Dit is de betekenis van een niche en zo kies je deze uit!

Dit is de betekenis van een niche en zo kies je deze uit!

Heb jij weleens van een niche gehoord? Veel mensen weten het niet zeker, maar het is eigenlijk een heel belangrijk concept als het gaat om marketing en om affiliate marketing. Dus, wat is een niche?

In deze blogpost gaan we uitleggen wat een niche is en hoe jij er een kunt vinden die bij jou past. Dus of jij nu net begint of op zoek bent naar een uitleg over affiliate marketing, lees verder voor een aantal waardevolle tips!

Wat betekent niche?

Een niche is een specifiek segment van een markt. Het is een groep mensen met vergelijkbare interesses of behoeften. Wanneer jij jouw eigen niche identificeert, richt je je op een kleinere, maar doelgerichte groep. Je kunt een niche dus ook definiëren als een doelgroep. Laten we jou een voorbeeld geven.

Bijvoorbeeld, de sport niche is een zeer grote en populaire niche vandaag de dag. Maar binnen die brede niche, zijn er veel kleinere niches te vinden. Dit kunnen dingen zijn als:

 • Fitnessoefeningen voor 50-plussers
 • Koolhydraatarme recepten
 • Sport voor zwangere vrouwen

Zoals je kunt zien, is elk van deze kleinere nichemarkten nog steeds vrij groot. Maar ze zijn meer doelgericht dan alleen een sport niche als geheel.

Het is veel gemakkelijker om een specifieke groep te bereiken en aan te spreken dan de hele markt. Dit maakt dat jouw toekomstige promoties veel meer kunnen opleveren en dat is waar je voor wilt gaan natuurlijk.

Wat zijn de voordelen van een niche?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een niche. Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom het de moeite waard kan zijn om je op een kleinere groep te richten:

 • Het is makkelijker om vertrouwen op te bouwen: Wanneer je je richt op één groep, wordt het makkelijker om een expert te worden op dat gebied. Daardoor zal deze doelgroep je ook makkelijker vertrouwen omdat ze weten dat jij hun behoeften en wensen begrijpt.
 • Je valt meer op: In een grote markt is het vaak moeilijk om op te vallen. Maar als je je richt op een kleine groep, vergroot je de kans om op te vallen. Hierdoor kun jij meer leads en conversies binnenhalen.
 • Het is makkelijker om relaties op te bouwen: Wanneer je een goede relatie hebt met je doelgroep, zullen ze veel eerder bereid zijn om iets te kopen bij jou. Als jij je op een kleine groep richt, wordt het gemakkelijker om dit soort relaties op te bouwen.
 • Je bespaart tijd en geld: Door je te richten op een kleinere groep, bespaar je ook tijd en geld. Je hoeft minder tijd en geld te besteden aan marketing omdat jij precies weet op wie jij je richt met je promoties.

Welke niches zijn populair bij affiliate marketing?

Er zijn eindeloze niches om uit te kiezen in affiliate marketing. En het beste is dat je een affiliate kunt zijn voor bijna alles! Je kunt een niche vinden in bijna elke markt of industrie. Dit maakt dat affiliate marketing voor iedereen zeer toegankelijk is om mee te starten.

Heb jij nog geen beeld kunnen creëren van een dergelijke niche? We gaan je wat voorbeelden geven die daar wellicht bij helpen. Enkele populaire niches in affiliate marketing zijn de volgende:

 • Gezondheid en fitness
 • Ouderschap advies
 • DIY en woningverbetering
 • Recepten en voeding
 • Schoonheid en mode
 • Reizen

Dit zijn maar een paar van de eindeloze mogelijkheden. En vergeet niet, binnen elk van deze brede categorieën, zijn er vele kleinere niches om uit te kiezen. Dus als jij op zoek bent naar inspiratie, kunnen deze voorbeelden jou een goed begin geven!

Hoe kies ik mijn niche?

Nu we hebben uitgelegd wat een niche is, is het tijd om de vraag te beantwoorden die bij iedereen opkomt; ”Hoe kies ik mijn niche?” 

Natuurlijk is dit geen gemakkelijke beslissing. En er zijn veel factoren die je moet overwegen bij het maken van jouw keuze. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Hier zijn enkele tips over hoe jij jouw affiliate marketing niche kiest.

Kies iets waar jouw passies of interesses liggen

Dit zou jouw nummer één prioriteit moeten zijn. Het is zeer belangrijk dat je een niche kiest waar jij een persoonlijke interesse in hebt. Op deze manier ben jij veel meer gemotiveerd en is de kans van slagen veel groter.

Wanneer jij gepassioneerd bent over iets, voelt het niet als werk. Dat is een fijne bijkomstigheid, toch? 

Bepaal jouw persoonlijke doelen

Wat wil jij eigenlijk bereiken met affiliate marketing? Wil je een fulltime inkomen verdienen? Of ben jij gewoon op zoek naar een aanvulling op jouw huidige inkomen? Hier is geen goed of fout antwoord bij, dat moet je goed onthouden. Dit kan jou simpelweg helpen om jouw niche opties te beperken. 

Meet jouw ervaring

Heb jij enige ervaring in een bepaald gebied of industrie? Zo ja, dan kan dit jou een voorsprong geven in die niche. Het is altijd makkelijker om iets te promoten als je er enige persoonlijke kennis over hebt.

Heb jij nog geen ervaring in affiliate marketing en wil jij over de nodige kennis beschikken? Dan raden wij jou de 100% GRATIS Thuiswerken Masterclass aan. Hierin krijg jij handvaten aangereikt die jou helpen succesvol te worden in affilaite marketing. 

Kijk goed naar de concurrentie

Voordat jij jouw persoonlijke niche kiest, is het een goed idee om te zien wat andere affiliates doen. Kijk welke producten goed verkopen en wat voor soort inhoud populair is. Dit kan jou een aantal waardevolle inzichten en ideeën geven. 

Hoe promoot ik producten in mijn niche?

Nu je je niche hebt gekozen, is het tijd om producten te gaan promoten! Maar hoe doe je dat?  Dit verschilt natuurlijk per niche en product. Maar hier zijn wat algemene tips over hoe je producten kunt promoten als affiliate:

 • Schrijf beoordelingen
 • Maak product vergelijkingen
 • Maak lijsten van de beste producten in jouw niche
 • Deel persoonlijke ervaringen van een product
 • Start een blog of vlog
 • Gebruik sociale media

Dit zijn maar een paar ideeën om je op weg te helpen. En natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om producten te promoten als een affiliate. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt.

Wil jij beoordelingen en reviews schrijven over een product in jouw niche? Daar kunnen wij jou bij helpen. Bekijk hier onze diensten en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Waar moet ik op letten bij affiliate marketing?

Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal dingen waar je bewust van moet zijn. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden wanneer jij met affiliate marketing begint:

 • De concurrentie is hard
 • Je hebt veel verkeer naar jouw site of platform nodig
 • Het kan tijd kosten om resultaten te zien
 • Je moet geduldig en consequent zijn
 • Je moet op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de online wereld

Dit zijn slechts een paar dingen die je moet onthouden wanneer jij met affiliate marketing begint. Natuurlijk zijn er nog veel meer. Maar als jij deze in gedachten houdt, dan zit je al op de goede weg!

Kan ik affiliate worden zonder een niche?

Het eenvoudige antwoord is nee. Om succesvol te zijn in affiliate marketing, moet je een niche kiezen. Dit komt omdat je je inspanningen moet richten op een bepaalde doelgroep. Wanneer je een niche hebt, is het veel gemakkelijker om de juiste producten te vinden en om deze effectief te promoten.

Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen zonder een niche. Maar het is erg moeilijk en de kans op succes is veel kleiner. Dus als jij serieus bent over affiliate marketing, raden wij jou aan om een niche te kiezen!  

Mag ik meerdere niches kiezen?

Natuurlijk kan je dat! In feite hebben veel affiliates meerdere niches. Dit kan een geweldige manier zijn om jouw inkomen te diversifiëren en meer geld te verdienen.

Maar natuurlijk is het belangrijk dat je je niet te veel verspreidt. Kies een paar niches waarin jij geïnteresseerd bent en waarvan jij denkt dat je er succesvol in kunt zijn

Wat als ik twijfel over mijn niche?

Als jij twijfels hebt over jouw niche, is het altijd een goed idee om advies te vragen aan meer ervaren affiliates. Zij kunnen jou waardevolle inzichten geven en jou helpen de juiste beslissing te nemen.

Bovendien kan het ook zeer helpend zijn om van tevoren voldoende onderzoek te doen. Neem liever ruim de tijd dan dat je overhaaste beslissingen gaat maken.

Conclusie

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen, of zelfs om er een full-time carrière van te maken. Maar voordat je kunt beginnen met jouw succesvolle carrière als affiliate marketeer, moet je een niche kiezen. Deze eerste stap is zo belangrijk omdat het jouw succes (of falen) in affiliate marketing zal bepalen.

In dit artikel hebben we jou niet alleen verteld wat een niche precies is, maar ook hoe je deze kunt kiezen. We kunnen concluderen dat jij volledig op de hoogte en in staat bent om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Heel veel succes!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.