Wat is een affiliate netwerk?


Je hebt gelezen over affiliate marketing, maar nog geen stappen gezet. Misschien is de reden dat je nog niet het juiste affiliate netwerk hebt gevonden, weet wat een affiliate netwerk is, begrijpt wat je ermee kan doen of vragen hebt die nog altijd onbeantwoord zijn. Ik vertel je hier meer over, zodat jij een goede start kan maken met affiliate marketing.

Een affiliate netwerk kun je vergelijken met een tussenpersoon. Het heeft de kracht om affiliates (jij) en affiliate adverteerders (webwinkels) met elkaar te verbinden in meerdere opzichten. Zo worden via het netwerk materialen beschikbaar gesteld, zijn statistieken nauwkeurig te volgen en is terug te vinden welke verdiensten er zijn en via welke adverteerder. 

Het aanmelden bij een Nederlands Affiliate netwerk is dus een goed idee en biedt je toegang tot veel producten van adverteerders als affiliate. Dat geeft je veel vrijheid en mogelijkheden.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Er zijn verschillende Nederlandse affiliate netwerken waarvoor jij je kan aanmelden. De regels om te kunnen aanmelden verschillen per netwerk. Evenals de kosten om je aanmelding compleet te maken, hoewel de meeste gratis te gebruiken zijn. Na het aanmelden heb je niet direct toegang tot adverteerders en hun materialen. Sommige adverteerders vinden het belangrijk dat je bijvoorbeeld een eigen website hebt. En ook de doelgroep van je website kan uitmaken. De voorwaarden van adverteerders kun je in het affiliate netwerk per adverteerder terugvinden. Waarna jij kan vragen om goedkeuring. 

Je hoeft je niet te beperken tot aanmelden voor slechts een enkel netwerk. Je kan er ook voor kiezen om je bij meerdere affiliate netwerken aan te melden. Welke je het meest gebruikt hangt vaak samen met de gebruikservaring, beschikbaarheid van de advertentie materialen en natuurlijk de opbrengsten. 

Hoewel het verleidelijk is om jezelf aan te melden bij meerdere netwerken, door het aanbod van campagnes, hoeveelheid adverteerders en misschien een hogere commissie kan dit onoverzichtelijk zijn. Je in het begin beperken tot een affiliate netwerk dat aansluit op het onderwerp van je website is verstandiger. Zo behoud je het overzicht en kun je de mogelijkheden ontdekken en resultaten uit campagnes makkelijker bijhouden.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Hoe werkt een affiliate netwerk

Je hebt jezelf aangemeld voor een affiliate netwerk. Vanaf het moment dat je kan inloggen op het netwerk en zoeken naar geschikte campagnes en adverteerders. Heb je gevonden wat je zoekt? Dan vraag je via jouw profiel om goedkeuring aan de affiliate adverteerder. Elke adverteerder hanteert eigen voorwaarden om jouw als affiliate toegang te geven tot campagne- en promotiematerialen. 

Ben je goedgekeurd door de affiliate adverteerder? Dan kun je vanaf dat moment de beschikbaar gestelde materialen gebruiken om geld te verdienen. Je ontvangt een unieke affiliate link. Met deze link worden alle activiteiten en verkoop bijgehouden. Zowel jij als affiliate als de adverteerder kunnen de activiteiten bekijken. Van het aantal bezoekers dat erop klikt tot de verkopen zijn te volgen. 

Koopt een bezoeker via jouw unieke campagnemateriaal een product op de webshop van de adverteerder, dan ontvang jij hiervoor een vergoeding. De vergoeding die je ontvangt heet commissie. 

De hoogte van de commissie is per adverteerder verschillend. Dit kan een percentage van de verkoop zijn, vast bedrag per verkoop of een bedrag per aanmelding. Het maakt vaak wel verschil hoeveel je verkoopt. Hierover kun je per campagne vaak informatie vinden. Zo kan je commissie bij bol.com oplopen tot 8% van verkopen. 

Veel adverteerders plaatsen cookies op de computer van bezoekers. Het is daardoor niet direct nodig om direct een verkoop te hebben om commissie te ontvangen. De cookies zorgen er namelijk voor dat ook na een korte periode nog verkoop en het ontvangen van commissie mogelijk is. 

De betrouwbaarheid en veiligheid van affiliate netwerken

De huidige affiliate netwerken zijn hoogwaardige programma’s die zeer betrouwbaar en uiterst veilig te gebruiken zijn. Ze werken met de beste technieken en meetmethodes. Je gegevens en opbrengsten zijn dus in goede handen. En met een omvang van meer dan tienduizenden affiliates en soms wel honderden adverteerders mag je dat ook wel verwachten. Welke veiligheidsmaatregelen elk affiliate netwerk neemt verschilt per netwerk. 

Betrouwbaar en veilig

Het grote voordeel van de huidige affiliate marketing netwerken is dat je statistieken in real time kan bekijken. Hierdoor kun je op elk moment van de dag informatie bekijken over het verloop van nieuwe en bestaande campagnes. Deze functie is zeer betrouwbaar en geeft je goede informatie waardoor je kan inspelen op resultaten. 

Een affiliate netwerk uitkiezen en gebruiken

Wanneer je zoekt naar een affiliate netwerk om producten te verkopen heb je veel keuze uit netwerken. De meest voorkomende netwerken zijn Bol.com, tradetracker of daisycon. Deze netwerken bieden je een ruime keuze in adverteerders, soorten producten en promotiemogelijkheden. 

Een andere mogelijkheid is aanmelden bij Paypro, waarbij je meer informatie gerelateerde producten kan promoten. Het aanmelden bij dit affiliate netwerk is niet gratis. Je betaald namelijk een aansluitvergoeding. Een voordeel van dit netwerk is dat de commissie aanzienlijk kan oplopen.

Zo zijn er veel verschillende soorten netwerken beschikbaar. Je hebt echt wel wat te kiezen. En welke bij jou past is afhankelijk van het soort artikelen dat je als affiliate wilt verkopen en waarover je wilt schrijven. Kies bij voorkeur een onderwerp waar je de kennis al van hebt of vanuit ervaring kan spreken.

Om een aanmelding te bespoedigen is het verstandig om je gegevens zo volledig mogelijk in te vullen. Samen met bijvoorbeeld je website gegevens en soms een korte omschrijving van je website. 

Heb je een goede keuze gemaakt en ben je aangemeld bij een of meerdere netwerken? Dan ben jij klaar om jou affiliate marketing avontuur te beginnen en beginnen met promoten

De beste content voor affiliate marketing

Er zijn ontzettend veel soorten producten die je kan verkopen. Maar jij bent niet de enige die dit doet. Daarom is uniek content dat aansluit op de verwachting en vraag van potentiële klanten ongekend belangrijk. Daarom wil jij de beste content voor affiliate marketing

En het is natuurlijk ook belangrijk dat je bij het onderwerp dat je voor ogen hebt kan blijven. Gaat je website over computers, televisies of boeken dan kun je met bol.com, coolblue en tradetracker prima uit de voeten. Gaat je website over een specifiek onderwerp als gitaren of andere instrumenten? Dan kun je beter kiezen voor een affiliate webwinkel die daarop inspeelt en er alles van weet, een voorbeeld hiervan is Baxshop. 

Hoewel je misschien veel tijd aan uniek en hoogwaardig content spendeert, vaak duurt het een aantal maanden voor je een eerste commissie verdiend. Dit is de reden dat sommige affiliates voortijdig stoppen. Zonde, want wanneer je affiliate website eenmaal gaat lopen kun je er veel mee verdienen. Het opzetten van een affiliate website vraagt dus doorzettingsvermogen. 

De uitbetaling van commissie

Aan de uitbetaling van verdiensten is vrijwel niets aan te merken. Wanneer je de eerste commissie hebt verdient kun je vaak al vragen om een uitbetaling. Je kan er bij de meeste affiliate netwerken zelf kiezen om uitbetaald te worden bij het bereiken van een bepaald drempelbedrag. Dit vraag je aan in je affiliate klantenpanel.

Bij affiliate netwerken als paypro en coolblue gaan ze nog een stap verder. Hier kun je aangeven om op een vaste datum geheel automatisch uitbetaald te worden. En dat bedrag heb je dan binnen drie tot maximaal vijf dagen op je rekening. Hier heb ik goede ervaringen mee. 

Echter, er zijn affiliate netwerken waarbij je echt een drempelbedrag van bijvoorbeeld 25 of 50 euro moet bereiken voor je een uitbetaling kan aanvragen. Zeker wanneer je pas bent begonnen met affiliate marketing kan het lang duren voor je een eerste uitbetaling krijgt. Wat je hebt verdient blijft hierbij wel behouden.

Na een verzoek om uitbetalen, instellen van een vaste datum of uitbetaling bij het bereiken van het afgesproken drempelbedrag krijg je jouw verdiensten binnen drie tot vijf dagen op je rekening. Bij sommige affiliate netwerken duurt dit langer dan tien dagen.

De affiliate marketing revolutie helpt je verder

Wanneer jij wilt beginnen met affiliate marketing komt er veel op je af. Logisch dat je op zoek bent naar de eerste stappen die jij moet zetten. Precies wat je met de marketing revolutie gaat doen. In deze videotraining krijg je praktische informatie. Zo kun je bewezen technieken direct toepassen op je eigen website. Krijg je inzicht in nieuwe mogelijkheden en breidt je jouw affiliate marketing website stap voor stap uit. 

De affiliate marketing revolutie is opgezet voor iedereen die serieus als affiliate aan de slag wil. En leert je een goede website maken, zorg dragen dat er bezoekers naar je website komen en jouw producten willen kopen. Zodat jij binnenkort je eerste commissie zal verdienen.

Je bent niet de eerste die kiest voor de affiliate marketing revolutie. Meer dan 6000 mensen gingen je voor. Waarvan een overgroot deel daadwerkelijk geld verdiend als affiliate met een eigen website. Puur omdat de affiliate marketing revolutie is gericht op het stap voor stap bouwen van een website waarmee jij geld zal verdienen.

Met de juiste kennis en vaardigheden is affiliate marketing helemaal niet zo moeilijk.

Wil jij ook geld verdienen op het internet?
Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content