Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Digitaal je geld kunnen verdienen vanaf waar en wanneer jij maar wilt. Voor velen is dit de ideale droom en voor anderen is dit zelfs de realiteit.

Nu vraag je je natuurlijk af hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Het antwoord is simpel: met affiliate marketing heb je de mogelijkheid om online geld te kunnen verdienen.

Wat is affiliate marketing precies? In dit artikel bespreken we wat de definitie van affiliate marketing is, hoe affiliate marketing precies werkt en hoe je kunt starten als affiliatepartner.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing: je hebt de term vast al eens gehoord, maar wat betekent het?

Affiliate marketing wordt gezien als een vorm van online marketing waarbij de affiliate partner wordt beloond voor de geleverde prestatie.

Om de term minder abstract voor je te maken, gebruiken we het voorbeeld van het aanschaffen van een nieuwe laptop.

Stel je eens voor dat je op zoek bent naar een nieuwe laptop voor je werk. Je bent je voornamelijk aan het inlezen en plotseling stuit je op een artikel met de beste laptops van dit jaar.

Na het artikel te hebben gelezen, heb je een keuze kunnen maken en besluit je om één van de laptops aan te schaffen.


In het artikel bevindt zich een link naar de website waar je de laptop kunt kopen. Je klikt op de link en zonder dat je het weet verdient de affiliate partner hier achter de schermen geld mee.

Hoe werkt affiliate marketing?

Kort gezegd verdient een affiliate partner geld door een product aan te bevelen op een platform en de klant door te sturen naar de juiste website.

Doordat je als klant op de affiliate link hebt geklikt, ontvangt de affiliate partner een bepaald percentage van de aankoop. Hoeveel dit is, verschilt uiteraard per product en per adverteerder.

In Nederland beschikken we over vele affiliate netwerken. Dit zijn bedrijven waar affiliate partners en adverteerders samenkomen.

Als affiliate partner zou dit je kunnen helpen om aan de juiste adverteerders te kunnen komen.

Daarnaast maken sommige websites gebruik van affiliate programma’s. Het Bol.com affiliate programma en Amazon affiliate programma zijn voorbeelden van populaire affiliate programma’s waar je aan deel kunt nemen.

Deze websites beschikken over ontzettend veel producten en hierdoor kun je bijvoorbeeld als blogger eenvoudig een product promoten dat binnen jouw interessegebied ligt. 

Wat heb je nodig om te kunnen beginnen? 

Nu je weet wat affiliate marketing precies is, wil je natuurlijk weten wat je nodig hebt als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing.

Om aan de slag te gaan als affiliate partner, heb je vrij weinig nodig. Het gaat erom dat je beschikt over een platform.

Dit kan een website zijn, maar ook sociale media wordt regelmatig gebruikt door affiliate partners.

Bij de meeste affiliate programma’s worden er richtlijnen gesteld waar jouw website of social media kanaal aan hoort te voldoen.

Voldoe je hieraan? Dan kun je al gauw aan de slag.

Affiliate Marketing Revolutie

Geld verdienen als affiliate partner klinkt ideaal, maar er valt veel over te leren.

Om deze reden, heeft internetondernemer Jacko Meijaard een cursus, genaamd Affiliate Marketing Revolutie, opgesteld waarin jij alles leert over het vakgebied.

Jacko Meijaard is namelijk een groot affiliate partner die tienduizenden euro’s per maand verdiend met affiliate marketing en over veel kennis beschikt.


De Affiliate Marketing Revolutie is in Nederland zeer populair en wordt gezien als de grootste cursus van het land.

In onze Affiliate Marketing Revolutie review lees je alles over de inhoud van deze cursus en wie weet verdien je straks je geld online.Vergelijkbare berichten