arrow_drop_up arrow_drop_down
21 februari 2019 

Wat is content marketing?

Als je begint met affiliate marketing hoor je vast dat je teksten moet schrijven voor je website om meer bezoekers naar je site te krijgen. Als je dit op een strategische manier doet heet dat content marketing. Hier lees je wat content marketing is.

Wat is content marketing?

Content marketing is een strategie waarbij je blogs of pagina’s schrijft voor je website. Dit doe je op een strategische manier zodat je op de snelst mogelijke manier gevonden wordt in de zoekmachines. Er zijn veel verschillende content marketing strategieën.

Maar de meest gebruikte strategie is om eerst aan de slag te gaan met Long tail SEO. Hiermee richt jij je teksten eerst op zoektermen met meer dan 3 woorden in de term. Hier wordt je meestal makkelijker op gevonden omdat ze minder concurrentie hebben.

Zodra je met zoekwoorden aan de slag gaat is het dan de bedoeling dat je eerst het laaghangende fruit meepakt op je website. Sommige zoekwoorden hebben namelijk nauwelijks concurrentie waardoor je snel hoge posities in de zoekmachines krijgt.

Als je merkt dat er steeds meer bezoekers naar je website komen, kun je dan af en toe een zoekwoord verwerken waar meer concurrentie bij komt kijken. Meestal hebben deze zoekwoorden ook een hogere zoekvolume waardoor er mogelijk snel meer bezoekers naar je website komen zodra je er een goede positie mee weet te behalen.

Content marketing is een lange termijn strategie waardoor je niet direct resultaat ziet van je werkzaamheden. Maar over de lange termijn zullen steeds meer zoekwoorden goed gaan scoren en zal je een flinke stijging in je bezoekersaantallen ervaren.

Waarom zou je content marketing toepassen?

Voor iedere affiliate website is content het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing. Door telkens nieuwe teksten te schrijven voor je website, zal je merken dat er steeds meer bezoekers naar je site komen.

Al deze bezoekers zijn geïnteresseerd in je onderwerp waardoor er een grote kans ontstaat dat ze ook geïnteresseerd zijn in het product dat je promoot.

Veel beginners nemen content marketing niet serieus terwijl content toevoegen aan je website een van de belangrijkste elementen is om succesvol te worden.

Het is dus voor iedere beginner super belangrijk om hier zo snel mogelijk mee te beginnen.

Hoe vaak een nieuwe update op je website?

Er zijn veel vragen als het gaat om hoe vaak je een nieuwe blog op je website zou moeten plaatsen. Soms wordt er gezegd één keer per week terwijl grote SEO bedrijven zoals Hubspot je vertellen dat hoe meer je doet hoe beter dat is.

Zelf heb ik besloten om te gaan voor hoe meer je doet hoe meer resultaat je ziet. Sinds ik in november ben begonnen met elke dag een nieuwe blog plaatsen zijn mijn bezoekers aantallen meer dan 500% gestegen in een maand.

Als je je affiliate marketing website als een business wilt gaan runnen raad ik je dus ook aan om minimaal 3 keer per week een nieuwe update te plaatsen.

Daarnaast kan het ook veel waarde bieden om eens per maand te kijken naar oudere teksten die je hebt geschreven. Ook het updaten van je teksten is namelijk heel waardevol.

Hoe veel woorden moet je tekst hebben?

Ook betreft het aantal woorden dat een blog bericht moet zijn komen veel vragen voorbij. Voor de beginners die aan de slag gaan met de affiliate marketing revolutie wordt het minimum gesteld op 1000 woorden per tekst. Dat is in principe een goed begin.

Zelf ben ik af gestapt van het minimaal 1000 woorden en schrijf ik nu soms teksten van meer dan 2000 woorden terwijl andere teksten net de 600 woorden halen. Mijn conclusie is dat je zo veel woorden moet schrijven als je nodig hebt om je verhaal goed te kunnen vertellen.

Als dat 400 woorden zijn is dat prima, maar als dat 2500 woorden zijn is dat ook prima. Wel moet ik er bij zeggen dat uit een recent onderzoek van hubspot is gebleken dat teksten van meer dan 2000 woorden een grotere kans hebben op goede posities dan teksten met minder woorden.

Maar als je er een mooie mix van kunt maken zit je altijd goed. Dat is ook precies hoe ik het aanpak en dat brengt mij voor vrijwel elk project dat ik heb zeer goede resultaten.

Werkt content marketing nog in 2019?

Content marketing wordt steeds belangrijker. We consumeren steeds meer informatie van het internet en er is altijd ruimte voor meer informatie. Als jij denkt dat alles al bestaat en je geen idee hebt waarover je nog moet bloggen, raad ik je aan gewoon dicht bij jezelf te blijven.

Iedereen is uniek en iedereen heeft een verhaal te vertellen. Het maakt niet uit of de feiten die je in je tekst verwerkt al bestaan. Als jij alleen al je mening erover zou geven is je tekst direct uniek en zal er een groep lezers zijn die de informatie liever op jouw website leest dan op een website van iemand anders.

Beginnen met affiliate marketing

Heb je gelezen over affiliate marketing en ben je benieuwd hoe je daar het snelst mee kunt beginnen? Zelf ben ik begonnen met de affiliate marketing revolutie en zo wist ik snel wat ik moest doen om succesvol te zijn met affiliate marketing. Ik leerde hoe ik een product moest uitzoeken om te promoten. Vervolgens leerde ik hoe ik daar een goede website omheen kon bouwen en hoe ik ervoor zorgde dat er bezoekers naar mijn website kwamen.

Nu enkele jaren verder heb ik meerdere affiliate marketing websites waardoor ik zelf bepaal waar ik werk, wanneer ik werk en hoe ik werk. Affiliate marketing heeft me veel vrijheid gegeven en veel meer inkomen dan wanneer ik zou werken voor een werkgever.

Daarom raad ik iedereen die met affiliate marketing wil beginnen aan om de affiliate marketing revolutie te volgen. Hier leer je alles wat je moet weten om je eerste succesvolle affiliate marketing website op te zetten. Zelfs als je nog nooit iets op het internet hebt gedaan.

Via de onderstaande knop ontvang je direct mijn 3 stappen naar mijn eerste affiliate marketing commissie en geef ik je alle tips en tools die je nodig hebt om ook succesvol te worden.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen