arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een affiliate marketing commissie?

Wat is een affiliate marketing commissie?

Wat is een affiliate marketing commissie? Als affiliate marketeer doe je er natuurlijk alles aan om zo veel mogelijk commissies te scoren. Maar wat is nou eigenlijk een affiliate commissie? Wat moet je weten als je commissies verdient? Een van de belangrijkste dingen om te weten is dat het bedrag van het product dat je promoot en het commissie percentage een grote invloed hebben op hoeveel jij verdient. Hier lees je er meer over.

Wat is een affiliate marketing commissie?

Een affiliate commissie is een vergoeding die je krijgt als je succesvol producten promoot van andere mensen. Om dit te kunnen doen heb je een speciale affiliate link nodig. Deze link kun je krijgen door je aan te melden bij  een affiliate netwerk.

Aan de speciale link kan een bedrijf zien dat een bezoeker via jou website naar de website van de aanbieder is gegaan. Als de bezoeker dan besluit om het product aan te schaffen krijg jij een commissie.

Het bedrag van de commissie wordt dan geregistreerd in het affiliate netwerk waarvoor jij je hebt aangemeld.

Hoe veel geld kun je verdienen?

Als je begint met affiliate marketing is de kans groot dat je een hele lange tijd niets verdient. Sommige affiliates krijgen na 3 maand als een eerste commissie en anderen moeten daar langer dan een jaar op wachten.

Uiteindelijk kun je je als je door gaat veel geld verdienen met affiliate marketing, zo veel zelfs dat je je baan kunt opzeggen. Er zijn affiliates die een mooie 2500 euro per maand verdienen, maar er zijn ook zogenoemde super affiliates die meer dan 100.000 euro per maand verdienen.

Hoe veel je verdient hangt natuurlijk helemaal af van hoe veel commissies jij scoort en hoe hoog de commissies zijn die je krijgt.

Check hieronder de video waarin Jacko Meijaard laat zien wat affiliates verdienen per maand die de affiliate marketing revolutie promoten: 

Als jij namelijk een product van 20 euro promoot en je krijgt maar 10% commissie, dan verdien je 2 euro per verkoop. Je moet dan heel veel producten promoten voordat je een mooi bedrag verdient.

Het is een beter idee om je te richten op de wat duurdere producten, of producten die een hoog commissie percentage bieden. Als jij namelijk een product promoot van 1000 euro en je krijgt 50% commissie, dan hoef je maar 1 commissie te scoren om 500 euro per maand te verdienen.

Welke campagnes geven de hoogste commissies?

Als je op zoek gaat naar producten om te promoten is het natuurlijk vooral belangrijk dat het een goed product is. Als je een product verkoopt dat slecht is, zal niemand het kopen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoe veel commissie je krijgt als je succesvol een product promoot.

Over het algemeen geven informatie producten en softwareproducten de hoogste commissies, in sommige gevallen tot wel 80% van de verkoop. Daarnaast bieden sommige software producten ook wederkerende inkomsten aan. Dat betekent dat jij voor één verkoop die je maakt, maandelijks uitbetaald krijgt.

Je vraagt je dan vast af waarom iemand ervoor zou kiezen om een affiliate 80% commissie te geven. Dat komt omdat jij alleen maar betaald krijgt voor het product dat je promoot. Echter gebeurd er daarna nog veel meer met die klant.

De meeste online producten hebben namelijk een sales funnel in Nederland krijg jij over het algemeen alleen maar betaald voor het eerste product dat een klant koopt, daarna gaan deze klanten verder in de sales funnel van het bedrijf om te zorgen dat die ene klant nog meer producten koopt.

In Amerika is het voor jou als affiliate een heel ander verhaal. In sommige gevallen krijg je niet alleen een commissie voor het product dat je promoot, maar ook een percentage van de sales die worden gemaakt, na het aanschaffen van het eerste product.

Er zijn ook producten in Nederland waar dit het geval is, echter heb ik zelf tot nu toe nog nooit mee gemaakt dat ik ook een commissie kreeg voor andere producten in de sales funnel.

Moet je ook belasting betalen?

Als je een commissie verdient bij een affiliate netwerk, is het belangrijk om te weten dat dit altijd exclusief btw is. Dat betekent dat niet alle geld dat je in je affiliate account ziet staan, van jou is. Een gedeelte daarvan gaat namelijk naar de belasting. Over je inkomsten moet je zowel btw afdragen als inkomsten belasting betalen.

Als je nog niet zo veel verdient met affiliate marketing hoef je vanaf 2020 geen btw meer af te dragen aan de belasting. Je kunt dan gebruik maken van de nieuwe KOR (Kleine ondernemers regeling). Dat betekent dat jij geen administratie bij hoeft te houden voor de belasting en in principe tot 20.000 euro omzet dit niet hoeft te doen.

affiliate marketing zonder opstartkosten

Als je nog helemaal geen geld verdient, of slechts een paar euro, is het ook nog niet noodzakelijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel. Je kunt dan beter eerst zorgen dat je geld verdient met affiliate marketing voordat je het allemaal serieus gaat aanpakken.

Sommige affiliate websites vertellen je dat je je direct moet aanmelden omdat dat beter is voor je mindset, maar zelfs al schrijf je je direct in bij de kamer van koophandel, dat wil nog niet zeggen dat direct je mindset goed is.

Zorg eerst eens dat je geld verdient met affiliate marketing en schrijf je dan pas in. Dat scheelt je tot die tijd ook weer 50 euro, die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld handige tools om je business te laten groeien.

Hoe lang duurt het voordat je commissies verdient?

Veel beginners die aan de slag gaan met affiliate marketing denken dat ze binnen een paar weken tot een paar maanden gigantisch veel geld verdienen. Natuurlijk kunnen ze daar zelf niets aan doen, dat is een beetje hoe affiliate marketing gepresenteerd wordt op het internet.

Je ziet affiliates die 100.000 euro per maand verdienen, rijden in de duurste auto's en de wereld rondreizen. Hoewel dit allemaal mogelijk is met affiliate marketing, kun je hier de eerste jaren alleen maar van dromen. Natuurlijk is het mogelijk om binnen een jaar al een mooi bedrag in de maand te verdienen, maar bind je er niet op vast.

In sommige gevallen duurt het voor een beginnende affiliate wel 3 jaar voor hij meer dan 100 euro verdient. De kans is echter wel groot dat als hij zijn eerste 100 euro per maand heeft verdient, dit bedrag in een snel tempo omhoog gaat.

Om je een mooi voorbeeld te geven van hoe het proces van affiliate marketing werkt, wil ik je graag nog eens herinneren aan de video van de Chinese bamboo tree. Bij affiliate marketing werkt het proces bijna precies hetzelfde. Check hieronder de video:

De vergelijking

In de video wordt uitgelegd dat een Chinese Bamboe boom maar liefst 5 jaar nodig heeft om uit de grond te komen, maar als hij na 5 jaar eenmaal uit de grond komt ineens een grote groei mee maakt.

Wel moest de eigenaar van de boom iedere dag de plant water geven, want als hij dat niet had gedaan, was de plant dood gegaan in de grond.

Ditzelfde principe werkt ook zo bij affiliate marketing. Jaren lang ben je je website aan het “water geven” door in dit geval content te maken. Na een aantal jaar ontstaat er een soort sneeuwbal effect en maakt je site ineens een grote groei door. Je krijgt autoriteit van Google en je krijgt vertrouwen. Dan gaat het ineens lekker lopen.

Veel beginners begrijpen niet dat ze niet direct betaald krijgen voor het werk wat ze doen. Natuurlijk kan ik ze daar ook geen ongelijk in geven, want de manier van direct betaald krijgen voor het werk dat we doen, leren we immers op school.

Bij affiliate marketing werkt het andersom. Eerst doe je veel werk zonder dat je daarvoor veel betaald krijgt, en na een aantal jaar verdien je veel geld terwijl je er weinig voor hoeft te doen.

Hoe worden commissies uitbetaald?

Als je eenmaal commissies verdient met affiliate marketing, kun je deze commissies op verschillende manieren laten uitbetalen. Sommige affiliate netwerken bieden een automatische uitbetaling aan. Hierbij kun je je een keer per maand laten uitbetalen of als een bepaald bedrag is bereikt.

Ook kun je ervoor kiezen om je commissies in je affiliate netwerk dashboard op te slaan en zelf handmatig uit te betalen als je een bepaald bedrag hebt verdiend.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van verschillende betalingsmethodes. Je kunt ervoor kiezen om je geld te laten uitbetalen op je bankrekening, via Paypal en als je in Amerika commissies ontvangt, ook via Check of giftcard.

Als je commissies laat uitbetalen staat het in de meeste gevallen binnen een paar dagen op je rekening. Zelf heb ik nog nooit problemen gehad met de uitbetaling van mijn commissies

Starten met affiliate marketing?

Wil je ook affiliate commissies verdienen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan raad ik je zeker aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Dit is een online video training waarin je stap voor stap leert hoe affiliate marketing werkt en hoe je zo snel mogelijk je eerste commissie verdient met affiliate marketing.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen