arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is affiliate marketing?
14 augustus 2019 

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is niets anders dan het promoten van producten van iemand anders. Je bent dan een soort van online verkoper voor een bedrijf of meerdere bedrijven.

Er valt veel geld mee te verdienen,  als je het op de juiste manier aanpakt. Hoe werkt affiliate marketing nou precies?

In dit blogbericht geef ik je een uitgebreide uitleg over wat affiliate marketing is en hoe je ermee kunt beginnen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het  promoten van producten voor andere bedrijven. Als affiliate zorg je ervoor dat je een publiek opbouwt, die geïnteresseerd is in het product dat jij promoot.

In de meeste gevallen doe je dit met een website, maar er zijn ook andere manieren. Zo kun je aan de slag gaan met social media marketing, of email marketing.

Toch is het een goed idee om wel aan de slag te gaan met een website. Met een website zorg je er namelijk voor dat er ook op de lange termijn bezoekers naar je website blijven komen.

affiliate marketing

Dit zorgt ervoor dat je niet alleen op het moment dat je aan het werk bent, geld verdient, maar ook als je niet aan het werk bent.

In het begin is de kans groot dat je vrijwel geen geld verdient met affiliate marketing. Maar als je een goede affiliate marketing strategie volgt en dit voor een langere tijd volhoudt, ga je geld verdienen.

Video bekijken: 

Geld verdienen via het internet

Om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing heb je een product nodig dat je kunt promoten. Hiervoor kun je je aanmelden bij een affiliate netwerk.

Een aantal beschikbare affiliate netwerken in Nederland zijn:

Bij deze affiliate netwerken heb je de keuze uit verschillende affiliate programma’s. Dit zijn campagnes die jij kunt promoten.

Bij Paypro kom je voornamelijk informatie producten tegen, terwijl je bij daisycon en Tradetracker ook de keuze hebt uit fysieke producten.

Uit eigen ervaring is gebleken dat je met informatieproducten veel meer geld kunt verdienen dan met fysieke producten.

Dat komt omdat de commissies bij informatie producten vaak een stuk hoger liggen. Als je dus wat extra geld wilt verdienen, is het een beter idee om voor informatie producten te kiezen.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een platform waar bedrijven zich kunnen aanmelden. Hier kunnen ze affiliates laten weten dat ze graag hun producten gepromoot willen hebben. Jij kunt je ook aanmelden voor dit affiliate netwerk en jezelf aanbieden als affiliate.

Als je dan een account hebt gemaakt, kun je via het affiliate netwerk voor een campagne je affiliate links kopiëren. Deze links heb je nodig om een product te kunnen promoten.

Aan een affiliate link kan de eigenaar van het product namelijk zien welke van zijn affiliates, gezorgd heeft voor een conversie.

Als het blijkt dat jij die affiliate bent die een bezoeker heeft doorgestuurd en de bezoeker heeft het product gekocht, krijg jij een commissie.

Nu klinkt dat natuurlijk allemaal heel simpel. Toch lopen de meeste beginnende affiliates vast op het krijgen van bezoekers, kliks en commissie.

In de meeste gevallen komt dat omdat je als beginnend affiliate nog niet precies weet wat je doet. Als je dan geen commissies scoort vraag je jezelf al snel af of je iets fout doet.

kosten affiliate marketing

Het hoeft niet veel te kosten om met affiliate marketing te kunnen beginnen. Om te kunnen beginnen heb je namelijk een website nodig. Hiervoor moet je een domeinnaam & hosting aanschaffen.

Je kunt bij Neostrada webhosting al voor €2,50 per maand een website hosten. Daar zit het domeinnaam bij in.

Verder kunnen er nog wat kosten bij komen zoals het investeren in tools als:

De totale kosten om te starten met affiliate marketing zijn vaak niet meer dan € 250,-. Dat betekent dat affiliate marketing een hele goedkope onderneming is om te beginnen.

 

Affiliate website maken

Zoals we al verteld hadden is het voor affiliate marketing belangrijk dat je een website hebt. Je kunt er dan voor kiezen om deze zelf te maken, of deze te laten maken. Het laten maken van een website kan soms heel duur zijn, maar dat hoeft niet altijd.

Daarnaast is het ook niet heel moeilijk om zelf een WordPress website te maken.

Hoe word je succesvol met email marketing als affiliate

WordPress is een content management systeem. Dat betekent dat je je website met WordPress kunt vormgeven. Het mooie aan WordPress zelf is dat vrijwel alles gratis is.

Alle extra toepassingen die je kunt installeren tegen betaling zijn optioneel.

Geld verdienen via het internet

Geld verdienen via het internet klinkt eenvoudig maar valt in de meeste gevallen vaak tegen. Op het internet lees je overal verhalen van 21 jarige jongens die rondrijden in een dure auto en dat jij dat ook kunt.

Ja, het is mogelijk om veel geld te verdienen met affiliate marketing, maar makkelijk is het zeker niet. Vooral met de komst van steeds meer websites op het internet wordt het steeds moeilijker om je concurrentie te verslaan.

Als het je eenmaal lukt om goede posities te behalen in Google, dan kun je er op rekenen dat je een mooi bedrag verdient in de maand.

Seo teksten laten doen

Daarvoor moet je natuurlijk wel weten wat je doet. Zonder een werkende strategie ga je geen geld verdienen.

Een werkende strategie kun je leren door een affiliate marketing cursus te volgen. Daarnaast kun je bij Writgo, ook je affiliate marketing website uitbesteden.

Toch is het altijd een goed idee om ook zelf te leren hoe affiliate marketing werkt, zo kun je zelf ook bijdragen aan je affiliate marketing website, ook al besteed je het uit.

Beginnen met affiliate marketing?

Wil je beginnen met affiliate marketing, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan helpen we je graag. Het is een lange termijn proces en je verdient niet direct al geld.

Wel kan een goede strategie je helpen om sneller je doelen te behalen en daar helpen we je graag bij.

Daarnaast is het ook altijd een goed idee om een affiliate marketing cursus te volgen. Je hebt dan zelf ook een goed idee van hoe het precies werkt.

Een goede cursus daarvoor is de affiliate marketing revolutie. Hier leer je stap voor stap hoe jij ermee kunt beginnen.

Heb je zelf geen zin om moeite te doen voor je online business? Geen probleem! Dan nemen we indien gewenst alle werkzaamheden over. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ja! Ik wil hulp van writgo.nl

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen