arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is bloggen?

In de afgelopen jaren hebben we kennis mogen maken met enkele nieuwe beroepen. Een blogger, een vlogger en een influencer waren tot een xx aantal jaar geleden nog geen officiële beroepen.

Tegenwoordig verdienen de nodige mensen (behoorlijk veel) geld door te bloggen, te vloggen en/of te influencen. Bij Writgo merken we echter dat nog niet iedereen bekend is met deze werkzaamheden/beroepen. In dit artikel willen we jou dan ook graag uitleggen wat bloggen exact inhoudt.

Je leest in dit artikel onder meer wat bloggen is, wat de voordelen van bloggen zijn en wat je zoal met bloggen kunt bereiken. Aan het eind van dit artikel geven we jou ook nog een handige tip. Met deze tip ben je in staat om zélf te gaan bloggen en zodoende jouw website te laten groeien.

In dit artikel leggen we met grote regelmaat de link tussen bloggen en bepaald soort websites. Zo bespreken we onder meer het verband tussen bloggen en een affiliate website. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!

Wat verstaan we onder bloggen?

Als we via Google naar de definitie van bloggen zoeken, komen we enkele interessante definities tegen. Wij hebben er echter voor gekozen om onze eigen definitie aan te houden: bloggen is niks meer dan het maken van eigen content voor jouw eigen website.

De term bloggen is afkomstig van het Engelse woord ‘weblog'. Deze term slaat op websites waarbij je artikelen over bepaalde onderwerpen schrijft. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen website hebben omtrent een specifiek onderwerp.

Deze berichten kan je op jouw eigen website, ook wel blog genoemd, plaatsen. OP het moment dat je dit regelmatig doet, ben je aan het bloggen.

Bloggen is dus eigenlijk een combinatie van het schrijven én plaatsen van eigen content op jouw eigen website. Sinds enige tijd wordt onder bloggen ook het schrijven van teksten voor andere websites geschaard. Ook als jij een content schrijver bent, kan je dus bloggen.

Het belang van bloggen

Heb jij een informatieve website, een affiliate website of een webshop? In al deze gevallen is het de grote wens dat je veel bezoekers naar jouw website weet te trekken. Bezoekers kunnen immers geld opleveren. Hoe krijg je nou veel bezoekers naar jouw website? Dat kan je onder nadere voor elkaar krijgen door te bloggen. Bloggen brengt namelijk twee belangrijke belangen met zich mee.

Het eerste belang is terug te vinden bij Google. Deze zoekmachine hecht een bepaalde waarde aan jouw website. Deze waarde wordt gebaseerd op allerlei verschillende criteria, waarbij de aanwezige content zeker één van de belangrijkste criteria is. Door regelmatig te bloggen, voeg je continue content aan jouw website op.

Dit levert jouw website dus meer waarde op. Het is daarbij uiteraard wel de bedoeling dat je waardevolle en unieke content op jouw website gaat plaatsen. Hoe je deze waardevolle en unieke content kunt verkrijgen, lees je later in dit artikel.

Het tweede belang is terug te vinden bij de bezoeker. Als je een website hebt, wil je enerzijds jouw bezoeker informeren en eventueel anderzijds ook overtuigen. Door continue nieuwe content op jouw blog te plaatsen, kan je jouw bezoekers op een perfecte manier informeren.

Als je veel informatie op jouw website hebt staan, is de kans immers onwijs groot dat de bezoeker zijn/haar gewenste informatie ook weet te vinden. Dat levert jouw website weer pluspunten op en kan mogelijkerwijs voor vaste volgers van jouw blog zorgen.

Door op jouw website blogs te plaatsen, kan je dus flink gaan groeien. Je kunt hogere rankings binnen Google krijgen en je kunt zodoende meer bezoekers krijgen. Door waardevolle en unieke content te leveren, kan je bovendien meer vaste bezoekers trekken. Deze vaste bezoekers gaan op den duur voor inkomsten zorgen. Om een succesvolle website op te richten, heb je dus blogpost nodig.

Hoe kan je bloggen?

Bloggen is dus eigenlijk een combinatie van het genereren en plaatsen van nieuwe artikelen op jouw website. Het plaatsen van de artikelen is niet al te lastig.

Dankzij systemen zoals WordPress is het een fluitje van een cent om allerlei content op jouw website te plaatsen. Het genereren van de content is echter iets lastiger.

Schrijven van content is namelijk niet al te simpel. Je wilt de vragen van jouw bezoekers beantwoorden, je wilt dat Google veel waarde aan jouw website hecht en de content moet ook nog eens over relevante onderwerpen gaan.

Vanwege de hoge moeilijkheidsgraad raden wij je dan ook aan om een content schrijver in te huren. Door bijvoorbeeld al jouw blogartikelen aan Writgo uit te besteden, ben je verzekerd van perfecte teksten. Deze teksten zorgen voor traffic naar jouw website en zorgen voor een goede ranking binnen Google. Door goede teksten op jouw website te plaatsen, kan je dus flink gaan groeien.

Wil je liever niet geld besteden aan perfecte teksten? Dan kan je zelf ook een poging gaan wagen om content te gaan schrijven. Je moet hier goed de tijd voor uittrekken en met allerlei factoren rekening houden.

Bij het schrijven van teksten moet je zowel over de bezoeker als over Google nadenken. De bezoeker wil snel de gewenste informatie vinden, terwijl Google de teksten als ‘waardevol en uniek' moet kunnen bestempelen. Je moet dus de focus op zowel de bezoeker als op Google leggen; dat is niet al te makkelijk.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over het onderwerp van de teksten. Wat wil je precies aan jouw bezoekers vertellen? Over welke onderwerpen wil je jouw bezoekers graag informeren? En welke onderwerpen zijn volgens jou het meest populair?

Dit zijn allemaal vragen waar je bijzonder goed over na moet gaan denken. Met de antwoorden op deze vragen ben je in ieder geval in staat om een contentplan op te stellen. Het opstellen van een contentplan is één van de adviezen die wij in een ander artikel hebben gegeven. In dit artikel hebben we besproken op welke manier je onderwerpen kunt vergaren waar je vervolgens over kunt schrijven.

Bloggen voor een affiliate website

Heb je een affiliate website? Dan ben je met één van specialisaties van Writgo bezig. Wij hebben ons in de afgelopen jaren namelijk gespecialiseerd in het schrijven van waardevolle content voor affiliate website.

Bij het bloggen voor een affiliate website zijn wij dan ook de aangewezen partij. Heb jij enig idee wat belangrijk bij een affiliate website is? Het belangrijkste bij een affiliate website is dat je bezoekers weet te overtuigen om een bepaald product/dienst af te nemen. Maar, ondertussen moet je jouw bezoekers ook nog op de juiste manier weten te informeren. Door de juiste informatie op jouw website te plaatsen, kan je namelijk veel bezoekers naar jouw website trekken. Des te meer bezoekers op jouw affiliate website, des te groter de kans op orders en succes.

Bij een affiliate website adviseren we dan ook altijd om met semantic search aan de slag te gaan. Op deze relatief nieuwe techniek baseren wij in ieder geval alle artikelen die we voor affiliate websites schrijven. Bij deze techniek richten we ons op mogelijke vragen van bezoekers.

We denken simpelweg gewoon na over de mogelijke vragen die bezoekers over het onderwerp van jouw affiliate website kunnen hebben. Vervolgens geven we in uitgebreide artikelen, volgens een vaste structuur, het antwoord op deze vragen.

Door dit te doen, weten wij zowel bezoekers als Google blij te maken. Ondertussen weten wij de bezoekers ook nog warm te maken voor bepaalde producten en/of diensten. In de afgelopen jaren hebben wij dan ook veel affiliates blij gemaakt met de unieke en waardevolle content die wij aanleveren.

Ook bij een affiliate website is het van belang om een contentplan aan te bieden. Een dergelijk plan kan je voor een langere periode opstellen en geeft je een perfecte leidraad. Je weet elke week welke content er op jouw website geplaatst wordt/gaat worden. Hierdoor kan je jouw website op een prima manier opbouwen en verder uitbreiden.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Writgo commerciële content

Wil je graag met jouw website de volgende stappen gaan zetten? Wil je een prachtige groei door gaan maken? In dat geval is Writgo de aangewezen partij voor jou.

Writgo kan voor jouw affiliate website, jouw informatie website of jouw webshop de juiste content aanleveren. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de onderwerpen waarover je content wilt hebben.

Vervolgens schrijven wij, op basis van semantic search, de juiste content voor jouw website. Deze content voldoet aan de hoogste eisen en trekt absoluut meer en meer bezoekers naar jouw website.

Ben je eigenaar van een affiliate website, een webshop of een informatieve website? We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken. Door de jaren heen hebben we veel ervaring/kennis op weten te doen, zodat we jou op een perfecte manier van dienst kunnen zijn.

Met de teksten die door Writgo geschreven zijn, gaat jouw website absoluut naar een hoger niveau getild worden. Dat is alles wat je wilt, toch?

Lees meer over onze Commerciële content >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen