Wat is een affiliate webshop?
17 juni 2019 

Wat is een affiliate webshop?

Ga jij je eigen affiliate webshop beginnen? Een leuke uitdaging waar ik je mee ga helpen. Laten wij bij het begin beginnen, want hoe werkt dat, een affiliate webshop. Met een affiliate webshop promoot en verkoop je producten van een andere winkel of meerdere winkels. Een goede manier om geld te verdienen en ook enorm populair.

Wanneer je van plan bent een eigen webshop op te zetten, wil je dit natuurlijk ook goed aanpakken. Daarom vertel ik je wat affiliate marketing is, hoe je het opzetten van een affiliate webshop het beste kan aanpakken en over de affiliate marketing revolutie. Maar laat ik je eerst meenemen in de voordelen die affiliate-marketing met een webwinkel je zal bieden. 

In tegenstelling tot het in eigen beheer exploiteren van een webwinkel verlopen betalingen, verzendingen en retouren via de officiële winkel zelf, de affiliate marketing adverteerder.

Per verkoop krijg jij als affiliate webshop een percentage van de opbrengsten. En kun je jouw shop volledig focussen op specifieke producten naar keuze.

Laat ik niet vergeten te vertellen dat jouw affiliate webshop ook geopend is wanneer jij slaapt. Je kan er dus 24/7 geld mee verdienen en een passief inkomen genereren. 

Hoe je een eigen affiliate webshop kan beginnen, ik schrijf erover zodat jij de eerste stap naar een eigen shop in een handomdraai kan gaan zetten.

Je eigen affiliate webwinkel opzetten

Voor het maken van een affiliate webwinkel gaat mijn voorkeur naar WordPress als content management systeem.

Ik heb veel ervaring met dit moderne, veelzijdige en vooral geschikte content management systeem. Het is niet voor niets een krachtig beheersysteem met veel mogelijkheden, eenvoudig in gebruik en betrouwbaar.

Zo veilig en handig dat steeds meer websites draaien op WordPress. Maar voor het zover is ga je eerst het beste domeinnaam registreren en “wordpress” webhosting regelen.

Op internet zijn verschillende hosting bedrijven te vinden die specifieke wordpress hosting aanbieden.

is affiliate marketing als particulier een goed idee

Het grote verschil en voordeel tussen wordpress hosting en andere vormen van hosting is de eenvoud van de installatie, die vaak met een enkele klik geregeld is. Daarnaast zorgt de webhoster er eigenlijk altijd voor dat je website op de meest actuele versie van wordpress draait.

Een ander voordeel van WordPress hosting is dat de servers van de provider volledig ingericht zijn om optimaal te functioneren onder wordpress.

Zo ben je ervan verzekerd dat je jouw website zonder problemen kan beheren. Ik zelf vind dit een prettig en veilig idee, dat het webhostingsbedrijf met je meedenkt en je ondersteund met een goed geoptimaliseerde dienstverlening.

De WordPress webhosting combineer je veelal met een gratis domeinnaam en SSL veiligheidscertificaat.

Zo vertel je klanten in een handomdraai dat gegevens op een veilige manier versleuteld worden verstuurd en verwerkt. Goede reclame dus! En zullen zoekmachines als google en bing je website sneller indexeren.

Lees hier Hoe jij aan de slag gaat met het maken van je eigen website

Dus samengevat kies je voor de beste dienstverlening en service:

  • Kies een domeinnaam die bij de webwinkel past, onderwerp gerelateerd. 
  • Zorg voor betrouwbare webhosting voor de affiliate webshop
  • Koppel altijd een SSL certificaat aan de domeinnaam.

Volledige controle over het uiterlijk van je wordpress affiliate shop 

Is het afsluiten van hosting en registreren van een uniek domeinnaam gelukt. Dan kun je aan de slag, want wanneer WordPress volledig functioneel onder je domeinnaam draait heb je de keuze uit vele honderden tot duizenden gratis te gebruiken ontwerpen (themes).

Dat geeft je volledige vrijheid om uniek te zijn met je affiliate webshop, en geef je eenvoudig en snel een  eigen unieke stijl aan je affiliate webshop mee.

Er zijn verschillende wordpress themes die uiterst geschikt zijn voor een affiliate webshop.

Deze kun je eenvoudig vinden dankzij de zoekfunctie in de theme directory, waarin je zoekt naar affiliate.

Er zijn dus ongekend veel gratis te downloaden themes vanuit het wordpress theme directory te verkrijgen, waarna je ze eenvoudig met een enkele klik kan installeren.

Affiliate marketing website opzetten

Bij verschillende themes krijg je na het installeren de mogelijkheid om demo weergave importeren die je naar eigen smaak kan veranderen. Zo heb je binnen enkele minuten een volledig ingerichte wordpress affiliate website. 

Een goede tip is het uitzetten van indexeren. Zeer handig wanneer je nog aan het bouwen en veranderen bent.

Ga hiervoor naar de instellingen van je wordpress installatie (beheer) en vink deze optie aan. Zo voorkom je dat je website te vroeg en verkeerd zal worden opgenomen in zoekresultaten.

Daarnaast zijn er ook een heleboel premium thema’s die je kunt kiezen. Hoewel een premium thema wel geld kost, is het een absolute aanrader omdat je hiermee nog meer vrijheid krijgt in het design van je webwinkel.

De mooiste functies binnen handbereik met WordPress plugins 

Een ander voordeel zijn de plugins waarmee je de website extra functionaliteit kan geven. Bijvoorbeeld het toevoegen van formulieren tot aan fotoalbums of het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie.

De meest gebruikte plug-ins kun je eenvoudig vinden in de plugin directory vanuit je wordpress installatie, zoals een contact, seo, coach en cookie plugins. De meeste plugins die je in deze directory kan vinden zijn gratis te downloaden en gebruiken. 

Hoe verleidelijk plugins voor je wordpress affiliate webshop ook kunnen zijn, bedenk altijd dat ze ook invloed kunnen hebben op de snelheid van je website. 

Met WordPress als content management systemen kun je redelijk eenvoudig datafeeds verwerken. Hiervoor heb je eveneens een plug-in nodig.

Er zijn verschillende plugins beschikbaar, waarvan de wp all import plugin de meest bekende in zijn soort is, die ook nog eens gratis te gebruiken is. Er zijn ook betaalde versies beschikbaar met elk hun eigen toevoegingen.  

Werken met datafeeds op je wordpress affiliate website 

Maar misschien vraag jij jezelf af wat een datafeed nu eigenlijk te maken heeft met affiliate marketing en je webshop.

Het antwoord is redelijk eenvoudig. Want zonder deze feeds is het maken van een affiliate webshop lastig tot zelfs onmogelijk. Zo zijn datafeeds digitale documenten waarin gegevens van producten bij een winkel naar keuze zijn verwerkt.

Door het importeren van dergelijke documenten voeg je in een handomdraai grote aantallen producten aan je affiliate webshop toe. En kun je elke productpagina actueel houden met de meest recente informatie.

Aanmaken van een contact en service pagina’s

Het is fijn wanneer klanten je kunnen bereiken. Om vragen te stellen over producten of de werking op je website, bijvoorbeeld wanneer iets niet werkt.

Nu zullen de meeste vragen terechtkomen bij de webwinkel waarvoor je producten verkoopt. Maar zeker belangrijk voor klanten die alleen nog op jouw website hebben gekeken en niet hebben doorgeklikt.

Daarnaast kun je ook service informatiepagina’s toevoegen. Want waarom zou een klant vanaf jouw website een product kopen, vanwege de lage prijs, het aanbod of omdat je het beste van meerdere winkels in huis hebt bijvoorbeeld. Vertel wat de klant van je wil weten.

Wanneer je een seo-plugin hebt geïnstalleerd, bijvoorbeeld yoast seo kun je direct bij het aanmaken van een pagina de zoekmachine optimalisatie uitvoeren en goed zetten.

Onderaan de pagina’s die je gaat aanmaken kan je eenvoudig verschillende stappen doorlopen. 

Het bijhouden van een affiliate blog op je affiliate webwinkel.

Ik ben een groot voorstander van blog artikelen schrijven over producten of acties. Ze leveren je doorgaans leuke bijverdiensten op.

Je kan bijvoorbeeld bloggen over ervaringen met een product, speciale acties die eraan komen of de voordelen van een product.

Welke website content voor affiliate marketing

Met een goed blog kun je jouw affiliate webshop extra kracht bijzetten door unieke informatie te delen.

Ook in zoekmachines als Google en Bing doen blogs het goed.

Ze kunnen ervoor zorgen dat je website op onderwerp specifieke termen gevonden zal worden, daarnaast kun je met een blog informatie plaatsen die je veelal nergens anders op je website kwijt kan. Dat maakt een goed blog de basis van jouw online marketing. 

Affiliate marketing adverteerders vinden

Je bent er nu klaar voor om de juiste affiliate marketing adverteerder te vinden. Dit zijn bedrijven die verkopen door derden stimuleren, door een percentage of vast bedrag per succesvolle bestelling uit te betalen.

Dit betekent als je via je affiliate webshop een bezoeker doorstuurt naar een bestelpagina waarna een succesvolle verkoop plaatsvindt, je op basis daarvan een vergoeding zal ontvangen. 

Waarvoor een bedrijf een vergoeding geeft is per adverteerder verschillend. Dit kan een aanmelding voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief zijn, klikken op een link naar een website of bestelpagina of bijvoorbeeld bij een succesvolle verkoop. 

Het is goed om de verschillende mogelijkheden te weten en steeds opnieuw te blijven bekijken.

Zo kun je ook seizoensgericht verkopen en inspelen op klantbehoeften. Door bezoekers bijvoorbeeld naar een speciale aanbiedingspagina van affiliate marketing adverteerders te sturen.

Bijvoorbeeld black-friday, Moederdag, dierendag en andere tijdelijke aanbiedingen.

Hoe verloopt de verkoop van producten bij een affiliate shop

Wanneer je een affiliate webshop hebt is de volgende stap verkopen. Dit doe je door klanten met een unieke code naar de webwinkel van het product te sturen.

Door de unieke code die je gebruikt kan de adverteerder zien dat jij de klant hebt doorgestuurd.

Besluit de klant het artikel te kopen, dan ontvang jij een percentage van de aankoop of een afgesproken vast bedrag per verkoop. De hoogte of het percentage is per adverteerder verschillend.

Naargelang je verkopen krijg zal de adverteerder je vanaf een bepaald bedrag uitbetalen.

Hoe meer verkopen er via jouw affiliate webwinkel plaatsvinden hoe meer je zal verdienen, maar ook hoe eerder je de verdiensten ontvangt. 

Maak het klanten dus makkelijk om informatie te vinden waarna ze zoeken. Want hoe beter jij dit doet hoe meer je zal verkopen en verdiensten je zal ontvangen.

Je affiliate webwinkel optimaliseren voor verkoop

Nu je het juiste ontwerp gekozen hebt, de nodige plugins geactiveerd zijn en je de datafeeds heb kunnen importeren is het natuurlijk tijd om je website te optimaliseren. En niet alleen voor zoekmachines, juist ook voor je eerste klanten.

Door het aanbieden van verschillende service pagina’s en bijvoorbeeld het bijhouden van een actueel blog. Waarin je klanten meeneemt in een unieke productervaring, beoordeling en de trends van dit moment.

Een blog geeft je de ruimte op een persoonlijke manier sprankelende informatie en bevindingen te delen. Het geeft je affiliate webshop de kracht om meer te verkopen.

Daarnaast adviseer ik, ook de product en informatie beleving van je affiliate webshop waar dit mogelijk is te actualiseren en verbeteren.

Door elementen een prominente plek op de pagina’s te geven en nieuwe elementen te plaatsen of juist verwijderen.

Bij elke affiliate webshop is dit maatwerk naar eigen inzicht, gecombineerd met bewezen verkoopmethodes uit de affiliate marketing revolutie.

Met de affiliate marketing revolutie krijg je de handvatten en inzichten die je nodig hebt. Om je webshop te verbeteren, versterken en vernieuwen. Zodat jij beter kan inspelen op behoeftes en wensen van klanten.

Aan de slag met de affiliate marketing revolutie

Je hebt een prachtig domeinnaam geregistreerd, wordpress webhosting geregeld en daarop draait een prachtige website met de nodige wordpress plugins.

De meest actuele product feed van een betrouwbare affiliate marketing adverteerder die je hebt gevonden draait inmiddels ook. Nu ben jij er helemaal klaar voor en kun je door middel van de affiliate marketing revolutie aan de slag. 

De affiliate marketing revolutie bestaat uit een uniek verdienmodel. Je leert aan de hand van praktische informatie video’s hoe affiliate marketing werkt en kunt deze methodes gaan toepassen binnen je eigen affiliate webshop.

Zo krijg je volop ondersteuning bij het naar de top brengen van je affiliate webwinkel.

Geef ik je een andere kijk op affiliate marketing en krijg je aldoor nieuwe inzichten die je in staat stellen om meer klanten op je website te krijgen. Zodat je meer zal verkopen en steeds opnieuw meer inkomsten heb. 

De affiliate marketing revolutie neemt je stap voor stap mee in de wereld van affiliate marketing. En de voordelen wil ik je natuurlijk niet onthouden:

1. Volledige vrijheid met een affiliate webshop

Met een affiliate webshop geniet je van volledige vrijheid en kan je werken waar en wanneer jij dat wil. Het enige dat je nodig hebt is een computer, een stabiele internetverbinding en een heerlijke kop koffie. Zodat je rustig kan werken aan jouw online succes. Zo zijn er voorbeelden van hoge verdiensten door dagelijks slechts enkele uren te werken aan een affiliate webwinkel.

2. Bouw stapsgewijs aan een passief inkomen

Jouw affiliate webshop is altijd open, klanten kunnen daardoor dag en nacht bij jouw online winkelen en producten kopen. Dat zorgt dat jij zelfs wanneer je slaapt geld kan verdienen. En zo bouw je eenvoudig en snel een passief inkomen met een affiliate webshop. 

3. Laat je maandinkomen steeds opnieuw groeien

Met praktische instructievideo’s bouw je stap voor stap aan een goedlopende affiliate webshop en steeds meer maandinkomsten. En daar zit geen limiet aan. De enige beperking die er is ben je zelf en de tijd die je wilt investeren. Door het goed indelen van de tijd die je wilt besteden werk je nog efficiënter, de affiliate marketing revolutie stuurt je met steeds nieuwe informatie video’s.

4. Vergroot je kennis, bereik en netwerk

Door de video’s waarmee je stap voor stap uitgelegd krijg hoe je dingen moet aanpakken vergroot je uiteindelijk de kennis die je van affiliate marketing hebt, vergroot je het bereik en ontmoet je steeds meer mensen in je netwerk. 

Hebben we alles besproken over de affiliate marketing revolutie?

Ik denk dat het tijd is dat je de affiliate marketing revolutie van een andere kant gaat zien, zodat je zelf de kracht gaat ontdekken.

Want mijn ervaring is dat zien en doen overtuigd. Daar kunnen de mooiste woorden niet tegenop.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down