arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een affiliate netwerk?
20 september 2019 

Wat is een affiliate netwerk?

Wat is een affiliate netwerk? Heb je wel eens van affiliate marketing gehoord? Of ben je toevallig al actief in deze tak van marketing? In de afgelopen jaren is affiliate marketing steeds populairder geworden.

Dat heeft onder andere te maken met de mogelijkheid om veel geld te verdienen. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren ook steeds meer affiliate netwerken op de markt gekomen. Een affiliate netwerk is in feite een partij die als tussenpersoon fungeert.

Deze partij zorgt ervoor dat vraag en aanbod met elkaar in contact kunnen komen. Daardoor kan je als affiliate en als adverteerder dus gemakkelijk zaken met elkaar gaan doen. Hieronder kan je alle ins en outs over een affiliate netwerk vinden.

Hoe werkt een affiliate netwerk; uitleg

Een affiliate netwerk is dus in feite een partij die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Maar, hoe werkt dat dan exact? Om de werking uit te leggen, moeten we eerst naar affiliate marketing gaan kijken.

Bij deze vorm van marketing promoot een affiliate de producten van de adverteerder. Het doel daarbij is om de bezoeker naar de website van de adverteerder te trekken, zodat daar de producten gekocht gaan worden. Lukt dat? Dan krijgt de affiliate een bepaalde commissie van de adverteerder.

Paypro commissies

Het is dus de taak van een affiliate netwerk om een affiliate en een adverteerder met elkaar in contact te brengen. Het werkt eigenlijk vrij simpel: een adverteerder meldt zich bij een bepaald affiliate netwerk aan.

Hierdoor kunnen de affiliates, die ook aangesloten zijn bij dit affiliate netwerk, de producten van de adverteerder gaan promoten.

Je kunt een affiliate netwerk dan ook min of meer zien als een Marktplaats voor affiliate marketing. Het is de plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen en waar de deals gemaakt worden.

Een affiliate netwerk is ook belangrijk op het gebied van tracking software. Affiliate marketing werkt namelijk op basis van bepaalde links inclusief cookies. Deze links moeten de juiste herkomst hebben; dat gebeurt aan de hand van cookies.

Op die manier weet het affiliate netwerk dat order 1008 door affiliate A is verkregen. Dat betekent ook dat affiliate A de commissie voor order 1008 gaat krijgen.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Wil je je ook graag bezig gaan houden met affiliate marketing? Dan is het dus noodzakelijk om je bij één of meerdere affiliate netwerken aan te melden. Dit is geen hogere wiskunde. Nee, je moet op de website van het affiliate netwerk enkele gegevens invullen. That’s all. In sommige gevallen vraag het netwerk nog om aanvullende informatie, maar dat is niet altijd het geval.

Wel is het van belang om het juiste affiliate netwerk uit te kiezen. Bekijk de recensies op het internet, bekijk de aangesloten adverteerders en kijk naar de commissie én meetperiode. Dergelijke variabelen zijn erg belangrijk, ook op het gebied van het verdienmodel.

We willen je dan ook graag adviseren om de verschillende affiliate netwerken met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de verschillende netwerken. Het gevolg? Je kunt gemakkelijk de juiste keuze maken.

Wat is een affiliate netwerk

Voor de toekomst van je affiliate websites is het van belang dat je je aanmeldt bij het juiste affiliate netwerk. Vergelijk de verschillende netwerken dus met elkaar én kijk daarbij goed naar de commissie en de meetperiode.

Deze twee variabelen worden door de adverteerders bepaald. De commissie heeft simpelweg betrekking op de hoogte van de vergoeding per gedane order. Kortom: hoeveel commissie krijg je als iemand via jouw affiliate website een order plaatst op de website van de adverteerder?

De meetperiode heeft betrekking op de periode hoe lang de bezoeker de tijd heeft om de aankoop te doen. Met andere woorden: hoeveel tijd heeft de bezoeker om zijn aankoop te doen op de website van de adverteerder? Hoe lang houdt de website de link vast? Die link verwijst tenslotte naar de website van de adverteerder.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Je hebt de keus uit ongelooflijk veel verschillende affiliate netwerken. Het is lastig om bepaalde netwerken als ‘de beste affiliate netwerken’ aan te wijzen. Dat komt met name omdat een ieder andere wensen aan een affiliate netwerk stelt. Voorbeeld van goede affiliate netwerken zijn onder andere:

In bovenstaande lijst vind je zowel Nederlandse als buitenlandse affiliate netwerken terug. Op zich zit er niet al te veel verschil tussen deze twee mogelijkheden. Het is maar net aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Welke producten kun je promoten?

Ja, dat is altijd een leuke vraag bij affiliate marketing. ‘Welke producten kan je promoten?’. Het leuke aan deze vraag is dat je werkelijk waar alles via affiliate marketing kunt promoten. Zolang het affiliate netwerk de producten aanbiedt, kan je het aanbieden. Dat varieert dus van elektrische boormachines tot aan innovaties babyspeentjes. Kortom: met affiliate marketing kan je alle producten promoten.

Daarbij is het wel van belang om producten te promoten waar je een passie voor hebt. Althans; dat is niet noodzakelijk. Het maakt het echter wel makkelijker om vol overgave aan je affiliate website te werken. Bovendien kan je de juiste content schrijven, aangezien je kennis van de desbetreffende producten hebt.

Hoe werkt de uitbetaling?

Bij nagenoeg alle affiliate netwerken krijg je maandelijks een bedrag uitgekeerd. Dat bedrag is simpelweg de som van alle commissies die je in die desbetreffende maand hebt gekregen. Wel is het van belang om te weten dat sommige commissies achteraf nog teruggedraaid kunnen worden. Dat is het geval als de klant nadien toch besluit om de bestelling te retourneren. Op dat moment wordt de aankoop teniet gedaan en daarmee ook de commissie waar je recht op had.

Je kunt bij de affiliate netwerken simpel je rekeningnummer doorgeven. Vervolgens zorgt het netwerk ervoor dat je het geld, waar je recht op hebt, netjes op je rekening gestort krijgt.

Beginnen met affiliate marketing

Heb je ook interesse om een passief inkomen op te gaan bouwen? Dat kan met behulp van affiliate marketing. Start direct je eigen affiliate website, sluit je aan bij één van de affiliate netwerken en ga aan de slag. Door middel van de juiste content kan je ervoor zorgen dat je website zo hoog mogelijk in Google gaat komen. Op die manier is het mogelijk om veel bezoekers te trekken en daarmee hopelijk ook veel aankopen te bewerkstelligen. Dat zie je uiteindelijk terug in de commissie die je van de affiliate netwerken uitbetaald krijgt. Bekijk ook eens de affiliate marketing revolutie. Een videotraining waarin je stap voor stap leert hoe het werkt.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen