arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat heb je nodig om te beginnen met affiliate marketing?
27 november 2019 

Wat heb je nodig om te beginnen met affiliate marketing?

Toen ik wilde beginnen met affiliate marketing, had ik geen idee wat ik daarvoor nodig had en daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Al snel kwam ik bij een methode waarvoor ik een website nodig had.

Als je met affiliate marketing wilt beginnen heb je daarvoor een website nodig. Ook heb je een product nodig om te promoten en moet je regelmatig teksten schrijven voor je website. Op deze manier komen er steeds meer bezoekers naar je website en ga je steeds meer geld verdienen.

Om te starten met affiliate marketing heb je helemaal niet veel nodig. Ook zijn de kosten voor een affiliate marketing website heel laag. Daarom is affiliate marketing een van de beste manieren om geld te verdienen op het internet.

Wat heb je allemaal nodig om te beginnen met affiliate marketing?

Dit is een overzicht van alle dingen die je nodig hebt om succesvol te worden met affiliate marketing.

 1. Een niche voor je website

  Een niche is ook wel het onderwerp van je website. Voordat je een website kunt maken moet je weten waarover je website gaat. Een aantal goede niches om mee te beginnen zijn:
  – Instrumenten & muziek (piano spelen, gitaar, spelen, drummen, zingen)
  – Dieren (honden, katten, slangen, knaagdieren)
  – Hobby (voetbal, basketbal, tennis, korfbal, volleybal, skateboarden)
  – Klussen (huis verbouwen, tuinieren, meubels maken)

 2. Producten om te promoten

  Als je aan de slag gaat met je eerste affiliate website wil je natuurlijk ook dat je voor je website producten kunt promoten.
  Zodra je een niche hebt gevonden is het belangrijk dat je op zoek gaat naar affiliate producten die je kunt promoten. Je kunt hiervoor kijken bij de volgende affiliate netwerken:
  Paypro.nl
  – Daisycon.nl
  – Imailo.com
  – Tradetracker.com
  Bol.com
  Coolblue.nl
  Al deze affiliate netwerken bieden jou de mogelijkheid om producten door middel van een speciale affiliate link te promoten. Afhankelijk van de niche dat je kiest, zal je meer producten vinden bij het ene netwerk dan bij het andere.

 3. Domeinnaam & Webhosting

  Om een website te kunnen beginnen heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Een domeinnaam kun je zien als het adres van je huis en webhosting kun je zien als het land waarop je je huis gaat bouwen.
  Bij Neostrada kun je al voor minder dan 3 euro per maand beginnen met je eerste website.

 4. Een WordPress website

  Als je eenmaal een domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft, is het de bedoeling dat je via die hosting provider een WordPress website installeert. dit is in een aantal stappen gebeurd. Mocht je er niet uitkomen raad ik je aan mijn complete stappenplan affiliate marketing te lezen.

 5. Een simpel en snel WordPress thema

  Bij affiliate marketing is het belangrijk dat je website goed te gebruiken is voor je bezoekers. Dat betekent dat je website simpel en overzichtelijk moet zijn.
  Ook moeten je bezoeker snel kunnen schakelen tussen de verschillende pagina's op zowel desktop als mobiel.
  Om ervoor te zorgen dat mijn website super snel is, maak ik gebruik van het WordPress Thema Acabado. Dit Thema kost je eenmalig 100$ en kun je daarna op zo veel websites gebruiken als je maar wilt.
  Op mijn thema pagina, heb ik een overzicht voor je gemaakt van de WordPress thema's die ikzelf gebruik voor mijn affiliate websites.

 6. Onderwerpen om over te schrijven

  Als je eenmaal een website hebt geïnstalleerd met WordPress en er een mooi en snel thema voor hebt gevonden is het belangrijk dat je op zoek gaat naar onderwerpen om over te schrijven. Dit kun je doen via Google. Ook de informatie over hoe je dat doet lees je in mijn complete stappenplan voor affiliate marketing.

 7. Heel veel goede teksten

  Goed, je weet nu waarover je allemaal kunt schrijven. Nu is het belangrijk dat je zo veel mogelijk goede teksten gaat schrijven voor je website.
  Het is hierbij belangrijk dat je onthoud dat het niet per se gaat om de hoeveelheid teksten en woorden dat je schrijft, maar vooral om de kwaliteit van de teksten.
  Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik dat ik met alleen maar teksten van 500 woorden wel goede scores kon krijgen in de zoekmachines.
  Maar als je echt wil winnen met affiliate marketing is de enige focus die je moet hebben kwaliteit.
  Hoe beter jij namelijk je bezoekers helpt, hoe meer Google je vertrouwt.

 8. Heel veel doorzettingsvermogen & geduld

  Naast heel veel teksten heb je ook ontzettend veel doorzettingsvermogen nodig om succesvol te worden met affiliate marketing. Het kan namelijk een hele tijd duren voordat je resultaat ziet van alle werk dat je gedaan hebt.
  Om deze reden heb ik het al vaak bijna opgegeven en zelfs al een tijdje helemaal niets gedaan.
  Een van de belangrijkste dingen om te weten over affiliate marketing is dat het allemaal draait om consistentie.
  Dat betekent dat je iedere week of liever nog iedere dag bezig moet zijn met een steentje leggen in je business.
  Probeer meerdere keren per week een nieuwe blog te plaatsen om het balletje aan het rollen te houden.

 9. Een affiliate marketing cursus

  Sommige mensen denken dat je het niet nodig hebt en dat je best zonder kunt, maar met een affiliate marketing cursus gaat alles zoveel sneller. Je leert dan namelijk precies welke dingen wel belangrijk zijn om te weten en welke niet.
  Mijn ervaring met alles zelf uitzoeken is dat je dan last krijgt van een gigantische information overload. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer en wordt alles moeilijk.

  Door het volgen van een cursus wist ik precies welke stappen ik moest zetten en heeft dat ervoor gezorgd dat ik eindelijk geld verdiende op het internet.
  De cursussen die ik heb gevolgd zijn:
  De affiliate marketing revolutie
  Project 24 – Income School

Aan de slag met affiliate marketing

Met de bovenstaande stappen kom je al een heel eind als je wilt beginnen met affiliate marketing. Als je precies wilt weten wat er allemaal voor nodig is om succesvol te worden met affiliate marketing, raad ik je aan om eens te kijken naar mijn stappenplan voor affiliate marketing.

Daarnaast is het ook zeker een goed idee om een affiliate marketing cursus te volgen.

Als je voor het eerst kennis maakt met affiliate marketing is de affiliate marketing revolutie zeker een aanrader.

Affiliate Marketing revolutie review

Als je met de affiliate marketing revolutie wilt beginnen heb je twee mogelijkheden. Je kunt direct aan de slag met de hele cursus of je kunt eerst de proefversie van de cursus uitproberen.

Zelf ben ik eerst begonnen met de proefversie om kennis te maken met de cursus. Aangezien het me goed beviel heb ik besloten de hele cursus aan te schaffen.

Klik hier om de proefversie van de affiliate marketing revolutie te proberen voor maar 1 euro.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen