Wat is de betekenis van passief inkomen?


Wat is de betekenis van passief inkomen? Als je het woord passief inkomen hoort denk je waarschijnlijk aan een inkomen die automatisch op je bankrekening worden uitbetaald. Toch zit het met passief inkomen net even iets anders. Passief inkomen is namelijk nooit helemaal passief.

In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over passief inkomen. Daarnaast vertel ik je meer over hoe je het kan opbouwen en hoe je ervoor zorgt dat je het blijft ontvangen.

Wat is de betekenis van passief inkomen?

Passief inkomen betekent dat je blijvend inkomsten ontvangt van werkzaamheden die je in het verleden hebt gedaan. Over het algemeen verdienen de meeste mensen vooral een actief inkomen.

Actief inkomen betekent dat je betaald krijgt voor de tijd dat je aan het werk bent. Je krijgt dit bijvoorbeeld door te werken in loondienst. Hierbij wordt je per uur betaald. Echter stopt het inkomen wanneer je stopt met werken.

Wanneer je werkt aan het opbouwen van een passief inkomen zorg je ervoor dat je een blijvend inkomen genereerd die tevens doorloopt op momenten dat je niet werkt.

Een aantal goede voorbeelden van passief inkomen zijn:

  • Beleggen
  • Huurinkomsten van een huis dat je verhuurt
  • Websites
  • E-books
  • Een eigen bedrijf
  • YouTube video’s

Het voordeel van passief inkomen is dat je het één keer opzet en dat het vervolgens inkomsten blijft genereren. Het maakt daarbij niet uit of je op dat moment aan het werk bent of niet. Je moet passieve inkomsten wel blijven onderhouden om ervoor te zorgen dat deze inkomsten blijven bestaan. Bij een website doe je dit bijvoorbeeld door wekelijks een nieuwe tekst te schrijven en te plaatsen op je website. Wil je dit niet zelf doen of heb je hier geen tijd voor, dan kun je er altijd voor kiezen om een tekstschrijver in te huren.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Waarom is een passief inkomen opbouwen verstandig?

Een van de belangrijkste elementen van een passief inkomen is dat het langdurig blijft doorlopen. Ook als je een maand geen werk zou verrichten, genereer je in de meeste gevallen nog steeds inkomsten.

Als je bij een vorm van actief inkomen wordt ontslagen, moet je het doen met het geld dat je gespaard hebt en moet je daardoor vaak zo snel mogelijk weer op zoek naar een baan.

Een ander groot voordeel van passief inkomen genereren is dat het een zelfstandig beroep is. Er is niemand die ervoor kan zorgen dat je ontslagen wordt. Daarnaast kun je dan zelf bepalen wanneer je werkt, waar je werkt en hoe je werkt.

Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat ik zelf kan kiezen wanneer ik op vakantie ga. Hiervoor hoef ik niemand om toestemming te vragen. Daarnaast blijft mijn inkomen gewoon doorlopen terwijl ik op vakantie ben.

Hoe bouw je een passief inkomen op?

Nu je hebt gelezen wat de betekenis van passief inkomen is, kan ik me voorstellen dat je er interesse in hebt gekregen. Een passief inkomen opbouwen is niet moeilijk. Wel kost het vooral in het begin veel tijd en verdien je er in de meeste gevallen niet direct inkomsten mee.

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende manieren om een passief inkomen te genereren. De methode die ik heb toegepast is een website in combinatie met affiliate marketing.

Tijdens het opbouwen van mijn website verdiende ik geen inkomsten en moest ik er hard voor werken voordat de inkomsten binnen kwamen.

Dit is een concessie die veel mensen niet bereidt zijn te maken. Ze willen namelijk direct geld verdienen voor het werk dat ze doen.

Wanneer je gaat voor het opbouwen van een passief inkomen is het belangrijk dat je van die denkwijze afstapt. Natuurlijk is het fijn dat je direct betaald krijgt voor de werkzaamheden die je doet. Maar uiteindelijk zal ook het werk dat je gedaan hebt tijdens het opbouwen van je passieve inkomen gaan lonen.

In de meeste gevallen in veel grotere aantallen dan je baan. Daarnaast is er in vergelijking tot een baan geen inkomstengrens bij passief inkomen. Dat betekent dat zolang je doorgaat met het opbouwen ervan, je inkomsten zullen blijven stijgen.

Uiteindelijk wordt je dus wel betaald voor het opbouwen van je passieve inkomstenbronnen. Het kan alleen een tijd duren voordat dat gebeurd. In veel gevallen gaat het bij websites om bedragen boven de 10.000 euro per maand. Dat is het wachten zeker waard.

Gratis geld verdienen
Inkomsten van een 10 jaar oude website per maand

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Als je na het lezen van dit bericht hebt besloten dat je ook een passief inkomen wilt opbouwen, raad ik je aan om eens te kijken naar affiliate marketing. Dit is een makkelijke methode om passieve inkomsten op te bouwen met een website. Wel kost het in het begin veel tijd voordat je er inkomsten van gaat ontvangen.

Ook kost affiliate marketing na mate je langer bezig bent steeds minder tijd terwijl je wel steeds meer gaat verdienen.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content