Wat is het belang van evergreen content

Wat is het belang van evergreen content?

Als je je als website-eigenaar hebt verdiept in het schrijven van teksten en in de zoekresultaten van Google, dan is de kans vrij groot dat je het concept evergreen content voorbij hebt zien of horen komen. Het is dan ook een vrij bekend begrip onder online-ondernemers en tekstschrijvers. Wat is het belang van evergreen content? En wat houd het eigenlijk in?

Het belang van evergreen content is dat je je doelgroep blijft interesseren en ervoor zorgt dat deze terug blijft keren op je website. Evergreen content betekent simpelweg dat je teksten schrijft die jaren later nog steeds interessant en actueel zullen zijn. Het gevolg? Terugkerende klanten, bezoekers of volgers en mogelijk verbeterde inkomsten over jouw website.

Meer weten over evergreen content? Daar kan ik je in dit artikel bij helpen. Lees de tekst tot het laatste hoofdstuk en je bent helemaal op de hoogte gebracht van wat het belang is van evergreen content.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video!

Wat is het belang van evergreen content?

Als eigenaar van een website is het onvermijdelijk dat je de term evergreen content weleens voorbij hebt zien of horen komen. Dat kan goed kloppen. Het is een veelgebruikt concept en als eigenaar van een website is het een manier van schrijven die jou kan helpen bij het genereren van inkomsten en terugkerende bezoekers. Alleen al die gedachte is zeer interessant.

Wat ik me wel voor kan stellen, is dat je hier nog niet volledig van op de hoogte bent. Tenslotte is de wereld van SEO niet voor iedereen even bekend. Wat je wel moet weten, is dat het belang van evergreen content groot en het proberen waard is.

Door evergreen content te schrijven en hier rekening mee te houden, zorg je er onder andere effectief voor dat de geschreven teksten voor een langere tijd actueel en interessant blijven voor de doelgroep waar jij je op richt. Denk aan een tekst waarbij je iets uitlegt, een product test of een review geeft.

Doordat jouw geschreven teksten langer actueel en interessant blijven voor je doelgroep, is de kans veel groter dat deze terug zullen keren op jouw website en jij meer inkomsten kunt genereren.

Je zorgt er in principe gewoon voor dat het onderwerp waar je over hebt geschreven over een aantal jaar nog steeds van toepassing is en dat het bruikbaar blijft voor de doelgroep. Maak je niet druk, niet al je websiteteksten hoeven deze vorm te hebben. Is het belang van evergreen content groot? Dat antwoord kun je zelf invullen.

Op welke manieren kan evergreen content gemaakt worden?

Evergreen content word vaak gelinkt aan geschreven teksten of blogs. Nu klopt dat natuurlijk, maar toch is dit niet de enige manier om onderwerpen relevant en actueel te houden.

Hier zijn namelijk veel meer manieren voor. YouTube bijvoorbeeld is een groeiend platform waarop veel content gemaakt word. Ook door het maken van vlogs en video’s kun je inzetten op evergreen content. Bijvoorbeeld door een video te maken waarbij je iets laat zien of waarbij je iets test. Ook dit kan als tijdloos worden gezien en valt onder de noemer evergreen content.

Je hoeft dus niet al je pijlen te richten op het schrijven en plaatsen van teksten. Heb jij meer feeling met video’s maken of vloggen, dan kun je ook deze kwaliteiten gebruiken voor het maken van evergreen content.

Wat zijn de voordelen van evergreen content?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het belang van evergreen content vrij groot. Als website-eigenaar kun je er een hoop voordelen uittrekken die hoe dan ook de moeite waard zullen zijn.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van evergreen content? Die zijn niet heel erg moeilijk om te bedenken:

  • Volgers, klanten of bezoekers zullen vaker terugkomen op je website.
  • Een gunstige manier van content maken, zeker wat betreft de Googlezoekresultaten. Hierdoor zul je hoger eindigen en beter vindbaar zijn.
  • Schrijven met het idee dat je tekst nog jarenlang actief blijft, is zeer motiverend.
  • Door meer volgers, klanten of bezoekers kunnen je inkomsten gaan groeien of verbeteren.

Waarom is het zo belangrijk om juist evergreen content te schrijven?

Om er geen misverstanden over te laten bestaan, is het goed om te weten dat niet al jouw teksten op je website evergreen moeten zijn. Het is namelijk een vrij onmogelijke opgave om alle teksten relevant te houden. Niet alle onderwerpen waar jij over wilt schrijven bieden die mogelijkheden.

Toch is het belangrijk om meerdere teksten evergreen te schrijven en hier rekening mee te houden. Waarom dat belangrijk is?

Je schrijft evergreen content om ervoor te zorgen dat je doelgroep bereikt word en voor een langere tijd geïnteresseerd blijft. Teksten die jaren oud zijn en geen actuele onderwerpen bevatten, zijn alles behalve interessant om te lezen. Het doet er simpelweg niet meer toe. Klanten of volgers verspillen hun tijd hier liever niet aan. Jouw website blijft dus actueel.

Hulp nodig bij het schrijven van evergreen content?

Behalve dat het belangrijk is om evergreen content te schrijven, is het überhaupt belangrijk om regelmatig content te plaatsen op je website om deze relevant te houden voor de Google zoekresultaten.

Het schrijven van teksten is iets wat niet onderschat mag worden en wat niet voor iedereen weggelegd is. Een beetje hulp zou wellicht meer dan welkom zijn in jouw geval.

Mocht jij je pijlen willen richten op het schrijven van teksten, maar je hebt geen idee hoe, maak in dat geval gebruik van de contentdiensten van Writgo en laat al je teksten schrijven door ervaren en bekwaamde tekstschrijvers.

Conclusie

Het belang van evergreen content is dus vrij groot. Dat is wel wat we kunnen concluderen. Door deze vorm van content te hanteren op jouw website of misschien YouTube kanaal, weet je zeker dat je gemaakte content interessant blijft en bezoekers, klanten of volgers niet na een periode af zullen haken en je website in vergetelheid raakt.

Het gevolg? Terugkomende bezoekers zorgen ervoor dat jouw website relevant word voor Google en dat jij inkomsten kunt gaan generen.

Is evergreen content iets waar je tegenop ziet of waarvan je niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken? Bekijk de contentdiensten van Writgo en laat je evergreen teksten schrijven door ervaren tekstschrijvers.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *