Wat kost een blog? Ontdek het hier!

Wat kost een blog? Ontdek het hier!

Als je op het internet rondstruint, dan ben je vast al eens een blog tegengekomen. Dit kan bewust en onbewust gebeurd zijn. Misschien heb je je ook wel eens afgevraagd: wat kost een blog?

Dat is natuurlijk helemaal geen gekke gedachte. Zeker niet omdat het internet volstaat met blogs. Het kan best zo zijn dat je dagelijks een blog leest, zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt.

Met je eigen business heb je het vaak erg druk. Het schrijven van een blog kan dan net te veel zijn. Het is dan ook niet zo gek als je erover na zit te denken om de blogs door iemand anders te gaan schrijven.

Daar zitten dan natuurlijk wel kosten aan verbonden. Je komt meteen weer terug op de vraag: wat kost een blog? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. Lees dus snel verder!

De kosten voor het laten schrijven van een blog

Je hebt al druk genoeg met het runnen van je bedrijf. Het schrijven van een blog is dan niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig heb je tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden om je blog door iemand anders te laten schrijven.

Je kan ervoor kiezen om zelf enkele schrijvers in te huren, maar je kan het ook uitbesteden aan een heel ander bedrijf. Een blog maken is voor die anderen misschien ook net iets makkelijker.

Hoeveel het schrijven van een blog door een ander precies kost, is erg lastig om te zeggen. Om je toch een iets beter beeld te geven staan hieronder enkele dingen op een rijtje waar je zeker rekening mee moet houden als je iemand anders je blogs laat schrijven.

wat kost een blog?

Vaste kosten per tekst of per woord

Als je iemand zoekt om je blog te laten schrijven, dan zit je sowieso met een vast tarief. De ene schrijver kiest ervoor om een vast bedrag te verbinden aan het aantal woorden, terwijl de ander ervoor kiest om vaste kosten per tekst te hanteren.

Je zult er rekening mee moeten houden dat de ene blogger natuurlijk meer geld vraagt voor het schrijven van een blog dan een ander. Het is dan aan jou hoeveel geld je bereid bent om te betalen.

Het is vaak wel zo dat een ervaren blogger meer geld kost dan een onervaren iemand. Het kost je dus misschien wat meer, maar het kan je ook zeker nog wat meer opleveren. Zorg ervoor dat je hier voor jezelf een goede keuze in maakt.

De lengte van de blog

Eigenlijk haakt dit punt weer een beetje aan op het vorige punt. De lengte van een blog kan erg doorslaggevend zijn in de kosten. Of je nu goed bent in het schrijven van blogs of heel slecht; het schrijven van een korte blog neemt minder tijd in beslag dan het schrijven van een lange blog.

Hoeveel ervaring iemand heeft maakt dan niet uit. Een blog maken kan dus lang duren of erg kort. Je moet er wel rekening mee houden dat een blogger ook nog extra geld kan vragen als een blog erg lang duurt om te maken.

Met de kosten die de blogger hanteert voor de tekst of het woordenaantal ben je er dus misschien nog niet. Let er goed op als je iemand zoekt om je blog te laten schrijven. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ineens ontdekt dat er allerlei extra kosten zijn.

De moeilijkheidsgraad van de blog

Dat de ene blog niet de andere is hoeft niet uitgelegd te worden. Voor de ene schrijver is een onderwerp misschien heel makkelijk, terwijl voor een andere schrijver het onderwerp nauwelijks te begrijpen is.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat je een blog wilt schrijven over een onderwerp dat best moeilijk is. Je kan er zelf misschien wel veel van snappen, maar voor degene die je tekst schrijft hoeft dat zeker niet te gelden.

Hoe moeilijker je blog is, hoe meer research een schrijver moet doen. Een blog maken kan natuurlijk niet zonder de juiste kennis te hebben. Die kennis moet de schrijven ergens vandaan halen en dat kost nu eenmaal tijd. En tijd is geld.

Als je een blog wilt laten schrijven over een moeilijk onderwerp kost dat extra tijd voor de schrijver en dat kan jou dus ook weer extra kosten opleveren. Hou hier wel rekening mee. Het kan helpen om wat extra informatie te geven op voorhand, zodat er minder tijd in de research gaat zitten.

SEO

Het allerbelangrijkste bij het schrijven van een goede blog is de SEO. Dit bepaalt namelijk hoe goed je blog gaat scoren in de online zoekmachines zoals Google. Met jouw blog wil je natuurlijk zo hoog mogelijk scoren, want dat betekent dat je ook meer lezers gaat trekken.

SEO klinkt en lijkt misschien niet heel moeilijk, maar in de praktijk ligt dat wel anders. Het is namelijk nog best ingewikkeld om goed om te gaan met SEO. Er is zeker wel enige oefening voor vereist.

Je bent dus op zoek naar een blogger die goed is met SEO en een blog kan maken die goed scoort. Waarschijnlijk voel je de bui alweer hangen, want een blogger die goed overweg kan met SEO gaat je meer geld kosten dan een schrijver die er niet goed mee overweg kan.

Aangezien je natuurlijk een blog wilt die goed scoort, kan dit nog wel eens een flinke kostenpost worden. Wil jij meer weten over SEO en scoren binnen Google? Download dit gratis E-book van IMU voor meer handige informatie!

Je blog laten schrijven door Writgo

Zoals gezegd kan je je blogs laten schrijven door een individu. Je neemt diegene aan in dienst en geeft hem of haar ook opdrachten. Uiteraard betaal je dan ook salaris aan de persoon die je in dienst hebt genomen.

Een andere optie die je hebt is om je blogs te laten schrijven door een speciaal bedrijf. Hier werken vaak schrijvers die binnen een mum van tijd blogs voor je kunnen maken. Vraag jij je af waar je zo’n bedrijf kan vinden? Dat is dan niet langer nodig.

Bij Writgo ben je namelijk op de juiste plek. Blogs en andere teksten voor op je website schrijven we zonder problemen. Bovendien leveren we de teksten ook nog eens op een voor jou gewenst moment. Zo kan je altijd beschikken over goede teksten.

Ben je benieuwd naar de diensten die we verlenen? Kijk dan zeker eens verder rond op onze website en bekijk onze diensten. Je vindt er meer dan genoeg informatie en wie weet beschik je binnenkort wel over goede teksten die door ons geschreven zijn!

Nog verder bouwen aan je business

Iedereen die een business begint wil dat die business goed gaat draaien. Een goede business heb je natuurlijk niet zomaar. Je moet er wel het een en ander voor doen. In het begin zal het sowieso moeilijk zijn, maar dat verdwijnt later wel weer.

Het schrijven van goede teksten voor op je website kan zeker handig zijn als je verder wilt groeien met je bedrijf. Met alleen het schrijven van teksten en de andere activiteiten rond je bedrijf ben je er natuurlijk nog niet.

Om echt succesvol te worden en je bedrijf nog groter te laten worden moet er nog veel meer gebeuren. Het is best moeilijk om te groeien met je bedrijf als je het allemaal alleen moet doen. Gelukkig kan je er ook hulp bij krijgen.

wat kost een blog?

Die hulp vind je bij IMU+. Als je online je bedrijf flink wilt laten groeien en goed bezig wilt zijn met online marketing, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Je hoeft je ook zeker niet te schamen, want je bent echt niet de eerste of de enige die om hulp vraagt bij het laten groeien van een bedrijf. Bovendien tref je bij IMU+ meer dan genoeg ervaring aan.

Ze weten precies waar ze mee bezig zijn en dat is voor jou natuurlijk ook erg prettig. Als je verder wil komen met je bedrijf dan moet je bij IMU+ zijn. Neem er zeker eens een kijkje.

Conclusie

Een blog maken kan erg cruciaal zijn voor je bedrijf. Je kan er namelijk flink door groeien. Het nadeel is alleen dat een blog tijd kost en je die tijd zelf niet altijd hebt. Gelukkig kan je wel gewoon blogs blijven plaatsen.

De oplossing ligt namelijk vrij voor de hand. Je kan iemand inhuren die je blogs schrijft of je besteedt de blogs uit aan een bedrijf. Zij zorgen er dan voor dat je goede blogs krijgt die je op je website kan plaatsen.

Het schrijven van een blog kost natuurlijk wel geld en daar moet je ook zeker rekening mee moeten houden. Hoeveel een blog precies kost is afhankelijk van een aantal punten. In sommige gevallen zal het ook zeker niet goedkoop zijn.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.