arrow_drop_up arrow_drop_down
10 januari 2019 

Wat is passief inkomen?

Weet jij al wat passief inkomen is? De meeste mensen in Nederland verdienen een actief inkomen. Dat betekent dat ze elke dag werken en daar direct voor betaald krijgen. Als je gaat voor actief inkomen, stopt je inkomen als je stopt met werken. Dat is bij Passief inkomen andersom.

Bij Passief inkomen krijg je niet direct betaald voor het werk wat je doet, maar gaat daar meestal nog even een tijd overheen.Wel kan je met passief inkomen oneindig veel geld verdienen. Hier lees je er meer over.

Wat is passief inkomen

Met een passief inkomen bouw je iets op dat op lange termijn geld voor je gaat opleveren. Of je nou aan het werk bent of niet. Je kunt hierbij denken aan een website die 24/7 online staat maar ook aan beleggen en vastgoed.

Passief betekent bij passief inkomen niet helemaal passief. Er zijn namelijk altijd nog onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat je passief inkomen blijft doorlopen en opbouwen.

Maar als je een passief inkomstenmodel goed hebt lopen, verdien je al snel meer dan wanneer je gaat werken, en hoef je daar minder voor te doen.

Passief inkomen genereren

Iedereen kan beginnen met passief inkomen genereren. Als je een passief inkomen wil opbouwen is het vooral belangrijk dat je gaat beginnen met het opbouwen van verschillende inkomstenbronnen.

Het creeren van passief inkomen is niet moeilijk maar het kost alleen wel wat tijd voordat het je een goed inkomen oplevert. Hiervoor moet je eerst heel wat werk verrichten.

Er zijn heel veel verschillende manieren om passief inkomen te vergaren. Hoe meer verschillende passieve inkomstenbronnen je hebt, hoe beter dat is. Als er dan namelijk een bron weg valt, hoef jij je nog niet direct druk te maken om een baan te moeten zoeken.

 

Passief inkomen voorbeelden

Als je ook passief inkomen wil gaan opbouwen zijn daarvoor genoeg voorbeelden en manieren. De manieren die het meest voorkomen in Nederland zijn:

Online passief inkomen

Een online passief inkomen is een van de makkelijkste manieren om te beginnen. Het kost bijna geen geld en het kan al snel geld opleveren. Het belangrijkste aan online passief inkomen is dat je een website hebt. Deze website kan je namelijk geld opleveren in de toekomst.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met je website. Je kunt er namelijk voor kiezen om advertenties op je website te plaatsen en om affiliate producten te promoten.

Google Adsense

Als je ervoor kiest om advertenties op je website te plaatsen kun je daarvoor gebruik maken van Google Adsense. Dat is het advertentieprogramma van Google. Het enige werk dat je dan hebt aan deze passieve inkomstenbron is minimaal één keer per week een nieuwe blogupdate plaatsen voor je site, zodat hij blijft groeien en er steeds meer bezoekers naar je website komen. Verder hoef je voor de inkomsten niets te doen.

Affiliate marketing

Een andere manier om online een passief inkomen op te bouwen is door gebruik te maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing schrijf je teksten over een bepaald onderwerp en biedt je je bezoekers een gerelateerd product aan.

Deze website gaat bijvoorbeeld over affiliate marketing. Om je nog beter te helpen, biedt ik je een affiliate marketing cursus aan. Hier mee kan je direct beginnen met het maken van je eigen website, en heb je binnen no-time je eerste passieve inkomstenbron klaar staan.

Affiliate marketing kun je toepassen voor bijna elk onderwerp en er zijn voor bijna alle onderwerpen meerdere producten die je kunt promoten.

 

Passief inkomen met vastgoed

Als je al redelijk wat kapitaal hebt, en je bent in de mogelijkheid om een huis of vakantiewoning te kopen is het een prima idee om een passief inkomen met vastgoed op te bouwen. Je koopt dan een pand om deze vervolgens te verhuren. Zo voorzie jij je elke maand van huurinkomsten en bestaat de kans dat jij het pand later voor winst kan verkopen.

Een passief inkomen opbouwen met vastgoed is niet voor iedereen. Maar het kan je wel veel geld opleveren als je dit gaat uitbouwen.

Passief inkomen beleggen

Een andere manier om passief inkomen op te bouwen is door te gaan beleggen. De makkelijkste manier om een beleggingsportefeuille op te bouwen is door elke maand een klein bedrag te investeren in je beleggingen.

Voor de meeste beginners is het verstandig om te kiezen voor indexfondsen. Een indexfonds is een verzameling van aandelen waarin je kunt investeren.

Het is goedkoop om indexfondsen te kopen en de onderhoudskosten zijn ook laag. Als je gaat investeren in indexfondsen is het mogelijk om elk jaar geld te verdienen aan de prijsstijging van het fonds, maar ook aan dividend (een winstuitkering dat de onderliggende bedrijven van het fonds uitkeren aan aandeelhouders).

 

Veel geld verdienen

Door een passief inkomen op te bouwen kun je veel meer verdienen dan wanneer je gewoon zou werken. Als je gaat werken verdien je in de meeste gevallen een vast uurloon, en stopt de teller als jij vrij bent. Hierdoor ga je nooit meer verdienen dan een bepaald bedrag.

Als je ervoor kiest om online een passief inkomen op te bouwen, kun je de inkomsten oneindig blijven opbouwen. Als voorbeeld geef ik je affiliate marketing.

Affiliate Marketing

Als je ervoor kiest om een passief inkomen op te bouwen met affiliate marketing, begin je met 0 euro. Je moet dan veel teksten schrijven om meer bezoekers naar je website te krijgen (of laten schrijven door een tekstschrijver). Vervolgens zorg je ervoor dat onder elke geschreven tekst een aanbieding volgt met het product dat je promoot. Hoe meer mensen er uiteindelijk naar je website komen, hoe groter de kans is dat je iets verkoopt.

Als je eenmaal inkomsten hebt met affiliate marketing weet je dat het werkt, en zal je nog beter je best doen om nieuwe teksten te schrijven. Als je dit blijft doen blijven je bezoekersaantallen ook groeien, en ga je dus ook steeds meer verkopen.

Daarnaast kun je als je geld hebt verdiend met je eerste website, er ook voor kiezen om aan een tweede website te gaan beginnen. Je kunt dan oneindig blijven bouwen.

Stel dat je met je eerste website 1000 euro per maand verdiend, en je maakt er nog 9 bij die ook dat inkomen bereiken. Dan heb je al een maandelijks inkomen van 10.000 euro per maand en daar hoeft het niet te eindigen. Ook ik ben hiermee bezig, en jij kan dat ook.

Wil jij meer weten over affiliate marketing? Lees dan het verhaal van een succesvolle internetondernemer die precies heeft gedaan wat ik hierboven genoemd heb.

[maxbutton id=”1″ ]

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen