arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is de basis van internet marketing? - Dit is moet je weten!
8 oktober 2019 

Wat is de basis van internet marketing? - Dit is moet je weten!

De basis van internet marketing? In de afgelopen jaren is de wereld van de marketing behoorlijk veranderd. Dat is uiteraard allemaal te danken aan internet marketing. In dit artikel willen we graag alles uitleggen over internet marketing, over online marketingstrategie, de bijbehorende instrumenten en over hoe je met internet marketing kunt beginnen. Na het lezen van dit artikel kan je eigenlijk direct van start gaan met internet marketing.

De opkomst van internet marketing loopt uiteraard synchroon aan de opkomst van het internet zelf. Het internet heeft voor bizarre veranderingen in het leven gezorgd. Communicatie verloopt tegenwoordig grotendeels via het internet en dat geldt dus ook zeker voor internet marketing. Het mooie aan internet marketing is dat het internet geen grenzen heeft. Vanaf een computer in Groningen kan jij met de juiste online marketing instrumenten ook mensen uit Bolivia en Spanje bereiken.

Wat is internet marketing?

Als we het over internet marketing hebben; waar hebben we het dan precies over? Het ‘lastige’ van internet marketing is dat het een containerbegrip is. We kunnen in ieder geval alle online marketing activiteiten onder de noemer ‘internet marketing’ scharen. Hieronder vallen weer vele verschillende marketingtakken, zoals e-mailmarketing en social media marketing. Kortom: internet marketing is het hele scala aan online marketing gerelateerde werkzaamheden.

Waarom internet marketing toepassen?

Het antwoord op deze vraag is relatief makkelijk: je kunt niet zonder. Als bedrijf kan je simpelweg niet meer zonder internet marketing. De gehele maatschappij is tegenwoordig afhankelijk van het internet. Voor een bedrijf is internet marketing dan ook onmisbaar.

affiliate marketing via bol

Uiteraard brengt internet marketing ongelooflijk veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zijn toch wel de volgende:

 • Internet marketing is relatief goedkoop
 • Met internet marketing kan je een ongelooflijk breed publiek aanspreken
 • Met internet marketing kan je de juiste doelgroep aanspreken
 • Bij internet marketing kan je alles meten en analyseren
 • Met internet marketing kan je ook gepersonaliseerde boodschappen uiten

in feite is bovenstaand rijtje al genoeg voor een bedrijf om te starten met internet marketing. De voordelen staan als een paal boven water en bieden een absoluut voordeel ten opzichte van offline marketing.

De bovenstaande voordelen maken elkaar overigens alleen maar sterker. Met internet marketing is het mogelijk om een zeer groot publiek aan te spreken. Tegelijkertijd zijn de kosten hiervoor relatief laag. Het maakt bij internet marketing namelijk niet al te veel uit of je jouw boodschap nou aan 10.000 of aan 20.000 mensen over wilt brengen.

Het mooie daarbij is ook nog eens dat je ook gepersonaliseerde reclames kunt maken. Zo kan je jouw aanbiedingen aanpassen op het shopgedrag van de klant in het verleden. Middels internet marketing kan je dus een breed publiek aanspreken voor een relatief laag bedrag, terwijl je ondertussen ook nog gepersonaliseerde boodschappen over kan brengen. Wat wens je nog meer?

Vormen van internet marketing

In de inleiding van dit artikel gaven we al aan dat internet marketing een breed begrip is. Het is eigenlijk een overkoepelend begrip van allerlei verschillende soorten marketing varianten. In onderstaande lijst kan je alle vormen van internet marketing:

 • Social media marketing
 • Online advertenties
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Zoekmachine adverteren (SEA)
 • Online reclame banners
 • E-mail marketing
 • Viral marketing
 • Interactieve marketing
 • Affiliate marketing

Alle bovengenoemde marketing varianten vallen onder de noemer ‘internet marketing’. Wel is het goed om te weten dat al deze varianten een ander doel hebben. Met e-mailmarketing kan je bijvoorbeeld aanbiedingen bij de ontvangers onder de aandacht brengen, terwijl je bij affiliate marketing mensen probeert over te halen om een aankoop te doen.

Zoekmachine optimalisatie

Een belangrijk onderdeel binnen de internet marketing is weggelegd voor de zoekmachine optimalisatie. De zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, slaat op een langdurig proces. Een proces waarbij je bezig bent om hoge posities binnen Google te verkrijgen op relevante zoekwoorden.

Content marketing uitbesteden

Als jij dat voor elkaar krijgt, krijg je (veel) meer organische bezoekers op je website binnen. Het is namelijk een feit dat veel bezoekers op Google voor één van de bovenste drie hits kiezen. Het is voor jouw website dan ook zaak dat je op één van die plekken terecht weet te komen.

Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dat gaat dus middels zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie vallen er drie pijlers te onderscheiden:

– Technische optimalisatie
– Linkbuilding
– Content optimalisatie

Met name bij dat laatste punt zijn veel mogelijkheden. Dat is dan ook de reden waarom Writgo zich volledig toelegt op het schrijven van kwalitatief hoogwaardige content. Daarnaast is het ook mogelijk om je internet marketing aan ons uit te besteden.

Content marketing

Op het internet is de concurrentie behoorlijk hevig. Hoe kan je je dan onderscheiden ten opzichte van je concurrenten? Door waardevolle en unieke content te leveren. Dat is content die de vragen van bezoekers snel en goed beantwoorden. Daarnaast is het ook content die je bij andere concurrenten niet kunt vinden. Daardoor creëer je toegevoegde waarde en ben je dus interessanter voor bezoekers.

In onze ogen is content marketing dan ook hét middel om je bedrijf te laten groeien. Middels content marketing kan je een unieke positie op het internet weten te vergaren.

Werk uitbesteden

Wil jij ook graag groeien met je bedrijf? Wil je meer klanten, meer omzet en meer winst? Maar wil je daarbij zelf niet al te veel tijd besteden aan het schrijven van teksten? Dan zit je bij Writgo aan het juiste adres. Wij staan graag voor je klaar om allerlei soorten teksten te schrijven. Zowel informatieve teksten als teksten voor een affiliate website, nieuwsberichten en teksten voor in een e-mail behoren tot ons vakgebied. Wij leveren waardevolle en unieke content. Content waar jouw bedrijf écht iets aan heeft.

Heb je interesse om je internet marketing uit te besteden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. Door internet marketing, en content marketing, op de juiste manier toe te passen, kan je echt de vruchten gaan plukken. Wat houdt jou nog tegen? We komen graag met jou in contact!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen