Wat is een affiliate programma

Wat is een affiliate programma?

Wat is een affiliate programma? Een partnerprogramma is een vorm van marketing waarbij het bedrijf de verkoper een vergoeding biedt voor elke aankoop die door een persoon van hem of haar wordt gedaan.

Ze worden meestal gebruikt met fysieke producten, boeken en andere items die online worden verkocht via aangesloten websites.

Definitie van een affiliate programma:

Een partnerprogramma is een marketingstrategie waarbij een bedrijf samenwerkt met een ander bedrijf om hun producten of diensten te verkopen.

Het eerste bedrijf geeft het tweede bedrijf een vooraf vastgesteld percentage van de winst die ze op de verkoop genereren.

Wil je alles weten over hoe jij als affiliate marketeer affiliate programma’s kunt vinden? Lees dan zeker verder!

Geen zin om te lezen? Bekijk dan de YouTube Video.

Vond je deze video interessant? Abonneer dan op ons YouTube Kanaal!

Wat is affiliate-marketing?

Affiliate marketing is een manier voor site-eigenaren om commissies te verdienen door verkopen door te verwijzen. Het bestaat in de vorm van tekstlinks of banneradvertenties.

Je kunt je blog gebruiken om de verkoop naar een online winkel te stimuleren. Bijvoorbeeld een link in een blogpost naar een webshop waar je direct het boek kunt kopen waar de blog over gaat.

Als je het slim aanpakt, kun je hier een mooie bijverdienste van krijgen.

Wat zijn affiliate netwerken?

Het affiliate netwerk fungeert als intermediair tussen de publisher en de adverteerder, waardoor publishers geld kunnen verdienen zonder direct met advertenties te maken te hebben.

Uitgevers kunnen ook verschillende soorten inhoud aanbieden en zich concentreren op hun sterke punten, terwijl het aangesloten netwerk adverteerders voor hen zal helpen vinden.

Met de opkomst van wereldwijde e-commerce is affiliate marketing meer dan ooit in opkomst. Om bedrijven te helpen de beste affiliate netwerken te vinden, hebben we hieronder enkele van de beste in Nederland op een rijtje gezet.

In de meeste gevallen kun je gewoon gratis lid worden van een affiliate netwerk. Wel moet je in veel gevallen wel een eigen website hebben om aan de slag te kunnen.

Hoe word ik een affiliate?

Wanneer je een affiliate website start, kun je ervoor kiezen om je als affiliate te registreren bij een van de hierboven genoemde netwerken.

Ze maken het mogelijk om verkeer van je website naar andere bedrijven zoals bol.com of mediamarkt te leiden. Als die bezoekers een aankoop doen op de website van het andere bedrijf, ontvangt je een commissie.

1# Aanmelden bij een affiliate netwerk

Affiliates genereren leads voor een bedrijf en krijgen vervolgens een commissie wanneer die lead een verkoop wordt.

Als je een blog, website of socialmedia-account hebt, kun je als partner opereren en je publiek toegang geven tot producten die ze waarschijnlijk zullen kopen.

2# Affiliate Website starten

WordPress is een van de meest populaire CMS-platforms op internet. Veel mensen gebruiken het voor het bouwen van websites omdat het het gemakkelijkst te gebruiken is.

Met een paar klikken heb je een website in de lucht met alle functies die je nodig hebt om je online bedrijf te starten. Enkele andere populaire CMS’en zijn Joomla, Drupal, Magento en Shopify.

3# Producten zoeken om te promoten als affiliate

Wanneer mensen denken aan online geld verdienen, is affiliate marketing een populaire manier om dit te doen. Een manier om een goede partneraanbiedingen te vinden, is door naar de commissietarieven te kijken.

Je wilt een commissie van minimaal 50%. Hoe hoger het commissiepercentage, hoe groter de kans dat je meer geld verdient aan commissies bij dit bedrijf.

Toch zie je bij bedrijven als Coolblue en Bol.com dat de commissies rond de 4% liggen. Het is dan belangrijk om een goede verhouding te vinden tussen de prijs van het product dat je promoot en het commissiepercentage.

Bij een lage commissie percentage doe je er verstandig aan om voor wat duurdere producten te kiezen, maar ook weer niet te duur.

4# Onderwerpen zoeken om over te schrijven als affiliate

Bij het zoeken naar onderwerpen om te schrijven op je affiliate website, is het belangrijk om de producten te onthouden die je wilt gaan promoten.

Het doel is om berichten over producten en diensten te schrijven en vervolgens gelieerde links onderaan je bericht op te nemen. Wanneer iemand op een van deze links klikt en iets koopt, verdien jij een commissie.

Weet je niet precies hoe je onderwerpen kunt vinden om over te schrijven? Dan kunnen wij een contentplan voor je maken

5# Teksten op je website plaatsen.

Regelmatige, goede inhoud is de ruggengraat van elke website. Het web evolueert altijd en groeit snel, dus als website-eigenaar of ontwerper is het nog nooit zo belangrijk geweest om ervoor te zorgen dat je inhoud wordt gelezen.

Om dit te doen, is het belangrijk om relevante informatie te hebben die lezers willen weten. Het is dan ook belangrijk om met regelmaat te schrijven over alles wat te maken heeft met je niche (onderwerp).

Ben je zelf geen schrijver? Maar wil je wel een website beginnen? Dan kun je jouw webteksten door Writgo laten schrijven. Bekijk ons content abonnement, of content op maat pagina.

6# Bezoekers naar je website genereren

Een gemakkelijke manier om lezers en aandacht te krijgen, is door blogberichten te schrijven.

Blogberichten zijn een geweldige manier om je kennis en expertise op een bepaald gebied onder de aandacht te brengen, terwijl ze ook waardevolle informatie voor je lezers bieden.

Een van de belangrijkste voordelen van bloggen is dat het gratis is, wat betekent dat je aan de slag kunt zonder budget of eerdere ervaring. Zelfs als je geen uitstekende schrijver bent.

Daarnaast kun je er ook altijd nog voor kiezen om het schrijven van je teksten over te laten aan een tekstschrijver. Daarvoor kun je Writgo.nl inhuren.

7# Geld verdienen met affiliate links in je blogs

Affiliate marketing is een populaire manier om geld te verdienen door de producten van iemand anders te promoten. Een affiliate link is een speciaal soort link waaraan een unieke code is gekoppeld, en wanneer de persoon die de link gebruikt iets koopt, verdient je een commissie evenals het bedrijf dat de eigenaar is van het product.

Dat zorgt er natuurlijk voor dat er een win-win situatie ontstaat. Probeer bij het plaatsen van links in je blogs de links echt te verkopen. Dit kun je doen door de lezer van je blog te vertellen waar de link naartoe gaat en waarom hij zou moeten klikken.

Conclusie

Een partnerprogramma is een marketingtool die partners beloont voor elke actie die ze ondernemen, wat een online of offline aankoop kan zijn.

Een aangesloten netwerk biedt uitgevers toegang tot een groot aantal producten en diensten die ze op hun site kunnen promoten.

Partners kunnen deze producten en diensten promoten door er links naar toe te voegen op hun site. Wanneer een van de bezoekers van de affiliate op de link klikt, betaalt het bedrijf hen een commissie voor die verkoop.

De beste manier om een goede affiliate partner te worden, is door voortdurend te leren en te zoeken naar nieuwe manieren om je prestaties te verbeteren.

Er zijn veel platforms die gratis training aanbieden, zoals Udemy of Skillshare en er zijn ook andere manieren waarop jij jezelf kunt onderwijzen zoals de Affiliate Marketing Revolutie cursus. Over de affiliate marketing revolutie heb ik een review geschreven. Lees hier de Affiliate Marketing Revolutie Review

Teksten nodig voor je website? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op!

Vergelijkbare berichten