Wat is een affiliate site?
9 juni 2019 

Wat is een affiliate site?

Wat is een affiliate site? Een affiliate site is niets anders dan een website waarmee je producten van andere mensen promoot. In ruil voor het promoten van producten voor andere mensen krijg jij een commissie.

Als je een goede affiliate website opzet en er voor een langere tijd mee aan de slag gaat, kun je met een affiliate site serieuze inkomsten verdienen. Hier lees je er meer over.

Wat is een affiliate site?

Zoals je in de beschrijving al hebt kunnen lezen is een affiliate site niets anders dan een website waarmee je producten van andere mensen promoot. Met een affiliate website schrijf je dan teksten over onderwerpen die te maken hebben met bepaalde producten die je wilt gaan promoten.

Het is dan ook handig dat je eerst goed bedenkt welke producten je wilt gaan promoten voordat jij je website daar om heen bouwt. Als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden kun je je website beginnen en zo werken naar een full-time inkomen.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten affiliate sites. Je kunt er voor kiezen om een blog, een reviewsite, webshop of vergelijkingssite te beginnen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een blog te beginnen. Dit heb ik vooral gedaan omdat ik het leuk vind om te schrijven zodat ik jou kan helpen om meer te leren over affiliate marketing.

Hoe kun je beginnen met affiliate marketing?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is de eerste stap voor jezelf bedenken welk onderwerp je website gaat krijgen en welke producten je daarbij kunt promoten. Je kunt je aanmelden voor verschillende affiliate netwerken zoals:

Domeinnaam en webhosting

Zodra je een onderwerp hebt gevonden om over te schrijven en je hebt enkele producten gevonden die je wilt gaan promoten. Is het tijd om jezelf een website aan te schaffen. Hiervoor heb je webhosting en een domeinnaam nodig.

Als je niet te veel geld kwijt wil zijn aan het starten van je website raad ik je aan om eens bij Neostrada te kijken. Zij zijn een goed webhosting bedrijf waarbij je voor een laag bedrag al kunt starten.

De domeinnaam is de URL van je website zoals YouTube.com en de webhosting is de plek waar je website op het internet staat.

WordPress installeren

Als je eenmaal je domeinnaam en webhosting geregeld hebt, kun je met één druk op de knop WordPress installeren.

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee jij een website kunt vormgeven.

Als je niet precies weet hoe je een website moet maken en wilt beginnen met affiliate marketing, raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je stap voor stap hoe jij je eerste affiliate site online krijgt en er succesvol mee wordt.

Thema installeren en website vormgeven

Zodra je WordPress geïnstalleerd hebt, kun je aan de slag gaan met het vormgeven van je website.

Hiervoor kun je een WordPress thema naar keuze installeren. Ieder thema geeft je website een andere look.

Bij het kiezen van een WordPress thema is het belangrijk dat je het zo simpel mogelijk houdt. Vaak werken simpele websites beter dan websites met allerlei toeters en bellen.

Als je het direct professioneel aan wilt pakken raad ik je aan om een thema te kiezen waarvoor je een kleine bijdrage moet betalen.

Dit zijn premium thema's maar bieden veel meer mogelijkheden dan een gratis thema.

Je affiliate website laten groeien

Nadat jij je website geïnstalleerd hebt en naar wens hebt vormgegeven is het belangrijk dat je minimaal 1 keer per week een nieuwe blog gaat schrijven. Hoe je dat precies doet leer je ook in de affiliate marketing revolutie. 

Het is wel belangrijk om te weten dat 1 keer per week een artikel van 1000 woorden echt het minimum is. Daarom raad ik je aan om minimaal 3 keer per week een nieuw blogbericht te schrijven.

In het begin zal het lang duren om een goed blogbericht te schrijven, maar als je het wat vaker gedaan hebt duurt het uiteindelijk nog maar 40 minuten tot een uur. Dat betekent dat je maar 3 uur per week hoeft te werken aan je website om er succesvol mee te worden.

Zelf heb ik voor mijzelf de regel gesteld dat ik iedere dag iets doe aan mijn affiliate marketing business. Het kan zijn dat dat een blog schrijven is, maar het kan ook het toevoegen van een nieuwe pagina of iets van optimalisatie zijn.

Om ervoor te zorgen dat de teksten die je schrijf ook gevonden worden in de zoekmachines zoals Google, is het belangrijk dat je leert over SEO (zoekmachine optimalisatie).

In de affiliate marketing revolutie wordt hiervan de basis al uitgelegd zodat je in ieder geval direct goed kunt beginnen. Maar het is een goed idee om hier meer over te leren.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met affiliate marketing?

Hoe lang het precies duurt voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing ligt er maar net aan wat je doet aan je business. Het is een groot verschil als jij één keer per week aan je website werkt, of iedere dag.

De kans is groot dat als je iedere dag een nieuwe blog schrijft, die ook van waarde is, je binnen 3 maanden je eerste commissie kunt verdienen.

Dan nog is het nooit zeker en spelen factoren als bijvoorbeeld het onderwerp dat je gekozen hebt ook een rol.

In de regel zeg ik altijd dat als je een jaar bezig bent met affiliate marketing, je er zeker weten al wat geld mee zou kunnen verdienen.

Daarna is het slechts een kwestie van doorgaan om je inkomsten te vergroten. Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer mensen er op je links zullen klikken en hoe meer mensen er uiteindelijk via jouw website zullen kopen. Dat is slechts een kwestie van tijd.

Wat zijn de voordelen van een affiliate site?

Als je een affiliate site begint heeft dat niet direct veel voordelen. Het kan namelijk een tijd duren voordat je er geld mee verdient en dat levert voor veel beginners een hoop frustratie op. Maar zodra je begint te verdienen merk je al snel de voordelen van affiliate marketing zoals:

  • Zelf weten waar en wanneer je werkt
  • Oneindig veel inkomsten genereren
  • Zelf je eigen uren en werkdagen bepalen
  • Vakantie nemen wanneer je wilt
  • 365 dagen, 7 dagen per week en 24 uur per dag de mogelijkheid om geld te verdienen (zelfs als je niet aan het werk bent)

Zo kan het zelfs zijn dat je lekker op vakantie gaat, en dat je vakantie al weer is terug betaald voordat je terug bent. Of je zit in de bioscoop en je hebt tijdens de film zo'n 200 euro verdiend. Het is met affiliate marketing allemaal mogelijk.

Daarnaast heb je met affiliate marketing geen omkijken naar klachten, bezorging, retourneren etc. Dit wordt allemaal gedaan door de verkoper van het product. Jij hoeft het alleen maar te promoten.

Affiliate marketing cursus volgen

Als je wilt beginnen met affiliate marketing, of al begonnen bent maar het lukt je niet om geld te verdienen, raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te krijgen.

Dit is een affiliate marketing cursus die gegeven wordt door Jacko Meijaard. Zelf verdient hij meer dan 15.000 euro per maand aan zijn affiliate websites en leert hij jou in een videocursus precies hoe hij dat heeft opgebouwd.

Na het volgen van deze cursus weet je precies wat je moet doen om ook succesvol te worden en hoef je vervolgens alleen nog maar door te zetten. De enige reden waarom 80% van alle beginnende affiliates niet succesvol worden is omdat ze of niet beginnen, of te snel opgeven.

De keuze ligt bij jou. Ga jij beginnen en zet je door? Of geef je het op? De aanhouder wint!

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down