Wat is crypto? Lees er hier alles over
10 juni 2021 

Wat is crypto? Lees er hier alles over

Je geld beleggen kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld eens aan aandelen. Je hebt hier vast wel eens van gehoord, bijvoorbeeld tijdens de lessen economie op de middelbare school. Er zijn nog genoeg andere manieren waarop je je geld kan beleggen. Investeren in crypto is één van die manieren waarop dat kan. Maar wat is crypto nu eigenlijk? Hoewel crypto tegenwoordig erg populair is en je waarschijnlijk al weet wat het is, kan een extra uitleg nooit kwaad. Daarom lees je in dit artikel alles over crypto.

Wat is crypto?

Het uitleggen van crypto is eigenlijk best makkelijk. Crypto is namelijk heel simpel gezegd een digitale valuta. Deze valuta kan je kopen met de normale valuta, hierbij kan je denken aan de euro en Britse pond. Als je besluit om weer te verkopen dan krijg je dit weer uitbetaald in de normale valuta zoals de euro. Er zijn erg veel verschillende crypto te verkrijgen. Verreweg de meest bekende en populaire is de Bitcoin. De kans is ook erg groot dat je hier al wel eens van hebt gehoord. Doordat de populariteit van crypto steeds verder toeneemt, stijgen de prijzen soms ook ineens heel snel.

crypto

Het nadeel is dat de prijzen van de crypto ook weer erg snel kunnen dalen. Daarom is het ook handig om te weten wanneer je het beste kan gaan verkopen. Veel mensen zien een enorme potentie in crypto. Er wordt door sommigen zelfs gezegd dat crypto op den duur de huidige valuta zal gaan vervangen. Dit wil dus zeggen dat er geen sprake meer zal zijn van fysiek geld zoals we dat nu kennen. Alles zal dan digitaal plaatsvinden in de vorm van crypto. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Dat er veel potentie in crypto zit staat echter wel vast.

Hoe handel je in crypto?

Zoals je net hebt kunnen lezen koop en verkoop je de crypto dus voor normale valuta. Je kan crypto kopen via een zogenaamde exchange. Bij een exchange kan je een account aanmaken. Op dit account kan je dan geld zetten. Met dat geld kan je vervolgens weer overgaan tot aankoop van de crypto. Let er wel op dat niet iedere exchange evenveel of dezelfde crypto aanbiedt. Als je dus specifiek in één bepaalde crypto geïnteresseerd bent moet je er dus goed op letten of deze crypto te verkrijgen is via de exchange die je voor ogen hebt.

Als dit niet het geval is zul je dus op zoek moeten naar een andere exchange of je zult het moeten doen met de crypto die wel verkrijgbaar zijn op de exchange die je hebt uitgekozen. Er is keuze genoeg wat betreft de crypto en de exchanges. Wees dus vooral niet teleurgesteld als je even iets niet kan vinden in de exchange die je hebt uitgekozen. Even een deurtje verder kijken bij een andere exchange kan in sommige gevallen al wonderen doen. Wie weet staat daar wel de crypto waar je interesse in hebt en kan je alsnog via die exchange handelen in die crypto.

Wat kost crypto?

Er is geen vaste prijs voor crypto. Ten eerste verschilt per crypto wat het kost. Iedere crypto heeft namelijk een andere waarde. De waarde van de Bitcoin is dus niet automatisch ook de waarde voor alle andere crypto, om maar even een voorbeeld te noemen. Daarnaast is er sowieso geen vaste prijs die je moet betalen voor een crypto. De prijs van iedere crypto kan namelijk veranderen. Dit komt omdat de prijs van crypto bepaald wordt aan de hand van een koers. Deze koers komt weer tot stand door het proces van vraag en aanbod.

crypto

Veel vraag en weinig aanbod zullen leiden tot een hoge prijs, terwijl weinig vraag en veel aanbod juist weer zullen leiden tot een lage prijs. Het is al regelmatig voorgekomen dat de prijs ineens heel hard steeg, doordat er ineens flinke interesse ontstond. Bij de Bitcoin is dit al een aantal keer gebeurd. De prijs van een crypto kan ook net zo snel weer dalen als dat deze gestegen is. Dit kan als er geen vertrouwen meer is, waardoor mensen weer zullen gaan verkopen, of als de interesse in de crypto ineens weer afneemt.

Bij een exchange kunnen er daarnaast nog extra kosten bij bovenop komen. Dit zijn de zogenaamde handelskosten. Als je gaat handelen in crypto zul je ook een bepaald percentage van de prijs af moeten staan aan de exchange. Welk percentage dit is hangt af van welke exchange je gebruikt. Iedere exchange heeft hier namelijk andere regels voor.

Crypto Masterclass

Ik heb een poging gedaan om je al zoveel mogelijk uit te leggen. Er valt nog veel meer te vertellen en met name veel meer te leren dan wat je in dit artikel kunt vinden. Het volgen van een masterclass is een zeer handige optie als je meer wilt weten over crypto. Een erg handige masterclass om te volgen is de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. In een tijdsbestek van slechts anderhalf uur zul je hier zeer handige informatie ontvangen.

crypto

Deze masterclass is volledig gratis om te volgen, waardoor je er eigenlijk alleen maar voordeel van hebt. De enige investering die je hoeft te doen voor deze masterclass is een klein beetje van je vrije tijd. Kosten zijn er verder niet, dus is er alleen maar voordeel als je deze masterclass gaat volgen. Bovendien ontvang je na het inschrijven voor de masterclass van AllesOverCrypto ook meteen drie e-boeken. Deze boeken zijn ook erg waardevol om te lezen en bieden je ook erg veel nuttige informatie. Na het volgen van de masterclass en het lezen van de boeken heb je een veel beter beeld bij wat crypto is en hoe je er veel geld mee kunt verdienen.

Bitvavo

Zoals je weet heb je dus een exchange nodig om te kunnen handelen. Er zijn zeer veel verschillende exchanges waar je uit kunt kiezen. Een erg populaire en bovendien zeer geschikte exchange is de exchange van Bitvavo. Je hebt bij Bitvavo de keuze uit meer dan vijftig verschillende crypto. Daarmee is het de grootste exchange die er in Nederland te vinden is. Met slechts 0,25% handelskosten is Bitvavo ook nog eens zeer goedkoop om mee te traden. Het is voor zowel ervaren investeerders als beginnende investeerders erg makkelijk om te gebruiken.

crypto

Dit komt doordat je de interface kunt aanpassen aan je niveau. Het is ook zeer gemakkelijk om geld op je account te kunnen zetten. Er zijn namelijk veel verschillende betaalmethodes beschikbaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn iDeal, Bancontact en creditcard. De betalingen zullen direct verwerkt worden als je bank Instant SEPA ondersteunt. Bitvavo is bovendien niet alleen beschikbaar in Nederland, maar is ook in België te gebruiken. Het is allemaal erg makkelijk om te traden in crypto via Bitvavo. Je maakt als eerst een account aan. De volgende stap die je moet ondernemen is het overmaken van geld naar je account bij Bitvavo. Daarna kan het feest beginnen en kan je handelen in de vele crypto die ze je aanbieden.

Binance

Net heb je al kunnen lezen over één van de vele exchanges waar je uit kunt kiezen. Het feest is echter nog niet voorbij want er is nog een exchange waar je over zult gaan lezen. Het gaat in dit geval om Binance. Binance is erg makkelijk te gebruiken en op welk moment je maar wilt. Je kan het namelijk gebruiken via je laptop of computer, maar je kan ook een app downloaden voor op je mobiele telefoon.

 

Even snel traden met crypto terwijl je in de trein zit kan dus ook dankzij de app. Er zijn erg veel crypto waar je in kunt traden via Binance. Het handelen in crypto via Binance is zeer veilig. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat er gekke dingen gebeuren met je geld. Uiteraard zijn er ook handelskosten bij Binance, maar dit is bij iedere exchange het geval dus hier hoef je verder geen rare dingen van te verwachten. Binance gebruiken als exchange voor je crypto is ook een zeer goed idee en je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Conclusie

Crypto wordt steeds populairder. Het is ook goed mogelijk om er erg veel geld mee te verdienen en er dus ook erg rijk van te worden. Je moet dan wel genoeg kennis hebben. Je weet nu dat crypto een digitale valuta is die je met bijvoorbeeld de euro kopen kunt. De crypto die je hebt gekocht kan je dan ook weer verkopen voor dat valuta. Het handelen doe je via een exchange, waarbij je ook handelskosten moet betalen.

De waarde van de crypto kan erg wisselen. Dit komt doordat de waarde bepaald wordt aan de hand van vraag en aanbod. De Masterclass van AllesOverCrypto kan je veel leren en Bitvavo en Binance zijn zeer geschikte exchanges.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down