arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat doet een affiliate marketeer?
27 september 2019 

Wat doet een affiliate marketeer?

Wat doet een affiliate marketeer? In de afgelopen jaren zijn er steeds meer nieuwe beroepen ontstaan. Deze beroepen hebben grotendeels te maken met de technologische ontwikkelingen.

Een typerend voorbeeld daarvan is marketing. Marketing was pak ‘m beet 20 jaar geleden volledig op de offline kanalen gericht. Destijds was internet nog niet dusdanig ontwikkeld. In de afgelopen jaren is de focus van marketing echter naar online marketing verschoven.

Uiteraard met alle dank aan het internet en de bijbehorende technologische ontwikkelingen. Door deze veranderingen zijn er dus ook nieuwe beroepen ontstaan, waaronder affiliate marketeer.

In dit artikel geven we jou antwoord op de vraag ‘Wat doet een affiliate marketeer?’. We kijken daarbij onder andere naar een affiliate netwerk, hoe je online geld kunt verdienen, wat de kosten voor affiliate marketing zijn én tot slot hebben we nog een handige tip voor je.

Kortom: lees dit artikel door en wellicht ben óók jij binnenkort een heuse affiliate marketeer.

Wat is affiliate marketing?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een affiliate marketeer druk bezig met affiliate marketing. Affiliate marketing is een relatief nieuwe vorm van marketing, maar is intussen wel één van de meest toegepaste vormen. Het is goed mogelijk om online geld te verdienen met affiliate marketing. Dat is dan ook het doel van een affiliate marketeer.

Affiliate marketing draait om het promoten van producten. Bezoekers komen op jouw website/webshop terecht waarop jij bepaalde producten promoot.

affiliate marketing

Als een bezoeker op één van die producten klikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van een adverteerder. Als de bezoeker op die website een aankoop doet, krijg jij als affiliate marketeer een bepaalde commissie.

Kort samengevat: als affiliate marketeer moet je veel bezoekers aantrekken. Deze bezoekers moet je doorverwijzen naar de websites van adverteerders. Vervolgens is het zaak dat de bezoeker op die website een aankoop doet, zodat jij daar een commissie voor ontvangt. Dit alles gaat aan de hand van handige tracking software. Het affiliate netwerk weet hierdoor exact dat de bezoeker via jouw website de aankoop heeft gedaan.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

We kunnen stellen dat iedereen per direct met affiliate marketing kan beginnen. Maar, wil je echt succesvol zijn? Dan moet je voldoende kennis van meerdere aspecten hebben. Zo moet je begrijpen hoe affiliate marketing exact werkt. Denk hierbij aan de tracking software, de samenwerking met een affiliate netwerk en bepaalde termen zoals ‘meetperiode’.

Daarnaast moet je ook veel kennis van SEO hebben; oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is voor jou namelijk van belang dat je zoveel mogelijk bezoekers op je website trekt.

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Dat kan je voor elkaar krijgen als je hoge rankings binnen Google hebt. Je kunt die hoge rankings verkrijgen door zoekmachine optimalisatie op de juiste manier in te zetten. Veel kennis van SEO is dan ook vereist.

Tot slot moet je ook passie hebben voor een bepaald onderwerp. Als jij niks met voetbal hebt, kan het moeilijk zijn om een affiliate website over voetbalschoenen op te starten. Als jij echter een fervente liefhebber van voetbal schoenen bent, heb je veel meer binding met een dergelijk onderwerp. In onze ogen is passie dan ook één van de ‘voorwaarden’ bij het opstarten van een affiliate website.

Wat verdien je als affiliate marketeer?

Nu ben je uiteraard ook benieuwd naar de verdiensten van een affiliate marketeer. De exacte diensten hangen af van het succes dat jij weet te bereiken. Je moet veel bezoekers aan weten te trekken, maar vervolgens moeten die bezoekers ook een aankoop gaan doen op de website van de adverteerder. Dát is namelijk het verdienmodel van een affiliate marketeer in een notendop omschreven.

Paypro commissies

Er zijn echter op het internet vele succesverhalen over affiliate marketing te vinden. Zo is het absoluut mogelijk om duizenden euro’s per maand te verdienen met affiliate marketing. Daarbij willen we wel graag een kanttekening plaatsen dat je hiervoor wel het nodige doorzettingsvermogen moet hebben. Daarnaast is het ook zo dat je het beste taken uit kunt besteden aan gespecialiseerde partijen, zoals Writgo. Daarover kan je later in dit artikel nog iets meer lezen.

Hoe werkt affiliate marketing precies?

We kunnen de werking van affiliate marketing het beste met een voorbeeld toelichten. Stel je voor dat jij de eigenaar van een website over voetbalschoenen bent.

Je bespreekt daarbij de nieuwste modellen en laat zien welke voetbalschoenen de professionele voetballers hebben. Je schrijft hier blogberichten voor.

In deze blogberichten kan je een link plaatsen naar bijvoorbeeld de voetbalschoenen uit het assortiment van Bol.com. Voordat dit kan, moet je je wel aansluiten bij het affiliate netwerk van Bol.com

Stel nou dat jij een artikel schrijft over de nieuwste voetbalschoenen van Nike. In dat artikel verwerk je de affiliate link naar de website van Bol.com.

Een bezoeker leest het artikel, wilt de voetbalschoenen graag kopen, klikt op de link en doet de aankoop op Bol.com. Op dat moment heb jij je werk goed gedaan. Jij hebt tenslotte die bezoeker weten te overtuigen om die aankoop te verrichten.

Bol.com beloont jou daarvoor in de vorm van een commissie. Hoe hoog deze commissie is, is per affiliate netwerk verschillend. In feite is bovenstaand voorbeeld precies omschreven hoe affiliate marketing werkt.

Taken uitbesteden

Kan je wel wat hulp met je affiliate website gebruiken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk om de juiste teksten te hebben.

Met de juiste content weet je bezoekers enthousiast te maken én verkrijg je ook hoge(re) rankings binnen Google.

Dat is uiteindelijk weer goed voor de hoeveelheid organische bezoekers vanuit Google. Wil jij goede content hebben? Maak dan gebruik van de diensten van Writgo!

Beginnen met affiliate marketing

Heeft dit artikel je enthousiast gemaakt? Wil jij ook een affiliate marketeer worden? Dan is het aan te raden om je aan te melden bij de Affiliate marketing revolutie.

Deze cursus is door de succesvolle affiliate marketeer Jacko Meijaard gemaakt. In deze cursus leer je van alles over affiliate marketing.

Zo krijg je bijvoorbeeld in deze cursus inzicht in de kosten voor affiliate marketing én weet je hoe je online geld kunt verdienen. We wensen je heel veel succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen