Wat is de beste manier om affiliate marketing te leren?


Toen ik begon met affiliate marketing heb ik veel moeten leren over affiliate marketing. Om alles te leren wat ik nu weet over affiliate marketing heb ik veel manieren geprobeerd.

De beste manier om affiliate marketing te leren is door middel van een online cursus. In een online cursus leer je namelijk stap voor stap hoe je je eerste affiliate website begint.

De eerste affiliate marketing cursus die ik heb gevolgd is de affiliate marketing revolutie. Als beginner heb ik hier veel van geleerd en heeft deze cursus ervoor gezorgd dat ik mijn eerste commissies heb verdiend.

Omdat ik nog niet helemaal klaar was om een fulltime affiliate te worden met de informatie die ik had, heb ik besloten om een tweede cursus te volgen.

Deze cursus heet project 24 en is gemaakt door Income School. Dit is een Amerikaanse affiliate marketing cursus waar je werkelijk alle belangrijke elementen van affiliate marketing leert.

In deze cursus hebben we ook een nieuwe manier van content creatie geleerd, die we nu toepassen bij al onze trouwe klanten.

Wat is de beste manier om affiliate marketing te leren?

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, krijg je ontzettend veel informatie. In het begin heb je nog geen idee wat je allemaal met de informatie aanmoet, maar na een tijdje wordt het allemaal steeds duidelijker.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Zoals ik in de introductie al vertelde, is de beste manier om affiliate marketing te leren door middel van een cursus.

Dankzij een cursus leer je snel welke stappen je precies moet zetten.

Natuurlijk zijn er naast het volgen van een cursus ook nog andere methodes om affiliate marketing te leren. Daar komen we later in dit artikel nog op terug.

Een online cursus volgen

De eerste manier om affiliate marketing te leren is een cursus volgen. Met een cursus leer je de volgende elementen:

 • Hoe je je eerste affiliate website maakt
 • Niche zoeken voor je eerste affiliate website
 • Producten vinden om te promoten
 • Hoe je content schrijft voor je website
 • Welke mindset je nodig hebt om succesvol te worden
 • Waarom e-mail marketing zo belangrijk is voor affiliate marketing
 • Welke methodes van SEO er allemaal zijn(verschillend per cursus)
 • Hoe je zo snel mogelijk veel bezoekers naar je website krijgt
 • Hoe je zo snel mogelijk je eerste commissie verdient.

Investeren in jezelf is altijd waardevol omdat je iets leert dat je de rest van je carrière als affiliate marketeer mee kunt nemen.

In het begin wilde ik niet investeren in een cursus omdat ik bang was dat het de moeite niet waard was. Inmiddels investeer ik regelmatig in cursussen om mijn kennis te vergroten. Dit levert direct resultaat op in mijn bedrijf.

YouTube & Blogs

Het feit dat je naar deze website bent gekomen betekent dat je op zoek bent naar informatie over affiliate marketing. Ook betekent het dat je van plan bent om met affiliate marketing te starten en dat je graag wilt weten hoe je affiliate marketing het beste leert.

Webinar van Income School op hun YouTube kanaal

Via blogs en YouTube kanalen kun je al heel veel informatie vinden over affiliate marketing en geld verdienen op het internet. Een van de beste YouTube kanalen die ik je kan aanraden over geld verdienen met een website is het YouTube kanaal van Income School.

Bij dit YouTube kanaal heb ik ontzettend veel geleerd over bloggen en over het starten van je eigen internet onderneming.

Wat is het belangrijkste dat je moet leren?

Als je met affiliate marketing gaat beginnen is het allerbelangrijkste om te weten dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je succesvol wordt met affiliate marketing.

Toen ik net begon dacht ik dat ik binnen een paar maand een fulltime inkomen zou verdienen, maar dat was zeker niet het geval.

In plaats daarvan moest ik er maanden op wachten om een paar honderd euro per maand te verdienen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te leren dat goede content schrijven met regelmaat een van de belangrijkste elementen voor succes is.

Dat betekent dat je veel discipline moet hebben om meerdere keren per week een nieuwe blog te schrijven.

Als je zelf geen interesse hebt om een goede blog te schrijven kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je teksten te laten schrijven. Daar helpen we je bij Writgo graag bij. Bekijk voor meer informatie onze pagina over content laten schrijven.

Als je wel zelf aan de slag wilt gaan met het schrijven van goede content, raad ik je zeker aan om de methode van Income School te leren. Dat is namelijk ook de methode die we hanteren bij Writgo.nl.

Het aanschaffen van de cursus Project 24 is een investering, maar die investering verdien je dik terug als je alle stappen toepast die ze je geven in de cursus.

Wel wordt er in de cursus verteld dat je binnen 24 maanden je huidige inkomen kunt vervangen door een fulltime inkomen als je aan de slag gaat met de stappen.

Meer informatie over project 24? De eerste stappen zijn de moeilijkste stappen

Als je nog niet zoveel van affiliate marketing weet, maak je veel fouten. Het maakt daarbij niet uit welke cursus je volgt.

Daarom wordt er over affiliate marketing vaak gezegd dat het heel moeilijk is om je eerste commissies te verdienen.

Maar als je eenmaal je eerste commissie hebt verdiend, heb je het ijs gebroken en kun je beginnen te werken naar de 100 euro per maand.

Je zal merken dat je eerste 100 euro per maand verdienen nog steeds heel lastig is. Maar als je eenmaal boven de 100 euro per maand komt, merk je dat het veel makkelijker is om naar de 1000 euro per maand toe te werken. Je ziet vanaf dan in de meeste gevallen iedere maand je inkomsten stijgen.

Alles zelf uitzoeken

Toen ik net begon met affiliate marketing, dacht ik dat ik het allemaal wel alleen kon. Ik had geen cursus of hulp nodig en zou binnen korte tijd een succesvol affiliate worden. Toch werd het tegendeel na enkele maanden bewezen en had ik eigenlijk nog steeds geen idee wat ik aan het doen was.

Het is daarom in mijn ogen zeker geen goed idee om alles zelf uit te zoeken, maar juist gebruik te maken van betrouwbare informatie dat bewezen is en werkt.

Er zijn namelijk heel veel verschillende strategieën voor affiliate marketing die allemaal werken als je ze op de juiste manier uitvoert.

Een nadeel van alles zelf uitzoeken is dat de kans groot is dat je elementen van verschillende strategieën door elkaar heen haalt waardoor het voor jou niet werkt.

Dit is namelijk precies wat mij ook is overkomen in het begin, ik probeerde allerlei dingen door elkaar heen, waardoor niets eigenlijk werkte.

Aan de slag met affiliate marketing

Zoals ik al eerder heb benoemd, draait het grootste gedeelte van je succes met affiliate marketing om goede content en een goede affiliate marketing strategie.

Om een goede strategie te leren voor affiliate marketing zijn er twee mogelijkheden:

In beide cursussen leer je van A tot Z hoe je succesvol kunt worden met affiliate marketing. Het ligt er dan maar net welke methode je het meeste aanspreekt.

Ook bij het schrijven van goede content voor je website heb je twee mogelijkheden.

 • Je eigen content schrijven (kost veel tijd maar is de moeite zeker waard) Hoe je dit doet leer je in beide cursussen.
 • Content laten schrijven door een tekstschrijver ( Kost weinig tijd maar geld). Dit kun je bij ons uitbesteden als je wilt.

Affiliate marketing is een lange termijn spel waarbij je continu bezig moet zijn met het onderhouden en verbeteren van je website. Je kunt dit allemaal alleen doen, maar we staan klaar om je te helpen. Zelf zijn zijn we ook actief met affiliate marketing en weten we daarom precies wat jouw website nodig heeft om te winnen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content