arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat doet een affiliate marketeer precies?
13 juli 2019 

Wat doet een affiliate marketeer precies?

Wat doet een affiliate marketeer? Verdien jij nog geen geld met affiliate marketing of ben je nog niet met affiliate marketing begonnen? In dit blogbericht vertel ik je wat een affiliate marketeer precies doet en hoe jij er ook mee kunt beginnen.

Het is niet moeilijk om met affiliate marketing te beginnen. Wel is het een stuk lastiger om ook daadwerkelijk een succesvolle affiliate marketeer te worden. In dit blogbericht lees je er meer over.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot voor andere bedrijven. Deze bedrijven geven jou dan een speciale link.

Deze link kun je dan gebruiken om op je website te plaatsen. Als er dan bezoekers naar je website komen en vervolgens op de link klikken, worden ze doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Als ze daar dan vervolgens het product kopen dat jij hebt gepromoot, ontvang je daarover een commissie.

Wat is het doel van affiliate marketing?

Het doel van affiliate marketing voor bedrijven is vooral om meer omzet te genereren. Dit is niet heel anders dan bij andere vormen van marketing.

Het grote voordeel voor bedrijven die kiezen voor affiliate marketing, is dat ze de affiliate alleen maar een vergoeding hoeven te betalen als hij resultaat levert.

Hierdoor is affiliate marketing al snel een heel stuk goedkoper dan andere vormen van adverteren.

Wat is een affiliate site

Het doel voor jou als affiliate is dat je een zo groot mogelijk publiek probeert op te bouwen.

Als je bijvoorbeeld een website hebt, is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk bezoekers naar je website krijgt.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer van die bezoekers op je affiliate links zullen klikken en hoe groter de kans wordt dat je een commissie verdient.

Wat doe je dagelijks als affiliate marketeer?

Als je met affiliate marketing begint zijn er behoorlijk wat werkzaamheden die je doet. Als affiliate marketing besteedt je het grootste gedeelte van je tijd aan het creëren van content.

Dat betekent dat je regelmatig bezig bent met het schrijven van nieuwe teksten voor je website. Daarnaast houdt je je als affiliate marketeer ook bezig met social media.

Via social media kun je namelijk ook bezoekers naar je website krijgen en zo vergroot je je kansen op een commissie.

Een ander aspect van affiliate marketing is email marketing. Van alle succesvolle affiliates die je tegenkomt op het internet, verdient het grootste gedeelte daarvan geld via email marketing.

Om aan de slag te gaan met email marketing, heb je een giveaway nodig. Hiervoor kun je een e-book schrijven die je bezoekers gratis kunnen downloaden in ruil voor het email adres.

Het voordeel van email adressen is dat je je bezoekers vaker kunt benaderen. Zo kun je subscribers nog eens vragen terug te gaan naar je website, of een product dat je promoot aan te schaffen.

Hoewel email marketing nog steeds heel goed werkt, zijn er niet veel beginnende affiliates die hiermee aan de slag gaan.

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om je website te blijven onderhouden. Vooral als je WordPress gebruikt kun je regelmatig nieuwe updates verwachten.

Ook kan het zijn dat je website in de loop van tijd wat verouderd. Het is dan een goed idee om eens in de zoveel tijd je website een nieuwe look te geven die goed past bij de tijd.

Hoe veel geld kun je ermee verdienen?

Zodra je begint met affiliate marketing verdien je daar nog niet direct geld mee. Het kost namelijk behoorlijk wat tijd voordat jij een publiek hebt opgebouwd.

Van alle mensen die beginnen met affiliate marketing is er maar een klein percentage die daadwerkelijk geld verdient met affiliate marketing.

Dat komt omdat het grootste gedeelte van alle beginners al stopt voordat ze ook maar een euro verdient hebben.

Als je doorgaat met affiliate marketing en continu blijft doorgaan met het schrijven van waardevolle content op je website, is de kans groot dat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Start Direct Met affiliate marketing >>

Hoe veel geld je verdient is afhankelijk van verschillende factoren. Wel is het goed om te weten dat je ontzettend veel geld kunt verdienen met affiliate marketing en dat er geen grens is.

Er zijn affiliates die 5000 euro per maand verdienen, maar er zijn ook affiliates die meer dan 300.000 (dollar) per maand verdienen.

Deze affiliates zijn vaak al jaren bezig met affiliate marketing en hebben dat vanaf 0 opgebouwd. Het belangrijkste is dan ook om direct te beginnen en niet op te geven totdat je succesvol bent.

Dit is belangrijk om te weten voordat je begint

Als jij van plan bent om te beginnen met affiliate marketing, is het vooral belangrijk om te weten dat het een tijd kan duren voordat je geld verdient met affiliate marketing. In sommige gevallen duurt het 3 maand voordat je je eerste commissie verdient en in andere gevallen zelfs 2 jaar.

Het is daarbij belangrijk om te weten dat alle werk die je doet in de tijd dat je geen geld verdient, straks wel bijdraagt aan je succes.

Alle blogs die je in het verleden hebt geschreven staan dan nog steeds op het internet. Daardoor heb je zelfs bij die blogs de kans dat een bezoeker doorklikt naar het product dat je promoot.

Om ervoor te zorgen dat jij het volhoudt, is het een goed idee om een onderwerp te kiezen waarover je veel weet, of graag veel wilt leren. Hierdoor wordt het makkelijker voor je om ermee door te gaan, omdat je geïnteresseerd bent in het onderwerp.

Als je alleen maar met affiliate marketing begint voor het geld, bestaat er een zeer grote kans dat jij het al opgeeft voordat je geld verdient.

Meerdere affiliate sites maken

Als je eenmaal weet hoe je succesvol wordt met een affiliate marketing website, is het heel makkelijk om meerdere affiliate sites te maken.

Je kunt het succes van je eerste website dan dupliceren naar de volgende. Zo kun je eigenlijk oneindig opschalen. Wel is belangrijk om te weten dat als je meerdere website maakt, je ook meer werk krijgt.

Al deze websites moeten namelijk voorzien worden van content. Als je veel geld verdient met je eerste website, zou je er ook voor kunnen kiezen om een tekstschrijver in te huren.

Deze tekstschrijver kan je dan helpen om content te schrijven voor één website terwijl jij bezig blijft met de ander.

Hierdoor kun je wel je inkomsten opschalen, maar heb je er hetzelfde werk aan. Voordat je met je tweede project begint is het wel belangrijk dat je al geld verdient met je eerste website.

Als je namelijk te snel start met je tweede website, is de kans groot dat als je fouten maakt, je dit bij alle affiliate sites doet die je hebt.

Hoe vaak moet je bloggen?

Volgens de affiliate marketing revolutie (een affiliate marketing cursus) is het belangrijk dat je minimaal één keer per week een nieuwe blog plaatst op je affiliate site.

Omdat dat het absolute minimum is, is het geen goed idee om het hierbij te laten. Je kunt er dan beter voor kiezen om meer te doen dan het minimum. Hiermee vergroot je namelijk je kans op succes.

Daarbij is het wel belangrijk om voor jezelf te bepalen wat haalbaar is voor jou. Als het jou niet lukt om meer dan één keer per week een nieuwe blog te plaatsen is het voor jouw persoonlijke situatie waarschijnlijk beter om dan in ieder geval één blog per week te schrijven.

Eventueel kun je er ook voor kiezen om wekelijks één blog zelf te schrijven en voor het tweede artikel een tekstschrijver in te huren. Hier moet je dan natuurlijk wel de financiën voor hebben.

Hoe veel woorden moet een blogpost hebben?

Naast de vraag hoe vaak je zou moeten bloggen wordt er ook vaak gevraagd hoe veel woorden een blogpost moet hebben.

Hoewel er geen echte regel is, is het een goed idee om minimaal 1000 woorden te schrijven.

Ook hierbij geldt dat dit het absolute minimum is en dat het geen kwaad kan om ook eens wat meer woorden te schrijven.

Uiteindelijk is de lengte van je blogartikel niet heel belangrijk en gaat het er vooral om dat je waardevolle informatie geeft. Als je altijd je best doet om zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen van je bezoekers, komt het goed.

Affiliate marketing is hard werken

Als je wilt beginnen als affiliate marketeer is het belangrijk dat je weet dat affiliate marketing hard werken is. Op veel affiliate websites lees je vaak dat mensen geld verdienen in hun slaap, of onbeperkt geld verdienen zonder dat ze daar wat voor hoeven te doen.

Toch is er geen enkele affiliate succesvol geworden zonder het werk te doen.

Zoals al eerder gezegd, zijn de meest succesvolle mensen de affiliates die al jaren bezig zijn met affiliate marketing en iedere week nieuwe content plaatsen. Daarnaast zijn de meeste succesvolle affiliates ook actief op social media en met email marketing.

Conclusie

Een affiliate marketeer promoot dus producten van andere mensen. In de meeste gevallen gebeurd dit met een eigen website die om het product is heen gebouwd.

Als je begint met affiliate marketing krijg je dagelijks te maken met verschillende werkzaamheden. Dat betekent dus dat je met affiliate marketing niet slapend rijk wordt. Dit wordt op veel affiliate sites wel aan je verkocht.

Affiliate marketing is hard werken. Een voordeel van affiliate marketing is wel dat je ook geld kunt verdienen als je niet aan het werk bent. Je websites zijn namelijk 24 uur per dag 7 dagen per week online.

Met affiliate marketing is er geen grens in hoe veel geld je kunt verdienen. Afhankelijk van verschillende factoren wordt bepaald hoe veel jij verdient.

Affiliate marketing is een lange termijn proces wat betekent dat je niet direct geld verdient. Wel draagt alle werk dat je in het begin doet, ook bij aan de inkomsten die je in de toekomst zal realiseren.

Om geld te verdienen met affiliate marketing is het vooral belangrijk om gewoon te beginnen. Daarna is het nog belangrijker om vooral niet op te geven.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen