arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is personal branding voor affiliate marketing?
12 maart 2019 

Wat is personal branding voor affiliate marketing?

Ben je van plan om voor jezelf een personal brand te gaan ontwikkelen en wil je dit toepassen bij affiliate marketing? Hier lees je wat een personal brand precies is, wat je eraan hebt en waarom je een personal brand zou opbouwen voor affiliate marketing.

Een personal brand is jezelf presenteren als een merk. Het grootste voordeel is dat je met een personal brand wordt herkent als persoon en niet als bedrijf. Mensen die met jou als merk willen samenwerken kiezen dan ook voor jou. Dit resulteert meestal in betere relaties en betere deals. 

Ook voor affiliate marketing is het een goed idee om te bouwen aan een personal brand. Een goed voorbeeld van iemand die zichzelf goed als merk neer zet in de affiliate marketing wereld is Jacko Meijaard. De meeste mensen kennen de affiliate marketing revolutie (zijn product) nog beter onder zijn eigen naam dan onder de naam van zijn website (internetsuccesgids.nl).

Wat is een personal brand precies?

Een personal brand is eigenlijk een merk dat mensen herkennen aan jou. Een goed voorbeeld in de affiliate marketing wereld is Jacko Meijaard. Vrijwel iedereen die begint met affiliate marketing hoort zijn naam wel eens voorbij komen en weet dan al snel dat Jacko Meijaard een super succesvolle affiliate marketeer is.

Of hij bewust een persoonlijk merk heeft gebouwd weet ik niet zeker, maar dat het hem gelukt is is een feit. Hij deelt namelijk veel persoonlijke verhalen over zijn affiliate marketing carrière waardoor mensen hem leren kennen. Dat is precies hoe je een personal brand bouwt. Laat vooral zien wie je bent en waar je voor staat. Zorg daarbij dat mensen weten wat jouw expertise is en bouw aan een netwerk van relaties.

Wat zijn de voordelen van het bouwen van een personal brand?

Een van de grootste voordelen van een personal brand is natuurlijk dat mensen die zaken met je willen doen specifiek kiezen voor jou. Het voordeel daarvan is dat je niet zo snel vervangbaar bent voor een ander merk.

Ze kiezen namelijk niet voor het merk dat je hebt gebouwd maar voor jou als persoonlijk merk. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van het bouwen van een personal brand.

1. Betere deals voor affiliate marketing

Als je een personal brand bent, kom je makkelijker in aanraking met betere affiliate marketing deals. Als adverteerders namelijk weten wie je bent en wat je allemaal al bereikt hebt, is het voor een adverteerder veel makkelijker om je een betere deal te geven. Hij weet dan namelijk wat hij aan je heeft en kan daarop bijvoorbeeld het commissie percentage aanpassen.

Als je net begint als affiliate en adverteerders eigenlijk niet weten wie er achter een bepaalde website zitten krijg je niet zo snel speciale affiliate marketing deals.

2. Adverteerders zoeken jou in plaats van andersom

Een ander voordeel van het zijn van een personal brand is dat jij niet meer op zoek hoeft naar adverteerders. Adverteerders weten namelijk wie je bent en waar je goed in bent. Als je je personal brand goed bouwt komen adverteerders naar jou om te vragen of je hun producten wilt promoten in plaats van andersom

3. Mensen willen met je samenwerken

Als je jezelf goed neerzet als merk weten mensen precies wie je bent en als je ook nog eens populair bent in een bepaalde niche, zullen mensen graag mee willen vieren op jouw successen. Dat betekent dat je continu benaderd zal worden voor eventuele samenwerkingen.

Dat is natuurlijk makkelijk als jij begonnen bent aan een nieuw project en daarvoor goede mensen zoekt die je erbij kunnen helpen. Het kan ook vervelend zijn als je dag in dag uit mensen moet afwijzen die een samenwerking met je willen.

4. Meer geloofwaardigheid

Als je een succesvolle personal brand hebt, geloven mensen sneller wat je zegt. Als je dan producten in je niche zou verkopen is de kans groter dat mensen je producten zullen kopen als ze weten dat je al zo veel hebt bereikt.

wat is een personal brand

Helemaal als je een product verkoopt dat te maken heeft met wat je al hebt bereikt zoals bij Jacko Meijaard bijvoorbeeld het geval is. Hij is heel succesvol met affiliate marketing en maakt vervolgens een cursus om mensen te leren wat hij heeft gedaan.

Dat is de beste manier om geld te verdienen aan je personal brand.

5. Bekendheid voor wie je bent en wat je hebt bereikt

Als je een succesvolle personal brand hebt, krijg je daarbij natuurlijk ook heel veel bekendheid. Mensen weten wie je bent en mensen praten over je. Het grote voordeel daarvan is dat er zo steeds meer mensen zijn die je leren kennen waardoor je nog meer verkopen kunt realiseren met je product.

Hoe bouw je een personal brand voor affiliate marketing?

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wie je bent en waar je voor wilt staan. Als je een bepaalde skill hebt waar je heel goed in bent is het natuurlijk een makkelijke stap om daar je personal brand om heen te bouwen.

Je weet al hoe het werkt en je kunt laten zien dat je het kunt. Als je bijvoorbeeld heel goed bent in Piano spelen kun je rondom het piano spelen een personal brand maken.

Waar wil je voor staan?

Bij het bouwen van een personal brand is het vooral belangrijk om te weten waar je voor wilt staan. Wat wil je uitdragen naar de wereld en waarvoor moeten mensen jou kennen.

Als je bijvoorbeeld heel veel geld hebt verdiend met affiliate marketing en daarvoor wilt staan, is het belangrijk om jezelf te leren kennen als de super succesvolle affiliate marketeer.

Er zal dan automatisch een bepaalde doelgroep naar je toe trekken. In dit geval mensen die geïnteresseerd zijn in geld verdienen met affiliate marketing.

Laat elke dag zien dat je er bent

Als je eenmaal weet waar jij voor wilt staan is het tijd om daadwerkelijk te werken aan het bouwen van je personal brand. Dat betekent dat je iedere dag aanwezig moet zijn voor je doelgroep en met hen je tips, strategieën en persoonlijke verhalen moet delen.

Wat is personal branding

Hoe meer je van je zelf laat zien hoe sterker je connectie wordt met je doelgroep. Daarnaast is het ook een goed idee om eens in de zoveel tijd met je doelgroep over de resultaten te praten die je hebt behaald. Zo blijf je geloofwaardig en wordt je steeds meer erkend voor wie je wil zijn.

Denk goed na over wat je deelt op het internet. Het kan je maken en breken.

Bij het bouwen van een personal brand is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed nadenkt over wat je allemaal deelt op het internet. Het is belangrijk om te weten dat alles wat je op het internet deelt, voor altijd online blijft staan. Als je nu dingen deelt waar je later spijt van krijgt, kan dit je maken en breken.

Het is dus uiterst belangrijk om goed na te denken over een content strategie. Wat ga je precies delen met je doelgroep en wanneer ga je dat doen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om direct alle negatieve ervaringen te delen die jij hebt meegemaakt toen je net begon met je skill.

Je kunt om een goede brand op te bouwen beter eerst vertellen over hoe jij tot het succes bent gekomen. Je doelgroep moet namelijk in je gaan geloven en je als een voorbeeld gaan zien.

Pas als je daadwerkelijk een succesvolle brand hebt, kun je af en toe eens een aantal van je valkuilen laten zien. Maar dan nog is het belangrijk om goed op te passen wat je precies vertelt.

Daarnaast is het ook vooral belangrijk dat je altijd eerlijk bent. Als je eerst een verhaal vertelt en daarna een compleet ander verhaal, kun je je geloofwaardigheid met één bericht aan je doelgroep verliezen.

Kies één platform voor communicatie

Als je net begint met het bouwen van je personal brand is het een goed idee om je eerst te richten op één platform. Dit kan een Social media kanaal zijn, of bijvoorbeeld een webshop. De belangrijkste reden waarom je je zou moeten richten op één kanaal is omdat je doelgroep je dan makkelijker kan vinden.

Daarnaast is het veel makkelijker om eerst één kanaal succesvol te maken in plaats van meerdere tegelijk. Daarbij is het natuurlijk ook goed om te kijken welke kanalen je doelgroep gebruikt. Als je doelgroep vooral op YouTube zit, is het waarschijnlijk niet zo’n strategische zet om te beginnen met een Facebook pagina.

Bouw aan volgers

Als je eenmaal je doelgroep hebt gevonden en weet welk platform zij het meest gebruiken, is het tijd om aan de slag te gaan met het bouwen aan volgers. Dit doe je door iedere dag actief te zijn op het kanaal dat je hebt gekozen.

Hoe meer je aanwezig bent hoe groter de kans is dat de mensen die je wilt bereiken je ook daadwerkelijk zullen vinden. Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je veel volgers hebt opgebouwd.

Maak het winstgevend

Als eenmaal een grote groep volgers hebt, kun je hier natuurlijk veel geld aan verdienen. Je kunt allerlei producten promoten en diensten aanbieden. Ook voor affiliate marketing is een personal brand heel winstgevend. Als je volgers namelijk voldoende in je geloven, zullen ze producten van je kopen zonder zich af te vragen of het wel een goed idee is.

Jij bent tenslotte de expert en het voorbeeld dus als jij zegt dat een product goed is voor je volgers, zal dat dan wel zo zijn. Dat je zo veel autoriteit hebt betekent ook dat je goed moet oppassen welke producten je promoot. Je kunt dan niet zomaar van alles promoten, maar je moet zelf ook zeker weten dat het product dat je aan je volgers promoot een goed product is.

Als blijkt dat dat niet het geval is, bestaat de kans dat mensen je niet meer volgen en gooi je alles dat je hebt opgebouwd met één verkeerde keuze in de prullenbak.

Vertel je verhaal

Als je veel volgers hebt opgebouwd met je personal brand, is het moment aangekomen dat je ook je eigen verhaal volledig met ze kan delen. Ze weten nu dat jij mega succesvol bent met wat je doet, maar de kans is ook groot dat ze benieuwd zijn naar hoe je daar bent gekomen.

Dit is dan ook het moment om je helemaal te geven en precies te vertellen wat je hebt gedaan om zo ver te komen. De kans is groot dat er mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten als waar jij stond toen je net begon. Dit zorgt ervoor dat de connectie met die mensen nog sterker wordt.

Vooral als je een moeilijk pad hebt afgelegd kan dat ervoor zorgen dat ze nog meer respecteren dan dat ze al deden. Het succes is je dan namelijk niet komen aanwaaien. Dit is wat veel mensen  vaak wel denken van mensen die succesvol zijn.

Laat ook je fouten en mindere kanten van het leven zien

Vertel ook over fouten die je hebt gemaakt, maar nog belangrijker wat je hebt gedaan om de fouten en mislukkingen op te lossen. Door je fouten en oplossingen te delen met je doelgroep geef je automatisch heel veel waarde aan de mensen die net beginnen in je niche.

Hoe lang duurt het om een personal brand te bouwen?

Voor sommige mensen is het opbouwen van een personal brand vanzelfsprekend. Ze weten uit zichzelf al wat ze moeten doen om hunzelf bekend te maken op het internet en zijn binnen een jaar of 2 een autoriteit op het internet.

Als je zelf ook helemaal vanaf 0 begint, moet je natuurlijk eerst zelf een expert worden in de niche waar je een personal brand wilt creëren.

extra inkomen verdienen met affiliate marketing

Als je op deze website bent gekomen is de kans groot dat jij een affiliate marketing expert wilt worden en voor affiliate marketing een personal brand wilt creeren.

Om een autoriteit te worden in de affiliate marketing niche, moet je natuurlijk zelf precies weten waar je over praat en moet je ook resultaten kunnen laten zien.

Als je net begint met affiliate marketing kun je daarom beter eerst zorgen dat je zelf succesvol wordt, voordat je aan de slag gaat met het bouwen van een personal brand.

Als je snel wilt leren hoe affiliate marketing werkt en zo snel mogelijk succesvol wilt worden zodat jij een expert kunt worden in de affiliate marketing niche. Raad ik je aan de cursus van Jacko Meijaard te volgen. Hij is namelijk al een autoriteit in de affiliate marketing niche. Wat is er dan beter dan van hem de kneepjes van het vak te leren?

De affiliate marketing revolutie is een beginners cursus waarin je precies leert hoe Jacko Meijaard affiliate marketing toepast. Na het volgen van de cursus heb je je eerste echte affiliate marketing website online en kun je beginnen met bouwen aan je online inkomsten.

Als je dan succes hebt met het promoten van producten, kun je met die resultaten bouwen aan een persoonlijk merk.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen