arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat houdt affiliate marketing in?
28 mei 2019 

Wat houdt affiliate marketing in?

Wat houdt affiliate marketing in? Als je geld wilt verdienen op het internet is affiliate marketing daarvoor een van de beste mogelijkheden. Met affiliate marketing kun je geld verdienen met andermans producten. In dit bericht lees je precies wat affiliate marketing is, hoe jij er geld mee verdient en waarom affiliate marketing zo een goed verdienmodel is. Lees verder.

Wat houdt affiliate marketing in?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je geld kunt verdienen door producten te promoten van andere mensen. Bij affiliate marketing krijg je te maken met 3 partijen.

Adverteerders

Adverteerders zijn de personen of bedrijven die een product hebben. Ze maken gebruik van affiliates om zo meer verkopen te realiseren.

Affiliate marketing brengt veel voordelen met zich mee voor adverteerders. Door affiliate marketing toe te passen hoeft een bedrijf jou als affiliate alleen maar te betalen als jij zorgt voor een verkoop.

Affiliates

Affiliates zijn de personen die de producten van de adverteerders promoten. Dit doe je als affiliate op basis van een commissie systeem.

Telkens als jij ervoor zorgt dat een bezoeker via jouw website naar de website van de adverteerder gaat en het product vervolgens koopt, ontvang jij een commissie.

Affiliate netwerken

Om dit mogelijk te maken hebben zowel jij als de adverteerder een affiliate marketing netwerk nodig. Dankzij dit netwerk kun jij de adverteerder laten weten dat jij zijn product promoot en kan de adverteerder zien wanneer een klant via jou naar zijn website is gekomen.

Dit gebeurd door middel van een persoonlijke link die je krijgt via het affiliate marketing netwerk. Deze link heeft namelijk een code die aan gelinkt is.

Hoe kun je beginnen met affiliate marketing?

Een van de makkelijkste manieren om te beginnen met affiliate marketing is door een website te bouwen rondom het product dat je wilt promoten.

Voordat je een website maakt, zoek je eerst een product uit dat je wilt promoten. Daarna maak je vervolgens een website die past bij het door jou gekozen onderwerp.

Na het maken van een website is het belangrijk dat je weet naar welke zoektermen mensen zoeken die geïnteresseerd zijn in het product dat je promoot.

Dit kun je doen door middel van zoekwoord onderzoek. Via de Google Keyword planner (gratis) of via Semrush meer mogelijkheden (betaald) kun je dan relevante zoektermen vinden die mensen zoeken.

Klik hier voor een 7 dagen Gratis proefversie van Semrush >

Deze zoektermen verwerk je dan in teksten die je schrijft in de vorm van blogberichten. Door deze zoekwoorden te verwerken heb je de kans dat je teksten gevonden worden in Google waardoor er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Aan al deze bezoekers heb jij dan de mogelijkheid om het product te promoten dat je hebt gekozen.

Welk affiliate marketing netwerk kun je kiezen?

Er zijn veel verschillende affiliate marketing netwerken waaruit je kunt kiezen. De bekendste netwerken zijn:

Dankzij de ruime keuze uit affiliate marketing netwerken heb je ook direct ruime keuze uit producten. Zo kun je het gehele assortiment van Coolblue of Bol.com promoten, of ervoor kiezen om informatie producten te promoten via Paypro.nl

Hoe verdien je een commissie verdienen met affiliate marketing?

Een van de meest voorkomende manieren om een commissie te scoren met affiliate marketing is door een bezoeker via jouw website naar de website van de aanbieder te sturen.

Als deze bezoeker dan besluit het product bij de adverteerder te kopen ontvang jij daarover een commissie.

Het hele principe van affiliate marketing is dat jij ervoor zorgt dat je grote bezoekersaantallen opbouwt en ze vervolgens de mogelijkheid geeft om de producten te kopen die jij promoot. Zo verdien jij voor iedere verkoop waar jij bij betrokken bent, geld verdient.

Mijn affiliate marketing ervaringen

Toen ik net begon met affiliate marketing had ik totaal geen idee waar ik mee bezig was. Ook had ik geen idee of ik ooit een commissie ging verdienen. Inmiddels kan ik er om lachen om dat te vertellen, maar toen ik net begon liepen de frustraties soms hoog op.

Maanden lang had ik geen commissies verdiend en heb ik het zelfs al een keer opgegeven. Dit is wat veel beginners doen als het in het begin tegen zit.

Ze doen veel werk om content te schrijven voor de website maar het levert niet direct resultaat op.

Ondanks dat er in de affiliate marketing revolutie (online affiliate marketing training) meerdere keren wordt verteld dat het even kan duren voordat je geld gaat verdienen, geven toch veel beginners op.

Hier was ik er één van. Toch heb ik na het volgen van de affiliate marketing revolutie een duidelijk beeld gekregen van wat er nodig is om geld te verdienen op het internet. Sindsdien verdien ik nu regelmatig commissies voor de affiliate producten die ik plaats op mijn website.

Dat komt alleen omdat ik ben doorgegaan en niet heb opgegeven toen het moeilijk werd. Nog steeds groeien mijn bezoekersaantallen met de maand en maak ik elke maand meer kans op een commissie.

10 affiliate marketing tips

Beginnen met affiliate marketing is helemaal niet zo moeilijk. Toch is het vooral in het begin lastig om de juiste motivatie te vinden en maar gewoon door te blijven gaan. Met de onderstaande tips vergroot je direct je kans op succes.

1. Post minimaal één keer per week een nieuwe blog

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om succesvol te worden met affiliate marketing is regelmatig je website updaten met nieuwe content.

Elke nieuwe tekst die je publiceert op je website zorgt ervoor dat er meer bezoekers naar je website komen. In het begin zal het nog niet zo veel effect hebben, maar zodra Google je website eenmaal heeft opgepakt, zullen je bezoekersaantallen in snel tempo opbouwen.

2. Maak gebruik van een call – to – action

Met alleen maar gratis informatie geven ga je natuurlijk niets verkopen. Aangezien je met affiliate marketing aan de slag gaat wil je natuurlijk ook dat je bezoekers een aankoop doen via jouw website.

Door een call – to – action button te plaatsen aan het einde van je geschreven pagina, vergroot je de kans dat bezoekers via die knop naar de pagina van het product gaan en het dan zullen kopen.

Als dat het geval is ontvang jij een commissie. Hoe meer bezoekers er uiteindelijk je website bezoeken. Hoe groter de kans is dat een percentage van deze bezoekers daadwerkelijk een aankoop doet.

3. Start direct met e-mail marketing

Een van de grootste fouten die beginners maken (ik zelf ook) is niet direct beginnen metemail marketing. Nog steeds wordt het meeste geld verdiend in een mailinglijst door grote affiliates.

Alleen dat is al genoeg reden voor jou om ook aan de slag te gaan met e-mail marketing. Zelf maak ik gebruik van Getresponse voor mijn email marketing en ben ik daar heel tevreden over.

Met Getresponse kun je namelijk geautomatiseerde email funnels maken. Dit werkt veel beter dan een standaard autoresponder.

Probeer Getresponse E-mail marketing 30-dagen gratis >> 

4.Geef vooral niet op

Het kan een tijd duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Maar als je door blijft gaan is de kans groot dat het je lukt.

Sommige affiliates doen er 2 tot 3 maand over om geld te verdienen met hun website en andere affiliates doen er ruim een jaar over.

Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe veel je doet aan je website en hoe serieus je het neemt. Blijf vooral veel nieuwe teksten toevoegen, maar zorg er ook voor dat ze waardevol blijven.

5. Blijf leren over affiliate marketing

De wereld van internet en ook online marketing verandert snel. Daarom is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste weetjes over affiliate marketing.

6. Durf te investeren in je website

De meeste beginners willen geen geld uitgeven aan hun website. Toch moet je om succesvol te worden investeren in je website.

Niet alleen tijd maar ook geld. Je hebt namelijk een goede webhosting provider nodig. Je moet direct beginnen met email marketing en je kunt het beste een cursus volgen om affiliate marketing zo snel mogelijk te leren.

Dat is nou eenmaal nodig om je kans op succes te vergroten.

7. Maak gebruik van bewezen strategieën.

Als beginner vraag je je vast af waar je moet beginnen met affiliate marketing. Om je daarmee direct te helpen wil ik je vertellen dat je het allemaal niet zelf hoeft te doen. Er zijn namelijk genoeg bewezen methodes die jij zo kunt overnemen.

Als je alles zelf probeert te doen is de kans groot dat er veel kostbare tijd verloren gaat aan het uitzoeken en lezen op het internet.

Zelf heb ik gebruik gemaakt van de affiliate marketing revolutie. Dit is een bewezen affiliate marketing strategie die er voor heeft gezorgd dat veel affiliates nu geld verdienen op het internet.

De affiliate marketing revolutie is gemaakt door een van de grootste affiliates in Nederland; Jacko Meijaard. Zelf verdient hij meer dan 30.000 euro per maand op het internet. Het zou dus een goed idee zijn als jij naar hem luistert.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen