arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is website marketing?
22 september 2019 

Wat is website marketing?

Wat is website marketing precies? Website marketing is praktisch gezien alle marketing die je doet voor je website. In de meeste gevallen wordt website marketing ook wel online marketing of internet marketing genoemd. Met Online marketing zorg je ervoor dat je via het internet je marketingdoelen behaald.

In dit blogbericht vertel ik je wat de belangrijkste elementen zijn voor website marketing, hoe je er het beste mee kunt beginnen en hoe je het toepast bij affiliate marketing. Na het lezen van dit blogbericht weet je precies wat je moet doen om aan de slag te gaan met de marketing van je website.

Online marketing

Vroeger werd vrijwel alle marketing offline gedaan. Maar sinds de komst van het internet, is een groot gedeelte van alle marketingactiviteiten naar het internet verschoven. Niet alleen kost het voor bedrijven veel minder geld om online marketing te doen, in de meeste gevallen is online marketing beter schaalbaar en meetbaar.

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Steeds meer bedrijven hebben ook een website, maar heel veel bedrijven zijn nog niet echt actief met online marketing. In de meeste gevallen komt dat omdat ze geen idee hebben hoe ze het moeten aanpakken of ze hebben er gewoonweg de tijd niet voor.

Toch is website marketing heel belangrijk tegenwoordig en is het dus verstandig om hier actief aan deel te nemen.

Wat zijn de voordelen van online marketing?

Een van de grootste voordelen waarom je zou moeten beginnen met website marketing is omdat er steeds meer mogelijkheden komen om dat te doen. Internet marketing staat nog in de kinderschoenen en nieuwe technologie en hulpmiddelen groeien als paddenstoelen uit de grond.

Daarnaast is het veel makkelijker om online je conversies te meten dan met de traditionele manier van marketing.

Wat echt het grootste voordeel is van online marketing is dat je niet meer afhankelijk bent van een specifieke locatie. Met een paar drukken op de knop kun je vrijwel de hele wereld bereiken en het is nog goedkoper ook.

Wat heeft je website nodig om goed te presteren?

Als je kijkt naar een willekeurige website zou je denken dat een van de belangrijkste elementen voor een succesvolle website, het design is. Toch is in de praktijk gebleken dat het design van een website maar voor een klein percentage meespeelt.

Content

Een van de belangrijkste onderdelen van effectieve website marketing is content. Content is eigenlijk alles dat je kunt delen op het internet. Hierbij kun je denken aan tekst, afbeeldingen, video’s en audio.

Voor een website is de meest voor de hand liggende vorm van content tekstuele content. Om een succesvolle website te hebben is het belangrijk dat je website regelmatig voorzien wordt van nieuwe frisse content.

Hoe word je blogger

Ook is het belangrijk dat je regelmatig terug kijkt naar oude content om te bepalen of de informatie die je in het verleden hebt geschreven nog relevant is. Het is daarom altijd een goed idee om niet alleen nieuwe content te schrijven, maar ook oude content te updaten en aan te vullen.

Voor een website is het een goed idee om iedere week minimaal één nieuw blogartikel te schrijven. Als dit blogartikel ergens tussen de 500 woorden en 2000 woorden ligt heb je een prima blog geschreven.

Voor deze website gaan we meestal voor een blog dat ergens tussen de 1000 en 3000 woorden bevat. Hoe meer woorden je schrijft, hoe meer informatie je kunt delen.

Wel is het belangrijk om niet alleen te schrijven om het aantal woorden te halen. De content moet vooral relevant zijn. Overbodige tekst is dus geen goed idee.

De gebruikerservaring

Naast goede en vooral sterke content is het ook belangrijk dat het voor bezoekers van je website makkelijk is om de website te bezoeken en te navigeren. Het moet makkelijk zijn om naar verschillende pagina’s te gaan.

Hiervoor is de invulling van je menu belangrijk, maar ook interne en externe links in je content. Met interne links zorg je ervoor dat bezoekers die je teksten lezen makkelijk naar een andere tekst op je website kunnen als ze meer informatie willen over een bepaald onderwerp.

Daarnaast speelt ook de snelheid van je website een grote rol. Als een bezoeker langer dan 3 seconden moet wachten voordat de pagina geladen is, is de kans groot dat hij het antwoord op zijn of haar vraag elders gaat zoeken.

De snelheid optimaliseren voor je website is nooit heel makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg specialisten die dat zonder moeite voor je kunnen doen.

Ook is het belangrijk dat je website responsive is. Dat betekent dat je website geschikt moet zijn voor een goede weergave op allerlei soorten schermen. Met een responsive website wordt je website automatisch aangepast naar een ander formaat als een bezoeker je website bijvoorbeeld bekijkt via een smartphone of tablet.

Call to action

Je weet nu dat het belangrijk is om content te schrijven voor meer bezoekers. Hoe meer goede content je schrijft hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website zullen komen.

Als een bezoeker dan eenmaal op je website komt, wil je natuurlijk ook graag dat deze bezoeker een actie uitvoert.

Hiervoor maken we gebruik van een call to action. Dit kan zijn dat je een knop plaatst op je website waarmee ze een product kunnen aanschaffen, een formulier om contact op te nemen of vraagt een reactie achter te laten op een van je blogs.

Het maakt niet uit wat voor jou de gewenste actie is die een bezoeker uit zou moeten voeren. Om effectieve website marketing te doen, is een call to action noodzakelijk.

Social media knoppen

Een ander element dat je kan helpen bij je website marketing zijn social mediaknoppen op je website. Met deze knoppen kun je ervoor zorgen dat je content gedeeld wordt op social media. Hierdoor krijg je meer bezoekers naar je website.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe groter de kans is op een conversie. Om ervoor te zorgen dat je een groter bereik krijgt met je website via social media kun je er ook voor kiezen om zelf de content van je website te delen op een social mediapagina.

Internet marketing uitbesteden

Zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen en deze bezoekers ook nog eens omzetten naar klanten is een behoorlijke klus. Vooral als je nog nooit eerder iets met online marketing hebt gedaan.

Gelukkig is het mogelijk om taken zoals content schrijven uit te besteden. Dat scheelt je vooral heel veel moeite en stress.

Veel mensen vinden het vervelend om teksten te schrijven voor de website. De kans is groot dat als je nog nooit eerder een website tekst hebt geschreven, je geen idee hebt waarover je zou moeten schrijven en hoe je zo een webpagina goed invult.

Wij helpen je daarom graag met het schrijven van content voor je website, zodat jij je daar niet mee bezig hoeft te houden.

Neem contact met ons op via het onderstaande formulier

[contact-form-7 id=”102″ title=”Contactformulier 1″]

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen