arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat doen affiliates?
30 juni 2019 

Wat doen affiliates?

Wat doen affiliates? Als je op deze pagina bent gekomen is de kans groot dat jij er interesse in hebt om affiliate marketeer te worden. Voordat je begint met affiliate marketing wil je natuurlijk wel graag weten wat affiliates nou precies doen.

In dit blogbericht vertel ik je wat een affiliate precies doet, waarom het voor jou een goed idee is om ook met affiliate marketing te starten en vertel ik je hoe je het beste kunt beginnen. Lees verder.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing die door veel bedrijven wordt toegepast. Deze bedrijven gaan in zee met zogenoemde affiliates, die ervoor zorgen dat het product van een bedrijf meer bereik krijgt.

De affiliates promoten dan de producten van het bedrijf en ontvangen een commissie als ze bezoekers doorsturen naar het product en er wordt een aankoop gedaan.

Je vraagt je vast af waarom bedrijven kiezen voor deze manier van marketing in plaats van op andere manieren reclame maken.

Hoe verdien je geld met bol.com

Het grote voordeel dat je als bedrijf hebt als je kiest voor affiliate marketing, is dat het je geen geld kost tot de affiliate daadwerkelijk resultaat levert.

Een bedrijf hoeft jou namelijk alleen maar te betalen als jij zorgt dat mensen naar de website van de aanbieder gaan en vervolgens een aankoop doen.

Wat doen affiliates?

Als affiliate promoot je producten van iemand anders. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. De meeste affiliates gebruiken daarvoor een website of YouTube kanaal. Als jij het leuker vindt om video’s te maken, kun je beter kiezen om affiliate marketing via YouTube te doen. Als jij het leuker vindt om teksten te publiceren is het een goed idee voor jou om een blog te beginnen.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om affiliate marketing via Social media zoals Facebook of Twitter te doen. Echter heeft dit wel een aantal nadelen omdat je dan afhankelijk bent van het platform. Als Facebook er dan besluit mee te stoppen, of jou niet meer laat promoten, heb je alle werk over de jaren voor niets gedaan.

Daarom is het in de meeste gevallen een goed idee dat je een eigen website begint. Hier ben je namelijk helemaal de baas van en gaat alle werk dat je gedaan hebt niet zomaar verloren.

Affiliates promoten dus producten van andere mensen en krijgen een commissie als ze bij hebben gedragen aan een verkoop. Om dit mogelijk te maken heb je een speciale affiliate link nodig. Deze affiliate links kun je veelal krijgen bij affiliate marketing netwerken. Een voorbeeld van zo een affiliate netwerk is Paypro. Hier heb je keuze uit honderden digitale producten die je kunt promoten.

Wat je moet weten om succesvol te worden

Dagelijks beginnen veel mensen met affiliate marketing. Ook wordt geld verdienen op het internet steeds populairder. Van alle mensen die beginnen met affiliate marketing is er maar een klein percentage die daarmee succesvol wordt.

De grootste reden waarom de meeste beginners niet succesvol worden is omdat ze niet het geduld, discipline en doorzettingsvermogen hebben dat nodig is.

Als je begint met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat je niet binnen enkele weken veel geld verdient. Je moet namelijk eerst een website opbouwen en content schrijven. De teksten die je toevoegt op je website zorgen ervoor dat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe meer kans je hebt om geld te verdienen.

affiliate worden

Het is belangrijk om niet alleen maar te denken aan geld verdienen omdat je dan geen focus hebt op wat echt belangrijk is. Je bezoekers komen naar je website omdat ze graag antwoord willen op bepaalde vragen.

Als jij alleen maar informatie schrijft over welk product ze het beste kunnen kopen, help je ze natuurlijk nergens mee.

Daarom raad ik je aan om je focus te leggen op zo veel mogelijk waardevolle informatie geven over alles wat te maken heeft met het product.

Hoe meer informatie je geeft, hoe groter de kans is dat je er uiteindelijk wat voor terug krijgt. Als je zelf moeite hebt met teksten schrijven kun je dit ook uitbesteden. Dit doe je door een tekstschrijver in te huren die de teksten voor je schrijft.

Waarom affiliate marketing niet voor iedereen is

Affiliate marketing is vooral niet voor iedereen omdat het veel tijd en moeite kost om succesvol te worden. Het kan een behoorlijke tijd duren voordat er genoeg bezoekers naar je website komen en jij commissies gaat scoren.

Affiliate marketing is niet voor jou als jij zo snel mogelijk geld wilt verdienen. Het kan soms wel een jaar duren voordat dat het geval is. Als je motivatie enkel geld verdienen is houdt je het daardoor niet vol en geef je net als veel andere beginners vroegtijdig op.

Om affiliate marketing tot een succes te maken moet je weten dat je voor een langere periode van pakweg 2 jaar. Iedere dag moet werken aan je business. Daarbij bestaat de kans dat je in die 2 jaar vrijwel geen geld verdient.

De kunst is dan om toch door te gaan en niet op te geven als het moeilijk wordt. Je moet beginnen met affiliate marketing zien als een lange termijn investering.

Op ten duur gaan je teksten scoren in de zoekmachines en neem je met je teksten goede posities in bij Google. Je zal dan zien dat er steeds meer bezoekers naar je website komen en dat er steeds meer geklikt wordt op je affiliate links.

Uiteindelijk zullen ook de verkopen toenemen en zal je langzaam je weg vervolgen naar een succesvolle affiliate marketeer.

Affiliate marketing met een website

Een van de beste manieren om te beginnen met affiliate marketing is door een website te starten. Met een website heb je namelijk de volledige controle over de manier waarop jij producten gaat promoten.

Daarnaast bouw je ook daadwerkelijk iets op dat van jezelf is. Dat is bij Social media kanalen niet het geval. De bezoekers die jouw content bekijken op social media zijn bezoekers van bijvoorbeeld Facebook.

Dat betekent direct dat als Facebook je zou vertellen dat jij je producten niet meer mag promoten, je alles dat je hebt opgebouwd voor niets hebt gedaan.

Daarom raad ik beginnende affiliates altijd aan om een website te beginnen. Daar ben jij namelijk de baas over je content.

Affiliate marketing zonder website

Het is mogelijk om met affiliate marketing te beginnen zonder een website. Je kunt daarvoor gebruik maken van Social media kanalen. Zoals al eerder aangegeven is dat wel af te raden omdat je dan niet de eigenaar bent van je content.

Ja, je hebt dan wel een eigen profiel. Maar als het social media kanaal je vertelt dat je niet meer mag publiceren is het afgelopen en kun je weer van voor af aan beginnen.

Wel kun je social media gebruiken als extra kanaal naast je website. Zo krijg je meer bereik. Vooral in het begin kan social media je helpen om sneller bezoekers naar je website te krijgen.

Het kan namelijk een tijd duren voordat er mensen via de zoekmachines naar je website komen.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Het grootste voordeel van affiliate marketing is dat als je ermee begint jij je eigen baas bent. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer je aan je business werkt. Een ander voordeel is dat je je inkomsten oneindig kunt opschalen. Hoe groter je website wordt, hoe meer mensen er naar je website komen en hoe meer je uiteindelijk zou kunnen verkopen.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je met affiliate marketing zelfs inkomsten kunt genereren als je niet aan het werk bent. Je website is namelijk 24 uur per dag 7 dagen per week en 365 dagen per jaar online.

Als jij ligt te slapen zou het zo maar kunnen dat er mensen naar je website komen en via jouw affiliate link producten aanschaffen.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Om te beginnen met affiliate marketing heb je dus en website nodig. Je kunt een website aanschaffen door een domeinnaam en webhosting te kopen. Voor een klein bedrag van 2,50 euro per maand heb je al een eigen website.

Daarna is het vooral belangrijk dat jij een goede basis hebt en weet hoe affiliate marketing werkt. Zelf heb ik ervoor gekozen om de affiliate marketing revolutie te volgen en heb ik middels die cursus een goede basis van affiliate marketing geleerd.

Het is wel belangrijk om te weten dat na het volgen van de cursus je nog niet uitgeleerd bent. Tijdens het proces van je website opbouwen kom je nog allerlei dingen tegen die je nog niet begrijpt.

Deze dingen kun je gaandeweg leren als je al begonnen bent met affiliate marketing. Nadat je je eerste website online hebt is het allerbelangrijkste om content te publiceren.

Wat is content marketing

Content zorgt ervoor dat je website waarde krijgt en dat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Het kan in sommige gevallen maanden duren voordat je redelijk wat bezoekers naar je website krijgt. Je moet dus niet verwachten dat je binnen enkele maanden een fulltime inkomen verdient.

Als jij iedere dag 100% inzet toont om van je website een succes te maken, hoef jij je helemaal geen zorgen te maken om geld verdienen. Het geld komt dan vanzelf wel.

Voor mij is affiliate marketing nog steeds een uitzonderlijke ervaring en ben ik nog elke dag dankbaar voor wat de affiliate marketing revolutie mij heeft geleerd.

Dankzij deze cursus ben ik snel van start gegaan en verdien ik nu geld op het internet. Wat nog mooier is, is dat geld verdienen nu ineens helemaal niet meer belangrijk is en dat ik het vooral leuk vind om andere mensen te helpen.

Zolang ik content blijf publiceren zullen steeds meer mensen mijn website weten te vinden en zal ik steeds meer mensen kunnen helpen met de content die ik schrijf.

Als ik hier goed mijn best voor blijf doen, is er een grote kans dat steeds meer mensen ook op mijn affiliate links klikken.

De kracht van geduld

De meeste beginnende affiliates zijn zeer ongeduldig en hebben het er niet voor over om een paar jaar te wachten voordat ze veel geld verdienen. Ze willen het liefst binnen enkele weken veel geld verdienen.

Als dat dan niet het geval is stoppen ze weer met affiliate marketing en denken ze dat het niet werkt.

Toch vertellen alle succesvolle affiliates dat het een kwestie van doorgaan is. Als jij het lang genoeg volhoudt, is de kans groot dat jij ook een succesvolle affiliate marketeer wordt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen