Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Wil je geld verdienen zonder te veel gevaren? Het is een goed idee om affiliate marketing te overwegen. Met de juiste kennis in huis kun je een succesvolle carrière als affiliate tegemoet gaan. Wil je hier meer over weten? In dit artikel lees je wat affiliate marketing is en hoe het werkt.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een veelgebruikte marketingvorm. De vorm bestaat uit verschillende partijen, waarbij jij als affiliate producten of diensten promoot van andere bedrijven. Je genereert vervolgens veel vrijheid, omdat je de promoties op verschillende manieren mag inrichten.

De meeste affiliates maken gebruik van een platform via social media of van een eigen website, maar er zijn ook andere creatieve manieren die ingezet worden. Hier ben jij als affiliate helemaal vrij in. 

Hoe werkt affiliate marketing?

Samenwerkingen tussen affiliates en bedrijven lopen allemaal via een affiliate programma. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden. Vervolgens kun je als affiliate aan de slag gaan, want het programma zorgt ervoor dat je de juiste promotiemiddelen in handen krijgt. Hierbij kun je denken aan een affiliate link en banners.

Via deze promoties kun je als affiliate commissies verdienen. Dit zijn percentages over het originele aankoopbedrag. Wanneer een websitebezoeker op de affiliate link klikt en het product koopt, dan wordt je commissie uitbetaald.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Ben je nog niet overtuigd van deze informatie? Misschien kunnen de voordelen van affiliate marketing je overtuigen:

 • Geen gevaren: De producten of diensten die je promoot zijn niet van jezelf, maar van het bedrijf waarmee je samenwerkt. Je draait niet op voor investeringen of onverwachte kosten, waardoor er geen gevaren zijn.
 • Potentie om succesvol te worden: Als je goede zaken doet als affiliate en je krijgt dagelijks veel commissies binnen, dan kun je onder aan de streep onwijs succesvol worden.
 • Passief inkomen genereren: Affiliate marketing kost weinig tijd en energie. Dit betekent dat je geld kunt verdienen zónder werkzaamheden te verrichten. Je hoeft alleen de promoties online te zetten. De verkoop en verzending van de producten of diensten lopen verder zelfstandig door. 

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Er zijn enkele nadelen van affiliate marketing die je hierop wijzen:

 • Andere affiliates: Er zijn veel andere affiliates op het internet die zich actief bezighouden met promoties. Hierdoor is de concurrentie groot en kan het lastig zijn om op te vallen.
 • Alleen promoten: Als affiliate ben je alleen verantwoordelijk voor promoties. Wanneer er iets misgaat met het product of met de verzending, dan kun jij dit niet oplossen. Dit kan zelfs voor ontevreden klanten zorgen.
 • Geen maandsalaris: De commissies van affiliate marketing zijn geen vetpot. Soms zijn ze zo laag, dat je er maandelijks nauwelijks iets aan overhoudt.

Wat zijn de beste affiliate programma’s?

Wil je starten met affiliate marketing? Voordat je begint, is het handig om te weten met welke affiliate programma’s je aan de slag kunt gaan. Dit zijn de beste om uit te kiezen:

 • Plug & Play: Komt dit programma je bekend voor? Dat kan kloppen. De aanbieder heeft een Nederlandse oorsprong en is door het hele land actief. Plug & Play zorgt ervoor dat websites gebruik kunnen maken van goede betalingsmogelijkheden.
 • PayPro: Dit Groningse bedrijf is vooral actief in de financiële wereld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld leningen. 
 • TradeTracker: TradeTracker is een groot affiliate platform, waarbij ook internationale affiliates zich hebben aangesloten.
 • Daisycon: Daisycon staat niet alleen bekend als groot, maar ook als een betrouwbaar platform voor affiliate marketing. Het bedrijf zet zich ook in om adverteerders te matchen met affiliates.

Hoe kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

Wil je geld verdienen met affiliate marketing? Dat is natuurlijk het doel van iedere affiliate. Wist je dat dit op verschillende manieren mogelijk is?

 • Producten verkopen: Deze manier van geld verdienen met affiliate marketing wordt vaak gebruikt. Jij promoot als affiliate een product of een dienst, waarna je een commissie van het aankoopbedrag ontvangt. De promotie regel je zelf, via een zelfgekozen kanaal of platform.
 • Potentiële klanten uitnodigen: Er zijn ook bedrijven die actief werken aan een grotere klantenkring creëren. Ook hier kan een affiliate voor worden ingezet. Bijvoorbeeld door aanmeldingen voor een nieuwsbrief te verzamelen.
 • Advertenties zichtbaar maken: Aan de andere kant worden affiliates eveneens ingezet voor advertenties van bedrijven. Het is de bedoeling dat de affiliate zorgt voor clicks.
 • Aansporen tot verkoop: De affiliate spoort potentiële klanten aan tot de koop van een product.

Kan ik veel geld verdienen met affiliate marketing?

Het is niet onmogelijk, maar dit hangt wel van een aantal belangrijke dingen af. We geven je hieronder een korte samenvatting:

 • Hoogte van de commissie: Het ene product levert een hogere commissie op dan het andere.
 • Het bedrijf: Een bedrijf mag zelf bepalen hoe hoog de commissies zijn. Het ligt dus aan de samenwerking die je bent aangegaan.
 • Groep volgers of bezoekers: Bezit je een grote groep volgers op social media? Of krijg je maandelijks veel bezoekers naar je site? Dan is de kans groot dat je veel producten verkoopt en dus meer commissies ontvangt.

Wat is onze ervaring met affiliate marketing?

Ben je benieuwd naar onze persoonlijke ervaringen? Wij hebben jarenlang gewerkt via het verdienmodel van affiliate marketing. We hebben verschillende successen behaald in het verleden en door de verkoop van producten waren we in staat om heel wat commissies binnen te slepen.

Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. We hebben namelijk ook periodes gekend met weinig en uitblijvende commissies. Hierdoor was het onwijs lastig om een hoog inkomen op te bouwen.

Voorbeelden van affiliate marketing bij andere bedrijven

Er zijn telbaar bedrijven die affiliate marketing als effectief middel inzetten. Dit zijn de bekendste voorbeelden:

 • Kieskeurig.nl: Op het platform worden vooral productvergelijkingen gemaakt, waardoor de consument vervolgens bij de beste koop terecht komt.
 • Tweakers: Tweakers is een Nederlandse website dat veel aandacht besteed aan technologie. Als affiliate houd je je vooral bezig met de promotie van elektronische producten.
 • Kortingscode.nl: De website verzameld allerlei kortingscodes van verschillende websites en aanbieders. Als affiliate kun je de kortingscode promoten en vervolgens een commissie krijgen als het product of dienst via deze code wordt gekocht.

Welke soorten affiliate websites zijn er?

De meeste affiliates maken gebruik van een eigen site en hier worden de promoties vervolgens op geplaatst. Er zijn verschillende affiliate websites die je daarvoor kunt gebruiken:

 • Websites die vergelijken: Op de websites staan verschillende producten beschreven, die vervolgens met elkaar vergeleken worden. Bijvoorbeeld in prijs of specificaties. Welke is de beste? Als affiliate kun je deze promoten en onder de aandacht brengen.
 • Blogs schrijven: Op een blog worden verschillende onderwerpen besproken en beschreven. Dit wordt gedaan via geschreven teksten en dit kun je zelfs uitbesteden aan een tekstschrijver. Bekijk onze diensten voor de mogelijkheden!
 • Social media: Via een filmpje of foto kun je het gepromote product onder de aandacht van je volgers of bezoekers brengen. In de beschrijving kun je de affiliate link delen.
 • Cashback sites: Klanten kunnen via deze sites hun geld terugvragen voor een aangekocht product. Dit kun je als affiliate promoten.
 • Deal sites: Veel sites hebben aanbiedingen of kortingscodes lopen. Als affiliate kun je hier een rol bij spelen. Je kunt de codes namelijk promoten en vervolgens een commissie ontvangen als deze wordt gebruikt door een consument.
 • Reviews schrijven: Een review wordt gedaan door een geschreven tekst of een video. Je geeft je eerlijke mening over het product en licht deze helemaal door. Het is de bedoeling dat je je lezers of volgers enthousiast maakt, en vervolgens doorstuurt naar de affiliate link. Na de verkoop ontvang je een commissie.
 • Startpagina: Dit is een grote verzamelplek van verschillende producten, aanbieders en links. Je kunt deze linkjes promoten en op deze manier een commissie ontvangen.

Maak gebruik van de Affiliate Marketing Revolutie cursus

Wil je meer kennis opdoen over affiliate marketing? Hier zijn verschillende manieren voor. De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard is hier een goed voorbeeld van. De cursus bestaat vooral uit waardevolle informatie over affiliate marketing.

Bovendien word je als affiliate geholpen om een succesvolle carrière op te bouwen. Je kunt tijdens de cursus gebruikmaken van webinars en uitgebreid lesmateriaal. Je kunt onze review over de Affiliate Marketing Revolutie bekijken om meer te weten te komen over de cursus!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *