Je kunt geld verdienen zonder ervoor te werken. Slaag je erin om geld te verdienen zonder ervoor te werken? Dan heb je een passief inkomen verworven.

Waarschijnlijk wil jij ook geld verdienen zonder ervoor te werken. Een passief inkomen verwerven kan zowel offline als online. Een 100% passief inkomen is overigens vrijwel onmogelijk.

Zo moet de website regelmatig een update krijgen en moet de administratie worden bijgewerkt. Toch is een inkomen zonder er vrijwel nog uren voor te maken erg aantrekkelijk. Niet voor niets is het de droom van bijna iedere ondernemer.

Wie een passief inkomen wil verwerven, moet natuurlijk weten welke manieren er zijn om dat te doen. In dit artikel worden diverse manieren besproken.

Bij beleggen wordt je geld meer waard

Ten onrechte wordt wel beweerd dat beleggen gokken is. Voor beleggers die weten waar ze mee bezig zijn is beleggen geen gokken.

Ze wachten rustig af tot hun belegging meer waard wordt. Beleggen kan dus een goede manier zijn om een passief inkomen te verwerven.

Winst maken door een pand aan iemand anders te verhuren

Heb je een pand gekocht? Je kunt het dan aan iemand anders verhuren.

Waarschijnlijk vraag je meer huur dan je zelf aan de hypotheek moet betalen.

Architectuur, Gezinswoning, Voortuin, Garage, Home

Je verdient dan een passief inkomen, want je maakt winst zonder dat je er zelf uren voor maakt.

Bovendien kan de waarde van de woning gaan stijgen. Ook die waardestijging kan beschouwd worden als passief inkomen.

Wie een boek heeft geschreven ontvangt royalties

Het schrijven van een boek kost veel tijd. Het is een manier om een passief inkomen te verwerven, want je krijgt royalties over elk boek dat door je uitgever wordt verkocht,

Je ontvangt bijvoorbeeld 2 euro per verkocht boek. Een boek in eigen beheer uitgeven kan natuurlijk ook. De opbrengst per verkocht boek is dan wellicht hoger, maar waarschijnlijk worden er dan wel minder boeken verkocht.

Een online cursus heeft betalende cursisten

Een door jou gemaakte online cursus, ook wel e-course genoemd, is een ideale manier om een passief inkomen te verwerven. Het maken van een online cursus kost natuurlijk de nodige tijd.

Heb je de cursus eenmaal gemaakt? Dan hoeft er no maar weinig extra tijd aan te worden besteed.

Zo moet je bijvoorbeeld tijd besteden aan het werven van cursisten en aan het up to date houden van de cursus. Wellicht is een online cursus voor jou de ideale manier om een passief inkomen te genereren.

Aangeraden wordt om bepaalde taken, zoals bijvoorbeeld het factureren, te automatiseren. Dan wordt het inkomen nog meer passief.

Een e-book brengt bij verkoop een bepaald bedrag op

Je kunt natuurlijk ook een e-book schrijven. Het schrijven van een e-book kost natuurlijk de nodige tijd. Heb j een e-book geschreven? Dan hoeft er nog maar weinig tijd aan te worden besteed.

Het proces van verkopen van e-books kan geheel worden geautomatiseerd.

Zo is het mogelijk om een volledig passief inkomen te genereren.

Zo kun je bijvoorbeeld 10 euro  per verkocht e-book verdienen. Uiteraard moet je over de inkomsten nog wel inkomstenbelasting betalen.

Een passief inkomen genereren door werk uit te besteden

Stel dat je een online bedrijf bent begonnen waarbij je het werk eerst alleen hebt gedaan.

Als er eenmaal voldoende inkomen binnenkomt kun je medewerkers inhuren om jou te helpen met het uitvoeren van de werkzaamheden.

Werkplek, Team, Zakelijke Bijeenkomst

Op het moment dat iemand anders het werk doet dat jij eerst deed, is het dan wel belangrijk dat je er nog winst op maakt.

Als dat lukt verdien je dus geld op een passieve manier omdat andere mensen het werk voor je doen.

Centen verdienen op Youtube

Hoe kun je centen verdienen op YouTube? Door online video’s te maken. Heb je online video’s gemaakt?

Wanneer iemand die video’s bekijkt, verschijnen er advertenties in de video’s. Het bedrijf dat die advertenties op YouTube plaatst moet een bepaald bedraag aan YouTube betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=DdOmqf2KGfc

Jij ontvangt een deel van de opbrengst van de advertentie. Wil je op deze manier een behoorlijk passief inkomen verwerven?

Dan moet je natuurlijk wel voldoende volgers verkrijgen. Is je dat gelukt? Dan leveren jouw video’s 24/7 een behoorlijk passief inkomen op.

Euro’s verdienen door het maken van een nieuwe smartphone applicatie

Ben je op de hoogte van de nieuwste technologisch ontwikkelingen? Dan is het creëren van een nieuwe smartphone applicatie met een mogelijk groot doelpubliek een goede manier om een passief inkomen te verwerven.

Bedenk dat iedere applicatie op iedere smartphone iemand anders geld oplevert. Zo heeft de maker van de smartphone app Angry Birds miljoenen dollars verdiend.

Hoogstwaarschijnlijk verdien je geen miljoenen dollars door een nieuwe app te lanceren.

Er zijn echter wel  mensen die op die manier een passief inkomen van enkele duizenden euro’s per maand hebben verworven.

Het verwerven van een passief inkomen door foto’s te verkopen

Ben je een goede fotograaf? Dan zijn de door jou gemaakte foto’s een goede manier om een passief inkomen te verwerven.

Je kunt de door jou gemaakte foto’s online verkopen. Er zijn websites waar je de door jou gemaakte foto’s kunt uploaden. Een van die websites is Shutterstock.

Bron: Shutterstock.com

Je kunt hier gratis een account openen en vervolgens je foto’s uploaden. De door jou geüploade foto’s worden gekeurd. Zijn de foto’s goedgekeurd? Dan worden ze opgenomen in een gigantische database.

Stel iemand downloadt een door jou gemaakte foto uit de database. Dan ontvang jij een percentage van de door de hem betaalde prijs.

Zijn er veel mensen die jouw foto’s uit de database downloaden. Dan verdien je met je foto’s een aardig zakcentje.

Een passief inkomen verwerven met je artistieke talent

Heb je een artistiek talent? Je kunt dat talent gebruiken om een passief inkomen te genereren. Hoe? Door artistieke producten te ontwerpen en vervolgens te verkopen.

Stel je hebt toffe T-shirts ontworpen. Op websites als Spreadshirt en Merch by Amazon kun je afbeeldingen van de door jou ontworpen T-shirts uploaden.

De software op de zojuist genoemde websites doen dan de rest. De door jou ontworpen T-shirts worden wereldwijd verkocht. Iedereen die op de zojuist genoemde websites belandt kan een door jou ontworpen t-shirt kopen.

Iedere keer dat een t-shirt wordt verkocht krijg je een deel van de gegenereerde winst uitbetaald.

Een passief inkomen dankzij een online winkel met dropshipping

E-commerce is de laatste jaren explosief geroeid. Die groei heeft gezorgd voor een stijgende populariteit van dropshipping. Dropshipping heeft als grote voordeel dat je dan een online winkel hebt zonder voorraad.

Ie hoeft dus zelf geen voorraad aan te houden of te bestellen. Waarom niet? Omdat de klanten het product op jouw website alleen maar bestellen en betalen.

Jij stort een deel van de ontvangen betaling op de rekening van de fabrikant of groothandel.

Vervolgens wordt hun bestelling door jou of automatisch naar de fabrikant of groothandel van het product gestuurd. Die handelt de bestelling af.

Hij verzendt dus het product naar de klant. Als je deze manier een passief inkomen wilt verwerven moet  je dus een online winkel opbouwen.

Dat kun je doen door gebruik te maken van een e-commerce platform als bijvoorbeeld Shopify. Dit platform heeft een proefperiode van 14 dagen.

Een passief inkomen verwerven met affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de beste manieren om een passief inkomen te verwerven. Wat is affiliate marketing? Het verkopen van een bepaald product met commissie.

Stel je hebt een blog over gezond eten. Dan kun je op je blog bijvoorbeeld boeken over gezond eten aanprijzen. Achter ieder boek heb je een affiliate link geplakt.

In de bovenstaande video zie je precies hoe je affiliate marketing op de beste manier kunt toepassen. Wil je nou precies leren hoe dat werkt? Bekijk dan de cursus van Jacko Meijaard, De Affiliate Marketing revolutie.

Klikt iemand op de affiliate link? Dan komt hij terecht op de website van Bol.com.

Besluit hij om het boek te kopen? Dan krijg jij  van Bol.com een percentage van de aankoopprijs. Prijs je veel producten aan op jouw blog?

Het alle producten voorzien van een affiliate link heeft wellicht best veel tijd gekost. Uiteindelijk kan affiliate marketing echter wel een behoorlijk passief inkomen opleveren.

Teksten laten schrijven

Betere teksten voor je website?


Heb jij een website, maar ben je zelf niet zo goed in het schrijven van content? Download dan zeker onze gratis Checklist! We helpen je met de belangrijkste onderdelen van een goede webtekst. Daarnaast delen we met regelmaat praktische en goede tips!

Download Gratis