arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is affiliate marketing precies? Alles wat je moet weten!

Wat is affiliate marketing precies? Alles wat je moet weten!

Als je op zoek bent naar een manier om geld te verdienen op het internet, is de kans groot dat je affiliate marketing bent tegengekomen. Maar wat is affiliate marketing dan precies en hoe verdien je er geld mee?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een adverteerder producten laat promoten door publishers. In makkelijke taal betekent het dat jij dus als affiliate producten kunt promoten van andere bedrijven. In ruil voor het succesvol promoten van producten en diensten, krijg jij een commissie van de adverteerder (de eigenaar van het product). Als affiliate krijg je dus alleen betaald voor het leveren van resultaat

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing is het belangrijk om wel het een en ander van affiliate marketing te weten. Op deze website geef ik je zo veel mogelijk informatie over het onderwerp zodat je er snel mee aan de slag kunt. In dit blogbericht lees je precies wat affiliate marketing is en leg ik je alles uit wat je moet weten over het onderwerp.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot in ruil voor een commissie. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, maar de meest voorkomende manier is via een eigen website.

Om geld te verdienen met affiliate marketing is het de bedoeling dat jij gerichte bezoekers naar een aanbieding voor een product stuurt. Hoe beter jij dat kunt en hoe meer mensen je ernaar toe stuurt, hoe groter de kans is dat jij geld verdient.

Affiliate marketing wordt voor veel bedrijven gezien als een van de beste en meest voordelige vormen van marketing.

Dat komt vooral omdat een bedrijf jou als affiliate alleen maar hoeft te betalen als er daadwerkelijk resultaat geleverd wordt.

Het mooie aan affiliate marketing is daarom wel dat je ook zo veel geld kunt verdienen als je zelf wilt.

Hoe beter jij wordt in het promoten van producten, hoe meer kans je hebt dat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing?

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing is het natuurlijk wel een goed idee om precies te weten hoe affiliate marketing werkt.

In principe is het proces van affiliate marketing wel simpel, maar het is zeker niet makkelijk om er succesvol mee te worden.

Er zijn heel veel verschillende factoren die er voor kunnen zorgen dat je niet succesvol wordt met affiliate marketing. Daarom is het vooral belangrijk dat je precies leert wat de stappen zijn van affiliate marketing.

Om te beginnen moet je natuurlijk een kanaal kiezen waarmee jij wilt gaan promoten.  Je kunt ervoor kiezen om je eigen website te beginnen of affiliate marketing toe te passen via bijvoorbeeld YouTube.

In dit artikel gaan we vooral dieper in op het starten van een eigen website in combinatie met affiliate marketing, omdat dit veruit de meest betrouwbare manier van affiliate marketing is.

Als je aan de slag gaat met je eigen website, is de eerste stap natuurlijk om je eerste website te maken.

Je eerste website maken

Een van de belangrijkste elementen van affiliate marketing is een kanaal waarmee je kunt zorgen voor kliks op je affiliate links.  Dit is namelijk de manier om geld te verdienen met affiliate marketing. Als je aan de slag gaat met het maken van je eerste website,  kun je het beste kiezen voor het platform WordPress.

Met WordPress heb je namelijk de totale vrijheid om de website zo te maken als je zelf zou willen. Echt alles is aan te passen aan je website, maar dat is vooral in het begin nog niet belangrijk.

Het enige dat je in het begin hoeft te doen is vooral je website zo simpel mogelijk installeren en zo snel mogelijk aan de slag gaan met het schrijven van content.

Content is namelijk het enige dat ervoor gaat zorgen dat er meer nieuwe bezoekers naar je website komen. Hoe meer content je schrijft, hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website zullen komen.

Bij vrijwel iedere hostingprovider kun je een WordPress website met één druk op de knop installeren. Zelf ben ik een voorstander van NEOSTRADA en heb ik veel verschillende websites via hun lopen.

Natuurlijk zijn er heel veel verschillende hosting providers en is het helemaal aan jezelf welke hosting provider je kiest. Een hosting provider heb je nodig om je website online te krijgen op het internet.

De reden dat ik Neostrada aanraad is omdat je bij Neostrada heel goedkoop kunt beginnen.

Thema installeren

Als je je website hebt geïnstalleerd is het daarna belangrijk om een passend thema te installeren. Veel beginners besteden hier ontzettend veel tijd aan en vergeten dan wat eigenlijk juist belangrijk is aan het voortgang van de website.

Daarom is het juist een goed idee om gewoon een simpel thema te installeren en hier niet langer mee bezig te zijn dan hooguit een half uurtje. Sommige beginners maken er een sport van om de perfecte website te maken.

Vooral als beginner is dat helemaal niet interessant.

Zoektermen vinden

De meeste websites over affiliate marketing zullen je vertellen dat je op zoek moet gaan naar zoekwoorden. Toch kun je veel beter op zoek gaan naar zoektermen of vragen die je kunt beantwoorden in je teksten.

Zo kun je in dit blogbericht antwoord op de vraag lezen voor wat is affiliate marketing.

Een makkelijke manier om zoektermen te vinden is met behulp van de Google Auto-Suggest. Wat je dan doet is beginnen met het stellen van een vraag en dan kijken wat Google invult achter de door jou geschreven suggestie.

Daarnaast kun je ook na het invullen van een zoektermen helemaal naar onderen bij de zoekresultaten scrollen om gerelateerde opdrachten te zien.

Content schrijven

Als je eenmaal passende onderwerpen hebt gevonden om over te schrijven, is het tijd om daarover goede informatieve teksten te schrijven. Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden bij het schrijven van teksten is dat je zo goed mogelijk antwoord geeft op de vraag.

Hoe beter jij de informatie aanpast op de vraag hoe groter de kans is dat jij betere posities scoort in Google.

Waarom bloggen?

Het is de bedoeling dat je iedere week zo veel mogelijk nieuwe content publiceert als je kunt. Als jij iedere dag een nieuwe blog kunt plaatsen is dat zeker een goed idee.

Als minimum wil ik je aanraden om minimaal 3 blogberichten te schrijven per week.

Zelf probeer ik iedere dag nieuwe content te schrijven om zo het ritme er lekker in te houden. Natuurlijk begrijp ik dat als je een fulltime baan hebt, je niet iedere dag content kunt publiceren. Probeer je dan minimaal aan 2 of 3 week te publiceren.

Affiliate links toevoegen in je content

Als je eenmaal wat teksten hebt geschreven, kun je natuurlijk ook affiliate producten gaan promoten in je teksten. Het is daarbij belangrijk om te weten dat je niet de hele tekst volzet met affiliate links, maar dat je dit met mate doet.

Het is nog beter om aparte productpagina's te maken zodat je in je content kunt linken naar je eigen product pagina's of review pagina's zo houdt je de content schoon van te veel affiliate links.

Dat is natuurlijk weer goed voor de gebruikerservaring van je bezoekers.

Niet alleen is het goed voor je bezoekers, maar ook blijven op deze manier bezoekers langer op je website omdat je ze niet direct doorstuurt naar de website van het affiliate product.

Geld verdienen met je affiliate website

Als je bovenstaande strategie toepast, is de kans groot dat je op de lange termijn geld gaat verdienen met je website.

Wel moet je er rekening mee houden dat je met affiliate marketing niet direct geld zal verdienen. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat je website geld gaat opleveren.

Voor sommige beginners duurt het hooguit 3 maanden voordat ze geld verdienen met hun website, terwijl andere beginners er ruim 2 jaar over doen om een mooi bedrag te verdienen met affiliate marketing.

Of je snel geld gaat verdienen of niet, ligt er vooral aan hoe veel tijd jij investeert in je website en of je er ook mee door blijft gaan. Veel beginners stoppen namelijk al voordat ze ook maar een euro verdiend hebben met hun website.

Dat komt omdat ze andere verwachtingen hadden van de opbrengsten dan dat ze uiteindelijk krijgen. Veel beginners denken dat ze na twee weken al geld kunnen verdienen, maar dat is dus in de meeste gevallen niet het geval.

Wie zijn er betrokken bij affiliate marketing?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing krijg je te maken met verschillende partijen. Het is dan ook een goed idee om daarvan op de hoogte te zijn en te weten welke partijen waarvoor dienen.

De affiliate

Uiteraard bij jij de affiliate als jij producten gaat promoten voor andere mensen. Jij zorgt ervoor dat bezoekers via jouw link naar de website van de aanbieder gaat en zorgt ervoor dat je verkopen gaat realiseren als affiliate.

De adverteerder

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de adverteerder. Dit is degene die op zoek gaat naar affiliates en graag zijn of haar product wil laten promoten. Een adverteerder kan dit doen via verschillende netwerken om zo zijn of haar product te laten promoten door affiliates.

Het affiliate netwerk

Daarnaast krijg je al affiliate marketeer ook nog te maken met een affiliate netwerk of in sommige gevallen meerdere affiliate netwerken.

Hiervoor kun jij je aanmelden en heb je bij een affiliate netwerk ruime keuze uit het promoten van affiliate producten. In principe kun je je als affiliate bij alle affiliate marketing netwerken aansluiten.

Wel moet je er rekening mee houden dat je niet altijd voor all campagnes geaccepteerd wordt.

Sommige affiliate campagnes (adverteerders met een product)  willen namelijk eerst zien of jouw website bezoekers hebben en of je website aansluit bij de doelgroep van het product dat je wilt gaan promoten.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

In het begin van dit blogartikel hebben we het natuurlijk al een beetje gehad over hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Dat doe je namelijk door producten te promoten via een speciale affiliate link. De affiliate link kun je krijgen bij een affiliate netwerk.  De enige manier waarop je geld kunt verdienen met affiliate marketing, is door ervoor te zorgen dat bezoekers via jouw kanaal op een specifieke affiliate link klikken en vervolgens het product dat je promoot aanschaffen.

De beste manier om aan de slag te gaan met affiliate marketing is zoals we al eerder hebben vermeldt via een website. Met een website heb je namelijk de meeste vrijheid en controle.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is zo veel mogelijk goede content schrijven en daarin linken naar bepaalde producten.

Hoe meer van dit soort teksten je schrijft, hoe groter de kans is dat mensen op je affiliate links zullen klikken en hoe meer geld je gaat verdienen.

Op welke manieren kun je affiliate marketing toepassen?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om affiliate marketing toe te passen. We hebben het al gehad over een eigen website maar er zijn natuurlijk ook nog andere kanalen die je kunt toepassen.

Je kunt ervoor kiezen om Facebook in te schakelen, een YouTube kanaal maar ook tegenwoordig zijn landingspagina's zoals via Leadpages heel interessant.

Toch blijft de beste manier om je eigen website te maken omdat je hiermee 100% eigenaar bent over zowel je content als je bezoekers.

Soorten affiliate marketing websites

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om met verschillende soorten affiliate websites aan de slag te gaan. Zelf heb ik ervoor gekozen om een informatieve website te starten, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden.

Informatieve website

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het de makkelijkste manier om een informatieve website te maken. Een voorbeeld van een informatieve website is deze website. Op deze website lees je informatie over een bepaald onderwerp. In dit geval gaat het over affiliate marketing.

Bij het geven van informatie over bepaalde onderwerpen geef je je bezoekers oplossingen die ze hebben. In de meeste gevallen help je de bezoekers al heel goed met het geven van relevante informatie. Ook kan het zijn dat er een product nodig is om het probleem van je bezoekers op te lossen. In dat geval kun je dan affiliate marketing toepassen om je bezoekers een aanbieding te doen voor een product.

Review website

Een andere website die je zou kunnen beginnen is een affiliate review website. Deze website draait helemaal op het beoordelen van bepaalde producten. Je geeft dan zo veel mogelijk informatie over bepaalde producten zodat ze precies weten wat ze kopen als ze het product willen aanschaffen. Als je dan onderaan je teksten een affiliate link plaatst waar ze het product kunnen kopen, is de kans groot dat ze jouw link gebruiken om de aankoop te doen.

In dat geval krijg jij dan een commissie voor het aanbevelen van het product.

Vergelijkingswebsite

Een ander voorbeeld van een affiliate marketing website is een vergelijkingswebsite. Met een vergelijkingswebsite geef je je bezoeker een keuze tussen vergelijkbare producten en behandel je in de tekst de voor en nadelen van de beide producten tegen elkaar.

Op basis hiervan kunnen ze dan een goede keuze maken bij het aankopen van het product dat ze gekozen hebben. Ook hierbij kun je dan gebruik maken van affiliate links om commissies te verdienen.

Affiliate webshop

Ook een webshop kun je heel goed gebruiken om affiliate marketing toe te passen. Een affiliate webshop ziet er precies hetzelfde uit als een normale webshop. Er is echter één groot verschil. In plaats van dat bezoekers van je website producten aan hun winkelwagen kunnen toevoegen, brengt de winkelwagen knop de bezoeker naar de pagina van de aanbieder.

Hoewel dit een hele goede manier is om affiliate marketing toe te passen, is het met veel niches wel heel lastig om dit te doen. Daarnaast krijg je met het starten van een webshop ik veel gevallen te maken met behoorlijke concurrentie. Het kan daarom een lange tijd duren voordat je geld gaat verdienen met je website.

Wat kost het om te starten met affiliate marketing?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk om te weten wat het je gaat kosten om te beginnen. Voordat ik begon met affiliate marketing dacht ik dat het heel duur was om een eigen website te onderhouden, maar was ik uiteindelijk blij verrast met wat het eigenlijk kost om te beginnen met affiliate marketing.

Voor nog geen drie euro had ik mijn eerste website al online en was ik alleen wat geld kwijt om te investeren in een goede cursus. Ik heb er  bewust voor gekozen om een cursus te volgen zodat ik niet hoefde te raden wat ik moest doen om zo snel mogelijk mijn eerste commissie te verdienen met affiliate marketing.

Voor de affiliate marketing revolutie cursus heb ik 47 euro betaald. Dus was mijn totale investering uiteindelijk 50 euro.

Inmiddels verdien ik meer dan 500 euro per maand en is deze investering het dus absoluut waard geweest.

Als ik de cursus niet had gevolgd, was ik zeker niet nu al gekomen waar ik nu ben en had ik wellicht wel helemaal geen geld verdiend met affiliate marketing.

Daarom raad ik iedere beginner aan om te investeren in de nodige kennis voordat je begint met affiliate marketing.

Ook voor mij heeft het een hele tijd geduurd voordat ik eindelijk aan de slag ging met de cursus omdat ik er in het begin geen vertrouwen in had. Toch ben ik nu blij dat ik wel heb geïnverteerd in de affiliate marketing revolutie en heb ik het bedrag van de cursus al in veelvoud terugverdiend.

Waarom falen de meeste beginners met affiliate marketing?

De reden dat veel beginners niet succesvol worden met affiliate marketing is omdat ze er simpelweg niet mee doorgaan. Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je een hele lange adem hebben. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat de eerste inkomsten binnenkomen.

Maar als die eerste commissies eenmaal daar zijn, wordt het een stuk makkelijk. Je krijgt een motivatie boost en krijgt weer zin om te werken aan je websites. Voor de meeste beginners is het lastig om tot de eerste commissie te komen omdat ze vanaf het begin al te hoge verwachtingen hebben.

Als beginner hoop je natuurlijk dat je direct nadat je begonnen bent, geld gaat verdienen met je website. Het is dan belangrijk om te weten dat het soms wel een half jaar tot een jaar kan duren voordat je de eerste commissie ontvangt.

Ook moet je vooral niet denken dat je alle werk dat je in het begin doet, allemaal voor niets doet. De eerste teksten die je hebt geschreven zullen namelijk bijdragen aan hoe veel geld je gaat verdienen met je website.

Hoe krijg je zo snel mogelijk je eerste commissie?

Als je snel je eerste commissie wilt ontvangen is het belangrijk om daar ook zo veel mogelijk voor te doen. De meeste beginners schrijven 1 of 2 blogberichten per week en hopen daarmee snel succesvol te worden. Daarnaast zijn veel van die eerste blogbericht rond de 1000 woorden.

Het is belangrijk om te weten dat je met 1000 woorden niet overal op nummer 1 kan komen te staan. Sommige onderwerpen hebben namelijk veel meer uitleg nodig om een goede positie te krijgen. Als je vanaf nu een tekst gaat schrijven voor je affiliate website is het belangrijk om erover na te denken wat jijzelf allemaal zou willen weten als je een bepaalde term in Google zou intypen.

In de meeste gevallen kom je er dan al snel achter dat er eigenlijk heel veel is dat je zelf graag zou willen weten. Het is dan ook een goed idee om dat in je blogbericht te beschrijven zodat je je bezoekers kan voorzien van zo veel mogelijk informatie.

Probeer iedere dag aan je website te werken en probeer vooral in het begin zo veel mogelijk goede content te schrijven. Denk daarbij nog niet aan het plaatsen van affiliate links omdat het in het begin nog helemaal geen zin heeft. Pas als er redelijk wat bezoekers naar je website komen kun je in je teksten affiliate links plaatsen.

Houdt er ook rekening mee dat je van je website geen kermis attractie maakt en dat je bescheiden blijft met het plaatsen van links en banners. Hoe minder het lijkt alsof je wilt verkopen, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk affiliate commissies zal ontvangen.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om de juiste kennis te hebben over affiliate marketing. De beste manier om direct op de goede weg te zijn met affiliate marketing is door middel van cursussen. Hiermee leer je namelijk direct de belangrijkste aspecten van affiliate marketing en kun je dat zien als een soort sprint naar je eerste commissie. Je kunt het natuurlijk ook allemaal op je eigen houtje uitzoeken, maar zelf ben ik blij dat ik een cursus heb gevolgd waardoor ik snel mijn eerste commissies heb verdiend.

Het mooie aan affiliate marketing is dat je zo veel commissies kunt verdienen als je zelf wilt. Als je maar weet wat je moet doen en welke strategie je moet volgen. Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat jij geld verdient op het internet.

Aan de slag met affiliate marketing

Als je ook aan de slag wilt gaan met affiliate marketing raad ik je zeker aan om dat te doen met behulp van de affiliate marketing revolutie. Het grote voordeel hiervan is dat je niet zelf alles hoeft uit te zoeken en dat alle belangrijke stappen precies worden voor gedaan.

De cursus wordt gegeven door Jacko Meijaard die zelf al heel veel succes heeft behaald met de methode die hij je leert in zijn cursus. Als je serieus aan de slag wilt gaan met affiliate marketing en er daadwerkelijk wat van wilt maken, is de affiliate marketing revolutie cursus je eerste stap.

Als je nog nooit gehoord hebt van de affiliate marketing revolutie cursus, kun je hier mijn affiliate marketing revolutie review lezen. Uiteraard heb ik de cursus zelf ook gevolgd en ben ik er zeer tevreden over. Hoe meer je vooral in het begin leert over affiliate marketing hoe makkelijker het wordt voor jou om er succesvol mee te worden.

Het mooie van de affiliate marketing revolutie is vooral dat je een bewezen strategie leert die ervoor heeft gezorgd dat veel beginners vanaf het nul-punt nu succesvolle affiliate marketeers zijn. De strategie die je in deze strategie leert werkt echt.

In eerste instantie was ik sceptisch over het aanschaffen van de cursus. Maar uiteindelijk heb ik de kosten voor de cursus natuurlijk al dik terug verdiend. Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing, raad ik je aan om de methode van Jacko te volgen. Dan is de kans dat je succesvol wordt heel erg groot.Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een Uitgebreide Review geschreven. Daarin leg ik je precies uit wat de Affiliate Marketing precies is.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen