per netwerk verschillen. Wie beter kiest, kan dus meer overhouden.

Dat kan een belangrijk voordeel zijn. Wel moet natuurlijk ook naar de andere kant van het verhaal gekeken worden.

Het juiste netwerk moet natuurlijk ook wel opleveren. De maandelijkse order moet wel groot genoeg zijn om er ook iets aan over te houden als e-commerce bedrijf. Het is belangrijk deze afweging te maken.

Kennis versus concurrentie

Om goed succes te hebben met affiliate marketing is de keuze van het juiste netwerk dus ook van belang. Op die manier kan het meer opleveren. Het is dan bijvoorbeeld belangrijk om naar de expertise van het netwerk te kijken. Wanneer je met een affiliate marketingnetwerk aan de slag gaat, is het wel belangrijk dat er een bepaalde mate van specialisme in jouw branche aanwezig is. Zo kan een succesvolle campagne worden gelanceerd. Daarbij is ook van belang dat er concurrerende prijzen worden gerekend. Juist ook omdat het jou natuurlijk zoveel als mogelijk moet opleveren.

Goede affiliates gebruiken

De keuze voor het juiste netwerk is ook belangrijk omdat zo de beste affiliates worden gevonden.

Ook hier geldt dat het belangrijk is dat er affiliates zijn die affiniteit hebben met het aanbod dat jij als e-commerce partij hebt.

De affiliates denken ook commercieel en willen er zoveel als mogelijk uithalen. Veel orders betekent veel commissie en dat is natuurlijk gunstig voor deze partijen. Het is echter natuurlijk ook net zo gunstig voor jou.

Je hebt immers meer aan 100 orders, dan aan 10 orders via dezelfde weg. Dit is dus een belangrijk punt van aandacht in het geheel.

Voldoende werk voor je doen

De keuze van het netwerk voor affiliate marketing is ook van belang omdat je op die manier een belangrijke partner kiest.

Je wilt natuurlijk wel dat er moeite voor jou wordt gedaan. Je wilt niet één van de velen zijn. Om die reden is het dus ook van belang om het netwerk in te schakelen dat dit voor jou wil doen. Juist ook omdat je op die manier dan veel kunt bereiken.

Hoe beter dit verzorgd is, hoe hoger de opbrengst voor jou is. Dat is voor jou als e-commerce aanbieder natuurlijk een essentiële voorwaarde.

Berekenen wat het oplevert

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om een daadwerkelijk cijfer op de opbrengst van affiliate marketing te plakken.

Dit betekent dat het ook belangrijk is om de omzet en de marge goed duidelijk te hebben. Dit is te berekenen door de BTW van de verkopen af te trekken en vervolgens van de omzet de kosten af te trekken.

Het is natuurlijk belangrijk dat hier een positief bedrag als uitkomst van de rekensom uitkomt.

Dit betekent dan dat de marketing daadwerkelijk ook iets heeft opgeleverd. Alle reden om hier dus altijd mee aan de slag te gaan.

Tot slot

In dit blogbericht kreeg je antwoord op de vraag; Wat levert affiliate marketing op? Het is niet gemakkelijk om er direct een vast getal op te plakken.

Het bepalen wat affiliate marketing oplevert is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer het echter zo is dat de campagne goed is ingericht, dan zal het er uiteindelijk toe leiden dat je er winst mee kunt maken, zelfs wanneer alle kosten die erbij komen kijken van het bedrag zijn afgetrokken.

Zorg daarom dus vooral ook dat alle voorwaarden goed zijn. Op die manier is er dan het meest uit te halen. Het is goed om er voldoende aandacht aan te besteden bij de keuze voor een netwerk. Neem daarom eens een kijkje bij het affiliate netwerk Paypro.nl

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down