Wat is storytelling?


Als mens zijn we gek op verhalen en kunnen ons precies inbeelden hoe een verhaal er visueel uit zou zien. Storytelling is niets anders dan het vertellen van verhalen. Tegenwoordig wordt storytelling ook gebruikt als content marketing techniek. Hier lees je meer over.

Wat is storytelling

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het vertellen van een verhaal. Daaruit is gekomen dat het vertellen van een verhaal ervoor zorgt dat de aandacht van de lezer langer wordt vastgehouden en dat de lezer zich veel beter kan inleven in wat er verteld wordt.

Ook voor je affiliate marketing website is storytelling een hele goede manier om je bezoekers beter mee te nemen in het verhaal dat je wilt vertellen. Je kunt dat op de volgende manieren doen:

  • Je persoonlijke mening geven over diverse onderwerpen
  • Een situatie beschrijven
  • Een verhaal vertellen over een probleem en oplossing.

Natuurlijk hoeven dit helemaal geen waargebeurde verhalen te zijn. Het gaat er vooral om dat je een mooi verhaal schrijft dat goed in elkaar valt zodat je bezoekers van het begin tot het einde blijven lezen.

 

Waarom storytelling

Met storytelling neem je je bezoekers mee in een verhaal en blijven ze het veel beter onthouden. Storytelling is namelijk heel wat anders dan reclame of marketing. Storytelling geeft je bezoeker een beleving.

Daarnaast zorgt storytelling er ook voor dat je bezoeker zich veel meer verbonden voelt en dat zorgt automatisch voor meer vertrouwen. Mensen onthouden verhalen veel makkelijker dan andere informatie omdat je van verhalen een voorstelling kunt maken.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

5 feiten over storytelling:

  • Een verhaal is makkelijker te onthouden dan andere teksten
  • Door verhalen te vertellen maak je je teksten uniek
  • Een verhaal geeft betekenis en diepgang aan informatie
  • Verhalen worden veel vaker gedeeld op het internet

 

Storytelling toepassen bij affiliate marketing

Toen ik begon met affiliate marketing dacht ik dat ik gewoon informatieve teksten moest schrijven die gebaseerd waren op feiten. Maar al snel kwam ik erachter dat eigenlijk het hele internet hier al vol mee stond.

Toen ben ik op zoek gegaan naar manieren hoe ik ervoor kon zorgen dat mijn teksten uniek waren en hoe ik content kon schrijven die je nergens anders leest op het internet.

Al snel kwam ik bij storytelling uit. Snel sprong ik achter de laptop en keek ik op YouTube meerdere filmpjes waar Storytelling werd uitgelegd. Uit ervaring weet ik dat je vooral bij het lezen van boeken vaak helemaal mee gaat in het verhaal van de schrijver.

Maar dat het ook mogelijk was om dit toe te passen op een website, opende voor mij een nieuwe wereld. Direct na het bekijken van meerdere video’s probeerde ik ook verhalen te schrijven. Ondanks dat ik al aardig wat teksten geschreven had lukte het me niet om een mooi verhaal neer te zetten.

Vooral omdat ik wist hoe veel storytelling kan doen voor je website en je bezoekers werd ik een beetje gefrustreerd omdat het me niet lukte. Tot op de dag van vandaag kost het me nog steeds veel moeite om verhalen te vertellen. Maar ondanks dat heb ik aardig wat positieve reacties gehad en werden deze berichten inderdaad vaker gedeeld dan andere blogs.

Geld verdienen met affiliate marketing

In het begin schreef ik vooral teksten waarvan je duidelijk kon zien dat ik wat probeerde te verkopen. Natuurlijk zitten de meeste mensen daar helemaal niet op te wachten en verkocht ik hierdoor eigenlijk vrij weinig. Toen ik deze teksten schreef had ik nog geen idee dat ik te verkoperig was. Totdat iemand me een mail stuurde en vertelde dat ik dat deed.

Sindsdien ben ik in mijn blogs eigenlijk niet meer zo veel bezig met verkopen en probeer ik vooral goede informatie te geven. Sinds ik mij vooral op waarde geven focus, scoren de teksten die ik schrijf veel beter in de zoekmachines en had ik gewild dat ik dat al veel eerder gedaan had.

Maar ook ik begon net met affiliate marketing en had eigenlijk nog geen idee wat ik aan het doen was. Maar omdat ik wist dat als ik dit goed onder de knie zou krijgen, ik veel geld kon verdienen met affiliate marketing ben ik mijzelf blijven ontwikkelen door:

  • Blogs te lezen
  • video’s te bekijken
  • cursussen te volgen

Het ging steeds beter

Op een gegeven moment leek alles op zijn plek te vallen en kwamen er steeds meer verkopen binnen. Zo ging ik van mijn eerste affiliate website naar de tweede en heb ik nu inmiddels 8 verschillende projecten lopen.

Als je wilt dat je bezoekers je hele blogs lezen raad ik je aan om ook eens aan de slag te gaan met storytelling. Hiermee kun je namelijk veel beter je bezoekers vast houden. Het hoeft helemaal geen spannend verhaal te zijn of een bijzonder verhaal.

Wat vooral belangrijk is, is dat er iets van jou in terug komt zodat je het uniek maakt. Ondanks dat ik nog steeds moeite heb met mijn eigen ervaringen delen probeer ik toch altijd wat van deze elementen terug te laten komen.

Algemene informatie en feiten zijn er al genoeg. Maar door jezelf in de tekst te voegen, schrijf je content dat nog nooit eerder is geschreven en is dat genoeg reden voor je bezoekers om te lezen wat jij te vertellen hebt.

Meer commissies met storytelling

Sinds ik op sommige affiliate sites storytelling toe pas, merk ik dat daaruit meer commissies ontstaan. Zo heb ik eens een verhaal verteld over mijn wasmachine die stuk was gegaan en hoe vervelend dat is. Gelukkig had ik al onderzoek gedaan naar wat mijn volgende wasmachine zou worden en heb ik in de blog ook nog even het leuke gesprek met de verkoper benoemd. Hij wilde natuurlijk dat ik de duurste optie zou nemen omdat hij hier waarschijnlijk een commissie op zou verdienen.

Uiteindelijk had ik niet voor de duurste optie gekozen maar als nog de wasmachine meegenomen die ik al op het oog had. En door mijn tekst op deze manier te hebben geschreven merkte ik direct dat die blog veel vaker gelezen werd dan andere blogs.

Mensen houden nu eenmaal van verhalen en het hoeft helemaal niet het meest spannende  verhaal te zijn. Vertel gewoon over je eigen ervaringen en er zullen altijd mensen zijn die het interessant vinden wat jij te vertellen hebt.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content